• 14.

    עוגה מזעזעת + תיקון למתכון

    Liv, 20/11/09 14:01

    חיפשתי מתכון שיהיה עשיר בשוקולד, אבל לא יהיה בראוניז או פאדג'. מאוד שמחתי כשמצאתי את זה, כי זה נראה מבטיח...

    הבצק יצא יבש, שומני וכבד. הגנאש שוקולד פשוט נוראי. וביחד הם יוצרים סיוט קולינרי מר וחונק. קראתי לזה Death by Chocolate.
    חבר שלי, שמכור לשוקולד עם תעודות, לא הצליח לסיים חתיכה אחת. לי אישית הייתה בחילה יומיים. אחרי שהכנסנו את זה למקרר בלילה זה הפך למלט קפוא של שוקולד טהור וחמאה, ונזרק לפח. בקיצור - ביזבוז גמור.

    מעבר לזה שהמתכון לא מציין דברים חשובים בתהליך ההכנה, הכמויות במתכון הזה לא הגיוניות בעליל. מצאתי מתכון אחר לאותה עוגה, אבל הפעם כולם במסיבה ליקקו את האצבעות, והיא נגמרה תוך פחות מרבע שעה:

    350 גרם שוקולד מריר (תשתמשו בשוקולד איכותי, עם הרבה אחוזי קקאו)
    50 גרם שוקולד לבן
    100 גרם חמאה (אפשר גם פחות. המתכון המקורי ציין 30 גרם, אבל זה נראה לי מעט מדי, אז השתמשתי ב-100)
    12 חלבונים (כן, 12. לא אמרתי 'בריא')
    12 חלמונים (כאילו, קחו 12 ביצים ותפרידו אותם. *מאוד חשוב: כשאתם מפרידים את הביצים, אסור שיכנס אפילו טיפה חלמון לחלבונים שלכם. הם לא יתרוממו אם זה יקרה)
    רבע כוס סוכר (50 גרם)
    ועוד שמינית כוס סוכר (25 גרם)
    מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)
    אבקת קקאו לקישוט (לא חייבים)

    ***המתכון הזה מכיל ביצים חיות ולא ממולץ לנשים בהריון וילדים***

    1. מחממים את התנור ל-150 מעלות, ומשמנים תבנית אפיה. אני הכנתי עוגות אישיות, בתבניות עגולות גבוהות. לא משנה במה אתם אופים אותה, תקפידו למלא עד שני שליש מהתבנית.

    2. תמיסו את החמאה והשוקולד מריר+לבן בסיר או קערה מטאלית *גדולה* (אתם תצטרכו את זה אחר כך), על אש נמוכה או בסיר כפול. שימו לב לא לערבב יותר מדי, ולא לחמם יותר ממה שצריך. ברגע שהשוקולד נמס לגמרי - תורידו מהאש.

    3. תערבבו בקערה קטנה (או צלחת עמוקה) את החלמונים (הצהובים) יחד עם רבע כוס סוכר, עד שהתערובת סמיכה , ומקבלת צבע לימוני.
    תקפלו אותה לתוך השוקולד שהמסתם. תניחו בצד.

    4. בקערה *גדולה* (זה חשוב כי זה הולך להתרומם) תקציפו את החלבונים עד שיש קצף עדין, ואז תתחילו להוסיף 25 גרם סוכר (שמינית כוס), עד שהקצף נהיה יציב, ויוצר גבעות קטנות. זה לוקח קצת זמן בגלל הכמות, אבל תשימו לב לא להקציף יותר מדי (עד שהקצף מתחיל להשבר).

    5. תקפלו את הקצף במהירות לתוך תערובת השוקולד. כל פעם שליש, עד שלא נשארים פסים לבנים. חשוב להיות מהירים ועדינים.

    6. תשפכו שני שליש מהתערובת לתבנית ותכניסו לתנור. תאפו כ-40 דקות, או עד שהאמצע של העוגה יציב. לאחר מכן תוציאו מהתנור, ותניחו להתקרר. אחרי שהעוגה התקררה תכניסו אותה למקרר לשעה.

    7. בנתיים תקציפו את השמנת המתוקה, עד שהיא יציבה (אבל לא קצפת). קחו את תערובת השוקולד שנשארה (שליש או פחות), ותקפלו פנימה את הקצפת. תכסו ותניחו במקרר.
    לאחר שעה תשימו את הקרם על העוגה, תפדרו בקקאו אם רוצים.

    ניתן לשמור את העוגה במקרר. היא נשמרת טוב ואפילו טעימה יותר למחרת. באמת אחת העוגות המוצלחות שהכנתי.

  • 13.

    כמה זמן צריך להשאיר את העוגה במקפיא?

    אנונימית 35, 18/04/08 18:17

    אם מישהו מכם יודע שיענה זה חשובבבב!!!!!!!!!

  • 12.

    שאלה של מתחילה:)

    שני, 18/04/08 12:55

    מה זאת אומרת מעבירים אותה לתנור?
    הכוונה אופים? באיזה חום אם כן?

    וזה נראה יאמי יאמי!

  • 11.

    350 גרם חמאה?שלוש וחצי חפיסות ?? (ל''ת)

    קרדיולוג, 17/04/08 23:19

  • 10.

    תנו לנו עוד מתכונים. הייתי אצלו בקונדיטוריה בגן העיר

    דניאלה, 17/04/08 18:43

    ראיתי שם כמה עוגות מדהימות. אולי אפשר מתכון לעוגת שמרים אחרי פסח? שמעתי שאוטמזגין אלוף בעוגות האלה.

  • 9.

    שחר זו בת?

    תם, 17/04/08 18:27

    איך ידעת ששחר זו בת? אהבתי גם את התגובה של זו שראתה נשים מקציפות. מעניין המובן מאיליו.

  • 8.

    עזרה בבקשה

    שחר, 17/04/08 15:47

    אין ברשותי שום מכשיר חשמלי להקצפת החלבונים.
    האם ניתן להקציף אותם ידנית?
    אם כן, מהם הדגשים לעשות זאת נכון?
    תודה.

    • הקצפה ידנית

      שרה, 17/04/08 16:35

      במו עיני ראיתי נשים מכינות קצף יציב בלי מנוע חשמלי...
      כדי לעשות את זה צריך מטרף ידני, והרבה תרגול.
      השמועה אומרת שגם עם שני מזלגות אפשר להגיע לקצף של ממש, אבל נראה לי שיקח לך יותר זמן להתאמן מללכת ולקנות מיקסר יד קטן ועממי.

    • שחר , הגזמת . פנקי את עצמך במכשיר . אפילו הכי זול עושה את העבודה . (ל''ת)

      לא יותר מ-, 17/04/08 18:00

    • אפשר

      ערן, 17/04/08 21:45

      אפשר להקציף ביד, למרות שלא הייתי ממליץ על זה...מעייף חבל''ז. עדיף להקפיץ עם מכונה

    • אפשר הכל, אחרי הכל פעם לא היו המכשירים האלה

      גגג, 18/04/08 15:44

      אלא שצריך לעמוד ולעמול ללא הפסקה איזה עשר דקות...צריך שרירי ידיים אחושלוקי חזקים בשיבל זה. נסה, מה יכול להיות. מקסימום לא ייצא לך ממש תפוח אבל בכל זאת אוורירי.

  • 7.

    המלצה

    קרוקנט, 17/04/08 15:07

    אם אתם נתקלים במתכון של דודו אוטמזגין ....רוצו להשיג דף ועט.....ותתחילו לרשום !!!!!!

  • 6.

    תכינו לי!!!!!!!!! (ל''ת)

    נוני, 17/04/08 13:42

  • 5.

    2 שאלות לדודו

    עדי, 17/04/08 12:56

    כמה זמן העוגה צריכה להיות במקפיא?
    והאם לשים את הציפוי רק לאחר שהעוגה יצאה מההקפאה?

    תודה וחג שמח

    • לצפות אחרי הקפאה

      אביחי, 18/04/08 20:36

      ההקפאה נועדה לייצב את העוגה.
      אין משמעות להקפאת הציפוי עצמו.

      כמה זמן להקפיא?
      לדעתי, כמה שעות (לפחות שעתיים).

  • 4.

    אלוהים... הרגתם אותי!

    יונקת, 17/04/08 12:21

    כזה בדיוק אני רוצה.
    ואיך יצרתם את הצורה מלמעלה?

    טיפ: אם כבר נתתם תמונות, אז למה לא לתת סרט שמראה ממש את השלבים?

    כל הכבוד על המתכון!

  • 3.

    חייתי! (ל''ת)

    ענבל, 17/04/08 11:21

  • 2.

    שאלה לדודו

    ד"ר פאג'י, 17/04/08 09:07

    האם העוגה תצא אותו הדבר ? אם ....
    אני אקציף את הביצים והסוכר לתערובת בהירה .
    ימיס את השוקולד והחמאה ביחד .
    ואז אקפל את מסת הביצים והסוכר אל מסת השוקולד והחמאה .

  • 1.

    אוטמזגין מס' 1 ....אין עליו . (ל''ת)

    פטיסייר, 17/04/08 08:57