קודם כל, חוק המאמץ המזערי הוא בדיוק כמו שהכתבה אומרת שמתאימים את המאמץ למצב. מה שהחוק הזה מוסיף שלא צריך להוסיף לזה סבל, עלבון וכל מיני רגשות מיותרים שמכבידים על המאמץ.
להגיד שהצעירים רדודים ומשועממים ובעלי ליקויי למידה זאת הכללה חסרת בסיס. אנשים תמיד היו אותו דבר. ההבדל הוא רק בתקופה. היום, רק בעולם המערבי, ישנם יותר אנשים מבוססים שלא צריכים להילחם על הישרדות. בעבר רוב האנשים היו צריכים להילחם על הישרדות וזה עשה אותם פחות משועממים. פחות רדודים? ממש לא. האם צריך לחזור לתקופת ההישרדות כדי שיהיה מעניין? ממש לא.
קשה גם להסכים שהיום בעלי ההון והכוח הם יותר אנוכיים ומזיקים מאשר בעבר. הם תמיד היו מזיקים ודאגו לעצמם. ההבדל הוא שהיום יש להם יותר כוח להרוס את כדור הארץ.
תמיד יהיו כאלו שייאנחו ויגידו כמה העולם נורא וכמה אנחנו הולכים לאבדון וכמה הנוער של היום הוא נורא. עוד לפני אלפיים שנה דיברו על קץ העולם. אז היה התירוץ הדת והיום המדע. זה כנראה ניזון מפחדים עמוקים בתוך האדם.
מה שבאמת קרה וקורה היום הוא שהלחץ הפנימי של התקופה גורם לדברים להשתנות. חלק מהחברה לוקח את העניינים לידיים ומשפיע על האחרים להשתנות. חלק משתנים, חלק אדישים, חלק נלחמים נגד השינוי אבל בסופו של דבר החברה מתפתחת. חוסר הצדק החברתי הביא אידיאולוגיות חדשות של החברה במאה שעברה. עבודת האלילים הפכה לאמונה מופשטת באלוהים ולדתות. חוסר הסובלנות של הדת הפכה לחקירה ולמדע. עודף טכנולוגיה וזמן גורם לחיפוש אחר רוחניות וגם המדינות מתחילות להיות ערות לנזקים הטכנולוגיים ופועלים בנידון.
כך שהדברים מסתדרים. חוקי היקום גורמים לתהליך לפעול, והתהליך הזה פועל על ידי כך שבני האדם מתעוררים ועושים משהו בנידון.