• 23.

    ועל זה הפינק פלויד אמרו

    גולן, 15/06/08 23:27

    We don't need no education
    We dont need no thought control
    No dark sarcasm in the classroom
    Teachers leave them kids alone
    Hey! Teachers! Leave them kids alone!

  • 22.

    ועל זה הפינק פלויד אמרו

    גולן, 15/06/08 23:27

    We don't need no education
    We dont need no thought control
    No dark sarcasm in the classroom
    Teachers leave them kids alone
    Hey! Teachers! Leave them kids alone!

  • 21.

    חינוך פתוח לעם

    גליה, 15/06/08 14:15

    מסכימה שמבחנים הם בעייה. לא מסכימה עם התאור של ילדי מיתר כאנשים כנים ואמיתיים יותר. אם היית מיישם את דרכך בעיירות פיתוח ובשיכונים ואז היית אומר לי שעדיין הילדים משדרים כנות, אז הייתי מתחילה להאמין שהכול בשיטת הלימוד. כרגע אני חושבת שילדי מיתר באים מבתים מסוג מסויים, אליטה אם תירצה, לא כספית אבל אליטה בפילוסופית חיים. מראש הם באים מבתים בעלי ערכים מסויימים ולכן גם ישדרו בעצמם את מה שאתה רוצה לחשוב שהוא בזכות החינוך הביתי/הפתוח.

  • 20.

    נושא אישי

    טל, 13/06/08 07:29

    זה מזכיר לי כשהייתי בכיתה ג' או ד' אמרו לנו שהשנה נכתוב עבודת נושא אישי. שמחתי מאוד והתרגשתי. התחלתי לחשוב על איזה נושא שמעניין אותי אוכל לכתוב שכן נושאים רבים עניינו אותי אז. יום אחד הכריזה המורה שהנושא האישי שנכתוב יהיה על נמלים. שמחתי מאוד מפני שאהבתי מאוד נמלים וכבר חיכיתי לחזור הביתה לחפש באינציקלופדית בריטניקה לנוער חומר על נמלים ולהתחיל בעבודה. אך המורה המשיכה ובאותה נשימה הורתה לנו להוציא מחברות והחלה להכתיב לנו את ''הנושא האישי''. לרגע הייתי בהלם, כל תוכניותיי נגוזו ואכזבה התפשטה בקרבי. אך מכיוון שמעולם לא הייתי פרובוקטור או דברן גדול פתחתי את המחברת והתחלתי לכתוב, לאט, בקצב הכתבה מונוטוני...

    אכן עבודת נמלים.

    • עוד נושא אישי

      חלי, 13/06/08 21:13

      זה מזכיר לי שבמתכונת בספרות התבקשנו לכתוב ''איזהו גיבור'' וגם אני התרגשתי וכתבתי מיהו גיבור בעיניי החל בסקירה תנ''בית ועד היום. להפתעתי,הסימנים האדומים בעט של המורה היו לא על אופן הכתיבה אלא על תכונות הגיבור לדעתה לגיבור דרושות תכונות אחרות משכתבתי ורק על כך היא הורידה לי ציון..

  • 19.

    נושא אישי

    טל, 13/06/08 07:28

    זה מזכיר לי כשהייתי בכיתה ג' או ד' אמרו לנו שהשנה נכתוב עבודת נושא אישי. שמחתי מאוד והתרגשתי. התחלתי לחשוב על איזה נושא שמעניין אותי אוכל לכתוב שכן נושאים רבים עניינו אותי אז. יום אחד הכריזה המורה שהנושא האישי שנכתוב יהיה על נמלים. שמחתי מאוד מפני שאהבתי מאוד נמלים וכבר חיכיתי לחזור הביתה לחפש באינציקלופדית בריטניקה לנוער חומר על נמלים ולהתחיל בעבודה. אך המורה המשיכה ובאותה נשימה הורתה לנו להוציא מחברות והחלה להכתיב לנו את ''הנושא האישי''. לרגע הייתי בהלם, כל תוכניותיי נגוזו ואכזבה התפשטה בקרבי. אך מכיוון שמעולם לא הייתי פרובוקטור או דברן גדול פתחתי את המחברת והתחלתי לכתוב, לאט, בקצב הכתבה מונוטוני...

    אכן עבודת נמלים.

  • 18.

    וואו, פשוט מקסים

    ומרגיע, 12/06/08 15:20

    תודה שאתה מזכיר לנו את טבע האדם האמיתי.
    יותר מדי אנשים שכחו.

    (דמוקרטית)

  • 17.

    עם הרומנטיקה המיופיפת הזו לא תגיעו לכלום.

    רון הכחול, 12/06/08 14:40

    בוגרי החינוך הזה לא יוכלו להשתלב בשום מסגרת הדורשת בחינה של הידע שצברו, כמו ראיון עבודה או לימודים אקדמיים. הם פשוט לא יוכלו להתמודד עם מצב כזה.
    אם הם לא יהיו נתמכי סעד, הם יוכלו להיות רק עובדי כפיים פשוטים, אמנים או יתפרנסו מ''רוחניות'' מפוקפקת בעיסוקים כמו הילר/ית או מכשפ/ה.

    בעיני, תפיסה חינוכית כזו גרועה לא פחות מהחרדים שמלמדים את ילדיהם רק לימודי קודש ומונעים מבניהם את האפשרות להשתלב במשק מודרני.

  • 16.

    חוסר הבנה והבחנה בין חינוך ללימוד. חבל (ל''ת)

    eran, 12/06/08 13:42

  • 15.

    להפוך מראות ל''חלונות''

    Jaqueline, 12/06/08 10:43

    לא קיים אינדיקטור אחר (כיום) לרמת השכלה מאשר מבחנים עם כל מה שמשתמע .קח משחק כדורגל ,ללא תוצאה סופית , כל קבוצה תטען ששיחקה יותר טוב .חייב להיות קריטריון !!

    המלה מבחן :(examen) באה מהשורש הלטיני :(exigere) :לדרוש בקפדנות ועל כן מבחן זה :לשקול ולמדוד ''בקפדנות'' רמה מסויימת.
    אותי למשל (מעולם לא בקרתי בבית-ספר) סבי ומורי שקד שאלמד איך לחשוב ולא מה לחשוב .שאשפר תפיסתי שאוכל לחשוב בעצמי במקום איך חשבו אחרים. מעולם לא עמדתי למבחן .יש לפתח שכל ישר מעל החינוך
    I worked intensively on my intelligence quotient (Q.I) and the emotional one (Q.E) ,I was taught to replace an empty head by an open one towards all.One great Greek sage has penned it wisely : ''Far better common sense without education than education without common sense'' i
    Πολύ καλύτερα την κοινή λογική χωρις εκπαίδευση από την εκπαίδευση χωρίς κοινή λογική

    א-פרופו !! מחנך בלועזית : פידגוג .
    פיידה= טף ''אגוג'' = מוביל .ביוון הקדומה .היה עבד שהוביל ילדים למרכז חינוך

  • 14.

    אין לימוד אמיתי בלי מבחן.

    א, 12/06/08 08:30

    כל מי שלימד אי פעם, יודע כי רק המבחן מבדיל בין תלמידים שמהנהנים בכתה וחושבים שהם יודעים, לכאלה שבאמת יודעים.

    זו הסיבה שאפילו בספרים או אתרים המיועדים ללימוד עצמי, מופיע מבחן עצמי בסוף כל פרק. מי שלומד, מרגיש בעצמו את הצורף לבחון את ידיעותיו והבנתו.

    כל החסרונות שהזכרת אכן קיימים, ויש לפתור אותם בדרכים שונות, אבל לא לבטל לחלוטין את שיטת המבחנים.

    • נכון, בספר ללימוד עצמי יש מבחן, אבל

      מתניה .ג., 12/06/08 12:27

      אבל בלימוד עצמי הלומד אכן בוחן את עצמו כדי לאמוד את השגיו ולדעת האם להמשיך הלאה בחומר או לחזור על מה שלא הבין.
      המבחן בכיתה שונה בתכלית, מטרתו היא רק לתייג את הנבחן ולהעמיד אותו ביחס לשאר. הרי עם בדיקת המבחן לא חוזרים על החומר בשביל הנכשלים, אלא אומרים להם: ''זה בסדר, רק רצינו לוודא שאתם אכן לא מוצלחים. נמשיך הלאה בחומר...''

  • 13.

    מסכים עם כל מילה

    סטודנט, 12/06/08 00:02

    לקראת השלמת 16 שנות לימוד ובמבט לאחור לא נותר לי אלא להסכים ולהצר על כך שאנו בעצמנו מנציחים את הטעות..

  • 12.

    היכולת של דני

    מתניה, 11/06/08 21:52

    היכולת של דני לשים את האצבע בדיוק על הנושאים שידועים לי, אבל במעומעם, ולתת להם שמות. להמליל ולהמשיג אותם בצורה נוקבת ובהירה מעוררת אצלי השתאות כל פעם מחדש.

    תודה,
    מתניה.

  • 11.

    צודק ב100%

    שי, 11/06/08 21:49

    ממש מרגש, נכון ואמיתי..
    ישר כוח1!!

  • 10.

    the theory is nice

    University, 11/06/08 21:05

    but universities must determine standards of admission, and students applying must show some achievements. until we have a better system the grade is the criterion, and it is indeed sad that students resort to criminal actions in order to obtain them.

  • 9.

    בכלל לא בטוח שהמבחנים עצמם הם שיוצרים אדם חסר יושר פנימי

    הבמה לא עקומה, 11/06/08 20:22

    המבחנים יכולים לשמש כבמה למי שמראש לא ישר להציג את מרכולתו - מי הוא באמת, כלומר הם דרך ואמצעי לביטוי אבל המבחן עצמו במהותו הוא לאו דווקא מה שיוצר (המקור או הטריגר) ילד שיגדל לבוגר מניפולטיבי או חסר יושר וכנות.
    זה נפלא ונהדר ונעים לחיות בעולם אוטופי בו אתה מוקף באנשים כנים וישרים. יושר וכנות הם בסיס ומצע הכרחי לבניית מערכות יחסים בין אנשים.רק שמה לעשות ולא כל האנשים אותו הדבר. במציאות אדם צריך ללמוד להתמודד עם כל סוגי האנשים וללמוד לזהות גם אנשים שהם לא מוסריים או לא ישרים ויתרה מזו כאלו שמטרתם להכשילו. רק ששיטת המבחנים לא משנה כלום לפיתוח יכולות הבחנה כאלו. שיטת המבחנים זו שיטה להערכת כישורי התלמיד (ידע, הבנה, אנליזה, סינתזה, הערכה) ולא שום דבר מעבר לזה. כל תלמיד יגדל לבוגר שיצטרך להתמודד גם עם התרבות בה הוא גדל וגם עם תרבויות שונות וזרות לו. ודווקא היום שהתפישה היא שהעולם הוא כפר גלובלי - רצוי לצייד ילד ביכולות להתמודדות עם מה שמצפה לו בכל ספקטרום האופי האנושי בעולם הגדול בו החברה בנויה ומושתת על תחרותיות והישגיות. אז מבחנים רק יכולים להועיל לילד ולא להזיק לו. מחנך הכתה יכול בהחלט ליצור אווירה נינוחה ורגועה במבחנים, ובעיקר כזו שמתאימה לגילו של הילד מבחינת המשימות שעליו לבצע, וכך לאט לאט ובעידון רב להכין את הילד לגדול לבוגר שיודע להתמודד עם קשת רחבה של סיטואציות שונות ומגוונות בחיים.

  • 8.

    מסכים עם הרוב

    מיצי, 11/06/08 19:54

    אבל -
    1. יש שלבים בחיים, לדוגמא תואר שני מחקרי או עבודה, שבהם שום טריק לא יעזור לך. אתה חייב להבין את החומר כדי להגיע לתוצאות.

    2. ''בני אדם שלא ביקשו שימדדו אותם''. נו באמת. ברצונם להיות חלק מהמערכת הם מסכימים לכך שהמערכת תמדוד אותם לפי הכללים הידועים לכולם עוד לפני כן. זה נוגע גם לילדים, שנמצאים במערכת לפי רצון הוריהם.

    3. הדבר החשוב ביותר - יש לך אלטרנטיבה להציע? כזו שתאפשר להם לא רק להיות אדם טוב (דבר שמערכת החינוך, כמערכת, כבר מזמן הפסיקה לתת עליו את הדעת) אלא גם להיות חלק נורמטיבי מהחברה המודרנית, על כל המשתמע מכך - מקצוע, בית וכו'.

  • 7.

    לא רוצה לקלקל את השימחה אבל

    אלכס, 11/06/08 19:38

    בעצם כשהילדים חיים בחממה הם יוצאים לא מוכנים לעולם וחוטפים זאפטה וחבל.

  • 6.

    זה פשוט מאוד

    הישגיהו, 11/06/08 19:23

    אם התוצאות של ישראל במבחנים ההשוואתיים ימשיכו להתדרדר, וזה מה שקבלה של ההצעה הזו תגרום, אז השכבות באוכלוסיה ששולחות ילדים למסגרות חינוך אלטרנטיבי תלך ותצטמצמנה. כי ההורים של הילדים האלה הם אמידים מבחינה כלכלית או כאלה שמתפרנסים מלמכור דברים לאנשים האמידים כאלה. כלומר החינוך האלטרנטיבי הלא הישגי מנסר את הענף עליו הוא יושב. לצערי ויתור על הישגיות ואתגרים היא אכן מחשבה רומנטית שלא מעוגנת במציאות.

  • 5.

    בבית הספר?! באקדמיה זה אפילו יותר גרוע

    יוסי, 11/06/08 19:16

    בבית ספר לפחות אין תחרות רשמית בין התלמידים. באקדמיה מי שישר עלול להיכשל, ומי שמתעתיק עשוי לקבל תעודת מצטיין ולקבל טפיחה על השכם בתור כבוד על זה שהתקדם בעזרת רמאויות.

  • 4.

    תודה על המאמר,הופיעו לי דמעות תוך כדי קריאתו

    רות, 11/06/08 12:25

    וכמיהה להיות חלק מזה
    ושמחה שיש אנשים כמוך,אשמח לשמוע על עוד פעילויות ויוזמות ברוח הזאת ואולי להצטרף..

  • 3.

    מרגש

    סופאלה, 11/06/08 11:47

    מרגש אותי לחשוב שיש מי שבוחר לראות את הדברים כמו שהם באמת ואמיץ מספיק לא להתפשר ולהתכופף ולהסחף אל תוך מערכות גדולות כל כך עם אמיתות מקולקלות כל כך.דני, קראתי הרבה עליך ועל פועלך...עניין אותי מאוד, תודה.

  • 2.

    אהבתי

    ב', 11/06/08 10:51

    אבל אני עדיין חושבת שיש לתקן את המערכת הקיימת, ולא לברוח מהר מדי למערכות אלטרנטיביות.

  • 1.

    מצויין ומקסים ביותר!!! (ל''ת)

    תכוניסט,י''ב, 11/06/08 10:20