• 16.

    הבישול הרומני

    ארי, 08/10/06 18:57

    הספר מעורר בי געגועים לילדות אני שמחה שסוף סוף יצא ספר מתכונים רומני אימי לא בחיים וכשהיתה לא למדתי ממנה כלום לבשל וטוב שיצא הספר.

  • 15.

    הספר הזה מדהים

    ציפי, 02/10/06 10:52

    אני ממש לא מבינה את המבקרת שכתבה את הכתבה , קיבלתי את הספר והייתי המומה , הוא נראה ממש ספר אומנות מקסים והסיפורים הקטנים טיבלו את כל הספר בסיפורים חביבים וחלק אפילו מרגשים , הצילומים יפים ומיוחדים , וכל הקטע של הכלים ממש מתאים לרוח הדברים ולסוגי הבישולים , רק מילים טובות יש לי על הספר הזה , אגב ניסיתי כמה מהתבשילים ויצא מעולה . שיהיה חג שמח ושנה מצויינת .

  • 14.

    וואו!!!!!! איך אני שמחה!!!!!!!!סוף סוף!!! (ל''ת)

    פאולה, 25/09/06 19:30

  • 13.

    אהבתי מאוד ודווקא לא רומנישטית. (ל''ת)

    דינה, 25/09/06 19:26

  • 12.

    ספר מדהים!!! ביופיו ולא בנאלי.אתם ממש לא מבינים בעיצוב. (ל''ת)

    מוניק, 25/09/06 14:09

  • 11.

    כדי לכתוב ביקורת באתר על ספר בישול,לא חייבים להבין בבישול. (ל''ת)

    סתם,כותבים!, 25/09/06 10:30

  • 10.

    מה אנחנו רוצים בביקורת על ספר בישול:

    בשלנית לא רומני, 25/09/06 08:59

    במקום לקשקש על עיצוב - תנו מתכון ותנו ביקורת על המתכונים עצמם:

    האם הם ברורים? בהירים? מוקפדים? מובנים גם למתחילים במטבח או רק למנוסים?
    האם ברור איפה ניתן לקנות את החמרים? האם יש טבלת המרה (גרמים/כוסות)?

    היה לכם משהו להגיד על העיצוב - מספיק בפסקה אחת! יש עוד מידע שרוצים לשמוע. יצאתם קוטרים ונודניקים (בקיצור - יצאתם רומנים! חה חה חה!)

  • 9.

    רחוק מהאמת

    דניאלה, 25/09/06 08:16

    אני קניתי את הספר. המשפחה של בעלי מרומניה וגם ראו אותו וחשבו שהוא מצויין. המתכונים מאוד מעניינים ובמקרה אני גם מתעניינת בצילום והתמונות היו בכלל לא רעות.
    לגבי המחיר יש ספרי בישול עם הרבה פחות תוכן שעולים 120 ש''ח.

  • 8.

    למה? למה? למה?

    קובי, 24/09/06 23:58

    למה ''פטריות יער'' על הממליגה נראות כמו פטריות שמפניון חתוכות מקופסאת שימורים?! (רעבאק זה ספר בישול - שלפחות יראה יפה!)

    אני כתבתי את זה בעבר ואמשיך בעתיד, כתבת קידום של ספר בישול צריכה להיות מלווה במתכון דוגמא מהספר.

    לפי מה שראיתי וקראתי - 98 שקלים הם הגזמה פרועה ביחס לתמורה. אני מקווה שבשנה הבאה עלינו לטובה נשכיל ונלמד להפיק תמורות הולמות יותר לכספינו וכתבות קידום מעניינות יותר.

    שנה טובה!

  • 7.

    קבלתיו מתנה לחג

    שרה, 24/09/06 21:34

    קבלתיו לחג מכלתי שממש לא ממוצא רומני.הספקתי לעיין בו במבט חטוף וכך גם אורחי. העלינו זכרונות נוסטלגיים וחלק מהמאכלים עולים על שולחני כילידת רומניה שעלתה ארצה גם בגיל 6.
    מה שלי מאד חבל הוא שאני משלבת במטבח שלי את כל המטבחים אבל לא כולם כך.אולי הספר יפתח צהר למטבח הרומני.בעצם..מי שלא טועם רק מפסיד.והחשובמכל שתהיה שנה שאלה יהיו צרותיה!

  • 6.

    העדה הרומנית היא השלישית בגודלה בארץ

    רומני דור שלישי, 24/09/06 17:17

    אחרי הרוסים והמרוקאים.
    פלא שרק ב-2006 יוצא לאור בישראל ספר בישול רומני.

  • 5.

    אוכל נהדר

    אבי, 24/09/06 15:48

    לא ראיתי את הספר אבל האוכל הרומני נהדר!

    האוכל הרומני מתאים כמו כפפה ליד לטעם הישראלי - שילוב של בלקן ותורכיה עם מזרח אירופה!

    הרבה יותר מעניין מהמאכלים האיטלקיים הנדושים (ספגטי, פיצה, לזניה...)

    הרבה פחות פלצני ממסעדות ה''יוקרה'' הצרפתיות.

    יותר מעודן מהאוכל המזרחי (פלפל שום ובצל).

    וכמובן הרבה יותר טעים מהאוכל האשכנזי!

    מנות טריות טעימות עסיסיות ונדיבות!

  • 4.

    כמה נוח לכתוב ביקורת מרושעת ולא עניינית

    משה, 24/09/06 15:09

    הגברת רוזנטל מתמקדת במה שעיניה רואות ולא אוהבות, ואולי מתוך תחושת עליונות בלתי ראויה רוצה להסביר לנו פשוטי העם מה זה טעם טוב ומה זה אוכל טוב ומה זה עיצוב טוב.
    אבל העם חכם יותר ממך. הספר למגינת ליבך נחטף כי כנראה אנחנו עם נחות אוהב את הספר ורק את מבינה את האמת. תשארי במגדל השן שלך ותני לנו להנות מספר מדהים ואוכל מדהים.
    גם למבקרים ציניים שמעולם לא יצרו שום דבר מותר לפרגן מדי פעם ומעניין איזה אינטרס מניע אותך.

  • 3.

    ספר בישול רומני נהדר

    נעמי, 24/09/06 11:48

    אחלה ספר יש שם חידושים שאין בשום ספר בישול ישר כח

  • 2.

    הספר הכי עלוב ומכוער שיצא עד כה בישראל. במקרה ראיתי. ועולה 98

    טל, 24/09/06 10:24

    98 ש''ח. פרייר מי שקונה.

    • אני רואה שלמישהו נורא כואב שהספר המרהיב הזה יצא (ל''ת)

      יסמין, 25/09/06 14:21

  • 1.

    הוצאת אורנית לא מבינים בספרי בישול

    שירי, 24/09/06 06:32

    מכאן ברור למה הצילומים והעיצוב כה ארכאיים -כפי שכתוב בכתבה- לא ראיתי

    • בשול רומני

      אנקה, 24/09/06 14:11

      לדעתי, האוכל הרומני הוא שופרא דשופרא. טעים מאוד מאוד ומשובח.
      אפילו בעלי המרוקאי ליקק את האצבעות, כאשר אכל ממאכליה של אימי ז''ל.
      אולי הספר לא מעוצב כמו שצריך, לכן לדעתי יש למכרו במחיר מבצע שווה לכל נפש. כך, שחוג רחב יותר של ישראלים יוכל להנות ממאכלים טעימים ברמה גבוהה.
      יש לתת לבשול הנפלא הזה מקום של כבוד הראוי לו.
      אשמח לרכוש את הספר אם המחירים אכן ירדו באופן משמעותי.

      • גם אני אמתין שיירד מחיר הספר.מוגזם! (ל''ת)

        טליוקה, 24/09/06 19:35

        • דווקא מחיר סביר. רוב ספרי הבישול עולים 120 ש''ח. (ל''ת)

          גלית, 25/09/06 14:18

    • אז אולי לא תהיי שרלטנית וקודם תראי את הספר?

      שוקי, 25/09/06 14:15

      קבלנו אותו מתנה לחג והוא מדהים ביופיו, מרגש ומגרה בתוכנו.

    • כנראה שהוצאת אורנית דרכה על יבלת של אחת ההוצאות שמתות עכשיו מקנאה (ל''ת)

      דניאל, 25/09/06 14:17