• 21.

    בעיקרון די נכון..אבל הידע שלך מוגבל למדי ידידי היקר

    משה, 08/01/08 00:10

    האם בדקת מי הספק של הדגים? מהיכן הדג מגיע? נכון שרוב דגי הבאס שמגיעים לצלחות שלנו הינם דג בריכה בגלל עצלות הדייגים או הדגים שלא טורחים להגיע לנמל יפו...
    אבל באס הסלע הוא בהחלט דג ים, אם יש לך טענות רלוונטי שתביע אותם מקורח תפקידך, אבל תבדוק את עצמך קודם

  • 20.

    חוסר רגישות או סתם רוע ?

    חיים פ, 14/05/07 11:34

    בתור לקוח קבוע של ''אורקה'' ששגיא כהן לא אהב, אין כוונתי לסנגר עליה. מבקרים כמו שגיא כהן לא מעלים ולא מורידים ממעמדה של ''אורקה'' בעיני כלקוח נאמן. אני מאמין שזה המצב גם עם לקוחותיה האחרים.

    לעומת זאת, בתור מי שביקר ב''סטראצ'י'' (מסעדה חדשה הנאבקת על מקומה בעולם המסעדנות הקשה בתל אביב) מספר פעמים, ציפיתי מהמבקר לרגישות ולהתעלות מעל שיקולים כאלה או אחרים שלפי דעתי הינחו את הביקורת. אפשר לא לאהוב מקום/שף/בעל מסעדה אבל מבקר אמין ומהימן חייב לנטרל שיקולים זרים ולהיות ענייני.
    מניסיוני האוכל של ''סטראצ'י'', טעים, בתמחור הוגן (במיוחד ארוחת ההכרות שיש בימים אלה), מנות גדולות נדיבות והשירות חייכני.

    לגבי הביקורת על שפים מייעצים. אני יכול להסכים שישנם מקומות שבהם לא ניכרת ידו של השף. מהכרותי את רונן דוברת מימיו במסעדת ''ארטישוק'', המנות ב''סטראצ'י'' מזכירות את סוג וטעם המנות שהיו שם (אורז בר, קונפי וכו).

  • 19.

    בתור מי שאכל שם פעמיים בחודש האחרון...

    דעה לא משוחדת, 13/05/07 17:56

    לא אכלתי את המנות שהמבקר הנכבד אכל, אבל טעמתי מארבע מנות ראשונות, שלוש מנות עיקריות ושני קינוחים (רוב ''תפריט ההכרות'' שהם מגישים כרגע במסעדה).
    למעט מנה ראשונה של חציל שלא התלהבתי ממנה, כל שאר המנות האחרות נעו מטובות (בסוגן) עד המצוינות.
    בשני הביקורים השירות שקיבלתי היה אדיב וקשוב, למרות שלא התקלתי את המלצרית בבוחן פתע - אז מה אני יודע.
    כמי שביקר בלא מעט מסעדות מוערכות בת''א, וגם על דעת שותפי לארוחה (המתמידים בביקורי מסעדות יותר ממני) האוכל היה משובח.
    המנות נדיבות, המחירים בהחלט טובים. לא ממציאים שם את המטבח מחדש, אבל הפער בין מה שהתנסתי בו בביקורי לבין התיאורים הפראיים בביקורת הנ''ל אינו מתקבל על הדעת.
    לטעמי זו כרגע אחת המסעדות הטובות ביותר מבחינת ''תמורה עבור כסף''. יהיה מאוד חבל אם בגלל הביקורת הזו לא תנתן לה הזדמנות אשר יותר ממגיעה לה.
    ואגב, בעקבות המלצה חמה מאוד של המבקר הנ''ל ביקרתי לפני כחודשיים במסעדה אחרת שעליה הוא המליץ (''אום'' ברמת השרון) והתאכזבתי קשות. כנראה שהאשמה היא רק בי אם אני ממשיך לקרוא את הביקורות שלו.

  • 18.

    ממש לא נכון

    חן, 13/05/07 10:56

    היינו במסעדה , אכלנו וממש נהננו . האוכל היה טעים מאוד - לא נופל מאף מסעדת גורמה אחרת באזור ת''א , ותאמינו לי כבר היינו בכמה מהן ולא פעם אחת . השירות היה נפלא ,ואז מה אם המלצרית לא יודעת טריוויה לדגי ים ? אתה מרגיש חכם יותר כשאתה מעמיד אחרים על טעותם ?
    מאוד מומלץ לקחת קינוח קרם דבש - אחד הטעימים ביותר שאכלנו :-]

  • 17.

    מה??? היינו שם והיה טוב מאוד. לא ברור (ל''ת)

    על מה מדובר..., 13/05/07 10:06

  • 16.

    די לפולחן האישיות העצמי של כהן

    גיורא, 13/05/07 07:58

    שגיא כהן מנצל את דפי העיתון לפולחן אישיות - לעצמו!!!
    הרי ברור שמבקר איננו צריך לבקר ולסקר את טעמו האישי אלא לתת לך סקירה של נושאים שתעניין את כולנו כקוראים.
    במקרה של הביקורת הזו על סטראצי הרי ברור שהכתבה קיצונית ולא משקפת את המציאות. ברור שכהן ניצל במקרה זה וגם במקרים אחרים את דפי העיתון כדי להריגש חזק יותר, רשע יותר וגדול יותר.
    אם זו מטרת המדור אולי כדי שלא יעסוק במסעדות אלא יביא לקוראים מדי שבוע סיפור נוסף מחיו של כהן.
    לצורך העניין זה יכול להיות גם חוויב מביקור בסניף הבנק או הדואר...
    זה לא חייב להיות במסעדות שהרי ברור בנושא זה אולי כדי שלא יעסוק.
    כמסעדן אני חושב שכהן חייב לזכור שכל מסעדה כזו מעסיקה עשרות אם לא מאות עובדים, שכספים רבים הושקעו בהקמת המסעדה וכי הביקורת צריכה להיות מלמדת, נכונה ומשקפת את המציאות ולא אגרסיבית, מושכת רייטינג ולכן מתרחקת מהמציאות.
    כמי שעוסק בתחום אני מבטיח להגיע לסטראצי עוד השבוע על מנת לעודד, לפרגן ולחזק.

  • 15.

    שגיא - אתה לא אמין... אז אל תעבוד (ל''ת)

    בזה!!!!, 13/05/07 02:02

  • 14.

    זה קונטרה לחנופה לקונפורטי?

    סיגל, 12/05/07 21:59

    הכתבה על סטראצ'י נטולת כל פרופורציה. היינו במסעדה ובהחלט לא מגיע ביקורת כזו מדממת. האוכל היה טוב ואפילו טוב מאוד ומנת הלשון היתה טעימה....אבל מצד שני גם את המסעדה האהובה עלינו אורקה שגיא כהן ''רצח'' בביקורת כך שאולי אני אוהבת מסעדות ששגיא שונא ומצד שני אורקה נחשבת לאחת המסעדות הטובות בארץ כך שאולי כדאי שבמעריב יחשבו על החלפת מבקר המסעדות שלהם

    • אולי כי אורקה

      rask, 14/05/07 09:28

      היא גם כן בלון נפוח של יחסי ציבור?
      לא אכלתי בטראצ'י לכן דיעה בנושא אין לי
      אבל על אורקה בהחלט יש לאחר שני ניסיונות כושלים על גבול התחושה שמישהו השחיל לי לוקש ואכלתי אותו.

  • 13.

    כמו בכדורגל, גם בענף הזה אין לך מושג.

    אחד ש(לא) יודע, 12/05/07 19:12

    דוקים? תותים!

  • 12.

    אולי תחליף מיקצוע

    אוהב לאכול, 12/05/07 00:34

    נירא לי שיש לשגיא כוהן איזו שהיא בעיה אישית עם המיסעדה
    אז אולי תרגיע

    • למה? אתה בעל הבית? (ל''ת)

      חהחהחה, 12/05/07 11:01

  • 11.

    דווקא היה מעולה

    ארז, 12/05/07 00:04

    אמנם, נכון, למלצרית באמת לא היה מושג יותר מידי אבל היא הייתה מאוד חמודה ומאוד אוהבת לעזור וגם היין שהמליצה עליו היה יין מצויין ולא יקר.

    סה''כ מאוד נהננו ונחזור שוב.


  • 10.

    פספוס אמיתי@@@@@

    קרוקו, 11/05/07 20:03

    יצא לי לאכול את הלשון פרה במסעדה ממש מעדן טעים ונמס בפה.רואים כמה אתה מבין במסעדות. פשוט תעדיף לאכול חרקים ותתלונן בפני הצ'יף האזורי

  • 9.

    באס יכול להיות דג ים!

    עופר, 11/05/07 19:58

    http://en.wikipedia.org/wiki/Bass_%28fish%29

    מטיל קצת דופי על הביקורת... מה גם שלא יכול להיות שיש ביקורת כל כך שלילית על מקום... זה לא נכון מבחינה ביקורתית, כי אין דבר כזה ששום דבר לא היה ראוי לציון.
    נקמנות אישית אולי? לי אין מושג, אבל זה נראה ככה קצת...

    • למה לבלבל אותו עם עובדות?

      לא גיבור, 11/05/07 23:09

      האיש גיבור
      אוכל חרקים
      מתי שגיא כהן באפקט הפחד?

    • וטנור, איזה דג הוא? (ל''ת)

      חושחש, 12/05/07 11:48

      • גאאאאאדול!!!

        מניה שוחד, 12/05/07 21:23

        אבל אין לי ספק שהבדיחה התבזבזה כאן

    • יופי של תשובות

      bloody mary, 14/05/07 18:18

      רק שהבעיה הייתה שהמלצרית לא ידעה את זה.

  • 8.

    Sea Bass

    Strobes, 11/05/07 19:13

    Sea Bass is not not s sea fish..? what is it then..??

    • בס

      מיצי, 12/05/07 19:26

      נראה לי שהבס כמו הדניס ואחרים הוא דג ים במקור שהיום מגדלים בבריכות מלאכותיות.

      אבל תבדוק אולי אני טועה

  • 7.

    אוי שגיא , סתום כבר

    מודי בר און, 11/05/07 19:02

    בחייך איזה מין בקורת זאת?! כל כך מתלהמת ומתלהבת, אפשר לחשוב מה קרה, אוי ואבוי ,לא יכולת לאכול יותר מהמנה אחרי כל החרקים שאכלת, אתה כזה גברי , הבעיה שאנחנו מכירים אותך, ויודעים שאתה לא!, ואני מתאר לעצמי שלא עבדת יום אחד במלצרות, ושחטפת המון כאפות בבי''ס , אין מה לעשות , ככה זה, ואם כבר אז כבר, אתה בלתי נסבל גם כ''פרשן'', כשאני והחברים שלי יושבים לראות משחק,ובתחילתו נשמע קולך, אז יש נהמה כללית של '' אויייי לא, רק לא הוא עוד פעם''( וזה כולל בחורות).
    אז בברכת ''אם אתה לא מבין בזה אולי כדאי שלא תעבוד בזה.''

    שלום שלום
    מזה שהיה מכפכף אותך בבי''ס.

    • עוד תגובה של הבעלים (ל''ת)

      זוזי בר מומי, 12/05/07 11:47

  • 6.

    איך אפשר להתייחס ברצינות לשגיא כהן ?

    אסף, 11/05/07 18:14

    אין לי מושג בביקורת מסעדות אבל יש לי מושג מצויין בספורט.

    שגיא כהן פירשן בזמנו את המשחקים בין ליברפול וברצלונה. ליברפול ניצחה בסיכום שני המשחקים לאחר שהאפילה על ברצלונה בכל עמדה על המגרש. זה היה בית ספר לכדורגל, להוציא 20 דקות (מתוך ה-180) הייתה רק קבוצה אחת על המגרש, הקבוצה של בניטז.

    שגיא כהן, פירשן כאמור את המשחקים האלה. הביקורת שלו הייתה הפוכה ב-180 מעלות למתרחש על המגרש, זה היה נשמע כאילו הוא מפרש משחק אחר לגמרי.

    מכאן המסקנה פשוטה, אם שגיא כהן אומר על המסעדה הזו שהיא גרועה, הרי שבודאי מדובר במסעדה המשובחת בישראל.

    • אל תגזים. בשר קר הוא בשר קר.

      אפי, 11/05/07 18:34

      חוסר פריכות הוא חוסר פריכות.
      על טעמים אין מה להתווכח, אבל על עובדות - אין חולקים.

    • YNWA

      אורי, 11/05/07 18:44

      מסכים עם הביקורת על הכדורגל (אמנם קצת גורפת...)
      אבל נראה לי שבאוכל הוא די מבין, בכל מקרה YNWA

  • 5.

    נא לדייק.

    יועץ למסעדות, 11/05/07 16:41

    שגיא היקר. כשאתה קוטל את נושא ''היועץ''אנא תטרח להסביר שאתה מדבר על ייעוץ קולינרי המתבצע באמצעות שף שאינו מועסק בשגרה על ידי המסעדה. חבל שיווצר הרושם כי הסיבה לתרבות שרות וניהול לא תקינים הם פנייה לייעוץ. לגיטימי להעסיק יועץ , רק את היועץ הנכון ובתחום העיסוק הנדרש וטוב היית עושה אילו לא היית משתמש בשם כללי מידיי כדי לקטול התנהלות של מסעדה.

  • 4.

    אנחנו אכלו שם מנות אחרות והיה די טעים. המנות ענקיות-תקחו רק אחת (ל''ת)

    לקוחה לשעבר, 11/05/07 13:16

    • לשעבר? כי היום בעעעעעע? (ל''ת)

      לעתיד, 12/05/07 11:46

  • 3.

    אני בוחר בחירה אחת אהבתי לארץ מולדתי

    משה הלפרין, 11/05/07 13:15

    לאלו מכם שהגיעו מרוסיה מוכרת המילה סטרצ'קה תחפשו עבורה את התרגום בעברית

  • 2.

    האם זה אומר?

    ירון אבנר, 11/05/07 11:43

    שסטרצ'י באותה רמה של טפאו, מסה, אורקה ושאר נפגעות שגיא כהן?
    אם כן, אולי כדאי לנסות

  • 1.

    טוב שפרסמתם טלפון

    עידן, 11/05/07 10:17

    אחרי כזאת ביקורת אני סוגר שם לאירוע.

    • וואללה (ל''ת)

      חחחח, 12/05/07 11:02