• 20.

    הטיפ שעושה את כל ההבדל

    eli, 19/04/08 05:14

    הוא להחליף את המים הרותחים במרק של ליל הסדר.....

  • 19.

    על מה הוויכוח

    יונית, 17/04/08 06:00

    מה זה חשוב , כל אחד יכין את הקניידלך כפי שהוא אוהב ואת השמלץ גם. אין לכם על מה להיתווכח בערב חג? תחשבו על המישפחות שאיבדו את בינהם בערב החג בעזה, חשבו על המשפחות בשדרות ובנגב, איך הם חוגגים את החג עם מתח מה יהיה, חשבו על המישפחות העניות שאין להם איך לחגוג את החג, וכסף לקנות מצרכים ותקחו בפרופורציה את נושא השמלץ והקניידלך. שמחו עם משפחותיכם ותהנו ממה שיש. חבל על כל הוויכוחים על המתכונים האלה, כנראה חייכם מאוד טובים ורגועים שזה מה שיש לכם לעשות. חג שמח לכולם ,ושהחג הזה יעבור בשלום על כל תושבי ישראל וחייליה.
    ולא לשכוח- כשאתם שוטפים את הכלים לאחר הסדר, או הניקיונות ערב החג, לא לשכוח את הכינרת . כי היא לאט לאט כבר ניגמרת.
    חג שמח

    • העיקר את בארהב אהה?

      לי, 19/04/08 03:47

      חכמה גדול ממש מלח הארץ

  • 18.

    התערובות המוכנות מצויינות

    נינה, 16/04/08 07:03

    ואפשר להוסיף להן עשבי תיבול קצוצים דק, או תוספות אחרות לפי הטעם

  • 17.

    איזה שמן?

    תמה, 13/04/08 11:15

    איזה מסוגי השמן עדיף להשתמש ? קנולה הולך ?
    ותודה על הכתבה, פתרה לי די הרבה קושיות.

    • כל שמן נייטרלי

      בלה לגוסי, 13/04/08 22:16

      חמניות או קנולה או תירס

      • איזו כמות של כדורים ?

        תמה, 17/04/08 12:34

        תודה.
        וכמה כדורי קניידלעך יוצאים מהמתכון הזה ?

  • 16.

    עבודת מחקר לענין

    עמוס, 11/04/08 09:55

    סוף סוף עבודת מחקר לענין: יסודית עם מסקנות, המלצות ותועלת ציבורית !! ככה צריך לעבוד !!

    • עבודת מחקר לתועלת הציבור... כולה קניידלך! קצת פרופורציות (ל''ת)

      לא נסחפת, 11/04/08 14:13

  • 15.

    רותי רוסו, פשוט תענוג. המשיכי כך. (ל''ת)

    מיטב, 11/04/08 09:44

  • 14.

    קניידעלך

    ענת, 11/04/08 09:20

    תמיד הרתחתי אותם במקום בסתם מי מלח הוספתי לזה אבקת מרק עוף וזה מדהים

  • 13.

    תודה על מתכון מדהים! (ל''ת)

    מוטי, 11/04/08 07:48

  • 12.

    מס' 5

    מיה, 10/04/08 22:27

    מעניין מדוע המערכת מצנזרת תגובה למסעודה מס' 5 שמגדירה אוכל כ-''זבל'' ? גם אם לא אוהבים וזה לא טעים לי ומישהו אחר אוכל - אסור להכריז על אוכל אכיל '' ז ב ל''
    חבל שאינכם מפרסמים הערות בונות.

    • צודקת 100% על טעם וריח אין להתווכח (ל''ת)

      יואב, 11/04/08 04:57

  • 11.

    מס' 5 גב מסעודה

    אזרח, 10/04/08 22:11

    גב יקרה אם את לא אוהבת פרי מסויים הוא לא הופך להיות '' ז ב ל ''
    אבל לצערי אחרי ההתבטאות שלך - את מוכיחה לכולם מי ומה הם ה '' ז ב ל '' כאן בתגובות
    גב מסעודה מאילת - כמובן

  • 10.

    ואני החזקתי ממנה בשלנית עד הרגע

    עננה, 10/04/08 21:14

    שמאלץ זה השומן שצף על מרק העוף????????
    ואת קוראת לעצמך מומחית בבישול???????????
    שמאלת עושים מהשומן והעור של העוף שהורדו טריים מהעוף, טוגנו במחבת עד שכל השומן יצא מהעור והעור עצמו הופך קריספי ומצומק שחמחם.
    השומן עצמו זה שמאלץ. חתיכות העור הקריספיות אלה הגריבלעך.
    לקחת את השומן מהמרק זו לא רק עצלות - זה חוסר הבנה בסיסי באושיות המטבח האשכנזי.
    ואני עוד החזקתי ממך ''מבינה'' בבישול עד הרגע...

    • למה בעוינות? קחי איזה ג'וינט להרגע... (ל''ת)

      קיפוד, 11/04/08 10:13

    • עננה בננה

      ללא, 11/04/08 22:54

      שמאלץ זה שומן עוף מזוכך- יש אלף דרכים להכין.

    • שמאלץ במקור

      oren miriam, 12/04/08 11:06

      הוא שומן אווז. ניתן לקנותו מוכן לשימוש. ולאסוף שומן קרוש של מרק עוף ובחוצפה עתונאית יודעת כל לקרוא לזה שמאלץ.... דוחה. פשוט דוחה.

      • עננה של שטויות

        ראובן לרנר, 12/04/08 20:31

        חבל שלא בדקתם מה פירוש המילה שמאלץ לפני שהגבתם בכזה טימטום. שמאלץ זה שומן של בעלי חיים, בדרך כלל של עוף. לכו למילון באידיש במקום לתת מתכונים ולהתעצבן. הגברת רוסו צודקת חלוטין.

  • 9.

    התבלין הסודי שלנו

    דפנה, 10/04/08 19:13

    אבקת ג'ינג'ר (זנגביל). משהו כמו רבע כפית או אפילו פחות. טעם גן עדן.

  • 8.

    יוצג מתכון אולטימטיבי לגעפילטע פיש לאלתר (ל''ת)

    אשכנזי, 10/04/08 19:10

  • 7.

    כל הכבוד,תודה רבה!!!

    דוד, 10/04/08 17:32

    אני הולך להכין קניידלך לארוחת בוקר..

  • 6.

    שקדים טחונים

    המרכיב הסודי, 10/04/08 17:13

    אצלנו שמים גם שקדים טחונים דק ואם רוצים אגוז מוסקט.
    חשוב מאוד להמליח הרבה, כי הקניידלעך מאבדים את המליחות במים.
    אני בכלל לא מבינה את העניין של האווריריות, אוהבת את הקניידלעך שלי מוצקים ונימוחים וצפופים.
    חג שמח

    • גם אני. תודה על התוספת (ל''ת)

      מית נמש, 10/04/08 18:42

  • 5.

    די עם האוכל זבל הזה שהאשכנזים מתים להחדירו לפנטאון הלאומי !

    מסעודה, 10/04/08 15:17

    רק מלהביט בזה הקיבה שלי מתהפכת,

    תשארו עם הפירה והשניצל, זה מספיק להשאיר אתכם שם בסוף רשימה הקולינרית.


    כאלה חסרי בושה !

    • ,תגובה למסעודה מס' 5

      מיה, 10/04/08 22:06

      גב' מסעודה היקרה מאילת - רק מי שגדל ב''זבל'' כפי הנראה כמוך - יכול ומרשה לעצמו להכריז מזון (אפילו אם אינו לטעמו) ולקרא לאוכל - ''זבל'' למעשה את הזבל כאן.

      • מסעודה מקנאה וכשמקנאים מגיבים

        אפרת, 11/04/08 07:42

        בעויינות. הקנאה אינה תורמת לבריאות. הקנאה מיותרת.

        אין על הקניידלך שצפים במרק עוף חם וריחני. חג שמייח ! גם למסעודה.

    • .יפה שתיקה לחכמים קל וחומר לטיפשים..... (ל''ת)

      יואב, 11/04/08 05:00

  • 4.

    רותי היקרה

    הילה רז, 10/04/08 15:04

    המשיכי ככה בדרכך
    תענוג לקרוא כל פעם מחדש

    ד"ש לקבוצת פנצ'ר

  • 3.

    תודה!!!!! (ל''ת)

    קרן, 10/04/08 14:06

  • 2.

    יש בחנות מוצרים מוכנים אז למה לטרוח (ל''ת)

    ארז, 10/04/08 13:53

    • מיותר

      ארזה, 10/04/08 19:12

      ארז יקירי, אם קונים שקית מוכנה אך יש צורך להוסיף לה שמן וביצים-לא חסכת כלום וגם לא כסף ובטח שלא עבודה..

  • 1.

    קניידלעך

    ר, 10/04/08 13:33

    ניתן להוסיפ לתערובת בצל קצוץ דק מאוד מטוגן. טעם גן עדן... חג שמח

    • נראה לי שאוסיף גם בצל. תודה חמד (ל''ת)

      מית נמש, 10/04/08 18:43