• 8.

    החנוכיה אכילה?

    אנה, 26/12/05 08:22

    רעיון עיצובי מדהים במקוריותו, אני תוהה, האם ניתן לאפות את החנוכיה לפני החג ולאכול אותה למשל ביום האחרון של חנוכה או למחרת בבוקר לאחר חיממום מיקרו, לצד הקפה.

    • רעיון מקסים.

      הזוג הנוצץ, 26/12/05 20:43

      זוהי התנהלות תבונית וידידותית לסביבה.

  • 7.

    עצה מבוגר הסדנה.

    עכבראש, 25/12/05 20:12

    כדאי לבדוק אם הפטנט הגאוני לא רשום כבר, כי זה יכול לסבך אתכם כהוגן.

    ואם אתם אוהבים הומור בעיצוב ישראלי, אני חייב להמליץ לכם על מישהו בשם גיורא.
    שהוא גם ישראלי, גם מבין בעיצוב, וגם בדיחה.

    • תודה על הטיפ.

      הזוג הנוצץ, 25/12/05 22:40

      זהותך המסתורית בהחלט מסקרנת מתמיד.

  • 6.

    מצטער לאכזב אתכם

    ז.עמלק, 25/12/05 00:36

    אבל החנוכיה שלכם יותר דפוקה מהזיתים מהם היא עשויה. בחנוכיה תקנית גובה כל הכנים למעט השמש זהה. זיתים לעולם לא יהיו זהים זה לזה בגובהם, על אחת כמה וכמה כאשר ממקמים אותם על בצק שתפח בתנאים ביתיים.

    • חבל שכמו עמלקי ממוצע

      הזוג הנוצץ, 25/12/05 08:21

      אתה ממהר לתקוף. היה עליך לדעת, שלפני שפרסמנו את ההצעה, חשבנו על כל הבעיות שעלולות להתעורר ופתרנו גם את בעית גובה הזיתים.

      מעבר לכך, התגעגענו אליך, זית עמלק.

      • גמני

        ז.עמלק, 26/12/05 01:07

        התגעגעתי אז באתי.

        יפה שחשבתם אבל איך בדיוק פתרתם?

        • בהמלצת המגיב עכבראש,

          הזוג הנוצץ, 26/12/05 20:45

          לא נחשוף את הפטנט עד שירשם כדת וכדין.

    • ידוע,

      מוצמוץ, 25/12/05 10:12

      שהזוג הנוצץ נולד לשבור מיתוסים!

      • כנראה מישהו במערכת

        הזוג הנוצץ, 26/12/05 20:44

        מנסה להתנכל ליחסים החמים שנרקמו בינינו לבינך ולבין ידידך המיוחד, נ' מן המוסד, שכן גם הפעם תגובתנו לא פורסמה.

  • 5.

    לא הרבצתם לאף אחד בתור? (ל''ת)

    אד, 24/12/05 12:58

    • מאז פרסום הטור הקודם, נותנים לנו

      הזוג הנוצץ, 24/12/05 15:31

      כבוד ברחוב.

  • 4.

    סוג הזית

    מישקה, 24/12/05 12:38

    העץ זית שמתאים לחג החנוכה
    הוא לא מנזולינו שמנזולינו,אלא
    זית סורי שהוא מקורב לחג החנוכה.
    לידיעתכם
    נס פח השמן היה על בסיס זית סורי

    • חבל שביום חגו של העם היהודי

      הזוג הנוצץ, 24/12/05 15:31

      אתה בוחר לפנות לאכזריים שבאויבינו.

      • ידוע,

        מוצמוץ, 25/12/05 10:14

        שהזורי הוא דפוק, לכן נראה שאין כלל בעיה עם התיאוריה שמציע מישקה!

  • 3.

    אתם באמת צודקים.

    שמיל, 24/12/05 11:53

    ברשותי ספר ובו מפורטים כל זני הזיתים המוכרים בעולם. בדקתי, והשערתכם אומתה. כל הכבוד על המחקר.

    • תודה על שאתה מחזק את ידינו.

      הזוג הנוצץ, 24/12/05 15:29

      קיבלנו עשרות מיילים זועמים ומאיימים בעקבות הפרסום.

  • 2.

    לא כל מאכל ירוק מעניין ולא כל הנוצץ זהב (ל''ת)

    מר סטיינברג, 24/12/05 07:04

    • אתה אמנם מניו-יורק, אבל לא ממש

      הזוג הנוצץ, 24/12/05 15:28

      עם האצבע על הדופק. דווקא אתה היית צריך לדעת, שבסיכום השנתי שפורסם השבוע בגליון המיוחד של הווילג' וויס, מוקם הזית בראש רשימת המאכלים הירוקים שצפויים לכבוש בסערה את שנת 2006.

  • 1.

    מזמן לא ישנתי טוב כל כך

    דיונון, 24/12/05 03:15

    2 דקות אחרי שקראתי את הכתבה שלכם כבר הייתי באמצע חלום
    - שמישהו יעיר אותי מהשיעמום

    אתם פה בשביל הזיתים או הפיקנטורה ?

    • תאוותכם לגלות את הזן ראויה להערכה.

      פרופסור דוג-מני, 24/12/05 10:28

      הפתרון פשוט כמובן: מדובר בשני זנים שונים לגמרי. המנזל הוא זן ציוני ותיק והמגדלים החביבים מבית-השיטה ניכסו אותו לעצמם באמצעות סיומת שייכות כמו בשיר הידוע - מלאו מנזלינו בר. לעומתו, המנזניל הוא זן המגודל ע''י עכו''ם ומומלץ לטיגון ביצי שלו. סיומת השייכות במקרה הזה מדגשה את היות הזן שייך ל''אחר''. חג אורים שמח.

      • מחמם את הלב לראות כאן

        הזוג הנוצץ, 24/12/05 15:20

        איתנו אנשי אקדמיה מולטי-דיסיפלינריים.
        חג אורים שמח גם לך, ידידנו.

    • זה לא כל כך מסתדר לנו. (ל''ת)

      הזוג הנוצץ, 24/12/05 15:18