• 42.

    פשוט פשע!!!!

    אחד שבאמת מבין., 20/03/07 09:03

    מר שגיא כהן היקר..
    בתור אחד שקורא את המדור שלך באופן קבוע...ולא מפספס אף שבוע. איכזבת אותי קשות! עד כה ידעתי כי לשונך חדה כתער ואתה ביכולתך המילולית יכול להרים ולהפיל מקום. אך להגיע לרמת שחיתות כזאת לא ציפיתי מגדולי המבקרים!
    אמנם זה תפקידך כמבקר מסעדות לומר את האמת....אבל אדוני היקר...באמת המטרה שתאמר את האמת וללא סילוף.
    בתור אחד שאכל במסעדה בעבר. אני מסכים על המחיר המופקע של הפלגרינו אך על האוכל אין עוררין!!!! כפי שציינת אתה!!! המסעדה הכשרה הכי טובה בהיסטוריה!
    ומשפט לחיים...אל תירק לבאר שממנה אתה שותה!

  • 41.

    מר כהן היקר

    מסעדן, 18/03/07 20:14

    כמי ששגיא כהן כתב עליו בעבר וכמי שמכיר את הפער בין המציאות לכתבות, אין לי אלא להצטער על כך שמידי שבוע שגיא כהן פוגע בפרנסתם של חפים מכל פשע (ולעיתים קרובות שגיא בחידודי לשונו מציג את המסעדנים כמרעילי בארות). לכן:

    א. שוק המסעדות מספיק תחרותי כדי לדאוג לכך שמסעדות שאינן מספקות את הסחורה יעלמו.
    ב. לו נשואי כתבותיו של שגיא כהן היו לוקים בשרלטנותו המקצועית, כי אז היו בעלי אותה מסעדה מסכנים את פרנסתם (שלא כמו שגיא הנהנה מכסות עיתונאית)
    ג. שגיא כהן אינו מבין שחוכמת המבקר (גם לא של פרשן הכדורגל) אינה ביכולת כתיבה צינית ומשמיצה, אלא בידע מקצועי, בדיקות חוזרות והבעת דעה - להבדיל מקביעות נחרצות חסרות ביסוס.
    ד. ביקורותיו של מר כהן אלימות ופגעות באופן שקשה לתאר. לא ניתן למצוא אפילו לא בעיתונות הישראלית תאורים כה פוגעים ומשפילים והכל תחת חסות - חסרת ביסוס - של ביקורת מסעדות.
    ה. מר כהן, הפגיעה המצטברת בשמם הטוב ובפרנסתם של אנשים, תחסל בסופו של דבר את שאריות שימך הטוב. עשרות שגרירים מתווספים מידי שבוע ומוציאים את דיבתך בכל פורום אפשרי.
    אני משוכנע שהסבל שאתה מסב לאנשים יפגע לאורך זמן בך ורק בך

  • 40.

    לא יודעת מי צודק. אבל סודה ב 40ש''ח זו סיבה להחרים אותם. (ל''ת)

    שירלי, 18/03/07 17:30

  • 39.

    מסעדה כשרה! מבקר כשר? (ל''ת)

    רחל, 18/03/07 15:20

  • 38.

    מחירים לפראיירים (ל''ת)

    פעם אחת ודי, 18/03/07 13:17

  • 37.

    אתם צנזרתם תגובה שלי על ההכשרה הקולינרית והרקע של הכותב

    לילך, 18/03/07 10:45

    נראה לי שאם אתם מפרסמים ביקורת נוקבת על מסעדה, תהיו הגונים מספיק לפרסם שאלה על ההכשרה שמסמיכה את הכותב לבקר מסעדות ולהבין באוכל.

    אין לי קשר למסעדה ולא אכלתי בה מימי, אבל כקוראת מותר גם לי לדעת ולשאול דברים שאולי פחות נעימים לכם.

    • המבקר כותב מדור שבועי ב''מעריב'' - מספיק לטעמי

      הוא כבר ראה, 18/03/07 17:43

      גם אם מדובר באדם חסר השכלה (וזה לא המצב - לפי ויקיפדיה יש לו דוקטורט), העיקר בבקורת כזאת הוא היכולת להשוות על סמך הכרות עם מסעדות רבות.

      ולפי מספר הכתבות שלו, הוא אכן מבקר בהרבה מסעדות, ומכיר את המושגים. כך שברור שדעתו מלמדת יותר מאשר תשובה של מכר שמספר ש''הייתי שם לפני שנה והאוכל היה ככה-ככה''.

      בטעם וריח אין דיעה יחידה, אבל יש כאן עדיפות למי שיכול להשוות.

      ואני ממש לא קשור אל ''מעריב'' או אל כתב המסעדות שלהם. או לעסקי המסעדות בכלל.

  • 36.

    בחשבון פשוט

    דניאל, 18/03/07 05:06

    זוג שמעוניין לאכול ארוחה שכוללת שתי מנות ובקבוק יין ישלם במסעדת 1868 בין 600 ל800 שקלים.

    מסעדה שברוב חוצפתה מתמחרת את עצמה בצורה כזו צריכה להיות ''סוף הדרך'', כמו שהצעירים אומרים.

    יש לי תחושה ש1868 היא בהחלט בסוף הדרך. סוף הדרך שלה כמסעדה.

  • 35.

    כנסו לראות את המציאות

    sasa, 18/03/07 01:26

    ביקורת: מסעדת 1868 - הגירסה החלבית


    למסעדת 1868 הבשרית יש אחות חלבית שמציעה ארוחה כשרה ומופלאה, ששווה לנסוע בשבילה לירושלים. רמי סימני ממליץ

    רמי סימני, עיתון ת''א פורסם: 22.10.06, 11:17




    כשלעצמי אני נפרד בצער מהחגים ומתנחם בבוא הסתיו. ואין מקום יפה יותר בארץ לחוות את הסתיו מאשר ירושלים. עלוות העלים ורחובותיה האציליים הם המבוא לאחת מארוחות הגורמה המסעירות ביותר שחשף בפניכם טור זה. ושוב מדובר ב-1868, שאת גירסתה הבשרית היינו בין הראשונים לחשוף. מסעדה כשרה שהותירה מאחור רבות לא כשרות. באשר לחלבית החדשה שנפתחה, באנו חשדנים. מה כבר יוכלו לחדש.



    מנחם כץ הצטרף כשותף ליזם מנחם פינטו, ושניהם יחד הם מתנה ללקוח. כץ הוא אחד השפים הצעירים המבריקים בישראל, ויחד עם השף אביב לוי - עילוי בזכות עצמו - הם הרכיבו תפריט שהוא ספר שירה של יצירות קולינריות. פינטו הוא הדוגמה המושלמת לבעל מסעדה שאתם רוצים לאכול אצלו. יש לו נהרה של אושר וחביבות אין קץ על פניו. וכבר למדנו: חפש את בעל המסעדה, את אישיותו ושפת גופו. מה שתגלה יספר לך מה הוא השקיע במנה שלך. מעכשיו ובכל פעם שאתם באים למסעדה, פינטו הוא נייר הלקמוס שלכם.



    המסעדה ממוקמת במבנה אבן עתיק, עם מבוא אירוח טבעי שמאפשר לטבע להיכנס פנימה. כוונו את מועד הגעתכם לבין ערביים, כשצינה ירושלמית מתחילה לשבת ברכות סביב. תבקשו אל שולחנכם את גיא. הוא חלק חשוב מהמנות: האינטונציה, המימיקה ותיאור המרכיבים המדיציני שלו את התפריט יגרמו לכם למחוא לו כפיים. הוא גם זה שידאג שתוכלו להזמין תפריט טעימות. כלומר, למרות שמדובר במסעדת יוקרה תוכלו לקבל שבע מנות תמורת 230 שקל לאדם. את מה שחסכתם במנות תשקיעו ביין.



    בראשונות לכו על אספרגוס ברוטב ביצה רכה וקוויאר וליונה ריזוטו יער בתוך מרק קטיפתי של שום. מכת הפתיחה הזו תחרוך לכם את המגרש. האספרגוס

    מודעה



    שוכב באצילות, על שורשיו נבזקה מעט ביצה רכה והשילוב עם הקוויאר מושלם. תפסנו את מידת הרצינות במקום בקטע לכאורה בנאלי. ביס באספרגוס הביא עושר של טעמים, אבל איך לעזאזל הוא פריך כמו תפוצ'יפס? מסתבר שמישהו יושב במטבח עם סטופר - ראינו במו עינינו - ומודד את זמן שליקת האספרגוס. הריזוטו, בשל פשטותו, הוא מנה גאונית. השילוב של מרק השום עם הפקורינו וגבעת הריזוטו הוא סימפוניה חורפית.



    מנת קרפצ'יו דגים היתה שיא האנינות. התאמה מושלמת בין אופי המנה, כלי ההגשה והטעמים. תקבלו פרח עשוי מניירות טישו דקים, וכשתנסו להריח תגלו שזהו הקרפצ'יו לברק והעיטורים סביבו הם נתחי הטונה. מנת חובה נוספת היא הרביולי הממולא בגבינת ריקוטה עם קציפת פרמזן. זאת מנה שדורשת חצי דקת דומיה. גם כי מעולם לא אכלתם מנה כזאת, וגם כי הפרמזן מומס בשמנת, מוכנס לסיפולוקס ומושפרץ לצלחת. אה, וזה טעים בטירוף.



    אל תוותרו על הלוקוס המאודה, שיושב על תבשיל ניוקי ופטריות פורצ'יני, יבוּא חי מאיטליה. זאת הפעם הראשונה שבה תאכלו מנה ברברס, קודם התבשיל ואחריו הדג. מנעד הטעמים בתבשיל גובל בהתעללות בחושי הטעם, שיבקשו עוד ועוד. באחרונות אל תתבזבזו על הסורבה, יש שם יצירות מופת דוגמת השוקולד. לאחר שתיאנחו על כמה שאכלתם, תבינו שלמעשה ישבתם בתוך תיבת ההפתעות במסיבת יום הולדת: מישהו דאג שלאן שלא שלחתם יד הגרלתם הפתעה. אנחנו מעריכים מסעדנים שחושבים על הפרטים הקטנים שמהם יוצאות לנו הנאות גדולות. שבוע טוב.



    1868 קפה, מסעדת שף חלבית, דרך בית לחם 32, ירושלים. טל': 02-6725366.



    • כל כך הרבה מגיבים בשכר, עכשיו אני מבינה למה הסודה כלכך יקרה... (ל''ת)

      בלה בליסימה, 18/03/07 09:05

  • 34.

    הייתי לפני שבועיים

    ירון, 18/03/07 01:10

    קשה לי להאמין שהרמה שאכלתי ירדה כך , לא יפה ממש לא יפה. נראה כתבה מגמתית.

  • 33.

    המסעדה גרועה !!! כנסו ותבינו

    אמיר ד, 18/03/07 00:59

    מדובר במסעדה גרועה אם אוכל בינוני המסעדה הפכה למסעדת תיירים אמריקאית של KING DAVID ביקור האחרון שם השולחן שלנו רעד לאחר תלונות של 4 מלצרים תחפו לנו קרטון מתחת לרגל השולחן הנמות נהיו הזויות ולא טעימות.מלצר היינות פלצן ומדקלם שטיות שלא ממש מראות בקיאות ביין אני שונא להגיד את זה אבל הגיע הזמן להחליף את המקום אולי המקום יפה מאד הגיע הזמן שמישהו חדש יקח את המסדה.
    בקיצור שומר נפשו וכיסו ירחק

  • 32.

    ליח''צ יש שני צדדים

    אבי, 17/03/07 22:27

    מסעדה שבנתה את שמה מיחסי ציבור מרובים
    יכולה גם להיפגע מכך
    מה שמראה לנו שכשרוצים ללכת למסעדה טובה כדאי לשאול חברים .ולא רק לסמוך על מבקרים בתקשורת(תקף לגבי הרבה דברים נוספים)

    ושאלה לכתב האם אתה בטוח שבקבק הסודה ב40 שקל היה מי סודה ולא מים מבעבעים ?
    למרות שגם מים מבעבעים לא צרכים לעלות 40 שקל

  • 31.

    אולי הסודה משנת 1868... (ל''ת)

    יואב, 17/03/07 21:44

  • 30.

    ל''ת...נחשפת...

    ???, 17/03/07 19:19

    הל''ת האדום מראה מי אתה.... נחשפת!

  • 29.

    רייטינג מוצלח!

    מבקרת מסעדות, 17/03/07 19:00

    איזה רייטנינג למסעדה! הכתבות שמעלות את 1868 למסעדה הטובה ביותר עם הרייטינג הגדול ביותר.... כי כל מסעדה חשובה ומאיימת כותבים עליה.
    הנני מבקרת מסעדות, ואין שום שחר להשמצות הרבות והתכתובת לא מביאה אתכם לשום מקום טוב!
    משחק ילדים, מלוכלך ולא טבעי כי כתבת ה''סודה'' הינה, בועות שמתפוצצות וכלום לא נשאר ממנה אלא... עובדות... מסעדה מעולה!

  • 28.

    משוגעים

    גולדה מאיר, 17/03/07 18:45

    מי שדורש מחירים כאלה, ומי שמשלם אותם

  • 27.

    חבל שהכותב ממורמר

    תומר, 17/03/07 17:53

    טוב אני אכלתי שם והאוכל לא היה מצוין הוא היה הרבה מעבר לכך
    זה שאתה חושב שאם אתה משלם יותר מ20 אתה צריך לכבל את העולם אתה טועה אתה משלם על האיכות

    והאיכות שם עולה על הרבה מקומות אחרים

    פעם הבאה שאתה יוצא לאכול צא ליוטבתה כיאתה לש שווה יותר מיזה ובהחלט לא מבין באוכל

  • 26.

    אסור!

    חסילון, 17/03/07 17:00

    אסור אסור אסור!
    אסור לאכול כשר, מה, שכחתם שאתם בני אדם?
    כל האוכל כשר דינו להשרף בגיהנום בעולם הבא, לסבול מבחילה , גאזים וחסרון כיס בעולם הזה.
    כמו כן הוא נידוון לפרנס גדודים של כלי קודש טמאים בעולם הזה ובעולם הבא.
    ונאמר אמן

  • 25.

    ''אכלנו שם'' שילמנו המון כסף יצאנו מהמסעדה והלכנו למקום אחר לאכול

    סיגלית, 17/03/07 16:36

    לא שווה את הכסף אנחנו לשם לא נחזור

  • 24.

    חבל.....

    יורם, 17/03/07 15:21

    אני אכלתי שם פעמיים בחודש האחרון,וכמובן שחזרתי לשם משום שהאוכל היה מעולה.נכון שקצת יקר אבל לא חיפשתי לאפה עם שווארמה אלא אוכל קצת יותר איכותי ורציתי להתפנק אז מצאתי.חבל ששגיא כהן נתפס על הסודה שבמקרה צדק שזה יקר.בכל אופן אני לא מכיר את השף טל גזית אך חייב לציין שהוא מעולה ובזכותו חזרתי והמשיך לבקר במסעדה.טל,אני מכיר את אחתהמלצריות שעובדות במסעדה ולאחר שקראתי את הכתבה שאלתי אותה אם זה נכון שמלצרים לא מכירים אותך,והיא אמרה שזה לא נכון ,אז כנראה שלשגיא כהן היה משהו אישי נגד המסעדה ואני מאוד מקווה שזה לא יפגע בך כי אתה שף מצוין.יישר כוח

    • יורם האם אתה הבעלים של המקום?

      ניקול, 17/03/07 16:31

      המחירים שם לא הגיוניים

      • יורם,בהיר כשמש שאתה דובר מטעם...

        טליה, 17/03/07 18:55

        לט איכות ולא בטיח.מחירים בשמיים והאוכל עלוב.ממש כך. ניסינו ולא נשוב על הטעות. מסעדה על הפנים.

  • 23.

    תמשיכו לשלם על כשרות פראיירים

    זולל חזיר, 17/03/07 14:59

    ברוך המבדיל בין כשר לטעים

  • 22.

    הלקוחות שם כנראה בעיקר דתיים, ואין להם הרבה ברירה

    גם אוכל מוגבל, 17/03/07 13:16

    הדתיים מוגבלים מאוד באוכל ונאלצים להסתפק במעט שיש.

    וכמובן שמי שמפעיל מסעדה כשרה חייב לגלגל את העלות המוגדלת על הלקוחות - אין לו הכנסות בימים העמוסים והרווחיים ביותר בשבוע (בשאר המסעדות - ששי שבת), מבחר השפים שאפשר לשכור מצומצם יותר, חומרי הגלם יקרים יותר (תוספת תמורת חותמת כשרות), וכן נדרש משגיח כשרות במסעדה, שלא לדבר על תשלום לרבי החתום על תעודת הכשרות של העסק.

    ועוד לא דיברנו על האוכל שכמובן אינו יכול להגיע לרמה של מסעדות מתחרות חסרות מגבלות.

    אז את ההפסדים נאלץ הבעלים לגבות דרך מחיר הסודה.

    השאלה היא למה נכנס הכותב למסעדה כזאת ומבקש להשוותה למסעדות רגילות. דומה הדבר למי שמתאר תחרות האבקות בין אלוף העולם לבין ילד בן חמש שאחת מידיו קשורה מאחור.

    לא דרושה כתבה בעניין כדי לנחש מה תהיה התוצאה.

    • לא מדויק

      עומר, 17/03/07 16:53

      היותה של מסעדה כשרה בירושלים זה לא חיסרון-זה יתרון, עקב הרוב המסורתי-דתי באוכלוסיה.
      מלבד זאת, כולנו מכירים מסעדות כשרות רבות שלא דורשות 40 ש''ח לסודה - פלצנות לשמה, כדי שמי שיושב שם ירגיש שהוא כנראה במסעדת יוקרה. אין גבול לפתטיות של אנשים שאוכלים במסעדות כאלו, וטוב שיש מבקרי מסעדות שיודעים לנעוץ סיכה בבלון הנפוח.

      • פשוט צריך להבין שעל כשרות משלמים פעמיים, גם בירושלים

        פעם בכסף, 17/03/07 19:14

        מרבית המסעדות בארץ אינן כשרות.

        מי שבוחר במסעדה כשרה צריך לדעת מראש שיקבל פחות תמורה לכספו, תרתי משמע. גם בעלי המסעדות כמובן יודעים זאת, לכן רק מיעוט מפעיל מסעדות כשרות.

        גם בירושלים רק כ-50% מהמסעדות הן כשרות. יתכן כי אחוז הדתיים גבוה יותר, אך רובם אינם יכולים להרשות לעצמם לצאת למסעדה עקב אורח חייהם - מיעוט הכנסות וריבוי ילדים. במיוחד כאשר מדובר במסעדה הגובה 40 ש''ח לבקבוק סודה.

    • אתם חיים בסרט!!!

      ש.ש, 17/03/07 23:37

      יש המון מסעדות כשרות בירושלים...מהדוכן הכי פשוט ועד למסעדה הכי יוקרתית...
      מדהים איך שהחילונים לא מחוברים בכלל למושגים האלה....

      • יש מעט דתיים שאכלו לא-כשר, בעוד שלא-דתיים מכירים היטב מהו אוכל כשר

        ודי ברור, 18/03/07 02:09

        רוב הסועדים במסעדות אינם דתיים ויודעים להבחין בין אוכל שהוטלו עליו מגבלות וסייגים (כשר) לבין אוכל שהוכן באופן המחמיא ביותר למרכיביו.

        וברור שקשה לקבל אותה תוצאה ממוצר ''פרווה'' כמו מהמוצר האמיתי, די אם נזכיר את ''מלבין החלב'' המוכר לרבים.

        כך שה''חילוניים'' מחוברים גם מחוברים למציאות, על שני צידיה בעצם. ( ואגב, ''חילוניים'' היא מילה של דתיים המציינת ''ריקנות'' מלשון ''חול'' או ''חלל'' - עדיף לא להשתמש בה, ביחוד ע''י מי שסבור שעולמו מלא ועשיר יותר מעולמו של מי שחייו נשלטים ע''י אוסף גדול של מגבלות).

    • ביקורת מ-ג-מ-ת-י-ת !!

      משה, 18/03/07 16:16

      תיאור ניבזי וחסר אמת.
      מעניין כמה רוע אפשר לשפוך בכתבה אחת שהאמת נעדרת ממנה, ללא משים.

      כירושלמי [שומר כשרות] ישנן לא מעט מסעדות כשרות מצויינות בירושלים, אך ללא ספק 1868 היא מהטובות ביותר.

      אכלתי שם לא מעט פעמים.
      נכון, עד לפני כשנה, כשהיו מגישים ''מנה עיסקית'' הייתי מעדיף לסעוד שם בצהריים אולם גם בתפריט הערב, שהנו אומנם ''לא זול'' האוכל משובח, המנות אנינות טעם, המקום מעוצב בטוב טעם והשירות מדהים.

      בנוסף על מסעדות גורמה כשרות [ומומלצות] בירושלים כ - ''גבריאל'', ''קנלה'', ''ספייסס'', ''לוגאר'', 1868 היא מסעדת גורמה כשרה ומצויינת!!

      כל קשר בין הכתבה למציאות הזוי לחלוטין.

  • 21.

    אכלתי שם

    Mr. Me, 17/03/07 12:49

    לפני חצי שנה בערך, השירות אכן היה טוב מאוד ותאם לרמת המחירים.
    המקום עצמו משרה אוירה נפלאה.
    לגבי האוכל - כל מילה של שגיא כהן אמת לאמיתה, מנות דג הוחזרו בגלל ריח חזק. סטייק מדיום הגיע קשה כמו סוליה.
    ולגבי המחירים - זה כבר עניין של מיצוב בשוק, כנראה שההיצע בשוק הכשרות כל כך מצומצם שציבור שומרי הכשרות מוכן להסכים לכזו רמה ירודה.

  • 20.

    מים+גזים

    ישראל, 17/03/07 10:25

    הזמנתם סודה, וקיבלתם מים לחוד וגזים לחוד.....

  • 19.

    בקבוק סן פלגרינו גדול עולה למסעדן 3 וחצי שקל בלבד. תעשו לבד את

    מסעדן לא פלצן, 17/03/07 09:44

    חשבון הרווח של המסעדה עצמה. בדרך כלל במסעדות יוקרה גובים בין 18 ל21 שקלים עבור הבקבוק. בירושלים ביקשו לעשות רוחח של 1200 אחוז על הפאקינג סודה והנה התשלום בכתבתו של שגיא כהן שתבריח משם גם את האנשים העשירים. ולמה? כי אף אחד לא אוהב שעושים ממנו פרייר וזה לא קשור לסכום שמוציאים במסעדה. יש גבול לטרוף המערכות

    • אהלן דודו (ל''ת)

      שם, 17/03/07 15:11

  • 18.

    הייתי שם לפני חודשים והיה מעולה!!

    ניצהגלבוע, 17/03/07 01:56

    הייתי במסעדה לפני חודשיים ביום הולדת של חברה. נכון היה יקר מאוד, נכון אין מחירים על התפריט,
    אבל טעים מאוד והשירות מופלא.
    לא תמצאו אוכל ששווה מחיר כזה. תמיד אפשר לאכול קוסקוס מעולה אצל אימא בחינם, אבל כשהולכים למסעדה יקרה לא בוכים על הכסף.
    אנחנו היינו במול ים המהוללת ולא היה לנו טעים אבל זה לא קשור למחיר.
    גם ב150 שקל לבן אדם זה לא היה טעים.
    בקיצור אני ממש נהניתי שם והמלצתי לחברים. מותר פעם בכמה זמן להוציא כסף על אוכל טוב ושירות מעולה.

    • קשקוש! את בטח מבעלי המקום

      רז, 17/03/07 10:30

      מול ים היא מסידה מדהימה!

      • לא אני לא אבל גם לא שתיתי סודה אלא קוקטיל טעים ביותר עם קינמון

        ניצה, 17/03/07 23:25

        וסיידר ולא, לא שאלתי כמה עלה הקוקטייל.
        אכלתי במול ים שרימפסים קשים ומלוחים. ובהלצרים היו כל כך לא נחמדים שממש לא הרגשתי בבית

      • שמתם לב שכל מי שאומר משהו טוב הוא אוטומטית נהיה בעלים?

        מתעניינת, 18/03/07 01:35

        רק ביקורת היא אובייקטיבית? לא יכול להיות שמישהו נהנה? הגזמתם.

  • 17.

    40 שקל לסודה? 7 יורו?!

    אלכס מהכרמל, 16/03/07 23:29

    אכלתי בהרבה מקומות בעולם, השאנז אליזה, פיקאדילי, כיכר דאם, השדרה החמישית, בולבאר טוורסקאיה, הקרש'יאטיק, ועוד מסעדות בערי ענק יקרות ומרכזיות בעולם. בשום מסעדה לא שילמתי יותר מ-3 יורו על שתייה קלה רגילה. בשום מקום. מאיפה החוצפה הירושלמית הזו?

    • אל תפלצן ביורו- ואל תתתמם

      ניצה, 17/03/07 02:06

      אולי נכנסת לקיוסק בשאנז אליזה אבל במסעדה בצרפת אתה תשלם מחיר דומה או יותר מזה לבקבוק מזכוכית של 3 כוסות שזה כמדומני כמעט ליטר!!
      וחוץ מזה אם יקר לו הסודה שיאכל ואחר כך יקנה סודה בקיוסק כמו הבכיין שהוא.

    • למה אתה מפלצן ביורו

      ניצה, 17/03/07 02:15

      מתי היית בצרפת בזמן האחרון ובאיזה קיוסק בשאנז אליזה מכרו לך בקבוק שתיה מזכוכית של כמעט ליטר (3 כוסות) במחיר כל כך שונה?

      וחוץ מזה מה הקשר לאיכות מסעדה.
      לי נראה שהוא כל כך נפגע ממחיר הסודה שזה שרף לו את בלוטות הטעם על המקום.
      לא טוב תאכל בפנים ותקנה שתייה בחוץ. כולם יודעים שמסעדות ברמה כזאת שמעסיקה כוח אדם מקצועי ומהימן צריכה להרוויח על השתיה כדי לשמור על מתח רווחים סביר.
      תאכל אצל אימא שלך ותקנה סודה בסופר ותפסיק להשמיץ מסעדה מהטובות בארץ ועם השירות הכי נעים ומסביר פנים שאי פעם נתקלתי בו במסעדות יוקרה.
      בדרך כלל במסעדות ברמה כזאת המלצרים כל כך פלצנים שהם שוכחים שהם לא באו לחנך אלא לשרת את הלקוחות.
      1868 היא המסעדות היותר טובות שביקרתי בהן!

  • 16.

    ש-ק-ר-י-ם

    טל, 16/03/07 21:04

    אני לא כותב מטעם המסעדה ולא שילמו לי.
    אבל עם עושים כתבה אז כבר בואו נדייק:
    בכתבות הקודמות שבאתר היו דיוקים מופלאים (ומזעזעים) על האוכל והמסעדות. כאן ממש לא.
    1868 (הבשרית) יפה, מאוד מכובדת, השירות מצוין והיא יקרה.
    יותר יקרה מהרבה מסעדות אחרות? ממש לא.
    מנות ראשונות בין 100-70 שקל ועיקריות בין 80 ל-180
    מי שיש לו -יש. מי שלא , לא אמור להיות שם.
    כמנה ראשונה אכלתי סביצ'ה ב'שלולית' :-) עגבניות..מעולה.
    עיקרית צלעות כבש מלווים באספרגוס וגרטן תפוחי אדמה. מעולה מעולה מעולה.
    אגב, היו איתי עוד אנשים שלקחו מנות שונות במחירים שונים, ונהנו מאוד גם הם.
    הכתבה חסרת דוגמאות (כנראה כי לא היו הרבה) וחוץ מלכתוב על הסודה והסודה והסודה לא קראתי משהו באמת קונקרטי.
    חבל.
    אם יש את הסכום אז מומלץ בחום . אם לא אז אווזי פתוח גם בשבת.

  • 15.

    די כבר לתגובות מטעם

    יוני, 16/03/07 19:30

    כנסו לאתר של המסעדה ותראו את המחירים השערורייתים במו עינכם.

    הכותב אכל שם וזו דעתו על האוכל.

    מחיר מופקע + אוכל לא טעים = לא להגיע למסעדה.

    • הכשרה הטובה!

      לקוח מרוצה, 16/03/07 20:06

      בעלי 1868 !
      אינני נוהג לכתוב, אלא שהפעם מאחר שהנני לקוח נלהב שלכם (הכתבה פוגעת בי אישית), ולכן איני יכול שלא להגיב.
      הנני רואה בכתבתו של שגיא כהן, כתבה שקרית ! הנני כפי שציינתי לקוח שלכם, ולכן גם לא אציין את שמי, ואם כותבים עליכם את מה שכותבים כולל התגובות ''הלא טובות'' הרשו לי רק לציין שמבחינתי וכך יעידו רבים ממכרי האוכלים במסעדתכם, שלא רק שהאוכל מיוחד במינו, (למרות המחירים), הנני מתייצב כנגד כל הכותבים דברי השמצה, ומבקש לדעת מהם איפה אכלו אוכל טוב יותר במסעדה כשרה בארץ? הרייני משבח את השף על יכולתו הקונילרית והאוכל היוצא מהכלל שבמסעדה, וכן השרות האדיבות והיופי... אכן מושלם! מחזק את ידכם לנוכח תרמית על קהל הקוראים.

      • לקוח מרוצה מופנה לחקירות מס הכהסה

        שמעון, 17/03/07 10:41

        לקוח מרוצה הינו לקוח קבוע של המסעדה הנל.שיהיה לו לבריאות ואם לא קשה לו לשלם כ 800 שח לארוחה(על פי מחירי מנות שפורסמו כאן) אזי אתה צריך להיות עשיר.אני מקווה שאת העושר שלך עתה עושה ביושר.
        מס הכנסה צריך לבדוק את היושר שלך בדיווחי מס על פי הסניגוריה שלך על המסעדה.

      • פשוט לא טעים שם.נקודה (ל''ת)

        גלי, 17/03/07 14:20

        • אחד שמבין.....

          יואב, 17/03/07 15:32

          תפסיק לקשקש,זה שלא היה לך טעים לא עושה אותך למבין,אני אכלתי שם ומאוד נהנתי הן מהאוכל והן מהאווירה.אחד שמבין עלק.....

  • 14.

    כתבת ''הסודה'' 1868

    יוסי, 16/03/07 18:14

    האם התכוונת שגיא כהן לסודה שקנית ושילמת עליה 40 ש''ח או ל''בחינת האופן בו הבעלים חיי עם עצמו?'' כנגד מי בדיוק היתה כתבה חסרת שחר ומגמתית זו? ו...זו הבדיחה העצובה ביותר בישראל שנותנים לשכמותך לכתוב על מסעדות - שכן, אם לא ידעת ''על טעם וריח אין מה להתווכח''...לא קניתי כתבה זו ומעניין לקבל את תגובתך מי בדיוק עמד מאחריה ? מתחרה, או אולי בעל עניין אחר!!!

  • 13.

    האם הביקורת עיניינית

    ליאור, 16/03/07 17:16

    שגיא כהן היקר אני לא יודע מה הידע הקולינרי שלך.אך לא כל מי שמחזיק בעט משמע אוחז הוא בסכין שף ביקורתך לא עיננינית כלל יש בה נימה של נקמה מוסתרת ואשמח לקבל את התייחסותך כמי שמבקר במסעדה בתדירות לא ראיתי כי מחיריה שונים ממסעדות בתל אביב רמת השירות והאוכל וכן האוירה מהגבוהים שראיתי כל אורחיי שהבאתי התפעלו חזרו ויחזרו חבל מאוד שהידע שלך לעניין שקדים של עגל לוקה בחסר מאוד לא כל סגנון בישול מתאים לשקדי עגל צריך לדעת אם זה לזרוק למחבת ותם הסיפור לא צריך מסעדות הייתי מציע לך כמה סדנאות בישול בטרם תאחז במקלדת שנית וחבל להרוס פנינה בביקורת קטלנית וחסרת תוכן ועניין.להזכירך שמדובר על פרנסה של משפחות.והייתי מסיים ב''טול מקלדת מבין אצבעותיך'' ליאור

    • אכן מדובר בפרנסה של משפחות

      עו''ד, 16/03/07 18:57

      יש משפחות שמתפרנסות מעבודה קשה, ואת הכסף זורקים במקומות כמו 1868 שמזלזלים בלקוח ובכספו.
      לכל מטבע יש שני צדדים

      • שני צדדים למטבע

        ח''כ, 16/03/07 19:33

        מבין המבקרים במסעדה והנהנה, כך שאכן יש שני צדדים למטבע.

  • 12.

    לא אכלתי במקום אך אם מסתמכים רק

    עודד ל, 16/03/07 15:24

    על המים היקרים ועל אספרוגס בשני מנות.
    אין ספק שיש טעם נפגם וחבל

  • 11.

    1868 תגובה לל''ת

    רבי, 16/03/07 14:40

    ל''ת היקר! אתה מגמתי, לאן אתה חותר? האם הכתבה שאותה יזמת גורמת למסעדת הגורמה הכשרה מס' 1 בארץ להיות אחרת מאשר מצויינת?
    לאן אתה מנסה להגיע ?

  • 10.

    התגבות מטעם פשוט מביכות . (ל''ת)

    פשוט לא לאכול, 16/03/07 14:10

  • 9.

    ממש פרק של סיינפלד אפשר לעשות על סודה ב40 שקל (ל''ת)

    יוסי, 16/03/07 14:08

  • 8.

    בטח כל התגובות החיוביות הן של השף (ל''ת)

    ???, 16/03/07 14:07

  • 7.

    מסעדה כשרה 1868

    יעקב ב., 16/03/07 13:40

    אין עליה, אוכל מדהים חווייה מדהימה - gourmet אמיתית. איני מכיר את טל גזית השף אבל ברור שלמד את מקצועו בהצטיינות! הצלחת בגדול!

    • יעקב, סליחה טל

      שולי המדהימה, 17/03/07 08:51

      אולי תורידו במקצת את מחיר המים המוגזים?
      רק במקצת.

  • 6.

    מסעדה כשרה בירושלים

    עפר, 16/03/07 13:26

    מסעדה מצויינת מציע לכולכם להתנסות בחווייה , מחירים גבוהים אבל יש תמורה לאגרה! רוצו ותהנו !

  • 5.

    שומרים כשרות - תסבלו ותשלמו!

    קובי, 16/03/07 13:24

    ירושלמים שרוצים לבזבז הרבה כסף על אוכל גורמה הולכים לקבלייר.

  • 4.

    הכשרה הטובה ביותר

    רעיה, 16/03/07 13:10

    עלי לציין כי ככשרה 1868 הינה מסעדה שרק שבחים אוכל לאמר בשבחה. עלו והצליחו והמשיכו בדרככם. כן יירבו.

  • 3.

    גורמה

    רבי, 16/03/07 13:02

    הזויה הכתבה על 1868 מסעדה מס' 1 בארץ. הלוואי והיו כמוה עוד, כל תשלום שווה!

  • 2.

    ל-1, סתם בשביל הסקרנות, תאיר את עיננו. (ל''ת)

    פשוט עם, 16/03/07 11:48

    • מסעזה 1868

      משה, 16/03/07 12:43

      היכן הדיונים? איך נכנסים?

    • אני אאיר את עיניך

      עידן, 18/03/07 13:47

      סן פלגרינו בוקע מן האדמה עם הגזים, ומכאן מוגזים. לעומת סודה שלה מוספים הגזים בתהליך מלאכותי.
      לא קריטי, אבל ביקשת הסבר, קיבלת.

  • 1.

    מחיר הסן פלגרינו בהחלט שערורייתי, אבל

    דן, 16/03/07 09:37

    חבל שאתה לא יודע להבחין בין סודה לבין מים מוגזים.