• 6.

    חשוב ביותר!

    שירה, 09/12/09 15:55

    שמיים וארץ מבדילים בין אלו אשר מוסמכים ובוגרי אוניברסיטה לאלו שעשו קורס או שניים וחושבים עצמם למוסמכים! היזהרו מנוכלים שיהרסו את בריאותכם!

  • 5.

    ההבדל בין קליני לאלטרנטיבי

    אלינור, 09/12/09 15:17

    לגבי רפואה אלטרנטיבית- אתם הרי לא באים לרופאים קלינים ואומרים- רפואה אלטרנטיבית טובה בהרבה יותר! אין קשר בין שני הדברים, להפך, הם יכולים להשלים אחד את השני. בתחום התזונה הקלינית בוגרי מכללות שלא מוכרות ע''י משרד הבריאות אינם משתווים ואפילו לא מתקרבים לרמה של מקומות ההכשרה המוכרים על ידי משרג הבריאות כי זו תוכנית לימודים שונה לגמרי... אין סספק שגם התחום שלכם הוא מחשבו אבל אל תנסו לגרום לאנשים לחשוב שזה בא במקום תזונה קלינית, מוכחת במחקרים מדעיים בכל העולם!!!

  • 4.

    אדוה - יישר כוחך (ל''ת)

    אסף, 08/12/09 18:13

  • 3.

    מנסיוני- תזונה המורכבת ע''י מטפל סיני עדיפה פי מיליון

    avre10 , 07/12/09 18:44

    מטפל סיני - המאבחן את מצבו הספציפי של אדם ובונה לו מערכת תזונתית הבנויה עפ''י העקרונות הסיניים - יביא לתוצאות הרבה יותר טובות מכל דיאטן או תזונאי בוגר אוניברסיטה !

  • 2.

    מעמד התזונאים

    יוספה, 07/12/09 13:36

    כמי שמכהנת כמנכ''ל עמותת תזונאים הקליניים,
    אין מה להתפלא על כך שאדוה הימן מנסה להכרית את הכורת על תזונאים בוגרי מכללות לרפואה משלימה.
    לידיעת הגב' הימן הנכבדה, לפחות במכללת רידמן רמת הלימודים בתחום התזונה אינה נופלת כהוא זה מזו של המגמות לתזונה קלינית
    ויותר מכך, הניסיון הטיפולי שנצבר במהלך הסטאז' ואפילו במחלות מורכבות גדול יותר מזה של הדיאטניות הקליניות שיושבות ליד דיאטנית ותיקה וצופות בעבודתה, ובעצם אינן מתנסות בדבר באופן עצמאי.
    אז מכיון שקיים חוק יסוד חופש העיסוק אין ביכולתן למנוע את העיסוק בייעוץ תזונתי - אז
    הן מפעילות מניפולציות על המטופלים.
    אז תחשבו על דרך טובה יותר להתמודדות....

    • תזונה קלינת לעומת ''תזונה''

      יוליה, 09/12/09 10:30

      כבוגרת מדעי התזונה באוניברסיטה העברית ומהיכרותי עם בוגרת מכללת רידמן אין ספק שאין לה אפילו ידע בסיסי בתזונה ולא ניתן בשום דרך לקרוא לה תזונאית והאבסורד הוא שהיא מטפלת באנשים. צריך למנוע את זה בכל מחיר!

      • ליוליה היקרה

        עומרי, 25/02/10 19:20

        זה שאת בחרת ללמוד באוניבסיטה זו הבעיה שלך לא של אף אחד אחר.
        האישו כאן הוא לא מי מוכשר יותר ומי מוכשר פחות, האישו כאן מי ''לוקח'' עבודות למי..
        אני מצטער אבל יש לקרוא לילד בשמו.
        אני סטודנט לנטורופתיה שנה ב' ברידמן, מסלול 4 שנתי הכולל בתוכו לימודי תזונה קלינית וטבעית.
        אם אנחנו כן נסתכל על תכני הלימוד במכללת רידמן לעומתכם, אין ספק שאצלנו מקבלים ערך מוסף מכל הבחינות.
        הבעיה כאן היא שלך, ובך שאני אומר שלך אני מתכוון לכל אלה שבחרו להשקיע את כספם וזמנם ללמוד 3 או 4 שנים ולשבת בבית ללא מעש.
        יש סיבה למה בוגרי תזונה קלינית במכללות לרפואה משלימה מוצאים עבודה! יש דברים בגו!
        אני חס וחלילה לא מזלזל בידע שיש לך ולשאר התזונאיות ברחבי הארץ, אבל גם אני למדתי אנטומיה וביוכימיה, ומבוא לתזונה נבונה ומבוא לתזונה בריאה (!!!) ותזונה אורתומולקולרית, ותזונה בריאות וחולי..
        לנו, בניגוד אליכם, יש ערך מוסף!
        אנחנו גם לומדים צמחי מרפא שנתיים, אתם במקביל לומדים עוד קורס חובה, קורס לא פרקטי, ומיותר כי חייב לעשות אותו כדי לקבל תעודה, ואני מדבר על פיזיקה, ועל מתמטיקה, ועל סטטיסטיקה, אז כנראה שיש דברים בגו.
        יום טוב!

  • 1.

    הפרטה במקום האחדה

    מיטל, 06/12/09 22:16

    ישנה חשיבות רבה למזון שהאדם צואך, אין כל ספק בזה. הרי מזון הוא מרכיב ממנו האדם ניזון, פיזית ומנטלית.

    אבל שוב הרצון לחלק לתחומים, התמחויות שונות לפי בעיות/מחלות כמו שקיים היום ברפואה שוכחת את האדם כמכלול מלא ומתבוננת על ריפוי בעיה ספציפית...וזה איננו ריפוי אמיתי