• 9.

    תודה רבה על כתבה מעולה

    צמחונית, 28/03/08 17:57

    תודה חיליק על מתכונים מעולים וכתבה מצוינת.
    תענוג

  • 8.

    קצת קשה לי להעריך את חיי

    הלן, 21/03/08 16:26

    הבעלי חיים המסכנים בעודי אוכלת את ההפרשות שלהם, שמופקות מגופם תוך התאכזרות מקסימלת להם.
    יש מתכון לממרח בטעם כבד ללא ביצים?
    כתבה מעולה.

    • ממרח בטעם כבד בלי ביצים

      אני, 21/03/08 22:55

      אני מטגנת קוביות קטנות של בצל וחצילים ומוסיפה אגוזי מלך קצוצים (אפשר גם לטחון הכל).

      אפשר להוסיף מעט טופו ולטחון בשביל המרקם.

      אפשר גם עם שקדים.

      ואפשר במקום טופו אפונה מבושלת בשביל המרקם.

  • 7.

    כתמיד - מקסים, אבל

    ש, 19/03/08 21:02

    עדשים מונבטות ולא מונבטים.

  • 6.

    פתאום הבנתי דברים

    רק לא קינואה, 19/03/08 13:20

    לפני שנתיים הפכתי לצמחוני(קורניבר שכמוני) בתום תהליך נפשי ארוך (10 שנים ואף יותר - מאידאולוגיה -
    כמו שהגדרתי לעצמי ולמתעניינים .
    המשפט הזה "השואה באירופה לימדה אותנו יותר מכל להעריך את חיי האדם ואת חיי החיה" סידר לי בראש תובנות. כשהשואה הפכה לסחבה שכל זב חותם משתמש בה כלאחר יד
    וכבודה וכבוד קורבנותיה נרמס בהבל פה , היה לי חשוב להזכר שפעם היו אנשים מזן אחר וחשוב לדעת שאני נושא מעט מהגנים האלו.
    זה לא הוסיף לי הרבה שמחה , זה הוסיף לי מעט מהכבוד שאבד לי ולאימי ז"ל ולכל משפחתי שאבדה שם

    • נשמע מענין אבל

      אילאיל, 20/03/08 12:43

      עדיין לא הצלחתי להבין את הקשר בין השואה וצימחונות !?אנא, הסבר את כוונתך שוב.

      • תקראי את הפתיח של ''חציל בטעם כבד''

        6, 20/03/08 23:37

        המתכון לקוח מתוך ''ספר בישול פולקלורי'', ספרה הנפלא של מולי בר-דוד (הוצאת י. את מ. בר-דוד) משנת 1964 והוא מובא ככתבו וכלשונו, כולל ההקדמה המקסימה:

        ''מספר הצמחונים בישראל הוא גדול וזאת לא מפני שאיננו אוהבים את טעמו של הבשר, או לא נהגנו לאכול בשר, אלא מפני שהשואה באירופה לימדה אותנו יותר מכל להעריך את חיי האדם ואת חיי החיה.

        • מקסים. (ל''ת)

          הלן, 21/03/08 16:23

    • לא נעים לי להזכיר לכם אבל

      צימחונית 17 שנה, 22/03/08 14:11

      היטלר היה צימחוני

  • 5.

    בודהה בורגר - טעים, מזין ונעים לשבת. וגם יש פסנתר (ביהודה הלוי). (ל''ת)

    טומי, 19/03/08 13:09

  • 4.

    סלט ביצים- חייבים לבשל את הטופו!!!

    לאה, 19/03/08 13:06

    טופו לא מבושל מאוד קשה לעיכול מכיון שהוא עשוי מסויה, שהיא קטנית קשה מאוד-מאוד על מערכתהעיכול. כדאי לאפות או לטגן קלות טופו החתוך לקוביות קטנות ולאחר מכן לעבד במעבד המזון.

    • ממש לא חייבים לבשל

      רתם, 19/03/08 21:58

      טופו ניתן לאכילה כמו שהוא, הוא כבר מעובד כשאת קונה אותו, בדיוק בגלל שהוא עשוי מסויה... :)

      • הטופו לא מובד, הוא אינו אלא פולי סויה מושרים במים שלאחר ההשריה

        לאה, 20/03/08 05:07

        נטחנים, ונמזגים לתבנית עם חומרים מציבים.

        ממש חובה לבשל טופו!

        אני מכינה טופו בעצמי, עסקת בתזונה וטבעונית כבר עשרות שנים... לטובת מערכת העיכול שלכם בשלו טופו!!

        • ממש ממש לא חייבים לבשל את הטופו לאה.

          Tal_Ya_Tal, 20/03/08 22:40

          גם טופו לא מעובד, לא מהונדס גנטית וכו' עשוי מחלב סויה שעשוי מפולי סויה שבושלו קודם לכן ועורבלו,
          סוננו ונסחטו לחלב. גם אני מכינה
          מתכונים מטופו כבר למעלה מעשרים
          ושלוש שנה. והאמיני לי, אמנם, יש פשטידות שכדאי לאפות כמובן, אך
          ישנם ממרחים שאין צורך לבשל
          והם מעדנים ממש ולא גורמים
          נזק. במיוחד אם מנביטים מעט
          את פולי הסויה לפני בישולם..

          ראית פעם איך סינים /יפנים אוכלים סויה ככה מן הגוש, כמו שאצלינו אוכלים גבינה?
          L&L
          TALYA

        • יש לך טעות.

          אני, 21/03/08 22:59

          טופו עושים כך:

          משרים פולי סויה, טוחנים, ואת המחית מבשלים במים (עם מינרלים מסויימים שגורמים לזה להתגבש). זו שיטה עתיקת יומין, בה מכינים טופו כבר מאות שנים ביפן.

          הבישול במים של המחית אמנם קצר מבישול רגיל של קטניה, אך הוא מספיק מכיוון שהקטניה טחונה (ואף מושרית).

          בדומה לפלאפל, העשוי מגרגרי חומוס לא מבושלים: הם מושרים במים, טחונים (עם עוד כלמיני דברים טעימים) ומטוגנים בהמון שמן.
          הטיגון הקצר מספיק להם כיוון שהם כבר מושרים וטחונים.

  • 3.

    בודהה בורגר-מדהים (ל''ת)

    אייל, 19/03/08 12:32

  • 2.

    הצמחונות/טבעונות היא הגורם לרעידות אדמה (ל''ת)

    הרבובדיה, 19/03/08 11:57

  • 1.

    נוסטלגיה

    מלכה, 19/03/08 10:26

    בן כמה אתה חיליק גורפינקל?מאיפה אתה מכיר חצילים בטעם כבד. אוי, איזה זכרונות החזרת לי. ישר כח

    • אולמי בון-טון

      רפיק, 19/03/08 11:57

      אני בן 33, בדיוק לפני שבוע קניתי חצילים בסופר וקיבלתי פלאשבק לשנות ה-80 - נזכרתי בכל אולמות השמחות בהם חבריי הטובים חגגו בר-מצווה, עם חצילים בטעם כבד, בורקס פטריות, פילה מושט ובוואריה צמחית לקינוח....

    • דוכן סלטים בסופרמרקט

      חציל כבוש, 19/03/08 12:11

      נו באמת : כל חברות הסלטים - שטראוס,משני וכו' - מוכרות בכל סופר חצילים בטעם כבד - וטעימים !!
      למה צריך להכין בבית ?