טוב, בטח יצלבו אותי כאן, אבל אני דוווקא חושב אחרת.
אז נכון, מתבקש לרדת על אייל שני והמחירים השערורייתיים (אגב זה 354 שקלים למינימום שש מאות גרם אנטקריקוט, ולא 594, כמו שחישבת, וזה בהחלט מחיר גבוה מאד, אבל סביר למסעדות יוקרה), אבל האמת היא שהוא באמת שף יחיד במינו, אדם שמבין באוכל, אוהב אותו ואוהב לבשל.
האוכל שם, לטעמי כמובן - היה מצויין. ואריאציה של פוקצ'ה, לוקוס במחבת בוערת, אנטריקוט מטורף (שלנו היה מעולה. אולי נפלת עם נתח פחות טוב) וגם טארט פטל שחור וקרם פטיסייר נדיר.זהו אוכל שנעשה באהבה רבה, חומרי הגלם מקבלים מינימום של טיפול - ומוגשים. יש כאן - הנה בא משפט של אייל שני - המון הערכה לטבע, ותתפלא - גם המון צניעות של השף, שיודע מתי פשוט צריך להפסיק להמציא (עם כל הכבוד, ויש המון, למטבח המולקולרי). אז בעיני זה לא בנאלי, כמו שכתבת, זה קלאסי.והמאמץ,והאומץ - הוא לבשל פשוט ומעולה. ואגב, הוא דווקא מביא בטור המצויין שלו ב''הארץ'' כמעט כל שבוע אחת מהמנות שמוגשת במסעדה, וטורח ומסביר ארוכות, כדי שזה יצא הכי קרוב לאיך שהוא מכין. וזה ממש אבירי. נדיר לפגוש שפים שחולקים בשמחה כזו את כל הסודות מהמטבח שלהם.
והקונטקסט? זו מסעדה לכאלה שכבר ראו הכל. זו לא מסעדה לכולם, אין בה עיסקיות והיא פתוחה רק פעמיים בשבוע.ואולי זו עוד סיבה למחירים. היא מתיימרת להביא חוויה אחרת, לא צרפתיות מעונבת. האוכל ''מוטח'' על השולחן, ולא מונח ביראת כבוד מצועצעת, המחבת היא זו שבישלו בה, וכתמי השמן נוזלים מצדדיה, ואין צלחת מבהיקה שנוגבה בתשומת לב רגע לפני ההגשה.
זו מסעדה לעשירים מאד (או לסקרנים מאד, אוהבי אוכל תמימים, כמונו)- כפי שהבחנת, שלא איכפת להם להוציא 450 ש' לסועד עבור חוויה ייחודית (או פלצנית, אם תתעקש) והיא באמת יוצאת דופן, אין מה לומר. אנחנו דווקא נהנינו מהמופע. השירות אצלנו לא היה פלצני, הוא דווקא היה נינוח, אפילו משועשע. גם לא היה שחר סגל שדילג בין השולחנות (ואגב, מותר לו. כל מסעדן היה גאה בעסק עם באזז כזה).
ולהערכתי - המסעדה הזו תחזיק מעמד שנה, שנה וחצי - ולא יותר. סף הריגוש של הקהל המפונק הזה יעלה או ישתנה שוב - והיא תהיה פחות רלוונטית. ''אייל שני התעייף'', ייכתב במדור האוכל בעוד שנה, ''והחליט לסגור את הסלון ולפתוח במיזם חדש, בו אורחיו יתלוו אליו ואל שחר סגל, שירכיבו אותם על אופניהם, ל'יום סוער ומרגש של ים, שוק ובישול בתנור קומפוסט'...'' (או משהו כזה). וגם אז, אני מניח, יהיה באזז.