• 28.

    בשר מיושן

    יעקוב מרקל, 10/07/14 21:06

    זה נחמד שאתם מסבירים ומגלים סודות מתוך האיטליז אבל בראש כותרת מבחן האצבע ההסבר הוא ללא הסבר דיבורים על הכל רק לא אם הבשר חוזר לקדמותו לאחר לחיצת האתבע לתוך הבשר זה בשר טרי או לא? זו השאלה טרי או לא!

    IP: 109.67.61.95דווח על תגובה זו

  • 27.

    פוסט מורטום זה ניתוח שלאחר המוות ולא ''צפידת מוות'' (ל''ת)

    י, 01/07/09 15:42


    IP: 80.74.101.16דווח על תגובה זו

  • 26.

    דווקא האנטריקוט שבתמונה נראה מעובד.

    צילום, 01/07/09 12:43

    הוא יותר מדי סימטרי.

    IP: 93.173.15.82דווח על תגובה זו

  • 25.

    תיקון טעות

    m, 30/01/09 19:44

    המוסג הוא: ריגור מורטיס [rigor mortis]-כשיחות לאחר המוות ולא פוסט מורטם

    IP: 79.180.13.5

  • 24.

    מוסר אוכלי הבשר

    דודי גרמניה, 30/01/09 11:06

    ישמור השם מאכילת עגל חלב. אכזריות לשמה. אכלו מעט בשר. פעם בשבוע או בשבועים. אבל אכלו בשר איכותי אורגאני. נכון יקר אבל טוב. קרניבור אמיתי צריך לחוות לפחות פעם אחת את חוית השחיטה. לאחר מכן עליו להחליט אם יכול לאכול או לא. לי יש כבשים. מגדל שוחט ומוכר. יקר. הלקוחות יודעים להעריך את האיכות. אין שחיטת טלאים. הגיל המוקדם ביותר הוא שנה וחצי. אם רוצים בשר טלה גורמה שילכו לעזאזל התעשיתי. אין הובלה ואין פיטום. כל לקוח מוזמן להיות נוכח בשחיטת הבשר שהזמין. אם אוכל בשר, אז דוגרי!

    IP: 84.133.168.75דווח על תגובה זו

  • 23.

    כתבה מעולה, למדתי ממנה הרבה.

    ארז, 29/01/09 09:59

    היכן ניתן למצוא מקומות המיישנים ביישון יבש ?

    IP: 80.179.202.224דווח על תגובה זו

  • 22.

    הובלת בע''ח לשחיטה = שואה של בעה''ח. יהי זכרם ברוך.

    צמחונית כבר 20 שנה (וה-B12 בסדר גמור תודה)., 29/01/09 08:27

    אוכלי בשר = רוצחים

    הלוואי שיגיעו חוצנים וישחטו ככה את בני האדם !!!

    IP: 212.150.70.50דווח על תגובה זו

    • מאוד מעניין למה צמחונים הם כאלה אגרסיבים בתגובות. אולי חסר להם בשר?

      גברת, תרגעי, 29/01/09 15:05

      אם יגיעו החוצנים - הם ישחטו גם אותך. אל תדאגי.

      IP: 79.178.32.72 דווח על תגובה זו

    • למה תמיד יוצא מרצע מכוער משק מתנגדי הבשר

      מוטגורס, 02/02/09 18:03

      או כמו שנאמר בגוילים : זובחי אדם - עגלים ישקון.
      או להדיוטות - גרד קצת את שכבת האיפור מעל מתנגדי הבשר ותגלה שונאי אדם (ועצמם בכלל) מי את אוזני יגלה ? למה זה הולך ביחד ?

      IP: 192.117.141.98 דווח על תגובה זו

  • 21.

    תגובה ל-19

    רני, 29/01/09 01:37

    אם בשר הינו קפוא אין זה שולל את האפשרות שהוא מיושן.

    יישון הוא תהליך לשיפור טעמו של הבשר. אחרי התהליך ניתן להקפיא את הבשר לשם שימורו עד להגעתו לצרכן.

    IP: 87.69.86.229דווח על תגובה זו

  • 20.

    אני טבעוני שאוכל בשר...

    אילן, 28/01/09 21:49

    אני אוכל כמעט רק אוכל טבעוני...אבל פעמיים בשבוע אני אוכל בשר...זה לא בריא לחיות בלי בשר!
    פעמיים בשבוע בבודהא בורגר (טבעוני) ועוד פעמיים בשבוע בעד העצם...

    IP: 89.0.6.188דווח על תגובה זו

  • 19.

    היכנסו בבקשה,שערוריית הבשר המופשר,

    עדי הנגבי, 28/01/09 21:17

    הבעייה שברו המרכולים והאיטליזים הפרטיים,מפשירים בשר קפוא וקוראים לזה בשר מיושן.החוק אומר שהם חייבים ליידע את הצרכן שזה בשר קפוא אך הקצבים לא עושים זאת.הם לא אומרים שזה קפוא,לעולם לא נדע מתי זה הופשר,ולמה אני צריכה שהם יפשירו לי את הבשר ויפקיעו מחירים,כי רוב הצרכנים חושבים שזה בשר טרי,והם אפילו לא יודעים שאסור להקפיא בשר זה ולהפשירו בשנית,נוצר מצב אפסורדי בארץ של ניצול חוסר היידע של הצרכנים,שקונים בשר מאיכות ירודה במחירים יקרים.[מי יודע מה התוקף של הבשר שהופשר למשל].הממשלה נותת יד לדבר,ואף גורם לא מגן עלינו,זו שערוריה שלא נודע כמותה בעולם.

    IP: 84.109.232.60דווח על תגובה זו

  • 18.

    כתבה מאוד מאד חובבנית וחבל.נגעת בהרבה חומר אבל אתה

    קצב אמיתי, 28/01/09 16:15

    מטעה פה על המון דברים. דוגמאות:
    1.יישון יבש אורך פחות מחצי מיישון רטוב.
    2. מה שמתפרק ביישון זה לא חומצות האמינו אלא קשרים בין סיבי אקטין ומיוזין.
    3. ביקים נשחטים בגיל שנה וחצי.
    4.בשר לבישול יום לאחר שחיטתו הוא קשה מאוד, ויש לתת לו מינימום 3 ימים להתרכך. אחרת מרקמו יהיה כצמיג טרקטור. זה סותר את טענת ה''טרי ביותר''.
    נגעת בחומרים בצורה קצת רופפת מידי, וחמור מזה, הטעית. חבל. גם ככה כל הליצנים מאנונימוס יקפצו עליך.
    לא נורא. גם להם יש לאן להידרדר. יש אנשים שאוכלים פירות וירקות שנשרו בלבד, כדי לא להכאיב לעץ/שיח.

    IP: 82.81.125.118דווח על תגובה זו

  • 17.

    עגל חלב

    מוזיקלי , 28/01/09 15:32

    גם אוהב בשר כמוני אומר שיש גבול. אין מאכל טוב יותר מכבד אווז, אבל בכאב לב תמכתי בהחלטות להפסיק עם האכזריות הנוראה ההיא. אבל יש עוד דבר. אני אוהב עגל חלב. אבל, כמה שלא נהיה קרניבורים, צריך לראות מה עושים לעגל כדי לקבל "עגל חלב". זה לא שחיטה. זה לא גידול. זו התעללות אכזרית מדהימה. תלכו לראות ולא תישנו בלילה. צריך להפסיק את זה. הבעייה הם כל הפעילים כביכול שבמקום להתרכז במאבק ספציפי רוצים להפוך את כולנו לצימחונים.

    IP: 84.229.216.177דווח על תגובה זו

    • תגובה לעניין, מילים כדורבנות! (ל''ת)

      ליאור לונדון, 28/01/09 15:57


      IP: 194.154.186.38 דווח על תגובה זו

  • 16.

    אין פלא שאחרי זה אתם רוצחים משפחה של רופא פלסטנאי (ל''ת)

    שמאל, 28/01/09 14:32


    IP: 85.250.165.98דווח על תגובה זו

    • אז מה לדעתך התפריט של מחבלים-מתאבדים? הם בטח צמחונים אדוקים (ל''ת)

      אין גבול לטפשות, 29/01/09 02:46


      IP: 79.181.44.104 דווח על תגובה זו

    • לידיעתך - היטלר היה צמחוני. נו איך זה עכשיו? (ל''ת)

      טמבל, 29/01/09 15:03


      IP: 79.178.32.72 דווח על תגובה זו

  • 15.

    הצמחונים אוכלים את יערות הגשם!!! (ל''ת)

    זה נכון, 28/01/09 14:06


    IP: 62.219.46.100דווח על תגובה זו

    • מה אתה סח?!

      דנה, 28/01/09 21:01

      גידולם התעשייתי של החיות שאתה אוכל הורס את יערות הגשם.

      IP: 84.95.156.76 דווח על תגובה זו

      • לא נכון. הדרך היחידה לשמור על הטופסויל היא לגדל עליו צאן ובקר! (ל''ת)

        הצמחונות ממדברת את הפלנטה, 28/12/14 11:42


        IP: 46.116.241.197 דווח על תגובה זו

  • 14.

    אתה חובבן.אין דבר כזה-ביק.לא מסרסים עגלים בישראל.

    איתן, 28/01/09 13:56

    סירוס גורם להאטה בקצב הגדילה ולהפחתה במסת השריר.תעשה שיעורי בית!!!

    IP: 84.228.61.40דווח על תגובה זו

  • 13.

    אבל מה יהיה עם המחירים המטורפים של בשר? זה כבר נהיה

    גבי, 28/01/09 13:51

    פסיכי לגמרי.
    בסופר השכונתי שלנו (מגה) קילו בשר כתף של אדום אדוםלגולאש מתומחר ב- 150 ש''ח לקילו!
    כמה מעברים משם יש מבצע על DVD קורא MP3 וצרובים ב- 99 ש''ח. לא פסיכי?? DVD יותר זול היום מבשר?? מה נהיה עם תנובה?
    אז אני קונה בשר כתף מיושן של טיבוןויל ב- 60 ש''ח לקילו.
    למה המחירים הללו? יותא שאני אוכל רק עוף. בא לי להקיא כבר מעוף.

    ואגב צמחונות. שנים עבדתי בבית הטבע בשד' י-ם בר''ג. המקום היה כמו מתחם עוקץ לפראיירים שהולכים להיות צמחונים\\טבעונים. כל ''חדש'' כזה היה מועמס בוויטמינים ומינרלים ומה לא בימבה כסף, ובדיוק אותם מינרלים וויטמינים שהוא הפסיק לקבל עם הפסקת צריכת בשר אדום.
    אז שלא יספרו שצמחונות זה בריא. רחוק מזה. רובם אנמים חיוורים חסרי אנרגיות ודי מדוכדכים. ראיתי רבים מהם מפני שעאמור, שנים עבדתי איתם.

    IP: 217.132.228.226דווח על תגובה זו

    • קשקשן. לא בריא לאכול כל כך הרבה בשר.

      דותן, 28/01/09 20:25

      ויש צמחונים שפשוט לא צריכים בשר. הטענה שלי, ואני לא צמחוני, שאנשים כמוך, שמחפשים בשר זול, מרבים סבל בעולם ומזהמים אותו (לגדל פרה זה עסק מזהם). תתמודד עם עצמך. למענך ולמען ילדיך.

      IP: 89.138.224.197 דווח על תגובה זו

    • גבי מה הזרקת?

      ישר למוח, 01/07/09 12:42

      אני חושב שאדום אדום מוכרים בשר שאינו מצדיק את מחירו. מדוע? כי הם משתמשים בבשר עגלים במקום פרות שלא יושן כראוי.

      יחד עם זאת, אין מצב שמחיר כתף עולה 150 שקל. כנראה שהסתכלת על האנטריקוט שלהם...שגם חינם לא הייתי בוחר בו.

      בכל אופן, בבשר אתה לא מבין. טיבון וויל? נו באמת. אתה יכול לקנות בשר כתף לא קפוא או מופשר במחיר הזה.

      IP: 93.173.15.82 דווח על תגובה זו

  • 12.

    לכל הקשקשנים יפי הנפש: למה קראתם אם לא מעניין אתכם?! לכו לקרוא על סלט! (ל''ת)

    לא מקשקש, 28/01/09 12:34


    IP: 84.229.166.252דווח על תגובה זו

  • 11.

    יופי של כתבה! מחכה להמשך! הייתי רוצה...

    עידן, 28/01/09 12:33

    הייתי רוצה לשמוע בהמשך על עוד סוגים של בשר -
    איזה פרות יש בארגנטינה ולמה הן כזאת טובות? איזה פרות יש בבריטניה ולמה יש שם הרבה 'פרה משוגעת'? איזה פרות הולכות בצרפת? וביפן?

    וגם עוד צורות עשייה:
    איך עושים אסאדו ארגנטינאי טוב? איך עושים פילה על הגריל ואיך במחבת? איזה טמפרטורות כדאי למדוד - איך להיות מדויק? מה לגבי בשר בקדירה?? מה מומלץ ואיך?

    תודה.

    IP: 84.229.166.252דווח על תגובה זו

    • כנס לתגובה שלי ותראה! (תגובה 2)

      דותן, 28/01/09 20:26

      מומלץ!

      IP: 89.138.224.197 דווח על תגובה זו

  • 10.

    רונית - נתקעת על מילה והחלטת?! דווקא אחלה כתבה! (ל''ת)

    עידן, 28/01/09 12:29


    IP: 84.229.166.252דווח על תגובה זו

  • 9.

    תעברו לצמחונות ותנו לחיות לחיות... (ל''ת)

    סקופידון, 28/01/09 07:11


    IP: 77.126.50.168דווח על תגובה זו

  • 8.

    עגל חלב נפרד ישר מאימו ואינו זז כל חייו הקצרים

    מ, 28/01/09 05:46

    גדל בתא באורך גופו כדי שיאר ''רך'' - מי שצורך עגל חלב, שיתביישץ קצת רחמים...
    תאכלו פרות שגדלו וחיו טוב - כך גם איכות הבשר עולה.

    IP: 76.120.2.65דווח על תגובה זו

  • 7.

    מה שצריך לדעת על ''בשר'': שזה היה פעם יצור חי,שנשם,וכאב,והרגיש (ל''ת)

    מיטל, 27/01/09 23:51


    IP: 217.132.113.124דווח על תגובה זו

  • 6.

    אין גבול לחובבנות?

    רונית, 27/01/09 23:27

    ''פוסט מורטם''?
    לא טרחת אפילו להסתכל במילון ולראות שאומרים ''ריגור מורטיס''?
    כתבה מזעזעת בחובבנותה.

    IP: 87.68.43.43דווח על תגובה זו

  • 5.

    די להרג בעלי חיים (ל''ת)

    אורי, 27/01/09 22:59


    IP: 87.69.88.99דווח על תגובה זו

    • בשביל הוא נוצר (ל''ת)

      נופת, 28/01/09 09:31


      IP: 195.200.205.21 דווח על תגובה זו

  • 4.

    עישון

    גיא, 27/01/09 22:32

    שלום, אני הייתי מעוניין לקבל מידע או לקרוא איזו כתבה על עישון בשר... כל מידע יעזור- למרות שניסוי וטעייה נראית לי הדרך הטובה ביותר

    IP: 83.130.170.147דווח על תגובה זו

  • 3.

    כתבה איכותית, כל הכבוד! (ל''ת)

    קרניבור, 27/01/09 22:19


    IP: 84.228.2.49דווח על תגובה זו

  • 2.

    מתכון עגל מנצח!

    דותן, 27/01/09 20:47

    http://www.youtube.com/watch?v=rbeLsJFNMBc&feature=related meat

    IP: 217.132.146.132דווח על תגובה זו

    • אין כמו לקחת בע''ח תינוק מאימו ולשסף אותו בעודו בחיים (ל''ת)

      אתה בנאדם מקסים וטוב לב, 28/01/09 05:04


      IP: 217.132.113.124 דווח על תגובה זו

    • אכן בשר טוב עושה מו לפני שהוא מגיע ללחמניה. (ל''ת)

      י, 01/07/09 15:38


      IP: 80.74.101.16 דווח על תגובה זו

  • 1.

    והכי חשוב שכחתם לציין: בשר הוא לא בריא ולא מוסרי (ל''ת)

    חגי, 27/01/09 20:43


    IP: 79.177.126.227דווח על תגובה זו

    • והכי חשוב שכחת לציין שבשר הוא מאוד מאוד טעים. והוא כן בריא. (ל''ת)

      חגית, 28/01/09 02:49


      IP: 79.181.44.104 דווח על תגובה זו

      • והכי חשוב לציין שאת תהיי עם סתימת עורקים וניתוח לב בשלב מוקדם (ל''ת)

        ושאין לכם רחמנות בלב ליצור חי,או הזדהות עם כאב, 28/01/09 05:03


        IP: 217.132.113.124 דווח על תגובה זו

        • וגם שכחתם שאם זה טעים או לא טעים אין סיבה לחגוג

          אוהב לארול בשר, 28/01/09 09:11

          זה עדיין יצור חי ולמרות שאני אוכל אותו אני לא מנסה ''לרקוד על הדם'' אלא אוכל אותו כדי שיזין אותי, בלי להגזים באכילת בשר ובלי להגזים ברחמנות יתר

          לאכול בשר זה בריא - חלק גדול מהצימחוניים זקוקים להשלמות של ויטמינים בדיוק בגלל שהם לא אוכלים בשר, אבל מה הקטע של לחגוג על עגל שנלקח מאימו?!

          IP: 62.90.159.31 דווח על תגובה זו

    • האם אתה מרחם וחומל את הגידולים שאתה אוכל ????

      jokerit, 28/01/09 09:18

      גם לצמח יש רגשות , וגם כואב לו ,
      גם אם הוא גדל למאכל , בדיוק כמו עגל חלב שמגדלים אותו מראש למאכל אדם ,
      כי הרי כצמחוני לא תקבל את כל הוויטמינים שלך באותה רמה מהבשר שאתה תאכל.

      IP: 62.219.155.142 דווח על תגובה זו

      • התגובה הכי מפגרת שקראתי עד כה.

        חני, 28/01/09 21:00

        מכיוון שאינני נוהגת להגיב לאנשים תת-רמה אסתפק בתשובה לקונית זו: לצמחים אין מערכת עצבים וכדי להתרבות, רובם חייבים להאכל כי רק כך הגרעינים שלהם יוצאים.

        IP: 84.95.156.76 דווח על תגובה זו

        • אם כבר, אז דווקא זו התגובה הכי מפגרת. שגם מראה שלצמחונים אין חוש הומור (ל''ת)

          צמח בר, 29/01/09 02:44


          IP: 79.181.44.104 דווח על תגובה זו