• 24.

    אני לא מבין. שומן מוקשה = שומן טראנס לא? להפוך למוקשה = טרנספורמציה

    שם, 20/06/09 14:22

    אז אם כך אין דבר כזה מרגרינה שהיא שומן מוקשה שהיא ללא שומן טראנס. אני כבר מבולבל מהכתבה.

  • 23.

    קבלו הסבר מדעי מדוע חמאה היא יותר בריאה

    אמיר, 09/06/09 09:29

    ההבדל היחיד בין שומן רווי לשומן לא רווי הוא עוד אטום של מימן במולקולה של השומן.
    אז איך עושים מרגרינה?
    פשוט לוקחים שומן לא רווי ומוסיפים לו את האטום של המימן והופ - קיבלתם את אותו השומן הרווי הידוע לשימצה. לא פחות ולא יותר.

    השומן הרווי מן היחידים בטבע שהגוף יודע לספוג הוא שומן החמאה - אשר הוא יחסית למרגרינה בריא לאין שיעור.

  • 22.

    מרגרינה זה רע,מגעיל,דוחה,מלא שומן..מיותר לגמרי!! (ל''ת)

    ס., 08/06/09 16:49

  • 21.

    אני מלא פליאה על התוכן של הכותבים במדורים כאן.

    מנשה, 08/06/09 13:14

    מרעילים את הציבור בכתבות האלו , מתי זה יגמר ?

  • 20.

    שמן קנולה=מרגרינה

    יעל, 08/06/09 11:21

    הקנדים שמייצרים אותו לא נוגעים בו.

    • הסבר? (ל''ת)

      שם, 20/06/09 14:22

  • 19.

    ''המלצה'' על מרגרינה מחזירה אותנו 30 שנה אחורה- זה פשוט לא למאכל!

    שחר, 08/06/09 09:35

    ראיתם פעם פטריות עובש על מרגרינה?
    ראיתם פעם מרגרינה מקולקלת?
    אין דבר כזה, כי אפילו חיידקים ופטריות לא יודעים לפרק מרגרינה.
    זה סוג של תוצר תעשייתי בלתי אכיל ועכיל, ומאוד דומה בהררכב הכימי שלו לפולימרים של פלסטיק.
    שלא יעבדו עליכם. אל תצרכו מרגרינה בכלל. אל תצרכו מזון שמכיל מרגרינה כמו עוגיות למיניהן. אל תצרכו מוצרים שמכילים ''שומנים מוקשים'' או ''מוקשים חלקית'', כמו גלידות. אל תתנו ליצרני מזון בלתי אחראיים ותאבי בצע להרוס לכם את הבריאות. אתם יכולים להיות בטוחים שהם עצמם והילדים שלהם לא אוכלים את המוצרים שהם משווקים!

  • 18.

    ממתי דיאטנית ממליצה על מרגרינה? משהו פה מסריח וזה לא אני (ל''ת)

    מו, 08/06/09 08:28

    • מה לא ראית איפה היא עובדת

      dodo, 08/06/09 10:30

      היא משווקת מרגרינות ושוקולדים...

  • 17.

    הכי טוב שמן זית

    שומן רווי לא מומלץ מעל 4%, 08/06/09 08:20

    ''כל השמנים הצמחיים העשירים בשמנים בלתי רווים טובים לטיגון''-עדיף ששומן רווי יהיה פחות מ-4%ל 100 גרם בכל מזון.

  • 16.

    זו נבלה וזו טרפה

    קרן, 08/06/09 08:10

    רק שמן קנולה

  • 15.

    הכי טוב - שמן קוקוס - לא יוצר ראדיקאלים, לא מתחמצן

    דודו, 08/06/09 07:53

    דרושה כמות של חצי מכל שמן אחר, פתרון מדהים לעוגות אך בעיקר לטיגון- שם הוא לעולם לא מתפרק כמו כל השמנים האחרים. שאר השמנים הם מסוכנים לאורך זמן ושלא יספרו לכם ששמן קאנולה הוא בריא או עדיף כי זה עשוי מלפתית מהונדסת , כמו כן שמן קאנולה עובר תהליכים וערבוב תערובות שבסופו של היום אינן בריאות כלל. מי שרוצה אומגה 3 שיאכל נכון ויוסיף לתפריט שלו דג ים שמן מידי פעם בפעם. דרך אגב שמן קוקוס מעלה מידית אתרמת הכולסטרול הטוב.לגבי מרגרינה לסוגיהן - שומר נפשו ירחק מהן !
    תהיו בריאים וקחו אחריות על מה שאתם מכניסים לפה שלכם .

  • 14.

    בוטנים להורדת כולסטרול? מה פתאום...

    רפי, 08/06/09 07:25

    יש בהם שומן רווי ולכן הם דווקא מעלים את הכולסטרול ה - ''רע''.

  • 13.

    אין שומן טראנס במחמאה!

    שחר, 08/06/09 07:11

    שומני טראנס הם תוצר לוואי תעשייתי שנוצר בתהליך כימי של הפיכת שמן צמחי נוזלי למוקשה

  • 12.

    זרקו את המרגרינה. זה יותר גרוע בהרבה מחמאה. (ל''ת)

    רופאה, 08/06/09 05:00

  • 11.

    כתבה פרסומית ותו לא... מרגרינה היא רעל (ל''ת)

    רותי, 08/06/09 03:07

  • 10.

    הדרך הטובה להשיג בריאות היא פעילות גופנית

    mano , 08/06/09 03:04

    פעילות גופנית המותאמת לגיל ולמצב הגופני

    גוף האדם במשך שנות האבולוציה יצר את הקשר בן בריאות לתנועה
    ועבודה פיזית
    הקשר הזה נותק במאה האחרונה ולכן חייבים למלא אותו בפעולות יזומות

    התזונה היא מרכיב חשוב אבל משני !!

    • אבל פעילות גופנית לא תגדיל את הרווחים של יוניליוור (ל''ת)

      נ, 08/06/09 10:58

  • 9.

    חסר הלוגו של יציאה להפסקת פרסומת (ל''ת)

    ק', 08/06/09 01:48

  • 8.

    מרגרינה היא מוצר סינתטי איום ונורא. הטעיית הציבור! (ל''ת)

    אזהרה, 08/06/09 01:28

  • 7.

    יכולתם ישר לקשר לאתר הבית של מזולה

    שגיא, 08/06/09 01:18

    אני משוכנע שיחסי הציבור של יוניליוור היו מרוצים.

    ממש פגעתם באמינות של המדור.

    אני מצפה לשמוע מומחה ולא תועמלן גסטרונומי.

    • הוצאת לי את המילים מהפה

      הונאה, 08/06/09 08:17

      העצוב הוא שיש אנשים שבאמת ''יאכלו'' את הכתבה הזאת. תרתי משמע.

  • 6.

    שומני טראנס ממקור תעשייתי (מרגרינה) מסוכנים הרבה יותר (ל''ת)

    שחר, 08/06/09 00:37

  • 5.

    הכתבה הינה כתבת שיווק ליונילבר, המייצרת את מרגרינה מזולה

    שחר, 08/06/09 00:11

    אני בכלל לא יורד לרזולציה האם מה שהיא כתבה נכון או לא נכון.אבל הייתי מצפה שבמדור בריאות יפנו את השאלות האלו לאנשי מקצוע אובייקטיבים ולא למנהלת תוזנה של חברת יונילבר ישראל המשווקת מרגרינה....

  • 4.

    כתבה מאת יוניליבר שמייצרים מרגרינה

    יואב, 07/06/09 23:38

    אני לא יודע מה האמת, אבל מאוד חשוד לקרוא שיוניליבר מייצרים את המותגים מזולה ובלו-בנד.

  • 3.

    זה ממש חידוש שמרגרינה עדיפה על חמאה!! (ל''ת)

    מיה, 07/06/09 23:12

  • 2.

    נו באמת, זה כמו לשאול את נציג תנובה האם חלב בריא

    ש, 07/06/09 23:11

    מה הפלא שנציגת יוניליוור תצדד במרגרינה. מרגרינה היא יותר דומה לפלסטיק מאשר לאוכל.

  • 1.

    שימו מרגרינה פתוחה במרפסת ותבדקו כמה זבובים באים אליה - 0!

    עצה שימושית, 07/06/09 22:58

    במקור מרגרינה פותחה על מנת לפטם בעלי חיים אך מכיוון שאפילו זבוב לא ישב על זה כל העניין נכשל וגלגלו את הוצאות הפיתוח על צריכת בני אדם.

    גועל נפש. כולסטרול תורידו בשינוי הגרלי מחיה בכלל וחמאה או מרגרינה לא ישנו יותר מדי. פשוט תאכלו מגוון במידה ותתמידו בפעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע.

    אין תרופות פלא לכול, בשביל תוצאות צריך לעבוד

    לבריאות

    • אני לא מאמינה שבלי למצמץ היא ממליצה על מרגרינה רכה כמורידת כולסטרול (ל''ת)

      הזוי, 08/06/09 08:19