• 10.

    הכתבה הכי טובה שקראתי לאחרונה.. (ל''ת)

    hila, 29/04/12 22:33

  • 9.

    נמאס כבר מה"רק אוכל מזרחי טעים"...!!!

    חיים הרומני, 11/02/08 11:20

    נמאס כבר מהאפלייה ההפוכה היום - כל מה שנחשב ואפילו ב"טעות" לאשכנזי הוא מוקצה מחמת מיאוס וכל מה שנחשב ל"מזרחי" הוא פתאום אותנטי, טעים, יפהפה, מעולה...
    אז לא.
    קוסקוס זה סתם חול עם רוטב.
    בוריק זה קרטון ספוג בשמן, והממתקים של המימונה מלאים במרציפן מחליא ושקדים עם טעם של עובש.
    בורשט טוב הוא מעדן אמיתי, מתקתק חמצמץ, רגל קרושה היא נהדרת, חלקלקה ומלאת טעמים (בשר שום, מלח, קצת חזרת בצד), גפילטע פיש זה אחד הדברים האלוהיים שיש (מרקם רך וטעם מעודן ודגי בניגוד לדבר החריף עד מוות והבלתי אכיל שנקרא "דג מרוקאי")...
    ואין דין הקבב המזרחי היבש עד מדבר והמר מול קבב רומני עסיסי ומלא טעמים מזילי ריר של בשר ושום ושומן נוטף...
    בקיצור - תנשקו לי את התחת האשכנזי שלי, יש לו ריח טוב של צ'ורבה...

    • אל תשמיץ סתם

      טל, 20/10/08 01:21

      כל אוכל כשעושים אותו נכון יהיה טעים וכעושים אותו רע יהיה דוחה.

      לקרוא לקוסקוס חול עם רוטב זו בורות במקרה הטוב וגזענות במקרה הפחות טוב ואני חושב שאתה לוקה בשניהם. לקוסקוס אכותי יש מרקם של עננים,לא פחות.

      כל מאכל מטוגן (וביניהם גם בוריק) יהיה ספוג בשמן אבל ספרת כמה שומן וכולסטרול יש ברגל קרושה?
      רגל קרושה זה טעים אבל גם היא לא בריאה.

      המרציפן המשמש לממתקי המימונה הוא תוצרת בית והוא טעים לעין ערוך ממרציפן קנוי ואולי בדמיון הגזעני שלך הוא עשוי משקדים מעופשים אבל במציאות זה בדיוק הפוך. לגבי זה שממתקי המימונה מתוקים מדי אין לי ויכוח איתך.

      גפילטע פיש יכול להיות כפי שתיארת אותו אבל ביותר מדי מקרים אלה קציצות אפרפרות ודלוחות ואילו דגים מרוקאים הם בדרך כלל נפלאים ומלאי טעם וכן יש בהם גם קצת חריפות אבל לא כזאת שתהפוך אותם לבלתי אכילים.

      עסיסיות של קבב תלויה לידיעתך בזמן הצלייה שלו ולא במוצא שלו.

      הקבבים המזרחיים שאני מכיר נהנים מטעם מעולה של שומן כבש,בצל ופטרוזיליה וממש לא מרים. המרירות שחווית נבעה משריפת הבשר (בדיוק כמו שסוכר שרוף הופך למר) ולכן גם אין פלא שזה היה יבש. עושה רושם שטעמת קב מזרחי פעם אחת בלבד ולרוע מזלך הוא היה קבב שרוף,יבש ומר אבל אתה הסקת ממקרה מצער זה על כל הקבבים המזרחיים באשר הם ולא כך היא.

  • 8.

    שמתם לב שמאכלים מגעילים הם כמעט תמיד מוצרי חיות?

    אוכל רקלא מגעיל, 11/02/08 10:03

    אולי זה אומר משהו על האוכל שאנחנו באמת אמורים לאכול?

  • 7.

    מותק של כתבה (ל''ת)

    חיפאי, 11/02/08 06:21

  • 6.

    רותי תעשי לי ילד!!!

    מורן, 10/02/08 23:17

    הרגת אותי מצחוק! אני מאוד מקווה שמשלמים לך מספיק בשביל לאכול את כל הזוועות האלה אני לא מסוגלת להחליט מה נשמע מגעיל יותר!
    אם היה פרס נובל למנות הזויות אני בטוחה שהצ'יקן סקין רול היה לוקח!
    ןשעורי בית לפעם הבאה: האגיס! נראה אם מהג'יפה הזה תצליחי להוציא משהו אכיל

    • מה רע בהאגיס?

      מק, 11/02/08 10:29

      כנראה שלא שתית לצידו את הוויסקי הנכון.

  • 5.

    את מזעזעת, אני מקיאה כבר שעה רק מהתאורים שלך (ל''ת)

    חברה, 10/02/08 22:43

  • 4.

    מעולה

    מתבייש להזדהות, 10/02/08 22:35

    למה לא נתנו את האוכל הזה בהשרדות באי המתים?

  • 3.

    אוכל אשכנזי = אוכל נפלא ! ! ! (ל''ת)

    מיה, 10/02/08 14:47

  • 2.

    אוכל אשכנזי מגעיל בטירוף.

    עוץ לי גוץ לי, 10/02/08 13:20

    עולם הולך ונעלם וטוב שכך.

  • 1.

    צעירים בדרך כלל

    אמא גדולה, 10/02/08 11:05

    לא אוהבים רגל כרושה.
    אין להם את המסורת הזו של אוכל
    מסורתי - של יוצאי מזרח אירופה.
    אנשים בני 50+- שיש להם מהבית
    מסורת של אוכל מזרח אירופאי
    ברובם אוהבים רגל כרושה,איקרא,
    כרוב ממולא ועוד ועוד.
    עולם קולינרי שהולך ונעלם...
    אני לא אוהבת - סושי,סרטנים,
    קלאמר,מולים ו - חלב קוקוס
    איכס.