• 14.

    פק''ל

    צה''ל, 25/06/12 11:37

    אמנם בצה''ל פק''ל זה פקודות קבע ללוחם אבל סביר להניח שמקורו מהיידיש של הפלמ''חניקים שחשבו על הפעקאלאך (שדומה למילה pack - אריזה באנגלית) שהם צריכים לסחוב.

  • 13.

    קפה הוא אמנות.

    שמעון, 23/05/11 23:39

    ומעטים בעלי בתי הקפה המבינים בו ומבינים כמה ספל קפה משובח מרווה את המוח בנחת.
    למשל שיח קפה בשינקין ובעליו שרלי שתורתו אמנותו.

  • 12.

    פראפה

    יונית, 22/05/11 18:40

    לדעתי המילה פראפוצ'ינו מהווה שילוב בין שמו של הקפה הקר (והמר) היווני הנקרא ''פראפה'' (frappe כשההדגשה על התנועה האחרונה) ובין קפוצ'ינו, כאשר באחרון מוסיפים לפראפה חלב.

  • 11.

    ''אייס קפה'' - שינוי עם הזמן

    מיכל, 22/05/11 10:38

    ההסבר שלך ל''אייס קפה'' היה נכון בעבר. היום ברוב המקומות שאני מכירה (אולי הם לא מייצגים - אבל הם ממש לא מעטים) - אייס קפה הוא הכינוי למה שאתה קורא ''גרניטה קפה'', קפה במכונת ברד. מעולם לא נטקלתי עד היום בשם ''גרניטה קפה'' למרות היותי צרכנית פעילה ביותר של המוצר הזה...

  • 10.

    רק קפוצינו ולפעמים אספרסו (ל''ת)

    יונתן הקטן, 20/05/11 18:25

  • 9.

    סושי אינו ''אורז דביק כרוך באצה''. די לבורות!

    נדב, 20/05/11 13:49

    סושי, למי שאינו יודע, הינו פיסת מזון כלשהי(סלמון, טונה, ביצי סלמון, ביצה מטוגנת קרה, ירק וכיוצ''ב) על קוביית אורז דביק, עם וללא אצה! בניגוד לסשימי, אשר הינו פיסת מאכל-הים - ללא האורז (וזהו אגב, כל ההבדל בין סושי לסשימי: סושי=עם אורז. סשימי=בלי אורז). לאצה אין שום קשר לסושי, אף-על-פי שהסושי מוגש עטוף באצה, ושמו ביפן ''סושי מאקי''. במילים אחרות: לא האצה מגדירה את המושג סושי, אלא ההגדרה הנזכרת בתחילת התגובה.

  • 8.

    בשווקים ובסמטאות של נאפולי הצעקות '' קפה קפה '' היו

    a.a, 20/05/11 11:36

    אזהרה למוכרי סחורה מוברחת בעיקר סיגריות שהמשטרה הכלכלית ''השלהבות הצהובות'' בשטח

  • 7.

    מקיאטו או לאטה מקיאטו

    מכורה לקפה, 20/05/11 08:24

    מקיאטו ולאטה מקיאטו זה ממש לא אותו דבר!! מקיאטו (מאיטלקית מוכתם) הוא אספרסו מוכתם במעט חלב או יותר נכון קצף של חלבץ לאטה מקיאטו (מאיטלקית, חלב מוכתם) הוא חלב חם מוכתם במנת אספרסו (מה שבכתבה מוגדר כלאטה)

  • 6.

    אני ממלא רק ב100 ש''ח ולא אכפת לי מכלום (ל''ת)

    הבונבון, 20/05/11 08:18

  • 5.

    הסבר אחר ל''קפה פישה''

    א., 20/05/11 07:57

    יותר הגיוני שמשווים את הטמפרטורה לשתן, ולא את הטעם.

    יש מנהג/בדיחה (די מגעיל, לדעתי) להגיד ''הקפה נהיה פיפי'' במקום ''הקפה התקרר''.

  • 4.

    ברמן קפה....

    אלעד, 20/05/11 01:06

    איך שכחתם אמריקנווווווו.... כאלה חאפרים... למרות שהכתבה מרשימה.. קבלו ח''ח.

    • אמריקנו קיים גם קיים (ל''ת)

      תגובה מיותרת, 21/05/11 17:49

  • 3.

    שכחת - בקיבוץ שאלנו את המתנדבת אם היא רוצה קפה - כלומר בואי ל....... (ל''ת)

    עופר, 20/05/11 00:44

  • 2.

    קפה לבן משמעו קפה העשוי מקליפות של פולי הקפה. דוקא (ל''ת)

    טעים ובעל צבע בהיר., 19/05/11 18:17

    • דווקא לא אתה מתכוון ל''גיש''

      קפה לבן, 19/05/11 23:43

      אתה מתכוון ל''גיש'' (קיש) מעין חליטה תימנית מקליפות הקפה
      ''קפה לבן'' הוא תערובת העסויה מתירס מיוחד עם ג'ינג'ר והל וגם מקובלת אצל התימנים כאשר לא רוצים לשתות קפה מעורר

    • נכון מאוד.

      מבין בקפה, 20/05/11 00:22

      אין קשר לחלב כלל. הוא נראה כמו מים עם פתיתי הקליפה הבהירים שאינם נמסים, ומקובל מאוד לשתייה אצל התימנים. קליפת הקפה בתימנית קרויה קִשְׁר.

  • 1.

    עושה חשק (ל''ת)

    עמיתוש, 19/05/11 16:56