רותי שלום רב!
הכתבה עושה בהחלט חשק להכין מיד את המתכון. אבל חסר כמות הבצים, בכתבה המודפסת, לכן רצתי לאינטרנט לבדוק מה כמות הבצים הנדרשת. אבל כמובן לא לכולם יש אינטרנט. חבל.
המתכון המקורי של סבתא שלי (לונה)לביסקוציקוס שונה , סבתא שלי הגיעה מאיזמיר. כדאי לכם לנסות גם אותו- טעים מאוד.
1 כוס מים
1 כוס שמן
1 מרגרינה (200 גר')
1 שקית אבקת אפיה
1 כף גדושה קינמון
לערבב את החומרים הנ"ל
ולהוסיף כ- 5 כוסות קמח( או קצת יותר)
הבצק צריך להיות רך מספיק כדי להכין ממנו כעכים קטנים.
למרוח ביצה לפזר שומשום ולאפות.
אני נמנית על צאצאי משפחת רוסו מיון.
סבי עלה ארצה בשנת 1935 - מוצאו מקסטוריה -יון. התחתן עם סבתי בת למשפחת אבוהב מסלוניקי.
אביו היה מראשי הקהילה היהודית בקסטוריה, ומכל משפחתו הוא היה הניצול היחידי ממשרפות הנאצים.
לידיעתך.