כמה טפשות, אטימות וחוסר היכרות משווע עם השירה העברית המודרנית בכלל ועם כתיבתו של ויזלטיר בפרט.
הרי לא הצלחת לקרוא את כאבו של אדם שמרבית שותפיו לדרך הלכו לעולמם צעירים מאוד, צעירים מדי, והותירו אותו עם ממשיכיהם הלא ראויים.
כן, ויזלטיר צודק. מה''אנחנו'' המשוררי של דורו, אנחנו מוגבל ומפורד שהוא עצמו השתייך אליו ברגשות מעורבים, כמעט שלא נותרו משוררים חיים.
כאבו האישי, שכן הכיר את כל הנפשות הללו ולחלקן היה קרוב, מעורב בכאב שמכיר כל חובב שירה שמחפש נואשות מישהו שיזכיר לו משהו מהצלילות הלשונית ומהחדשנות של בני אותה תקופה, שמהדהדת בשירה של היום רפה ומטושטשת. הכפפה שהושלכה לפני ארבעים שנים לא הורמה עדיין . לא באמת. יש משוררים צעירים טובים ומיומנים, אך איש מהם (או אישה) לא הצליחו לומר ולו אמירה חדשה גדולה אחת מאז.
לא רק כאב איש נמצא כאן- והוא נמצא בכמויות גדולות, אף שהצלחת להתעלם ממנו- אלא גם כאב של אוהב שירה משכיל, אנין טעם ועדין נפש, שהשתתף בבניין שירה (ובטח היה מסתייג ממטאפורת בניין השירה ולא מעוניין בכלל להחשב כחלק מקולקטיב) מפוארת וחדשנית, שהרעידה את אמות הסיפים בארץ.
במקום להתנפח, לכי לספרייה. שאלי את הספרנית איפה מחביאים את השירה הישראלית, קחי את כל כתביהם של וולך,ויזלטיר, אבידן, לסקלי (הצעיר מהם, שמת צעיר מאוד), הורביץ ועוד. העזרי ברשימת המתים הצעירים מדי שהשאיר ויזלטיר בראש רשימתו . את רביקוביץ' תמצאי בחודש הקרוב בתבת התצוגה, אין צורך לחפש הרבה. קראי שוב ושוב, ותראי מה פירושה של גדולה שפרצה לה לפתע ואין לה ממשיך. אחר כך תכתבי.
הגב לתגובה זו