• 32.

    כמה פעמים אכלתי?

    עומר, 14/08/08 13:01

    ''תגידו אתם, כמה פעמים בשנים האחרונות כבר אכלתם מנות כאלה?''-אז זה,שאף פעם בחיי. לא כולם הולכים כל שבוע לכל המסעדות הנחשבות,ולכן לא כולם מספיקים ''להשתעמם'' ממנות שבדרך כלל רק שמעתי עליהם ועוד לא יצא לי לטעום

  • 31.

    כמה פעמים אכלתי?

    עומר, 14/08/08 13:01

    ''תגידו אתם, כמה פעמים בשנים האחרונות כבר אכלתם מנות כאלה?''-אז זה,שאף פעם בחיי. לא כולם הולכים כל שבוע לכל המסעדות הנחשבות,ולכן לא כולם מספיקים ''להשתעמם'' ממנות שבדרך כלל רק שמעתי עליהם ועוד לא יצא לי לטעום

  • 30.

    שגיא כהן - מבקר המסעדות היחיד בשטח שיש לו ביצים...

    אלי, 06/11/07 10:15

    אני קורא את התגובות כאן - רוב אלה שמבקרות את שגיא כהן אינן לגופו של עניין, ואחת אפילו מבצעת גיחה לימי האוניברסיטה שלו וניתוח פסיכולוגי של אישיותו... דחילאק...
    בואו דברו על הביקורת. מה לא נכון שם? ומה נכון או לא נכון בענייני טעם וריח??
    הלוואי ו 99.99% ממסעדני הארץ היו מבינים רבע ממה שמבין שגיא כהן באוכל. הבנה אמיתית, רחבה, גיאוגרפית, עולמית ומקומית של חומרי גלם, שיטות בישול והסטוריה של אוכל. אוצר בלום של ידע.
    עד כה (כמובן לעניות דעתי הלא-כל-כך-נחשבת), בכל מסעדה בה ביקרנו - הביקורת הייתה בול פגיעה. זו לא ביקורת לבורים באוכל. זוהי ביקורת אינטיליגנטית, ידענית ונכונה, אמיצה ולא מחשבנת, ובטח שלא נגועה ביחסי ציבור .
    ועוד משהו - הטענה ששגיא כהן עסוק בקטילה (כמובן, עקב תסכול אישי ובעיות פרסונליות פאקופליות מתחום בריאות הנפש...) מטופשת ואין לה על מה לסמוך. קראתי עשרות ביקורות שלו שמשבחות בחום מסעדות שבאמת נותנות תמורה הוגנת לכסף.
    זכותו (וגם חובתו כמבקר מסעדות) לצאת נגד מקומות אוכל שבתמורה לכסף שלנו (הרבה כסף...) נותנות בעיקר ענן של פלצנות מתנשאת, בעוד אוסף בורי אוכל וחברים-של-השף עומד מסביב, אוכל קש וגבבה, חושב שהוא גורמה אמיתי, ומוחא כפיים לאוכל מביש....

    • כל הכבוד !!! כל מילה בסלע !!!!! (ל''ת)

      אסף, 25/11/07 14:14

    • יופי של תגובה !!!!! (ל''ת)

      אבי, 05/01/08 10:40

    • אכזבה

      בנימין, 09/11/09 13:31

      האמת שציפיתי לאכול טעים אבל האווירה הלחוצה המעברים ליד השולחנות וחוסר פרטיות אפילו לרגע ומנות כמו סרדינים שהיינו צריכים לחפש במיקרוסקופ אלקטרוני או שרימפס וחצי עם חומוס בינוני שלא לדבר על המחיר בלי כל פרופורציה. לא אמליץ לאף לא אחד מחברי . רוציפ לשלפ טוב ולהנות באמת - רק קורדליה

  • 29.

    המנות מגיעות חמות,תאמינו לי

    ראנר, 28/07/07 01:21

    יש במסעדה ראנרים שרצים מהקומה השניה ומביאים את המנות למלצרים...אז להגיד שהמטבח מרוחק זאת בעיה זה שטויות.

  • 28.

    הדבר הנכון היחיד בכל הכתבה הוא הנושא של העישון שבאמת מציק (ל''ת)

    אוהד, 14/07/07 11:17

  • 27.

    לכל המתלהמים

    ביבאס, 25/06/07 13:11

    יושב בנאדם , עושה בשבילכם את הטעימות , כותב את ביקורתו .
    מי שיירצה שיאמין , מי שלא שילך לבדוק בעצמו .
    כתב לכם יש מנות קרות , כתב לכם על העישון , כתב לכם על מנות חמות שרובן לא טעימות.
    אני חושב שזה מספיק...מה גם שלא שמעתי על המסעדה של...'' רושפלד''..
    כנראה שזה לא שוס גדול וגם המיקום בעייתי.

  • 26.

    בוא נבין מה שווה הביקורת של שגיא

    הנביא האדום, 24/06/07 21:23

    משחק סוף העונה בספרד . ריאל בפיגור . האליפות אבודה . קאפלו , מאמן ריאל מוציא את בקהאם ומכניס את רייס . גערותיו של כהן מהאולפן שוברות שיאים - הוא קוצף וזועף , יורה צרורות של נאצות בקאפלו וטיפשותו ומספיד אותו ואת ריאל . והנה - מהפך . אותו רייס מושמץ כובש שני שערים , מבשל שלישי ומביא בעצמו את האליפות . שגיא אפילו לא מתנצל . בטבעיות גמורה הוא מהלל את קאפלו ואת החילוף . בקיצור , רושפלד , אם זה מה ששגיא כותב עליך - אתה כנראה בדרך לאליפות

    • גדול גדול גדול

      ושוב גדול, 28/06/07 10:57

      ואתה לא יודע כמה אתה צודק!!!

  • 25.

    מכונת כביסה והמבין יבין

    איש ישר, 16/06/07 15:09

    מבזבז כספים של משקיעים, או ואווי לך רושפלד שנפלת ברשתי המרשעים, הרוסי מחד ושגיא מגיסה.

  • 24.

    מספיק

    בר, 12/06/07 08:52

    אולי תלך לפסיכולוג ליפתור את הבעיה שלך עם אבא שלך ואז אולי תפסיק לשנוא כל דבר טוב שיש .באופן קבוע אני קורא את הביקורות שלך והן פשוט הפוכות מהמציאות המסעדה של רושפלד גם מעניינת גם טובה מאוד שרות נעים ולא פלצני הסלט עגבניות נהדר פסטה קלמרי ניפלא מקום טוב לאכול ולשתות יין טוב במחירים סבירים

  • 23.

    הייתי 3 פעמים אחלה מסעדה (ל''ת)

    שני, 12/06/07 01:27

  • 22.

    לי מפריע הקטע של העישון

    לינוי בר -נתן, 10/06/07 12:06

    לא אשב במקום שהמעשנים חוגגים בו

    • אז כנראה שאת לא יוצאת מהבית (ל''ת)

      נעמה, 16/06/07 13:14

  • 21.

    שף גדול,מבקרים קטנים

    שף ירון, 10/06/07 10:59

    אם היתה סבלנות במדינה שלנו היינו נראים אחרת לגמרי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    טוב שהמבקרים לא היגיעו לבקר את המסעדה שבוע לפני הפתיחה,
    אני מבין שזה יונתן רושפלד אבל אפשר להמתין כמה חודשים עד שהמערכת תתאפס,בחו''ל עושים את זה למשל ....
    אני מבקש מכל המבקרים למניהם תמתינו קצת עם הרצון שלכם להרוס
    מקומות,יש מקומות שהייתי סוגר לפני שהם פתחו דלתות אבל מקום כמו של יונתן רושפלד, חבר'ה , ריספקט!!!!

  • 20.

    תפריט סקסי, אווירה נהדרת - איזה כיף!

    ליאון, 10/06/07 02:00

    באמת לא מבין. יש לי קצת הרגשה שהבחור מחפש מה להעיר. התפריט - סופר סקסי והמרחק בינו לשבלוניות רחוק כמו שגיא כהן למבקר של הניו יורק טיימס. הטעמים - מיישרים קו עם הטרנדים העולמיים. העיצוב - מינימליסטי ומוקפד, אבל מאד ''מכאן'' ולא פלצני. התמחור - הולך לשבור לרפי כהן את השוק. מה אתה רוצה? העברנו שם יופי של ערב - וחוזרים ממש בקרוב. אם כבר יש לי מה להעיר - זה השירות שעדיין לא התמקצע מספיק. אבל בגדול - Chapeau!!!

  • 19.

    אימייל

    עופר, 09/06/07 16:20

    שגיא למה אין לך אימייל שמופיע בהמשך לכתבות שלך?
    למה עברת או הועברת לפרומו היית חלק חשוב מסופ שבוע .
    ביקרות המסעדות שלך הן יצירת מופת לעתים אני נהנה מארוחה שרק תיארת .
    תודה

  • 18.

    סע לחו''ל שגיא כהן

    איל, 09/06/07 13:56

    אולי תמשיך לבקר מסעדות בחו''ל שאף אחד לא שמע או היה או מעוניין להגיע אליהן ותשאיר לנו את אורקה, טפאו, רושפלד ואחרות. תן להנות ולאכול טוב בעיר הזאת ותעזוב כבר אותנו בשקט. לך תאכל איזו גיוזה במינה טומיי ותירגע.
    אתה באמת סתם.

  • 17.

    מכיר את שגיא כהן -- כנסו

    מעריץ של רושפלד, 09/06/07 13:09

    שגיא כהן היה איש מוכשר, כתב אפילו דוקטוראט בהיסטוריה של המדע, אבל לא קיבל תקן באוניברסיטה. מאז הוא מר נפש, שופך את מררתו על כל מה שזז (במיוחד אם זה אדם/מקום איכותי)
    בעיני הוא מייצג את הרוע וחוסר הפירגון הרווחים בארץ
    ומילה לרושפלד, אל תיקח ללב, המשך בדרך שלך ובאמת שלך

  • 16.

    אחרי שהילל את המזלל מינה טומי באמת שאין לו שום זכות לבקר את רושפלד

    שף, 09/06/07 13:05

    נאמר את האמת: מלבד גרגרנות אינסופית -- שמובילה להשמנה קשה -- אין לשגיא כהן שום ידע ממשי על אוכל.
    העיצוב במסעדה החדשה מכה של ממש, אבל האוכל יותר מבסדר ואפילו טוב עד טוב מאוד בשביל מקום חדש.

  • 15.

    איזה חרא של מסעדה

    דייויד, 09/06/07 12:47

    לא אלך לשם אחרי התיאורים האלה - הספיק לי !!!

  • 14.

    עברה על החוק

    קוקוס, 09/06/07 08:28

    אין דבר כזה ''מסעדה למעשנים'' !
    על פי החוק מותר שלא יותר מרבע משטח המסעדה יוקצה למעשנים וזאת בתנאי שהשטח המוקצה למעשנים מופרד לחלוטין משאר שטח המסעדה ומאוורר.
    עד מתי ציפצוף על חוק העישון יתקל בקריצות עין?

  • 13.

    עשית משהו בחיים?

    אדום שרוט, 09/06/07 06:16

    שאתה מבקר ממרום הודך את כולם? ממוריניו ועד קאפלו...
    אתה חושב שכמה שאתה יורד על אחרים זה עושה אותך יותר חכם?
    לך תמצא עבודה אמיתית ועוד 5 שנים אולי נתייחס אליך

  • 12.

    רד רד מעל מסך הטלוויזיה שלי

    מאיר שם טוב, 09/06/07 01:50

    הגיע הזמן שמישהוא במעריב יכבה כבר לשגיא כהן את המיקרופון

    • אכן (ל''ת)

      ג, 09/06/07 13:42

  • 11.

    אכלתי שם ונהניתי

    גרגרן, 09/06/07 00:52

    היה מעולה. אווירה נעימה. למי איכפת מהנוף במסעדה שלא פתוחה לים.
    אני מקווה שהכתב יצליח במשימתו וימנע מאנשים להגיע לשם, כי רק כך נצליח להשיג מקום גם בפעמים הבאות. עלות /תועלת מהטובות בעיר כשמשכללים פנימה גם אווירה נעימה

    • איך אפשר להנות?

      קוקוס, 09/06/07 16:49

      איך אפשר להנות אם המסעדה מלאה בעשן? על פי הכתבה המסעדה מוגדרת כ - ''מסעדה למעשנים'' (אין כזו הגדרה על פי חוק!)
      האם אפשר לאכול בשקט בתוך ענן סירחון ועם הרגשת חנק בלתי פוסקת? אתמהה.

  • 10.

    סילסלת הלחמים הנפלאה המעולה והסקסית

    אוהבים את נעמה, 08/06/07 22:39

    נקודת האור היחידה בביקורת של שגיא כהן
    הקינוחים וסילסלת הלחמים הנפלאה המעולה והסקסית כדבריו .
    הם מעשה ידיה של הקונדיטורית המוכשרת נעמה שטייר
    שהיא היחידה שעבדה יחד עם יונתן רושפלד במסעדה הקודמת
    ועוד נכון לה עתיד מזהיר בתחום .
    אוהבים אותך נעמה

    • את הלחם הוא קונה חצי מוכן ומחמם

      שילי, 09/09/07 00:40

      גם את הגלידות.
      אז בבקשה, די כבר עם הקונדיטורית נעמה וההורים המטופשים שלה. שקוף ומיותר!

  • 9.

    סליחה, טוקבקיסטים יקרים: מעשנים שם. מי הולך כדי לסבול??? (ל''ת)

    חבל חבל, 08/06/07 20:36

  • 8.

    נשמע כמו איזה סיפור יפני בלי פואנטה

    תל אביבים, 08/06/07 19:20

    מעניין כמה עלה לו לאכול לחם?או שזה סוד.לכו לישון אתם והשטויות שלכם,בשיפודי דובי באולגה אני נהנה הרבה הרבה יותר מאשר לקרוא את כל הבולשיט הצפונבוני המעושה הזה ולשלם חמישית לזוג מאשר הדרעק בטעם סנוביות שתואר כאן.
    תחסכו ממני את הטפות ההתנשאות שלכם.שיפודי דובי באולגה,איזבלה בחיפה ומסעדת הבית בעין חוד שמים את ה''שף'' הרושפ(לצנ)לד הזה עם עשן בעיניים מקילומטר.אוכל אמור להיות טעים.נקודה.

  • 7.

    בא לקטול

    אמיר, 08/06/07 19:11

    לא צריך להיות חכם גדול כדי לדעת ששגיא כהן בא לקטול את המסעדה רק בגלל שמעריב לא קיבל את הכתבה הבלעדית שידיעות אחרונות קיבלה לפני שבועיים.

    הייתי במסעדה, האוכל מעולה, טעמתי את רוב המנות, ולא היתה מנה אחת שלא היתה לי טעימה.

    לכל אחד יש טעם אחר, ובתור אחד שנחשב בעייתי באוכל, מצאתי שם כל כך הרבה דברים טעימים.

    אז עם כל הכבוד, אמנם נגמרה עונת הכדורגל, אז אולי תמצא ספורט אחר לפרשן אותו, כי במסעדות אתה לא משהו.

  • 6.

    הנוף למנשיה זה נוף חכם חדש. ותחנת הדלק הזו יפה וגם הגן+ מיקום היסט

    אוקי אולי הביק', 08/06/07 17:59

    טורי שכולל הרבה רגעים אןרבניים ומלחמות. ש מבין באוכל אולי אבל לא בארכיטקטורה ולא בנופים (שוב, מדובר במיקום חשוב מעניין היסטורי וגם יומיומי, וגם, פתוח. יש הרבה מקומות בתא שיש בהן נוף פתוח?? בטח לא מיקומים של מסעדות

    וגם יהיה נחמד אם העורכים יחשפו את ההכשרה של ש באוכל. או שהאם מדובר רק בשנים רבות של ביקורת מסעדות בישראל שכידוע רק בשנים האחרו נות משהו קורה בה בסקציה הזו. ואני לא מדבר על מטבח מקומי כי את זה ש לא מכיר. רצוי להזכיר את אייל שני

    בכל מקרה הביקורת נשמעת מוצקדת מבחינת אוכל

    אגב מה עם מחירים
    כבר עברו את השלב הזה?

  • 5.

    רוצה לפרגן לרושפלד, אבל יש משהו במה ששגיא אומר

    ג'ורג'יו חרמני, 08/06/07 16:38

    אכלתי שם, היה בסדר, אבל באמת שלא השאיר רושם מיוחד. לא בטוח שאחזור לשם כי זה לא במרכז העיר, המנות קטנות (פתאום הבנתי למה ארוחות בנויות ממנה ראשונה ולאחריה מנה עיקרית - כי זה העיקר וכיף לאכול הרבה ממנו). מעבר לכך, העיצוב כל כך סטירילי שהיה לי חשק לעבור שם ניתוח!

    • אכלתי שם והיה בסדר. אבל,

      לא מוכרחה לחזור, 10/06/07 00:59

      המנות היו טובות חלקן מתומחרות כמו מנות עיקריות.
      אני כבר לא מחכה לשמוע פעמונים כשאני אוכלת במסעדה.
      אני מסתפקת בהגשה ושרות טובים,מצרכים טריים ,מאפים טריים, טיפול טוב בבשר ותיבול מדוייק.

  • 4.

    מי נתן לך רשיון ?!

    שי, 08/06/07 12:14

    שגיא כהן היה זה שכתב שהגיוזה של מינה טומיי טובה מזו של יאוצ'ה הלונדונית.
    זה היה רגע השפל שאחאיו לא יכולתי שלא לבוז לטעמו והבנתו באוכל.
    האיש הזה גרם לי לצאת מתל אביב למסעדות עלומות ורעות לפארת.
    מזמן ויתרתי על המלצותיו, ועדין טרחתי לקרוא את הביקורת הזאת.

    יש מקום לכולם, ואם נגזר על עופר נמרודי שבנוסף לכל הצרות שעל ראשו גם שגיא כהן רובץ לו שם בערפול חושים, אז זה מה שיקבלו קוראי העיתון.

    הייתי ברושפלד. הייתי ביונתן רושפלד.
    והייתי גם הייתי בהרברט סמואל.
    אני אשתדל לשמור על איפוק ורק אומר שאותה מנה של טורטליני עם השמיר (ירק בלתי נסבל בעיני) היא מהממכרות שידעתי. ושהוא אכן לא ממשיך בקו העילי שאפיין אותו בעבר, אבל הוא עושה אוכל כל כך טוב!

    הרברט סמואל היא בשורה קולינרית שפשוט עברה לשגיא כהן מעל הראש.

  • 3.

    לא הבנתי משהו...

    דורון, 08/06/07 10:13

    מצד אחד ''זה אוכל מדויק, מקצועי, עדכני, מחומרים משובחים, עם טעמים חדים וברורים''
    ומצד שני,
    ''בשני ביקורים במסעדה לא אכלתי אפילו מנה חמה אחת שהשביעה רצון''.

    מה אנחנו אמורים להבין מזה? אולי שה''מבקר'' ירה ואז סימן את המטרה? שהוא החליט מראש שהוא בא לקטול?

    אני לא מבקר מסעדות, רק מבקר במסעדות, הייתי במקום והאוכל היה לי ממש טעים והמחירים היו שפויים. בתור אחד שמשלם על הארוחות שלו, שמחתי למצוא מקום שמגיש אוכל מצוין במחירים הגיוניים (יחסית, כמובן, בכל זאת - זו תל-אביב...).

  • 2.

    קונספט נפלא - מותר לפרגן

    אורלי, 08/06/07 09:47

    קצת נמאס משגיא כהן ומהביקורות שלו. הכתיבה האגרסיבית שמזכירה לי כל פעם שהוא גם כתב ספורט מכעיסה אותי שמדובר בביקורת קולינרית. באמצע הכתבה כותב כהן : ''זה אוכל מדויק, מקצועי, עדכני, מחומרים משובחים, עם טעמים חדים וברורים...'' אבל משפטים כאלו נבלעים לתוך בליל של שורות מדממות.
    כהן שכח להבליט שהמחירים במסעדה נוחים במיוחד וכי חלק גדול מהתפריט ניתן להזמין במנות ראשונות.... כי החוויה היא של אוכל נפלא, שחומרי הגלם נהדרים, שהשירות מקצועני ומפנק. אני הייתי במסעדה בנתיים רק פעמיים. אני בוחרת לברך את רושפלד על העשייה. אני מאחלת ל''הרבט סמואל'' הצלחה מרובה ושיהיו מלאים תמיד בלקוחות כמוני שאוהבים את העשייה במקום.

  • 1.

    אני מבולבל-כאחד שנהנה מאוד בעבר

    רונן, 08/06/07 09:13

    מאמנותו של רושפלד ונהנה כל שבוע מהביקורת המצויינת של שגיא לא נותר לי אלא לקום ולנסות בעצמי הערב-מקווה שאם כך הדברים יונתן יידע להפיק לקחים

    • ... נו? ניסית? (ל''ת)

      סקרן, 09/06/07 14:22