הכללים הם :
1. אין להקפיץ אלכוהול!
2. כוס ''שוט'' ודומיה נועדה למשקאות ש''מגירים'' לגרון, אך לא ל:ויסקי לסוגיו(רק ב ''לוו בול''), קוניאק ברנדי לסוגיהם רק בבוקאל או סניפר). שוט נועדה לודקה שנאפס ואלכוהולים מהירי שתיה.
3. הפסיקו להזמין בבארים משקאות עילית ועוד בשוט. אתם בכלל יודעים אם בבקבוק הXO באמת יש XO? חוץ מזה, כאשר שותים משוט אין אפשרות להעריך את המשקה.
4. שתיה איכותית אינה שתיה כמותית! לא בזה נמדדת גבורה. לכל משפחת אלכוהול ישנן כוסות תואמות ששימוש בהן מאפשר לבדוק את מראה המשקה, את ניחוחו, את טעמו, את האפטר-טייסט. נסו להעביר את המשקה על הלשון ועל החניכיים - התרשמו ממנו.
5. הבן ודע מה אתה שותה :קרא על המשקה באינטרנט, הכר אותו את מקום מוצאו, כך תבין מהיכן נובעים טעמיו וניחוחיו. רכוש ספרות על אלכוהול / בירה / יין. זו לא בושה ולא פלצנות. זו המנעות מבהמיות .
6.קח את הזמן, אם אתה לחוץ , אל תשתה! שתה לאט ונסה לההנות מכל לגימה ולגימה.
7.ישנם קורסים וערבי טעימות שעורכים יבואנים , מפיצים ויצרנים.בד''כ זה בתשלום לכיסוי הוצאות השתיה והתקרובת.
8.בקר ביקבים ומבשלות בארץ ובחו''ל.