• 19.

    בהרצליה אחרת לגמרי

    יניב, 22/04/07 13:32

    בגלל שהכרתי את המקום בתל אביב, הלכתי להרצליה. זו אווירה אחרת לגמרי וישבנו שם מלא חבר'ה ונהננו. זה סוג כזה של אוכל שלא טעמתי במקום אחר. אני דווקא אהבתי יותר את הרצליה

  • 18.

    האוכל במינה טומיי גורם להקיא

    רועי, 22/04/07 01:38

    אני מכיר אישית שני אנשים שהקיאו במשך סוף שבוע שלם אחרי שאכלו במינה טומיי באבן גבירול בשתי הזדמנויות שונות.
    חשוב לציין שאין לאנשים האלה רגישות לאוכל אסייאתי. מניסיון.

    קחו בחשבוןץ.

  • 17.

    פלצנות, תנו מבט במטבח

    ראובן, 21/04/07 16:55

    הלכנו בעקבות המלצה שמפנקים בתוספות. לא דובים.
    מנת מאכלי הים טבעה בשמנת וקרקעית עבה של אורז.
    במטבח החשוף אפשר לראות את האוכל המוכן יוצא מהמגירות, ורק אסיאתי אחד על האש, השאר עם סינרים מלוכלכים וללא כיסוי ראש.
    הפנקוטה היה מגעיל ובלתי אכיל.

  • 16.

    מעולה(יש פירוט-כנסו!)

    מרק, 21/04/07 16:43

    הייתי עם זוגתי בסניף פיתוח ונהננו מהכל!!האוכל נפלא השרות חינני ומקצועי(באמת!!) והמקום בסיגנון ניויורקי מהמקסימים שיש.המחירים נהדרים ואפילו כוס היין לבן דלטון(20 שקל!)היה נפלא. אימצנו(ואנחנו קשים מאד בד''כ!!)

    • מתערב על 100 שאתה מנהל המסעדה (ל''ת)

      מממ, 21/04/07 19:46

  • 15.

    מקום מדהים

    נדב, 21/04/07 14:58

    ותאמינו או לא, אבל היום בערב הזמנו זוג חברים, שבמקרה הוא שף, לארוחת ערב במינה טומיי באבן גבירול. ואני הולך להפסיד את משחקי הגביע. שווה. באמת שווה.
    היום פעם שלישית השבוע שאני הולך לאכול שם.
    המלצה שלי היא כמובן ברווז 5 ספייס, אחת המנות הכי טעימות שאכלתי בחיים שלי.

    בהחלט תהנו

  • 14.

    מסעדה טובה.חבל שאין הרבה אפשרויות

    לצמחונים, 21/04/07 14:54

    יש בתפריט 3 מנות שמתאימות לצמחונים וחבל. כי ניתן להגדיל את מספר האוכלים והנהנים, ללא פגיעה בבעלי חיים.

    • צמחונות לא מצילה בע''ח

      עידן, 21/04/07 16:17

      התרנגולים ושאר הבשר מגודל למטרות אכילה. אף אחד לא צד ציפורי בר ופרות בר למטרות אכילה(טוב, כמעט אף אחד). אם כבר ההיפך הוא הנכון, אם אתה אוכל בשר, אתה מעודד גידול תרנגולים, לתקופה קצרה לפחות.

      • מה הקשר????

        כמה שטויות, 22/04/07 12:14

        אז אם מגדלים ל''מטרת אכילה'' זה בסדר ובעצם תורמים לבעל החיים, על אף התנאים הנוראיים בהם הוא מבלה את חייו עד לשחיטה??

        לא עדיף מראש לא להביאם לעולם במקום להביא לחיים כאלה?

        לפי ההגיון המעוות שלך, אנחנו עושים טובה לכל יצור שמגיע לעולם לחיי סבל והתעללות. למה לעודד בכלל גידול תרנגולים אם כל מטרתם היא לסבול??

        לא מבין אנשים כמוך.

        • זה בסדר

          נגעל מדם, 22/04/07 23:24

          עידן גם לא מבין את עצמו

  • 13.

    מסעדה גרועה

    אייל, 21/04/07 14:39

    אוכל לא משהו בכלל, ביקשנו להוציא מרכיב אחד (מלפפון) מהמנה ולא הסכימו. סתם יקר על אוכל בינוני.

  • 12.

    זה רק אני שלא יכול לסבול את שגיא?

    עד מתי?, 21/04/07 14:34

    לא מבין בכדורגל וכנראה שגם לא באוכל. תמיד מנסה להוכיח כמה הוא חכם - פשוט תהיה אמיתי ותפסיק עם פולחן האישיות שלך

  • 11.

    משוחד ולא אמין

    אאאא, 21/04/07 14:18

    הטור של השבוע נשמע כאילו יצא מפי היחצנית הפושרית ולא ממבקר מסעדות מכובד. אכלתי בהרצלייה והמנות העיקריות היו מדהימות אבל כל הרולים והכיסונים למיניהם היו זוועה

  • 10.

    אח... שגיא ,החיים שלך דבש תאמין לי...

    יוסי, 21/04/07 08:16

    גם נוסע למשחקים בליגת האלופות וגם הולך לאכול טוב... שיהיה לבריאות.

  • 9.

    זה ממש לא זה!

    יונתן שליו, 21/04/07 03:20

    בינוניות קולינרית ללא כיוון. אין מה להשוות לזוזוברה או לכוכב האסיתי שמגדיר מחדש מסעדנות, אוכל טוב וקונספט- ''צפרה'' של אבי קונפורטי כמובן.

    • אבי צפרה

      אבי כהן, 24/04/07 14:21

      מינה טומי שקוף שזה קונפורטי

      • היית בצפרה?

        ביני, 25/04/07 10:34

        קונפורטי עשה פלאים בצ'ימיצ'נגה, נקווה שיתעלה על עצמו כאן! אני מתה ללכת לטעום. אבל הוא בכלל לא השף במינה טומיי, אלא שחף שבתאי

  • 8.

    מעבר לג'ירף

    חג, 20/04/07 20:17

    ייתכן שזו מסקנה פשטנית למדי, אבל בפועל זה מה שקורה: כשאני וחברי רוצים חוויה עשירה יותר מג'ירף - אנו הולכים למינה טומיי.

  • 7.

    מתקשה לעכל

    חמצמץ, 20/04/07 19:29

    שגיא אני לא יודע מה לעשות עים הביקורת הזו.

    אני מעריך אותך בתור מבין באוכל ומבקר טוב אבל המינה הוא מהמקומות הגרועים שאכלתי בהם. דביק שמנוני לא אותנטי + שרות מתנשא וגרוע.

    אתה אכלת בעולם וקשה להאמין שנהנת האבן גבירול.

  • 6.

    תשעים ותשע אחוז מהאנשים בארץ אוכלים לאפה שוארמה

    מה עם קצת, 20/04/07 14:29

    הכתבות האלה על המסעדות בהרצליה פיתוח ממחזרות את עצמן כבר בגלגול העשירי.


    משהו באמת קרא את הטור הזה....?

    • איזה ביקורת בדיוק אפשר לכתוב על לאפה שווארמה?

      רפיק, 20/04/07 16:52

      הלאפה היתה אפויה היטב, השווארמה הגיעה אל-דנטה והחומוס הכיל בתוכו את כל סודות החיים של המין האנושי?

      • מי צריך ביקורת! תביא ביס! (ל''ת)

        הכל שפיט?, 21/04/07 14:40

      • חזק :) (ל''ת)

        שווא רמה, 29/04/07 00:23

  • 5.

    באבן גבירול דווקא מעולה !!!!

    עידן, 20/04/07 12:39

    הייתי פעמיים ובשתיהן נהניתי.
    כיף.
    טוב שיש מקומות כאלה בארץ. מאוד נחמד (אבל יחד עם שני סניפים של ג'ירף - מספיק).
    עכשיו לפתוח מקום עם סטייקים ניו-יורקים אמיתיים ורציניים. לא רק בגודל - גם באיכות!

    • לכו לדוריס קצבים

      נעה, 22/04/07 13:35

      הסטייקים היחידים עד כה ששווים ברמתם לסטייקים ניו יורקים נהדרים.

  • 4.

    במסעדה בתל אביב האוכל שמנוני מידי

    תל אביבי, 20/04/07 12:28

    הייתי פעם אחת ולא אחזור...

  • 3.

    חשבתי שלי יש בעיה עם סוגריים.

    עידן, 20/04/07 11:30

    כמה סוגריים בכתבה אחת (ולא שיש בזה משהו רע).
    עדיין תענוג לקרוא את כהן, גם בספורט וגם פה. גם, ובמיוחד אם, לא מסכימים איתו.

    • לא לימדו אותו שאם כותבים בסוגריים

      גיל, 21/04/07 16:19

      סימן שזה לא חשוב מספיק. או להשמיט, או להשמיט סוגריים.

    • מכת סוגריים

      ישראל, 21/04/07 18:16

      שימוש בסוגריים היכן שאין בהם צורך בכלל, ושימוש מרובה בסוגריים בפרט, מעיד על תקלה מוחית. מין טיק במוח, כמו שיש אנשים עם טיק בעין. שיהיה ברור, אין דבר כזה שימוש בסוגריים כדי לכתוב בהם טקסטים. תנ''ך שלם כתבו בלי סוגריים, ובהצלחה גדולה פי אלף מזו של דפוקי הסוגריים. סוגריים משמשים רק, ואך ורק, כעזר לכתיבה ולא במקום הכתיבה גופא. בסוגריים מביאים למשל את הכתיב הלועזי של שמות או מונחים, כשצריך זאת. אם יש מה להגיד, נא להגיד זאת בגוף טקסט הרגיל, אם אין מה להגיד, נא לא להגיד. סוגריים לא נועדו להיות פח הזבל שלתוכו זורקים את מה שלא יודעים להביא בצורה נכונה ורציפה. אין אף דבר בעולם שכותב גרוע מביא מסוגריים, אשר כותב טוב לא יוכל להביאו באופן שאינו שובר את רצף הכתיבה, והקריאה.

      מי שיבחן את הטקסט הזה יוכל להבחין בכך שכמעט בכל המקרים פשוט אין צורך בסוגריים במקום שהם מצויים בו. במקרים האחרים, מבנה נכון של המשפטים היה מביא את כל מה שהכותב התכוון להגיד, באופן מסודר יותר ללא סוגריים. זה נכון לגבי כל טקסט דפוּק-סוגריים.

      יש כותבים שבא לך לרחם עליהם למראה הטיקים הכפייתיים שגורמים להם לפזר סוגריים מיותרים ומגוחכים לאורך כתיבתם ולרוחבה. לפעמים עדיף היה לו כתבו את מה שבסוגריים כטקסט הרגיל, ואת מה שמחוצה להם בסוגריים, כך היו בטקסט שלהם פחות סוגריים, ולקוראים פחות הפרעות בקריאה. השימוש הכפייתי בסוגריים מזכיר את אלה שלא מסוגלים להוציא מפיהם שני משפטים בלי הטיק הכפייתי של ''בעצם'', ''למעשה'', ''באמת'', ''כאילו'' וכאלה.

      יתכן שאם הכותב יקח תרופת הרגעה, הוא יצליח להתגבר על השימוש הכפוי, השגוי, והמגוחך בסוגריים בכלל, וכה רבים בפרט.

  • 2.

    בתל אביב, אחת המסעדות הגרועות שאכלתי

    אוכל רחוב, עלק, 20/04/07 10:37

    לא היה דבר אחד מוצלח בתל אביב. לא האוכל, לא הישיבה על רצפה מלוכלכת ודביקה (זה היה מאוחר בלילה, אולי יש להם תירוץ) ובחלל מסריח. פשוט רע מאד

    • ואללה-צודק

      רונן, 20/04/07 14:39

      הגעתי לסניף התל אביבי 3 פעמים
      כי בכל פעם יצאתי עם אכזבה גדולה
      ורציתי לתת עוד נסיון-בפעם השלישית-התייאשתי!!

      האוכל היה או מתוק מדי או מותקן ברשלנות המסעדה מלוכלכת ולא נעימה-והשירות איטי וחסר סבלנות

      שגיא-לטעמי אתה תותח באבחנותיך
      אתה בטוח לגבי תל אביב?

  • 1.

    נאמן למקור

    זהר, 20/04/07 09:34

    למרות שבמסעדה בהרצליה טרם יצא לי לאכול, אני נשאר נאמן למינה טומיי שבאבן גבירול, רק בגלל הטיפול המסור והמקצועי במנות של השף - איתן שרייבר (שלייסנר).

    תהנו.

    • השף של מינה טומיי - שחף שבתאי (ל''ת)

      גלעד, 25/04/07 10:32