• 13.

    חבל שלא הקשבתי לשגיא.

    מאיר א., 10/07/09 06:30

    אני מכיר את הכותב עוד מיימי היותי סטודנט באוניברסיטת ת''א - ד''ר שגיא כהן היה אחד המרצים היותר מרשמימים שיצא לי ללמוד מהם. כמו אז גם אתמול, הייתי אמור להקשיב לו...

    אתמול זוגתי ואני יצאנו לנרינה בהרצליה והחלטנו לנסות את מזלנו במסעדה שנראתה מבודדת מעט ממקבץ המסעדות במתחם המרינה. מסתבר שהבידוד לא היה רק גאוגרפי, אלא גם קולינרי.

    איך לומא זאת בעדינות, זאת הייץה אחת החוויות הקולינריות היותר הזויות שנתקלתי בהם מעודי. בעשור האחרון ביקרתי בעשרות מסעדות בארץ ובעולם, בעיקר באירופה. לא אחזור על מה שכולם יודיעים בקשר לרמה המקצועית של המלצרים בארץ (על פיר רוב בינוניים ומטה). החלטתי כי במסעדות בארץ אני מלכתחילה מנמיך ציפיות כדי לא להיות מאוכזב וכדי לא להתרגז.

    ובכל זאת כאשר הגענו למסעדה הבחנו שמהוא באווירה קצת שונה - אולי אפילו מוזר. לא ממש נכנסנו ל ''אזור הדמדומים'' של ווילס אבל מסתבר שתחושות מוקדמות לרוב לא מטעות.

    לאחר דקות של המתנה הובלנו אל שולחן במרפסת המסעדה. לאחר דקות רבות עוד יותר הסבנו את תשומת לבו של המלצר לעובדה שיכול להיות נחמד לקבל את התפריט. המלצר התנצל כי עליו היה להגיש יין ולכן התעקב (?). מה שמעניין הוא שאותו מלצר כלל לא היה אחראי על השולחן שלנו אלא מלצר אחר שהגיח לפתע משום מקום.

    ואז החלו ההפתעות הלא נעימות ואפילו מוזרות. התחלנו להזמין וכאשר הגענו להזמנת המנה העקרית החלטתי שאני מעוניין בהמבורגר. המלצר הפתיע בכך שאמר שהמנה לא קיימ היום, ובמקומה יש קבב כבש. ויתרתי על המנה העיקרית כי אני לא אוהב שמפתיעים אותי, ולן הסתפקתי במנות הראשונות. אשתי שהייתה רעבה משהו, החליטה לנסות את המנה.

    המנות הראשונות הוצאו מהר יחסית (שזה דווקא היה בסדר) אבל אז המשיכו ההפתעות. אחת המנות הראשונות שהזמנו הייתה ''פטה טורקית''. בתפריט היה כתוב שחור על גבי תפריט: ''פטה טורקית - גבינת פטה, זייתים ובצל''. כמה פשוט, כמה ברור. ובכל זאת, מסתבר שהיה מישהו שהתקשה בהרכבת המנה המסובכת. כאשר היא הוצאה, קיבלנו לידנו דוגמית עלובה שכללה ריבועי פטה מינאטורים ועוד כמה זיתים בודדים. מייד פניתי אל המלצר והזדעקתי: יכן הבצל מהתפריט?''.''אה, אמר המצר, אתה רוצה גם בצל? אין בעייה אני יוציא לך בצל''.

    OK אמרתי לעצמי ואז הבנתי כי חוויה קולינרית או חוויה בכלל זה לא משהוא שיכול להתרחב במסעדה (בעצם, לא הייתי קורא למקום מסעדה אלא ''בית ממכר מזון מוזר וחובבני''. המלצר חזר עם צלוחית ובה עיגול וחצי של טבעת בצל חתוך. משהו כמו 5 גרם בצל... הסתכלתי על זוגתי והיא עליי ןחייכנו חיוך של השלמה ברוע הגזירה.

    מה שהכי מוזר היה הוא שלא היה שום קו מקשר בין המנות, הרכב המנות, התחוזה היתה של בליל טעמים שאינם קשורים כלל, גם בתוך אותה מנה, כמו למשל מנת הקבב המסתורית שלא הופיעה בתפריט.

    בסוף התפריט היה כתוב: ''קינוחים - שאל את המלצר'' מה זה? רויצים להוסיף עוד נופך מסתורי? אז זהו שהחלטנו לא לשאול את המלצר לגבי הקינוחים. מה שכן שאלנו זה כמה מהר ניתן לקבל את החשבון.

    בעודנו ממתינים לחשבון (שלא אחר להגיע) הרהרנו זוגתי ואני בכל המנות שהזמנו ונזכרנו בכך שאם הן היו יכולות לדבר סביר להניח שהיו משתמשים במונחים כגון: לא נעים, מביך, מוזר, לא קשור, עצבות, יציאה ידי חובה וכיוצא באלה.

    אם אתם ממש חייבים ללכת לשם (במקרה של רעש אדמה אשר יחריב את כל המסעדות באזור מלבדה) אז אני ממליץ על השמן זית שבא עם הלחם. בעצם, הייתי מוותר ואיכל בבית.

  • 12.

    מסעדת פורט

    דנה, 12/04/09 17:03

    אכלתי נהדר,ישבתי בנוף קסום נהנתי, שמעתי מוסיקה מתאימה בדיוק לאוירת חופש, שילמתי סביר ביותר אני ממליצה בחום רב, אני והחברים חוזרים בטוח, חג שמח

  • 11.

    גם אני אכלתי בפורט ומאודדד התלהבתי

    ירוק בטבע, 19/11/08 18:11

    האוכל שם מושקע, שמח, צבעוני וטעים. שום מבקר מר נפש לא ישפיע על השיפוט שלי פה. נהניתי מאוד מהמבחר, וכל מה שהזמנו היה מדויק ומוצלח. אולי באת במצברוח רע במיוחד?

  • 10.

    מסעדה מעולה, על מה אתה מדבר

    עמנואל, 19/11/08 13:48

    כנראה ששתית יותר מדי יין בארוחה... המוזיקה מעולה ומרגיעה כזו שבדיוק מתאימה למיקום המסעדה ולסוג האוכל. אל תתבלבלו זה לא נמצא בתוך הבלאגן של המרינה זה המיקום הכי יפה בארץ ממש על המים, כ''כ רומנטי ומרגיע. האוכל פשוט טעים, יש מגוון רחב של אופציות. כ''כ כייף שלא צריך להגיע לת''א כדי לקבל אוכל ברמה הזו. מומלץ לאכול סלט עגבניות שטח, לא לשכוח להזמין סקורדיליה והתפו''א מדורה פשוט מענג!!!! פילה בקר כזה לא אכלתי באף מסעדה בארץ....

    אומנם השרותים לא שייכים למסעדה אבל למי איכפת, שווה כל שקל, אגב לגבי המחירים לא יקר בכלל

  • 9.

    איפה האחידות?

    גרגרן בארון, 15/11/08 00:03

    לא כתבת כמה עלו המנות שאכלת? כמה עלתה כלל הארוחה?זה מריח כמו אפליה שיפוטית בין הבסטה(שיקרה ב עד 25%) לביין פורט (שלדעתי יותר טעימה ויצירתית,אבל זה סוביקטיבי)זו לא כתיבה אמינה. זו ביקורת מניפולטיבית

  • 8.

    חוצפה!!!!

    דפי ואורן פלדמן, 14/11/08 11:44

    מר שגיא כהן ''היקר''!
    אישתי ואני חגגנו את יום נישואינו במסעדת ''פןרט'' בבית המרינה בהרצליה.
    אנחנו בניגוד אלייך מאוד נהנינו מהאוירה הקסומה, מהשרות האדיב והמנות שהיזמנו היו מאוד טעימות ומרגשות!!!(אגב לא היה חוסר בשום מנה).
    לגבי השרותים יש צדק בדבריך!
    לדעתינו ואנחנו צרכני מסעדות איכותיות ה''שף''רהב הוא כישרון גדול!!! רוצו למסעדה

    • !!!!!!!

      דפי ואורן, 14/11/08 19:04

      כמה סימני קריאה?!
      גם כשאתם מסכימים וגם כשאתם לא!?
      האדון כהן ''היקר'' (!?) חושב אחרת מכם ואף העז להביע את דעתו בכתב!
      איפה פה החוצפה?!?

      אתם באמת דבילים או סתם עושים ת'צמיכם?!

      • משהו לא נקי בכתיבה שלו.

        @@@@@@, 15/11/08 00:08

        נכון הכל סוביקטיבי אבל.
        הוא לא רשם פרטים לגבי המחיר ששילם בעבור האוכל.
        כקורא הדוק של שגיא זו הפעם הראשונה שהוא עושה זאת.
        ולכן כל מה שכתב בטל ב60.
        יש משהו לא נקי בכתיבה שלו היום.
        משהו משוחד. למה??

  • 7.

    אוף. רציתי ללכת, אבל אני כל כך סומכת עליך, שגיא... (ל''ת)

    אפרת, 14/11/08 10:55

    • תאמיני לו-יש קשיים

      דני, 24/12/08 11:22

      תאמיני לו אפרת המסעדה כבר בקשיים אין לקוחות כי אין תמורה בעד הכסף

  • 6.

    הטאפיסים מדהימים - אינם משאירים מקום לעיקרית

    תמורה לכסף, 14/11/08 10:05

    אתה יוצא שבע ומעונג מהמנות הראשונותץ

  • 5.

    מספעד פורט - מצויינת

    הצצתי ונהניתי, 14/11/08 10:00

    האוכל מדהים במקום הכי יפה במרינה והרצליה והעיצוב סוף.
    אכלתי ויש לי טעם של עוד.

  • 4.

    בלבלת אותי בין ה''בסטה'' ל''פורט''

    יעקב איילון (לא ההוא), 14/11/08 06:45

    לא מבין אותך שגיא. המנות בבסטה עליה נשפכת לפני שבוע, לא יותר גדולות מאלה של הפורט. הרבה יותר יקרות ועל פי רוב מושפעות חזק עד שכפול מיועזר בר יין.
    פורט ובסטה הן מסעדות שונות וטובות. למה אתה לא מבקר עם קריטריונים ברורים?!למה מנות קטנות ומחיריי קריעה מוצאים חן בעיניך בשבוע אחד ובזה שאחריו הם לצנינים בעיניך?, כשהשיפוט לא בא מאותם המקומות, לא נותן הזדמנות שווה לכל המסעדות לי קשה לקבל ולהעריך את מה שאתה כותב.

  • 3.

    אדוני,

    תמר, 14/11/08 02:59

    מזל שלא כולם חושבים כמוך...אם במסעדה שפתוחה חודש וחצי יש כבר ''קבועים'' שמגיעים פעמיים בשבוע כנראה שיש לה מה להציע...

  • 2.

    choise of words

    eli, 14/11/08 01:03

    I dont know , but I belive that shrimps supposed to be an english word but it it does not exist in english, the word is SHRIMP single and plural/

  • 1.

    מר שגיא

    דני, 13/11/08 19:42

    מר שגיא כהן הנכבד .יש משרה פנויה .מאמן מכבי תל אביב כדאי לך להחליף. מבקר אתה לא.......

    • גם מאמן מכבי אינו מתאים - אנשים רעים לא טובים בשום מקום (ל''ת)

      אנין טעם ואןהב הריות, 14/11/08 10:04