• 25.

    החציל של ג'ודי,חציל פלצני מעורב בפלצנות של עשירים (ל''ת)

    שף שפשוף, 07/11/06 14:41

  • 24.

    את החציל המציא אלוקים. כהן וקדם כופרים!!1 (ל''ת)

    ניימן, 02/11/06 11:31

  • 23.

    את החציל המציא יעקב סביח מהסביח המקורי בעוזיאל בר''ג

    איזה, 27/09/06 17:40

    לפני כן לא היה דבר כזה תפנימו

  • 22.

    הכי אציל

    משה, 06/09/06 18:08

    ב''ח'' חציל

  • 21.

    עזרא קדם המציא את סלט הירקות - הערוב היחודי בין עגבניות למלפפונים

    זעתר, 03/09/06 16:07

    כשהוא הוזמן לתערוכה שנערכה על ידי שאטו נף דו-פאפ בשנת 2003, ומאז המאכל הגאוני הזה נפוץ במסעדות רבות ביותר ולא תאמינו גם במטבחים ביתיים רבים.

    • התבלבלת, מדובר במנה הייחודית לחם המוגש עם חמאה שמוגשת במסעדות רבות (ל''ת)

      אמנדה ווצ'קעס, 21/09/06 15:37

  • 20.

    פעם הבאה רישמי שימוש יתר ולא ''אובר יוז'' (over use)

    דברו עברית, 19/08/06 13:39

    אני לא מבין מה כל הקישקושים האלו באנגלית? יש כאן בעיה שהישראלים החלו להתבייש בשפתם.
    חבל.

    • אבל ככה זה נשמע יותר פלצני

      אבי, 19/10/06 15:44

      זו כנראה מגמה אצל כאלה שמתיימרים להיות אנשי העולם הגדול, עאלק. העברית קטנה עליהם. הם יתקשו לספור עד ארבע באנגלית אבל יספרו שהם חולמים באנגלית.
      ניתן היה להווכח בכך בתוכנית הבישול של מיקה שרון או איך שקוראים לה, שהקפידה לשרבב ביטויים באנגלית שכולם יראו כמה היא מתוחכמת בעיני עצמה בעוד שבסך הכל זה מראה על קרתנות
      (פרובינציאליות) .

  • 19.

    הכי הכי זה חציל מטוגן+טחינה בפיתה

    אוכל עממי, 19/08/06 02:35

    וכל המוסים והשטויות מתאימים לסנובים העשירים.

  • 18.

    עזרא קדם המציא את הטחינה,

    הטבח הטובח, 24/07/06 14:39

    חיים כהן המציא את החצילים ואביב משה המציא הרבה מנות מגעילות.
    אה וקרן צור? עדיף שתכתבי על דברים שאת מבינה בהם ולא על אוכל, את מביישת את עצמך.

  • 17.

    רמת הכותב והשף

    גידון מרישון, 20/07/06 14:34

    כאשר שף מכריז שהוא המציא את החצילים בטחינה,בשנת 2002
    כשהמאכל הזה קיים בארץ עשרות שנים, זה מעיד על ''רמתו '' של השף ועל הבנתו של העתונאי שמצטט אותו.החציל שולט במטבח הטורקי, והטורקים שלטו בארץ מאות שנים. הירק הנפלא הזה כל כך פתוח לרעיונות, עד שממש לא מגיע לו שעתונאית פלצנית המשחקת בפלצנות ב''הפוכה'' וחוששת שהחציל ימאס על הציבור. מה שנמאס זה עתונאים חסרי כישרון שכותבים על נושאים שאינם מבינים בהם מאומה.

  • 16.

    עזרא נמאס כבר

    טבח, 18/07/06 11:31

    עזרא נמאס כבר, של נעליך וצא מהמטבח.

    • מסכים לצערי עם 16 (ל''ת)

      לקוח מאוכזב, 18/07/06 12:50

  • 15.

    נמאס לך?!

    גם לי נמאס כבר., 16/07/06 23:06

    מה קרה, חציל בטחינה בכל מסעדה לא טוב לך?
    לא הגיוני לך שיש מזהו שכולם רוצים לאכול?
    ומה יהיה?
    ביום העצמאות הבא שוב כל עיתונאי האוכל יבכו על זה שעוד אין מבטח ישראלי?
    ויום אחרי זה תמשיכו לרדת על כל מי שמנסה לשמור על תפריט קבוע והגיוני
    שעשוי מחומרים מקומיים?
    עיתונאי אוכל - אתם הפסיפלורה החדשה.
    נמאסתם.
    בחיי.

  • 14.

    קרן צור- לב על רגליים (ל''ת)

    דאדא, 16/07/06 11:17

  • 13.

    אני לא יכולה להתעלם מהעובדה שהחציל הזה ניראה כמו כלב רועה גרמני (ל''ת)

    אלימור, 14/07/06 09:49

    • יותר רוטווילר כזה (ל''ת)

      דלידה, 14/07/06 11:01

  • 12.

    תרגיעו חברה

    בני, 14/07/06 08:31

    אמי היתה מכינה חציל בטחינה עוד לפני שכל הפלצנים האלה נולדו.

    זה כבר קיים 30 שנה (לפי מה שאני יודע)
    ומה שבטוח שזה טעים מאוד ומומלץ לכולם
    העקרון פשוט
    מכינים את החצילים על האש שיהיו רכים
    מקלפים ושוטפים
    מכינים טחינה(זה כולם יודעים איך)

    ומערבבים עם החצילים
    פשוט מדהים

  • 11.

    יופי, יופי, אבל למה לא הבאתם כמה מתכונים של חצילים ? (ל''ת)

    חובב חצילים, 14/07/06 04:00

  • 10.

    חיים כהן צודק.

    רון הכחול, 14/07/06 01:41

    חצילים שייכים לכאן, כמו השמש בקיץ.
    אבל יפי הנפש שלנו רוצים לפנטז שהם באירופה הקרירה והנאורה והחצילים מפריעים להם...
    רבותי - תקפצו לכולנו. אנחנו נמשיך ליהנות מהירק הכי ימתיכוני שיש.

  • 9.

    כתבה נחמדה, קרן צור, אבל באמת

    ג, 14/07/06 00:39

    שלא נמאס לי ממנות חציל קלוי
    אני פשוט מטורפת על חצילים קלויים

    וגם לא נמאס לי עדיין מפסיפלורה

    אגב- מתאים לקדם להיות כזה מגלומן, עאלק המציא את החציל הקלוי. אולי גם את הגלגל, עזרא? במקרה?

  • 8.

    חציל באיסטנבול

    יעקב, 13/07/06 23:47

    הייתי באיסטנבול במסעדת ''עלי בבא'' ושם אכלנו את החציל הקלוי בטחינה שנקרא ''אימאם ביאלדי'',דהיינו האימאם התעלף,
    אנחנו ד''א התענגנו על כל חתיכה.

  • 7.

    במסעדת פאשה התורכית התל אביבית יש ........

    אבי, 13/07/06 22:51

    חציל בטחינה - מדהים

  • 6.

    so common in israel

    cook, 13/07/06 20:49

    like so many things in israel , with this repetative copying of crap!
    tahini with eggplant is simmple basic med. kitchen...

    and kababonei tale......

    israeli cooks- wake up and be original!!!

  • 5.

    ''ושם הגה את המנה המדוברת'' ???

    שרון, 13/07/06 18:58

    אבי מכין חצילים בטחינה לפחות מאז שאני ילדה קטנה וזה היה לפני 30 שנה אז על איזה זכויות יוצרים הם מדברים בדיוק?

  • 4.

    ואולי הסיבה היא שחציל מכיל נקוטין? (ל''ת)

    המכור, 13/07/06 18:27

  • 3.

    בבא-ענוש

    שי, 13/07/06 17:38

    עם כל הכבוד לחיים וחבריו שאני מעריך אותם על יכולתם ,כל מי שקרא על מדינות במזרח התיכון או טייל בהן יודע שחציל קלוי וטחינה נקרא בבא-ענוש או כפי שבטעות מכנים אותו בבא-גנוש.
    אז לא הם המציאו את הגלגל.

    • זה חציל במיונז...... (ל''ת)

      stl, 14/07/06 00:37

    • באבא גאנוש

      ענת, 16/07/06 15:26

      ככה קורים לחצילים במיונז
      ולא באבא ענוש
      אף אחד לא בעונש פה

    • השם האמיתי של המנה - לידיעתכם

      משה, 03/11/06 18:37

      למנה של חצילים בטחינה קוראים:
      באבא ע'נוש
      שימו לב לדגש מעל העין. מדובר באות
      ע'ין בערבית: הוגים אותה כ- ריין.
      הלהג הערבי המצרי - הוגה את הע'ין ככמו הגימל בעברית - ומכאן שהוגים את המנה גם כבאבא גנוש.
      פשוט מדובר בהבדלי להגים של השפה הערבית.

  • 2.

    חצילים??? אסקפיזם!!!

    לא שף, 13/07/06 17:29

    תהנו מהצרבת

  • 1.

    עלק, פטה הולנדית

    טוני, 13/07/06 14:38

    חיים כהן ועזרה קדם, אביב משה

    מי הם!

    השכלה פורמלית כל שהיא אין להם ורוב דבריהם באים מחשיפה צרה ביותר. צר לי זה מביך לקרוא את דבריהם הלעוסים. אז בבקשה נא לעבור לאבי קונפורטי, ירון קסטנבאום וליונתן רושפלד!

    עלק, מי המציא את החציל- תת רמה של אנשים...

    • ל-1

      טבח, 13/07/06 16:39

      השכלה פורמאלית, ידידי, כמוה כקליפת השום במקצוע הזה. מה שבאמת חשוב הוא החשיפה לחומרי גלם, טכניקות, ומטבחים שונים. המבחן הסופי הוא האם האוכל שמכין השף טעים לך או לא, וגם זה מאד סובייקטיווי. אז למה להשמיץ, הרי כל השפים שהזכרת ראויים. אולי את האוכל של חלקם אתה פחות אוהב, זכותך.

    • מביך לקרוא אותך (ל''ת)

      קונפורטי, 13/07/06 16:49