חיפשתי מתכון שיהיה עשיר בשוקולד, אבל לא יהיה בראוניז או פאדג'. מאוד שמחתי כשמצאתי את זה, כי זה נראה מבטיח...
הבצק יצא יבש, שומני וכבד. הגנאש שוקולד פשוט נוראי. וביחד הם יוצרים סיוט קולינרי מר וחונק. קראתי לזה Death by Chocolate.
חבר שלי, שמכור לשוקולד עם תעודות, לא הצליח לסיים חתיכה אחת. לי אישית הייתה בחילה יומיים. אחרי שהכנסנו את זה למקרר בלילה זה הפך למלט קפוא של שוקולד טהור וחמאה, ונזרק לפח. בקיצור - ביזבוז גמור.
מעבר לזה שהמתכון לא מציין דברים חשובים בתהליך ההכנה, הכמויות במתכון הזה לא הגיוניות בעליל. מצאתי מתכון אחר לאותה עוגה, אבל הפעם כולם במסיבה ליקקו את האצבעות, והיא נגמרה תוך פחות מרבע שעה:
350 גרם שוקולד מריר (תשתמשו בשוקולד איכותי, עם הרבה אחוזי קקאו)
50 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאה (אפשר גם פחות. המתכון המקורי ציין 30 גרם, אבל זה נראה לי מעט מדי, אז השתמשתי ב-100)
12 חלבונים (כן, 12. לא אמרתי 'בריא')
12 חלמונים (כאילו, קחו 12 ביצים ותפרידו אותם. *מאוד חשוב: כשאתם מפרידים את הביצים, אסור שיכנס אפילו טיפה חלמון לחלבונים שלכם. הם לא יתרוממו אם זה יקרה)
רבע כוס סוכר (50 גרם)
ועוד שמינית כוס סוכר (25 גרם)
מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)
אבקת קקאו לקישוט (לא חייבים)
***המתכון הזה מכיל ביצים חיות ולא ממולץ לנשים בהריון וילדים***
1. מחממים את התנור ל-150 מעלות, ומשמנים תבנית אפיה. אני הכנתי עוגות אישיות, בתבניות עגולות גבוהות. לא משנה במה אתם אופים אותה, תקפידו למלא עד שני שליש מהתבנית.
2. תמיסו את החמאה והשוקולד מריר+לבן בסיר או קערה מטאלית *גדולה* (אתם תצטרכו את זה אחר כך), על אש נמוכה או בסיר כפול. שימו לב לא לערבב יותר מדי, ולא לחמם יותר ממה שצריך. ברגע שהשוקולד נמס לגמרי - תורידו מהאש.
3. תערבבו בקערה קטנה (או צלחת עמוקה) את החלמונים (הצהובים) יחד עם רבע כוס סוכר, עד שהתערובת סמיכה , ומקבלת צבע לימוני.
תקפלו אותה לתוך השוקולד שהמסתם. תניחו בצד.
4. בקערה *גדולה* (זה חשוב כי זה הולך להתרומם) תקציפו את החלבונים עד שיש קצף עדין, ואז תתחילו להוסיף 25 גרם סוכר (שמינית כוס), עד שהקצף נהיה יציב, ויוצר גבעות קטנות. זה לוקח קצת זמן בגלל הכמות, אבל תשימו לב לא להקציף יותר מדי (עד שהקצף מתחיל להשבר).
5. תקפלו את הקצף במהירות לתוך תערובת השוקולד. כל פעם שליש, עד שלא נשארים פסים לבנים. חשוב להיות מהירים ועדינים.
6. תשפכו שני שליש מהתערובת לתבנית ותכניסו לתנור. תאפו כ-40 דקות, או עד שהאמצע של העוגה יציב. לאחר מכן תוציאו מהתנור, ותניחו להתקרר. אחרי שהעוגה התקררה תכניסו אותה למקרר לשעה.
7. בנתיים תקציפו את השמנת המתוקה, עד שהיא יציבה (אבל לא קצפת). קחו את תערובת השוקולד שנשארה (שליש או פחות), ותקפלו פנימה את הקצפת. תכסו ותניחו במקרר.
לאחר שעה תשימו את הקרם על העוגה, תפדרו בקקאו אם רוצים.
ניתן לשמור את העוגה במקרר. היא נשמרת טוב ואפילו טעימה יותר למחרת. באמת אחת העוגות המוצלחות שהכנתי.