• 11.

    מה עם הדגים של הסושי בר ? גם הם לא טריים?

    תענו לי ומהר !, 14/12/09 17:31

    כי אני אוכל רק בסושיות דגים חיים

  • 10.

    תירוצים יש להם למכביר. (ל''ת)

    פיתרונות. אין., 13/12/09 00:40

  • 9.

    הדברים לא נכתבו בציניות. יש מאחורי זה לוגיקה ברורה.

    איל כהן, 12/12/09 12:04

    הקשר בין דלקות לבין חשיפה לחום מוסבר באופן ברור בסדרת ספרים שכתבתי בשם ''דברים שלא תשמע מהרופא שלך''
    את הספר הראשון אפשר לקרוא על האינטרנט, ובו אני מסביר את התפתחותן של דלקות החניכיים כתוצאה מחשיפה לחימום הפה עם מזון חם ומשקה חם, ובדרך דומה, גם התפתחותן של דלקות פרקים כתוצאה מחשיפת הגוף לחום שאינו חלק מהסביבה הטבעית שאיתה הגוף יודע להתמודד.

    http://gum.eyalcohen.com/content.asp?p=12

  • 8.

    למה לאכול משהו שנרקב במערכת העיכול שלנו ?

    דודו, 12/12/09 08:28

    אל תאכלו לא דגים ולא בשר .

    • גם פירות וירקות נרקבים במערכת העיכול

      קרניבור, 12/12/09 09:17

      וחוץ מזה - זה טעים

  • 7.

    אומגה 3 זה בולשיט - למה מגבילים את אורך התגובה???

    איל כהן, 12/12/09 04:49

    כל הבאזזז סביב אומגה 3 הוא באזזז תעשייתי שאליו נרתם הממסד הרפואי, בדיוק כמו הרבה מחקרים אחרים שנעשו במטרה לקדם מכירות.
    אחת הסיבות לכך שאנשים אוכלים דגים, היא שאחוז גדול מהאוכלוסייה סובל מדלקות פרקים.
    הגישה של אומגה 3 כמרכיב נגד דלקות פרקים מתבססת על כך שאצל האסקימואים לא מצאו דלקות פרקים.
    כשחוקרים בדקו את תזונתם של האסקימואים בניסיון להבין את עמידותם מול מחלות אלו, הם נוכחו שדגים מהווים בה מרכיב משמעותי ולכן המסקנה הייתה שאומגה 3 שהיא חומצת שומן המצויה בדגי ים משמשת כנוגד דלקת.

    התוצאה היא שאנשים אוכלים דגים בכמויות גדולות בתקווה שזה יעזור להם להחלים מדלקות פרקים, כשבפועל אין לזה שום משמעות בריאותית. נהפוכו, זה גורם לעליית הצריכה ולדיג יתר, המביא לדילול הדגים באוקיינוסים ובימים ולהפרה קיצונית של החיים הימיים.
    בפועל, הגורם לדלקת הפרקים הוא שימוש במים חמים הפוגעים בכלי דם.
    הסיבה שאסקימואים אינם סובלים מדלקות פרקים היא שהם אינם משתמשים במים חמים.
    אוכלוסיית המערב - לעומת זאת עושה שימוש רב במים, במקלחות, ג'אקוזי, סאונה, מעיינות ''מרפא'' ובמטלות שונות, ולכן היא סובלת ממחלות אלו המכות

    • על סמך מה אתה מתבסס בעניין הקשר בין דלקת פרקים ל...

      מיקי, 12/12/09 09:00

      שימוש במים חמים?
      הבא תימוכין מחקריים.
      אולי יש גורמים נוספים?

      • הוא ציני... (ל''ת)

        ., 12/12/09 10:36

    • דווקא יותר סביר שזה בגלל עודף תזונה מהחי

      יעל, 27/12/09 14:05

      ובייחוד חלב פרה.

  • 6.

    דגי ים

    אבי, 11/12/09 20:08

    לידיעתך הגבירת קדוש אני לא בטוח מה את יודעת על בדיקות וטרינריות, אך גם בחו''ל דגי ים שמגיעים מספינות הדייג נבדקים ע''י וטרינר לבחינת איכותם אך לא עוברים בדיקות מעבדה. גם בארץ ישנן מחלקות וטרינריות עירוניות שבודקות את הדגים בחנויות ובמרכזי הממכר לסוחרים.
    בנוסף להזכירך דגי ים מקומיים מגיעים יום יום ולכן אין חשש של בעיות טריות, כמו כן ספינות הדייג עובדות עם מקררים ומטפלות בסחורה בצורה איכותית ביותר. מכאן שכל מבין בדגים שתשאלי יבקש את דג הים המקומי כולל מר רזניק.

  • 5.

    לרופאים וטרינאריים יש פטור מתורנויות? למה אין וטרינר תורן ? (ל''ת)

    אזרחית, 11/12/09 20:03

  • 4.

    איזה בדיקות מעבדה עוברים המיובאים? (ל''ת)

    בודקים כספית, למשל?, 11/12/09 18:52

  • 3.

    יש צמחים מלאים באומגה 3. איזה קשקוש... (ל''ת)

    ביוכימאי, 11/12/09 13:35

  • 2.

    הבעיה היא שדגי הים מלאים בכספית ומתכות כבדות אחרות (ל''ת)

    חומרי הדברה מהנחלים, 11/12/09 12:47

    • לא מדויק ידידי; אלא אם מדובר בדגים גדולים במיוחד! (ל''ת)

      אני מ 1, 12/12/09 22:31

      • ועוד איך מדויק, פשוט בדגים הגדולים יש יותר

        יעל, 27/12/09 14:06

        כי הם אכלו את הקטנים.

  • 1.

    מה שאתם מעלים כאן מאוד מטריד; תודה !! (ל''ת)

    לא דייג אבל אוהב דגים, 11/12/09 10:13

    • חלם

      גרין, 11/12/09 12:05

      כבר מזמן אמרתי שמשרד הבריאות מפשל בגדול. חוסר אמינות. חוסר מקצועיות. הכל נעשה על רקע עיסק.

      • נכון מאוד,וגם לגבי הבשר הקפוא המופשר שמוכרים בכל הארץ (ל''ת)

        גרין,כל מילה בסלע, 13/12/09 11:00