• 7.

    המתכון הכי טוב ופשוט לפחזניות

    יעל, 12/12/05 14:50

    נמצא בספר 'עוגות לכל עת'
    של נירה שויאר- לשים בסיר:
    1 כוס מיים + 50 גרם מרגרינה/חמאה
    +רבע כפית מלח לחמם עד שהמרגרינה נמסה -להוסיף כוס ורבע
    קמח בבת אחת להנמיך האש לערבב
    עד שנפרד מהדפנות ונהיה קרום לבן
    דק בדפנות להוריד מהאש לקרר לחום
    פושר -להוסיף 3-4 ביצים בהדרגה עד
    שהבצק נראה בנוטף על כף העץ אך לא נופל -למלא שקיק הזלפה להזליף
    כ-15 פחזניות בינוניות או כ23 קטנות
    למלא בקצפת ולצפות בקרם שוקולד או אבקת סוכר!!

  • 6.

    רוטב שוקולד

    אילנה, 26/10/05 13:07

    אבל איפה המתכון לסירופ שוקולד שנמצא על כל הפרופיטרולים במדזו וזה פשוט אלוטימטיבי????מקווה שיש למשהוא את המתכון.

  • 5.

    חבר'ה קבלו הסבר יותר מפורט:

    סיון קורדון בלו, 11/09/05 13:43

    בסיר:
    מים+חלב+סוכר+חמאה בחתיכות
    מרתיחים יחד רק עד שמתחיל לבעבע ואז מחלישים את האש ומוסיפים את הקמח ומערבבים הייטב כל הזמן. נוצרת רביכה סמיכה. ממשיכים ליבש אותה על אש קטנה ומורידים מדי פעם כדי לא לשרוף. כשהתערובת הופכת למן גוש שלא נדבק לכף או לסיר מורידים מהאש. מקררים רבע שעה בלי לערבב.
    בקערה מקשקשים את הביצים מעט.
    מוסיפים בהדרגה-בכל פעם קצת מהביצים לתערובת עד שהתערובת הופכת למבריקה יותר. עוד שיטה לבדוק אם הסמיכות נכונה היא לראות אם מהכף נופלת התערובת בצורת שפיצים (חבל שאני לא יכולה לצייר לכם פה). כשהתערובת מגיה לסמיכות הנכונה בדר''כ נשארת מעט בלילת ביצים בצד שלא צריך להוסיף כי הסמיכות מספיק טובה.
    מעבירים לשק זילוף צנטר 12ומזליפים כדורי פינג פונג. טובלים מזלג בביצה ומשטחים מעט את הכדורים בעדינות!!
    מה שבדרך אגב משטח גם את השפיצים מהזילוף ומורח מעט ביצה..
    אופים 10 דק' בחום 220 ועוד 15 דק' בחום של 180 בתנור טורבו.
    ואז ממשיכים כמו במתכון....
    תהנו!!

  • 4.

    המתכון לפרופיטרול

    חמוטל, 24/08/05 15:44

    ניסיתי להכין. אין מספיק קמח לדעתי מפני שהעיסה יוצאת נוזלית מדי , אנא שימו לב!!!!

  • 3.

    תמונה מגעילה - נראה כמו גוש... (ל''ת)

    פפי, 23/08/05 10:56

  • 2.

    פחזניות

    ע, 23/08/05 01:17

    פעם קראנו לזה פחזניות

  • 1.

    מה עם המים?

    בשלן, 22/08/05 16:48

    מה עושים עם המים? 1/4 ליטר מים מתי מצטרפים למתכון

    • צריך מים?

      אוהבת לאפות, 23/08/05 11:03

      צודק, קראתי את המתכון, התלהבתי ופתאם שמתי לב שהמים הם כנראה רק לתפאורה...- אז בבקשה אמרו לנו מתי מוסיפים את המים?

    • מה עם המים - תגובה

      איתנה, 01/09/05 12:45

      את המים מרתיחים ביחדעם החלב החמאה והסוכר ואח''כ ממשיכים כמו שכתוב