• 4.

    ''אנפות'' ולא ''ענפות'' (ל''ת)

    חיים בעברית, 25/04/08 12:21

  • 3.

    העולם יגווע מרעב בגללכם

    דו-רון, 25/04/08 12:09

    תפסיקו עם הפנטזיות!!! יבול אורגני קטן בשליש מיבול רגיל. המחירים יאמירו באופן שבעולם השלישי יגוועו מרעב.
    מספיק עם הדת הפגנית הזו.

    • אם העולם השלישי יפסיק להשריץ מליוני ילדים

      טל, 25/04/08 12:37

      כאילו אין מחר, לא יהיו לכולנו בעייה של צריכת יתר ממשאבי העולם (כולל מזון)

    • ממתי כל מה שאקולוגי קשור לפגניות?

      אסתי, 25/04/08 15:31

      מה שאתה אומר נובע מבורות.
      נכון,לפגנים אכפת יותר מכדוה''א ומאקולוגיה.
      האם זה אומר שלהיות אקולוגי זה להיות פגני?

      האם הרצון לשמור על כדוה''א לא מזוהם כדי שלנו ולילדינו יהיה איפה לחיות גם בשנים הבאות זה רע?

      טיפשות היא לחשוב כך.

  • 2.

    הבל הבלים

    רעב, 25/04/08 11:32

    בשעה שבעולם חסר במזון , עלית מחירים, רעב סמוי , בזמן כזה לכתוב על יתרונם של מוצרים אורגנים ... פשוט טימטום !

  • 1.

    הכותב חי על פלנטה אחרת.

    רון הכחול, 25/04/08 10:32

    לרוב המשפחות בישראל אין כסף לקנות ירקות אורגניים. כאן זה לא אירופה, שם רוב משקי הבית הם רווקים וזוגות ללא ילדים. להאכיל זוג הורים ושלושה ילדים בתוצרת אורגנית ממשכורת ישראלית? בלתי אפשרי. מה גם שצריכת הירקות הארץ גבוהה מאשר באירופה מאחר שבמטבח הישראלי משתמשים הרבה בירקות.
    הוסף לכך את העובדה שלרוב הישראלים אין זמן ללכת לקנות ירקות כל יום-יומיים ובטח שלא להטריח עצמם עד המשק החקלאי לשם כך, לכן הם יעדיפו לקנות פעם בשבוע ירקות בעלי חיי מדף ארוכים יותר.
    והכי חשוב: בתמיכה בחקלאי המקומי מעודדים בזבוז מים שכמותם מידלדלת והולכת. הדבר נכון עוד יותר בגידולים אורגניים, בהם צריכת המים לכל ק''ג יבול גבוהה מאשר בחקלאות לא-אורגנית.

    • לרון שחי על הפנטה עד שלא ישאר ממנה פינה אחת לא מזוהמת

      יער הירוק, 25/04/08 11:01

      א. ירקות בכלל וירקות אורגניים בפרט יקרים באירופה במאות אחוזים מאשר בארץ. זו הסיבה שכאן הם מצרך עממי יותר.
      ב. ירקות אורגניים בקנייה ישירות מהחקלאי זולה יותר מבחניות הטבע. לרוב זה כרוך בשירות משלוחים ולא בהגעה למקום. נעשים מאמצים להוזיל את עלויות המשלוח על ידי קואופורטיבים או התארגנויות קהילתיות אחרות.
      ג. לירק שנקטף בו ביום ונשלח את הלקוח יש לרוב חיי מדף ארוכים לא פחות מלירק שהגיע למדף בסופר אחרי ארבע ימים של התגלגלות בשווקים סיטונאים.
      ד. אפשרי להזין משפחה בתזונה אורגנית, אם מחליטים שבוחרים בבריאות טובה. זה ממילא כרוך בוויתור על מלא מלא ג'אנק-פוד לא זול שעניי עמנו הם הראשונים לצרוך (וגם לשלם על זה במחלות ובפגעים שונים) או על הוצאות מיותרות או מזיקות אחרות.
      ה. כמו בכל תחום - אם יהיה יותר ביקוש ויותר היצע תתעורר תחרות רבה והמחירים ירדו עוד יותר.
      ו. והכי חשוב: מאיפה הבאת את הקישקוש האחרון על תצרוכת מים גבוהה יותר בחקלאות אורגנית!?



      כותב המאמר קורא לשינוי ואתה מציב לו את המציאות בפנים.

      • תסביר על מה בדיוק המשפחה צריכה לוותר

        רון הכחול, 25/04/08 12:52

        אני לא מדבר על משפחות שקונות בכסף פיצה והמבורגר במקום תוצרת אורגנית שיכלו לקנות (נראה לי שאליהן התכוונת).
        יש לך מושג בכלל מה זה סל צריכה של משפחה בישראל ומה הפער בין עלותו לבין השכר ממנו חיה רוב האוכלוסיה?

        • אסביר

          יער הירוק, 26/04/08 21:41

          א. אכן התכוונתי לכמות הזבל והרעל שתעשיית הבלוף מייצרת ומוכרת בתור מזון. פיצות, המבורגר, בשר קפוא, משקאות קלים, ממרחים עמידים וכו' מלאים כולם בחומרים שימור, טעם וריח ממשפחת E החביבה. אפשר להוציא פחות על הזבל הזה ואחר כך להוציא יותר על תרופות למיני הסרטן שמקבלים מהם.
          ב. בישראל, כמו בכל העולם המערבי, אחוזים ניכרים של לוקים בהשמנת יתר. שווה לבזבז כסף על העלאת משקל מיותרת ורעה לבריאות?
          ג. אני אכן לא יודע מה בדיוק הסל הממוצע ומה המשכורת הממוצעת ומה הפערים ביניהם. אבל זה ממש לא חשוב. אני יכול לומר לך בפירוש שני דברים: 1. כל אחד בוחר על מה הוא מוציא את הכסף שיש לו (או את זה שאין). 2. הצריכה האורגנית קשורה מיני וביה בצרכנות אקולוגית ובין השאר גם במידתיות ואיזון מתוך נסיון לא לבזבז משאבים.
          ד. למה אתה ממשיך לקשקש על חשבון אנשים שמנסים להתפרנס ביושר מיגיע כפיהם באמונה שיש בו תועלת יתרה לציבור?

    • תיקון לגבי צריכת המים:

      אסתי, 25/04/08 11:50

      אני לא יודעת איך זה לגבי כל המגדלים האורגניים,אך אני מכירה חלק לפחות שמשתמשים במים מותפלים לשם השקיית הצמחייה האורגנית שלהם,כחלק מהגישה הכוללת של השמירה על משאבי כדוה''א.

      ירקות אורגניים שהושקו במים מוטפלים,דרך אגב,הם בכל זאת טעימים יותר מירקות לא אורגניים.
      (וגם טעם המים המותפלים זהה למי ברז)

      לגבי המחיר,אני מסכימה,גם אני לא יכולה להרשות לעצמי לחיות על ירקות אורגניים.
      אך אולי אם האנשים שכן יכולים יעברו לאורגני,תהיה מגמה של היצרנים הגדולים גם כן לגדל אורגני וע''י כך מחירם של הירקות האורגני ירד לרמה סבירה יותר.