אני מכיר את הכותב עוד מיימי היותי סטודנט באוניברסיטת ת''א - ד''ר שגיא כהן היה אחד המרצים היותר מרשמימים שיצא לי ללמוד מהם. כמו אז גם אתמול, הייתי אמור להקשיב לו...
אתמול זוגתי ואני יצאנו לנרינה בהרצליה והחלטנו לנסות את מזלנו במסעדה שנראתה מבודדת מעט ממקבץ המסעדות במתחם המרינה. מסתבר שהבידוד לא היה רק גאוגרפי, אלא גם קולינרי.
איך לומא זאת בעדינות, זאת הייץה אחת החוויות הקולינריות היותר הזויות שנתקלתי בהם מעודי. בעשור האחרון ביקרתי בעשרות מסעדות בארץ ובעולם, בעיקר באירופה. לא אחזור על מה שכולם יודיעים בקשר לרמה המקצועית של המלצרים בארץ (על פיר רוב בינוניים ומטה). החלטתי כי במסעדות בארץ אני מלכתחילה מנמיך ציפיות כדי לא להיות מאוכזב וכדי לא להתרגז.
ובכל זאת כאשר הגענו למסעדה הבחנו שמהוא באווירה קצת שונה - אולי אפילו מוזר. לא ממש נכנסנו ל ''אזור הדמדומים'' של ווילס אבל מסתבר שתחושות מוקדמות לרוב לא מטעות.
לאחר דקות של המתנה הובלנו אל שולחן במרפסת המסעדה. לאחר דקות רבות עוד יותר הסבנו את תשומת לבו של המלצר לעובדה שיכול להיות נחמד לקבל את התפריט. המלצר התנצל כי עליו היה להגיש יין ולכן התעקב (?). מה שמעניין הוא שאותו מלצר כלל לא היה אחראי על השולחן שלנו אלא מלצר אחר שהגיח לפתע משום מקום.
ואז החלו ההפתעות הלא נעימות ואפילו מוזרות. התחלנו להזמין וכאשר הגענו להזמנת המנה העקרית החלטתי שאני מעוניין בהמבורגר. המלצר הפתיע בכך שאמר שהמנה לא קיימ היום, ובמקומה יש קבב כבש. ויתרתי על המנה העיקרית כי אני לא אוהב שמפתיעים אותי, ולן הסתפקתי במנות הראשונות. אשתי שהייתה רעבה משהו, החליטה לנסות את המנה.
המנות הראשונות הוצאו מהר יחסית (שזה דווקא היה בסדר) אבל אז המשיכו ההפתעות. אחת המנות הראשונות שהזמנו הייתה ''פטה טורקית''. בתפריט היה כתוב שחור על גבי תפריט: ''פטה טורקית - גבינת פטה, זייתים ובצל''. כמה פשוט, כמה ברור. ובכל זאת, מסתבר שהיה מישהו שהתקשה בהרכבת המנה המסובכת. כאשר היא הוצאה, קיבלנו לידנו דוגמית עלובה שכללה ריבועי פטה מינאטורים ועוד כמה זיתים בודדים. מייד פניתי אל המלצר והזדעקתי: יכן הבצל מהתפריט?''.''אה, אמר המצר, אתה רוצה גם בצל? אין בעייה אני יוציא לך בצל''.
OK אמרתי לעצמי ואז הבנתי כי חוויה קולינרית או חוויה בכלל זה לא משהוא שיכול להתרחב במסעדה (בעצם, לא הייתי קורא למקום מסעדה אלא ''בית ממכר מזון מוזר וחובבני''. המלצר חזר עם צלוחית ובה עיגול וחצי של טבעת בצל חתוך. משהו כמו 5 גרם בצל... הסתכלתי על זוגתי והיא עליי ןחייכנו חיוך של השלמה ברוע הגזירה.
מה שהכי מוזר היה הוא שלא היה שום קו מקשר בין המנות, הרכב המנות, התחוזה היתה של בליל טעמים שאינם קשורים כלל, גם בתוך אותה מנה, כמו למשל מנת הקבב המסתורית שלא הופיעה בתפריט.
בסוף התפריט היה כתוב: ''קינוחים - שאל את המלצר'' מה זה? רויצים להוסיף עוד נופך מסתורי? אז זהו שהחלטנו לא לשאול את המלצר לגבי הקינוחים. מה שכן שאלנו זה כמה מהר ניתן לקבל את החשבון.
בעודנו ממתינים לחשבון (שלא אחר להגיע) הרהרנו זוגתי ואני בכל המנות שהזמנו ונזכרנו בכך שאם הן היו יכולות לדבר סביר להניח שהיו משתמשים במונחים כגון: לא נעים, מביך, מוזר, לא קשור, עצבות, יציאה ידי חובה וכיוצא באלה.
אם אתם ממש חייבים ללכת לשם (במקרה של רעש אדמה אשר יחריב את כל המסעדות באזור מלבדה) אז אני ממליץ על השמן זית שבא עם הלחם. בעצם, הייתי מוותר ואיכל בבית.