ג'לטין שם מי שלא יודע להקציף ולקפל טוב. אצלי זה יוצא מעולה ויציב ללא ג'לטין!!!
הג'לטין מסרס את תחושת הנימוחות בפה ויוצר תחושה סינטטית.
כמו כן חובה לילה שלם במקרר ואם אפשר שניים , הכי טוב לספיגת הטעמים (ולא כמו במתכונים שאומרים 4 שעות לפחות...).
הקפאה? ההקפאה גורמת לכך שבשעת ההפשרה הקציפה תפריש נוזלים ותשוט בהם . זה ממש פוגם בכל המרקם הנהדר של הטירמיסו והיא הופכת יותר ל ''הורד אותי למטה....''
חלמונים: צריך להקציף בבן- מארי וכך לא מקבלים חלמונים חיים.
בנוסף, ההקצפה מסייעת לנוקשות של הקציפה.
בקיצור חבר'ה לא רק שלא הרמתם אותה למטה, הורדתם אותה עד הקבר!