• 3.

    ממתי יש יין אדום במתכון של ז'רקוייה

    תוהה בקול רם, 05/05/06 00:05

    ברוסיה לא היו כלל כרמים בגלל מזג האויר, היין היחיד שהיה הוא מוסקט ממולדובה ויינות אדומים מגרוזיה שהם פשוט אחרים ממה שמוכר לנו מהמזרח התיכון.

    לכתוב על דף אחד ז'רקוייה ויין אדום הוא בגדר חילול קודש קולינרי

    (אגב המשקאות שהיו קרובים ליין היו בדר''כ סירופים מותססים או מחוזקים של תותים וצמחים שונים, לכל חבל ארץ תרבות משלה בעניינים האלה)

  • 2.

    קרבונד - שיפורים...

    בלגי, 09/03/06 12:28

    כל משפחה שמכבדת את עצמה בפלנדריה מחזיקה מתכון משפחתי שעובר מדור לדור. במשפחה שלנו משרים את הבשר בבירה שלושה ימים (כן, שלושה ימים). לא שמים כרוב, וגם לא תפוחי אדמה, אבל שמים שזיפים מיובשים וקצת פלחים מקולפים של תפוח עץ חמוץ.
    לעניין תפוחי האדמה, במקום לבשל אותם ביחד עם הבשר, הכינו סטוּמפ, שזה פירה של תפוחי אדמה וירק נוסף, כמו גזר, כרישה/לוף (מעולה), כרוב ניצנים, בצל, וכו'. לא לשכוח לשים אגוז מוסקט. אוף אני מתגעגע...

    • thank you

      kay, 09/03/06 14:51

      your version sounds wonderful, thank you for sharing

  • 1.

    הממממממ - כתבה מעוררת תאבון!!!

    קובי, 09/03/06 10:56

    אין כמו אוכל רוסי בחורף!
    חבל שאין מתכוני חזיר אבל לא נורא יש בהחלט במה להתנחם!

    תודה רבה לרחל גרא על כתבה נפלאה.