אינני יודעת להכין כמו בשימורים אך אצלי טורפים את המתכון הבא.
מרתיחים פלפלים מכל סוג וצבע שרוצים, במשך 2-3 דקות, הפלפלים צריכים להיות אל דנטה (רכים אך די מוצקים.
מנקים וחותכים לחתיכות בגודל רצוי, מסדרים בצנצנת: שכבת פלפלים מעט מעט מלח 3-4 פרוסות שום, ופרורי פלפל שאטה יבשים, וחוזר חלילה עד גמר הפלפלים. יוצקים מעל חומץ לבן רגיל . מכסים. וזהו , למקרר. טוב למחרת או אחרי יומיים. נהדר בסנדביצים כמו מלפפון חמוץ. בהמשך תחליטי אם רצוי לך פחות חומץ ותוספת מים במקום. אנחנו משתמשים רק בחומץ שנשפך בסוף.