• 19.

    "העבד שלי חי בהילטון. הוא מקבל את התנאים הכי טובים" (ל''ת)

    בעל מטע כותנה בשנת 1845, 26/04/14 20:15


    IP: 79.183.138.227דווח על תגובה זו

  • 18.

    גברתי היקרה, באיזה עולם את חיה בדיוק?!

    שחר, 26/01/13 01:37

    הפרות שלנו חיות בצינוק והחלב בארץ פחות טעים בהרבה.. אני לא יודע כמה שילמו לך כדי לכתוב את הכתבה הזו, אבל אני מציע לך לעטוף את על המילים המתוקות שלך בתוכן שמבוסס על עובדות.

    IP: 85.64.197.14דווח על תגובה זו

  • 17.

    הצליחו לעבוד עלייך, שרי היקרה

    zoom, 23/05/07 11:47

    תעשיית החלב, בדיוק כמו תעשיית הבשר, היא תעשייה שמטרתה לספק את צורכי האדם במינימום הוצאות תוך פגיעה מקסימלית בחיה

    IP: 192.118.72.73דווח על תגובה זו

  • 16.

    שרי אנסקי את כל כך תמימה (ל''ת)

    שושי, 23/05/07 10:20


    IP: 89.0.82.252דווח על תגובה זו

  • 15.

    אפילו במשק אורגני

    תמר, 22/05/07 23:19

    ביקרתי בדיר עיזים אורגני וגם שם התנאים הם לא תנאים: הן חיות בדיר בלי מרחב רעיה בתקופות שהן נותנות חלב לא מוצאים אותן למרעה(כדי שתהיה בקרה על האוכל שלהן)
    והן נחלבות ע''י מכונות פעמיים ביום-
    שלמרות התיאור הפסטורלי של אנסקי ברזל קר שחולב אותך הוא לא בדיוק שיא העונג.
    והחשוב מכל:
    העגלים מופרדים מהאמהות והזכרים נשלחים לשחיטה. הצעקות של האמהות שילדהן נלקחים מהן נשארות בזכרון ובטעם של החלב - שהוא לא כל כך טהורץ

    IP: 82.166.128.111דווח על תגובה זו

  • 14.

    קצת אמת על הרפת

    רפתן מדופלם, 22/05/07 17:41

    הבקר בישראל נחשב כיום כבעל תנובת חלב שנתית ממוצעת גבוהה ביותר לפרה .
    הישג זה הוא פרי מאמץ עקשני ומתמשך של מטפחי ומגדלי הבקר בטיפול, בהזנה, במעקב, באיסוף הנתונים,בהקפדה על בריאותו ובמחקר מקדם של ענף הבקר לחלב.
    תנאי הגידול בארץ הם קשים מאוד. סיבה אחת היא המזון. מאחר והבקר מטבעו אוכל עשב (מזון גס , ירק, שחת, תחמיצים ועוד) מתעוררת בעיה בארץ, מאחר ובשל מגבלות קרקע ומגבלות מים מזון זה אינו מצוי בכמות הדרושה לבקר. סיבה נוספת היא, שסביבתנו אינה מפותחת דיה ועובדה זו מהווה מקור להדבקה במחלות שונות. וסיבה שלישית היא תנאי האקלים שאינו נוח לבָּקר האירופאי, המורגל במזג אוויר ממוזג השורר בארצות מוצאו.
    משקל ממוצע של פרה: כ -650 ק''ג
    משקל ממוצע של פר: מעל 1,000 ק''ג
    ממוצע תנובת חלב שנתי: כ – 8,000 ק''ג
    ממוצע תכולת השומן בחלב 3.29%
    גיל ממוצע של פרות בעדר – 5 שנים (3 המלטות) בעיקר עקב העומס היצרני חוסר התעברות, ודלקות העטין.


    IP: 80.230.89.128דווח על תגובה זו

  • 13.

    פרות סובלות מאוד ברפת. הכתבת אינה מבינה דבר וחצי דבר בעניין ומגלה

    בורות, 22/05/07 07:03

    המון בורות.

    החלב ה''טהור'' הוא תוצאה של: ברירה מלאכותית בפרות, דלקות בעטינים, קריסה של פרות, שחיטה אכזרית, הפרדת פרות והמעגלים ועוד ועוד.

    מציע לכותבת ללמוד את החומרים לפני ההתרפקות על החלב.

    IP: 217.132.27.232דווח על תגובה זו

  • 12.

    האמת מסתתרת מאחורי מילים יפות

    טל, 21/05/07 20:18

    אני לא אוסיף על מה שכבר כתבו פה, תסתכלו ב-4,3,6,7... אני, לצערי, עדיין צורכת חלב כי קשה לי להתנתק. אבל כל המילים היפות, על כמה שהפרות חיות בסבבה ברפתות שלהן, מאושרות ונקיות, ממש לא נכון. בקושי נקיות, בהחלט לא מאושרות. תנסו להסתכל קצת על עבודות אמיתיות.

    IP: 89.1.170.218דווח על תגובה זו

  • 11.

    כתבה עצובה שכולה שקר

    חמלה, 21/05/07 00:09

    לולא הצנזורה של מעריב, הייתן מקבלות פרטים.

    IP: 212.179.128.150דווח על תגובה זו

  • 10.

    בתור אחד שאוהב מוצרי חלב

    מוטי בוכששון, 20/05/07 13:30

    חייבים לדעת כי החלב שאנו צורכים כרוך בסבל לחיות - סבל שבשורה התחתונה פוגם בבריאות החלב שאנו צורכים.
    פרות צריכות לרעות במרעה חופשי ולא לקבל אנטיביוטיקה למניעה או לסבול חיתוך קרניים אכזרי והתעללות.
    גם הטענה שטעם החלב מושפע מהתעללות היא מגוחכת - אני בחיים לא הרגשתי שוני בחלב מקרטון שאני שותה עם התה בבקר, יש להניח שגם אחרים לא ולכן אין לחקלאי ''תמריץ'' לא להתעלל ובכל מקרה ודאי שלתאילנדי שעובד בתנאי ניצול אין תמריץ כזה...

    בשורה התחתונה אני לא מטיף להינזרות ממוצרי חלב אלא לידיעה שהפקת החלב והגבינות כרוכה בסבל ואכזריות (וגם לא מי יודע מה בריאה לבני האדם) ולכן עדיף לברר את מקורו לצמצם בצריכתו.

    IP: 82.81.224.22דווח על תגובה זו

  • 9.

    חובה לקרוא את 7 ואת 6!!! (ל''ת)

    איילה, 20/05/07 11:58


    IP: 88.153.170.56דווח על תגובה זו

  • 8.

    הובלת פרות במשאיות

    רחל, 20/05/07 11:16

    לפני שבוע ראיתי ברמזור בכביש משאית שהובילה פרות, הן היו דחוקות במשאית וזה הזכיר לי רכבות שהובילו אנשים לפני 60 שנה.
    נקודה למחשבה!

    IP: 192.115.177.136דווח על תגובה זו

  • 7.

    את חיה בפנטזיה

    שם, 20/05/07 10:55

    הרפת שהגעת אליה היא רפת מיוחדת לביקורים, את המקומות בהן פרות שקועות בצואה של עצמן, באופן טבעי והגיוני לא יראו לך. חישבי בהגיון.

    הסיבה שבתעשיית החלב הריבוי הוא לא טבעי הוא הפחד שפרות יצאו בלתי מעורבות גנטיות.

    כלומר הרפתן פוחד שתוולד פרה שלא צריכה לסחוב כמות חלב ששווה לפי 10 מכמות החלב הטבעית שפרה מייצרת לילדיה בטבע.(כמות החלב הזאת לוקחת מהגוף שלהן סידן באופן הגיוני ביותר, דבר שגורם לעצמותיהן לקרוס תחת המשקל אחרי מחצית מחייהן) תקראי קצת, ואל תאמיני לאנשים שרוצים את הכסף שלך.
    http://www.anonymous.org.il/faq2.htm

    IP: 89.138.226.79דווח על תגובה זו

  • 6.

    חידה של רפתנים: מה נותנת פרה?!

    נוגס, 20/05/07 10:25

    לא, לא חלב... הדבר היחיד שפרה נותנת זה חרא את כל השאר לוקחים ממנה בכוח: חלב, בשר, עור וקמח וג'לטין מהעצמות.
    שתו חלב אבל תהיו מודעים לסבל.

    IP: 82.81.224.22דווח על תגובה זו

  • 5.

    חלב ומוצריו עושים לי גזים

    גלי, 20/05/07 08:26

    לא מבינה למה
    קראתי על לקטוז
    אבל גם חלב דל לקטוז לא מונע
    וכל המוצרים כולל יוגורט וגלידה

    זה לא נעים
    וזה כן נורא

    IP: 87.69.216.236דווח על תגובה זו

  • 4.

    התייחסות הומנית

    לא חלבית, 19/05/07 21:32

    ושוב אנחנו חוזרים על אותה בקשה. להפסיק להלל את ניצול החיות תחת הכותרת של תאווה לאוכל.
    זה לא עניין של יצירתיות או בישולים מעולים, ולא של גסטרונומיות רבת דורות. פה זה עניין של לשון שמפיצה תאורים על מסיבות אוכל ... שהן בעצם על חשבונן של החיות.
    לא רוצים פלפולי לשון שמהדהדים באוזנינו כצחוק ארסי על מר גורלן של הפרות. העיניים שלהן ת מ י ד שואלות - למה?? ואת זה צריך לקחת בחשבון.



    IP: 74.220.67.43דווח על תגובה זו

    • יפה כתבת, בחיי

      מושיקו, 19/05/07 21:49

      המילים בכתבה זו הדהדו משהו לא בסדר ולא יכולתי להבין למה.
      רוצה להגיד שפשוט הגדרת את הבעייה בצורה נקיה וברורה.
      מישהו צריך להגיד את הדברים האלה, ותגובתך אכן מביאה לי מרגוע. תמשיכי, ויישר כוח.

      IP: 74.220.67.43 דווח על תגובה זו

  • 3.

    הפרות סובלות מאוד

    דורית, 19/05/07 20:55

    כל שצריך הוא להיכנס לאתר אנונימוס ולקרוא על כך עובדות מצמררות

    או לעשות סיור עצמאי באחת הרפתות הרבות שבהן ניתן לראות פרות אומללות

    כנראה שאתה הרבה פעמים רואה מה שאתה רוצה לראות... האם חשבנו פעם מה הפרות רוצות או צריכות מאיתנו?

    נ.ב.
    גם אני אהבתי לצרוך חלב על כל צורותיו,
    אך בחרתי לא לאכול דברים שסבל כה רב ואי צדק גדול מעורבים בהם

    בהצלחה לכולנו

    IP: 82.80.240.38דווח על תגובה זו

  • 2.

    חלב ובשר....

    רחלה, 19/05/07 20:47

    שלום רב שרי,
    את אומרת שחלב מרגיע אותך. ידוע לך כמה שהפרה סובלת על מנת שתוכלי להרגע? לחלוב פרה שלוש פעמים ביום שלא על מנת להאכיל את עגלה, זה לא טבעי, ולא נעים לה. כל הלחצים והעומס על העטינים שלה לא הייתי מאחלת לאף אחת. אז גם בעידן הרובוטי, עם כל התאורים היפיופיים שלך, לא נעים לפרה. גם אם הגטו קצת יותר מודרני ומלטף, זה עדיין גטו. עזבי את הפרות לנשפן - אין צורך לא בחלב או בבשר שלהן. הן רוצות לחיות בשקט ובנועם בדיוק כמוך.

    תודה שקראת.

    IP: 74.220.67.43דווח על תגובה זו

  • 1.

    אם החלב לא מכיל הורמונים וNטיביוטיקה

    Moo, 19/05/07 07:39

    היה על תנובה לרשום זאת על החלב שלה...
    כמו באמריקה
    אחרת, אין אמון

    IP: 89.139.233.17דווח על תגובה זו

    • למה שירשמו? כשהוסיפו סיליקון רשמו?!

      דין, 20/05/07 10:27

      הם יודעים למה הם לא רושמים, כנראה כן יש אנטיביוטיקה והורמונים, אולי בכמות מזערית אבל ככל הנראה יש. ואם אין אז יש סבל למכביר.

      IP: 82.81.224.22 דווח על תגובה זו