אם בא לכם לשמור על הניקיון ברחובות אז תעשו כן ואם אתם רואים בן אדם מלכלך אז תקבלו אותו גם כן, ואולי אפילו תתעלו ותנקו אחריו, אל תשנאו אותו או תחשבו שאתם טובים ממנו.
כל העניין הוא להיפרד מן האגו ולהפסיק לחשוב שכולם צריכים להיות כמוכם. מה שעובר לכם בראש, האידיאלים, הערכים, הרעיונות, האמונות והדיעות הנו חסר משמעות מחוצה לכם. אין שום אינדיקציה שאת היקום זה ממש מעניין אם אתם צמחוניים, בשריים או טבעוניים.
תחשבו שלפרח כחול היתה דיעה משלו כנגד פרח בצבע אדום? או בזמן של סופה למשל, העצים עומדים איתן ברוח, הם ממשיכים להיות הם, הם משרתים את המהות שלשמה הם בעולם הזה, הם השינוי אותו הם רוצים בעולם ואם עץ אחד נופל אז כל השאר ממשיכים לעמוד, אף אחד לא לוקח את זה באופן אישי והעצים מקבלים את גורלם, מר או מתוק ככל שיהיה.
לנו בני האדם לעומת זאת, קשה לקבל שינויים וכל מה ששונה מאיתנו אנחנו מנסים לשנות בכח. זה כמובן לא אומר שאי אפשר לנסות לשנות, הרי הפוטנציאל שלנו גדול משל עצים ורעיונות יצירתיים יתקבלו בברכה אבל הבעייה מתחילה כאשר אנחנו שונאים את מה שאנחנו מנסים לשנות. אין צורך לשנוא נהג של רכב שמזהם את הסביבה אבל בהחלט ייתכן ותרגישו צורך לדווח עליו למשרד התחבורה שיאלץ אותו לתקן את הפגם ואם משרד התחבורה לא עזר אז אפשר ללמוד לחיות עם זה, נטירת טינה כלפי הנהג לא תוביל אתכם לשום מקום, לא תשנה אף אחד ואף יותר מכך, תגביר את תחושת האומללות, הקורבנות ותחושת החוסר אונים הנלווית כאשר אנחנו כועסים על מישהו או נוטרים כלפיו טינה.
אז מה זה קשור ל''ואהבת לרעך כמוך''? לפי דעתי זה אמור להיות ההיפך, ''ואהבת לעצמך כרעך''. אנחנו כל כך שונאים את עצמינו כך שבמקום לקחת אחריות אנחנו נושאים באשמה והרי אף אחד לא אוהב להיות אשם כך שאנחנו משליכים את דמותינו על האחר לדוגמא, אם גבר רוצה להתגרש מאישתו (או ההיפך) אז בהרבה מקרים הוא פשוט יחפש סיבה לריב במקום להודות שהוא לא רוצה להיות עם אישתו ולגמור את זה יפה. דברים באים והולכים בעולם באופן טבעי ואנחנו תמיד מרגישים אשמה בשינוי ונוטים להפיל את זה על האחר או בדוגמא של התופים, במקום שנודה במגבלה שלנו שזה אנחנו שמוטרדים מהתופים, אנחנו מאשימים את האחר שהוא מטריד אותנו. הכאב, העצב, הפחד או הטרדה זה הכל נמצא אצלינו, אין דבר כזה לא יכולים כי עם אקדח מכוון לרקה אנחנו יכולים לעשות הכל.