התו מעודד דווקא מוצרים לא בריאים ע''י סף קל יותר.
מתעלמים משומן טרנס לא מוסף, שקיים רק במזון מהחי. לכן תבשיל ירקות עם 0.15% שומן טרנס לא יקבל את התו, אבל בשר עם 5% שומן טרנס יקבל.
לירקות מעובדים מותר עד 120 מ''ג נתרן, לבשר מעובד מותר פי 6.5 מזה.
לירקות מעובדים אסור להוסיף סוכר, לבשר מעובד מותר עד 3.25 גרם ל100 גרם.
בירקות מעובדים צריך לפחות 1.3 גרם סיבים על כל 100 קלוריות, במוצרים מהחי גם אפס טוב.
אפשר לקבוע את אחוזי השומן הרווי והטרנס כאחוזים מהשומן או הקלוריות, כך שמוצרים מרוויחים בזכות זה שהם עתירי שומן וקלוריות:
רוב המוצרים: עד 1.4% שומן רווי, בבשר פי 3 מזה, דג דניס פי 3.6 ובגבינה צהובה פי 7.
בישראל הוסיפו קריטריון ייחודי לחומוס התעשייתי, מה שנותן לו פי 3 שומן רווי ושומן טרנס מהסף הרגיל.
בלחם הקריטריון פשוט מגוחך. לחם בריא הוא כזה שיש בו לפחות 0.8 גרם סיבים ל100 קל'. בלחם לבן כמעט פי 2 מזה. צריך להתאמץ מאד בשביל לייצר לחם שאינו עומד בסף.
ולסיום בדיחה:
קחו 28 גרם סוכר, 1.5 גרם מלח, 5 גרם שומן רווי והוסיפו עוד כמה דברים כדי להגיע למאה גרם - מה יוצא?
תשובה: דגני בוקר בריאים.