• 29.

    אין כמו חומוס אחלה

    יעקב, 19/03/07 01:06

    עזבו אתכם משטויות. חומוס אחלה הוא גם טעים, גם בריא, וגם מזין. שלא יפחידו אתכם עם הכתבות הללו.

  • 28.

    חומוס אמיתי זה משני

    דוד, 09/03/07 22:23

    אני חסיד חומוס אמיתי ולפי הטבלה לפי כמות החלבונים והפחממות רק סלטי משני זה הדבר האמיתי וגם המתכון הביתי שיש בטבלה זה לימונדה לא חומוס כדאי לכם לנסות את החומוס דרוזי של סלטי משני.

  • 27.

    לקנות רק מחומוסיות שטוחנות במקום !!!

    הזית, 06/03/07 18:20

    ושלא ימרחו אתכם !
    לא מהמקרר, לא מהקפאה ולא במשלוח מיוחד מחומוסיה אי שם לכו תדעו איפה... רק מה שטוחנים במקום !!!

  • 26.

    חומרי שימור

    זהר, 25/02/07 14:38

    כל החברות המייצרות חומוס מוסיפות חומרי שימור. הגענו למצב בו סופרמרקט הוא בעצם בית תרעלה.

    חומוס נשמר היטב בקירור שבוע ואף יותר ללא חומרי שימור. אך הבצע של החברות שרוצות חיי מדף ארוכים יותר גורם להכנסת חומרים משמרים שהם רעל לגוף. הגוף לא נוצר ולא יודע איך לעכל חומרי שימור מלאכותיים.

    משפט ששווה לזכור:
    ככל שחיי המדף ארוכים יותר, חייך יהיו קצרים יותר.

  • 25.

    אני אוכל מלא חומוס (צבר, אחלה, סלטי שמיר...)

    בילי, 20/02/07 10:37

    אני שוקל 2 קילו פחות ממה שאני צריך להיות
    אני אוכל טחינה עם החומוס ומשתדל רק עם לחם שיפון אמיתי או מקמח מלא, ביצה, ירקות וזאת אחלה ארוחה!!

    אני מבין את כל החישובים שהם עשו פה אבל מדובר על ג'נק פוד ולמרות כל אחוזי השומן שהזכירו, זה בטוח הרבה יותר טוב מפיצה או ארוחה במקדונלדס... ותחשבו על זה

  • 24.

    חבל על תבונה

    יוסי ח., 19/02/07 10:11

    לא נולדנו אתמול, אכלנו חומוס גם
    אוכלים יקרים תפעילו תבונה כי לאורך הכתבה ככל הנראה נגמרה!
    בעבר כאשר נעשו ונעשים מחקרים לטובת צריכה של חומוס. הטענה בקשר ל-% שומן נמעה גם בהקשר לסגולה של שמן זית וקנולה וכד' כאשר כאן אנו מדברים על 100% של שומן! וזה עדין בריא (ככל הנראה עד שעורך לא יוכיח אחרת).

  • 23.

    מה, בתעשיה מוסיפים תמצית טעם חומוס?

    עופר, 18/02/07 18:14

    איך לא חשבנו על זה? אחרת איך יש למוצר שרובו שמן סויה טעם של חומוס?

  • 22.

    רק ביתי

    ז, 18/02/07 03:08

    ואם כבר מוסיפים שמן סית כתית מעולה ולא שמן סויה מזוקק

  • 21.

    אין כמו סעיד!!!

    אחמד, 17/02/07 19:07

    עכו שולטת...

  • 20.

    מי חשב שהוא בריא? (ל''ת)

    מריוס, 17/02/07 13:56

  • 19.

    משני זה הדבר האמיתי

    jojo, 17/02/07 12:19

    כלקוח של משני אני יודע שהם מוכרים חומוס גם להרבה מסעדות הערביות שטוענים שהם מכינים את החומוס לבד הם הם מוכרים לערבים חומוס סימן שזה הדבר האמיתי

    • זה גם עולה (בקופסה) כמו חומוס ממסעדה...

      איתי, 24/02/07 03:32

      17 שקל לקופסה של 300 גרם.
      נו, באמת.

  • 18.

    השרייה או בישול בסודה לשתייה הורסת לגמרי את כל וויטמיני B!

    זודה לשטייה, 16/02/07 21:26

    השרייה או בישול בסודה לשתייה הורסת לגמרי את כל וויטמיני B!

  • 17.

    הדבר החשוב ביותר ....

    אדוה, 16/02/07 21:03

    הוא לקרוא את הרכיבים של כל מוצר !!!! הכי עצוב שהתופעה קיימת בכל המוצרים התעשייתים שקיימים כיום בשוק - מלאים בחומרים משמרים ובשומן צמחי. אין כמו חומוס בייתי ואוכל בייתי בכלל, הכי טעים, הכי מזין והכי בריא!!!!
    צריכים להבין שהגוף שלנו הוא לא פח זבל וצריך להיזהר מכל המוצרים בעלי הכותרות ''לייט'', ''מופחתי קלוריות'', ו''רכיבים טבעיים בלבד'' כי בדרך כלל זאת ממש לא המציאות!!!

    • את כל כך צודקת, חייבים לקרוא טוב טוב

      אמא במלחמה, 19/02/07 09:34

      ולא לתת לחברות לעבוד עלינו. מבחינתם כל האמצעים כשרים על מנת להגדיל מכירות. הם דוחפים זבל על מנת להאריך חיי מדף ולחזק טעמים ולהוזיל ייצור. אל תתעצלו, תכינו כמה שיותר טרי בבית. זה עולה לנו בבריאות. אני לא מכניסה הביתה שום סלט תעשיתי.

  • 16.

    חומוס גבעתיים לא רע בכלל (ל''ת)

    אחד העם, 16/02/07 20:23

  • 15.

    השתן יעלה לראש -כנסו,חשוב.

    מני, 16/02/07 17:01

    ליצרנים שהמלצתם עליהם בכתבה,המכירות יעלו ואז ההצלחה תסחרר להם את הראש ותוך כמה חודשים יתחילו לזייף בחומרים שמכניסים לחומוס.
    תהליך ידוע במדינה שלנו לצערי.

  • 14.

    אני ממליץ לכם על חומוס נאש נאש

    אסף, 16/02/07 14:42

    אני לא נציג ולא עובד שלהם אבל הכרתי אותם לראשונה דרך טעימות בסופר.
    קניתי חומוס עם גרגירי חומוס בפנים וכולם התלהבו ממנו והוא יותר טעים ויותר מיוחד מכל חומוס תעשייתי שאכלתי.
    האינטרס היחיד שלי שיותר אנשים יייהנו ושהמוצר הזה ימשיך להיות בשווקים .

  • 13.

    אין על מַסַבַּחַה חמה... (ל''ת)

    אני, 16/02/07 11:54

    • נכון..למרות שגם אין על מָשאוּשָה (ל''ת)

      סובחי, 17/02/07 13:35

  • 12.

    מה לגבי חומוס במסעדות?

    יואב, 16/02/07 11:53

    אני רואה שבאחת המסעדות שאני אוכל כתוב שהחומוס מכיל 5% שומן בלבד.

  • 11.

    אני אוכל לפחות 2 קילו חומוס בשבוע! (ל''ת)

    אורן, 16/02/07 11:49

    • אני אפילו לא רוצה לדמיין איך אתה נראה (ל''ת)

      מריוס, 17/02/07 13:57

  • 10.

    חומוסיות אמיתיות

    מנגב בפיתה, 16/02/07 11:22

    איכססס איך אפשר לאכול חומוס של החברות האלה?? בלי טעם בכלל. הכי טוב חומוס של הערבים ואם רוצים לגוון- לכו לינשוף חומוס במרכז הכרמל בחיפה- אין עליו!!!!!!

  • 9.

    חומוס בלי טחינה לא טעים!

    אבי, 16/02/07 11:16

    חומוס בלי טחינה בתוכו לא טעים.

    וטחינה גולמית זה שומן טהור!

    אמנם שומן מהצומח בלי כולסטרול- אבל שומן שומני ומשומן ביותר!





    • אמנם כן...

      מוטי, 18/02/07 00:36

      אבל בטחינה גולמית כמעט ואין פחמימות

  • 8.

    הכתבת נורית קדוש היא 100% בורות, הוכחה:

    סטודנט, 16/02/07 11:13

    היא כתבה ''הקלוריות מגיעות משומן - לא מחלבון, לא מפחמימות ולא מסיבים תזונתיים'', כלומר, היא לא יודעת שסיבים תזונתיים לא מכילים קלוריות (אינם מעוכלים). מכיוון ש100% מהטעויות שלה בכתבה נובעים מבורות, הרי שהיא 100% בורות. מגוחך, לא?

    אז למה ''80% מהקלוריות שבחומוס התעשייתי הנמכר ביותר, ''צבר'', מקורם בשומן.'' לא מגוחך? למי אכפת כמה אחוזים מהקלוריות מגיעים משומן?! זה לא 80% שומן! עיתונאים, די לשקר בשביל הכותרות!
    זה 30% שומן, כי זה אחוז השומן, נקודה. אין משמעות אחרת למילה ''אחוז'', ואל תנסו להמציא כאן משמעות כדי להיות יותר דרמטיות.

    לא ש30% שומן זה לא בעייתי, אבל דווחו אמת!

    • סטודנט יקר

      איתי, 24/02/07 03:36

      בחלבון יש 4 קלוריות לגרם.
      בשומן 9.

      לקלוריות שמגיעות משומן יש נטיה להצטבר במאגרי השומן של הגוף.

      לכן זה חשוב. זה לא דיווח לא אמיתי. די להצליף איפה שלא צריך.

  • 7.

    ואם הולכים למסעדה שמכינים בה כל יום

    אורי, 16/02/07 11:05

    חומוס מה אז? מה מוצאים שם מבחינת אחוזי שומן פחות או יותר?

  • 6.

    חומוס

    אבו, 16/02/07 10:38

    שקר היסטורי!!!!!!!!!!!

    הממרחים הביתיים האלה הם לא חומוס

    הם בטעם של חומוס אבל בגלל שהם מעוקרבבבים אם עוד דברים צריך לקרוא להם סלט או סלט חומוס

    חומוס זה בריאות

  • 5.

    למה לא בודקים גם את אחוז המלח הגבוה בחומוס ובסלטים !

    אבו חומוס, 16/02/07 10:24

    יצרני הסלטים מכניסים כמות מלח גבוהה במיוחד במוצריהם !

    המלח במינונים גבוהים מזיק לבראות גם אצל מבוגרים וגם אצל הילדים הצורכים את המוצרים הנ''ל , במיוחד בגורם המוות השקט-לחץ הדם הנבוה !!!

    באירופה, נציגי הצרכנים, נאבקים ביצרנים המחדירים אחוזי מלח גבוהים במוצריהם ! בארץ הנושא יוק !!!

  • 4.

    כמה שלמה תנובה עבור הכתבה הזאת? (ל''ת)

    ?, 16/02/07 10:03

  • 3.

    מי שאוכל חומוס אחלה או צבר-מגיע לו (ל''ת)

    לא אני, 16/02/07 09:49

  • 2.

    אל תאכלו את החומוס התעשייתי. קבלו מתכון לחומוס ביתי מעולה.

    עידן, 16/02/07 09:27

    ראשית, אל תאכלו את החומוס התעשייתי המזעזע הזה. התחליף הכי פשוט הוא לקנות טחינה גולמית טובה (היונה הכי טעימה בעיני, אך יש הרבה טובות), ולהכין טחינה בבית. לוקח דקה, מוסיפים מים, לימון, וקצת מלח. אם מדובר בטחינה טובה, לא צריך הרבה תבלינים.

    אם אתם רוצים להנות מהערכים התזונתיים של החומוס, תלכו לחומוסייה או שאפשר להכין בבית:
    הכמויות לשתי מנות לניגוב-
    ספל גרגירי חומוס מהזן הבלאדי (הקטן הצהוב)
    כפית שטוחה סודה לשתיה
    חצי ספל טחינה גולמית משובחת (היונה כבר אמרתי)
    מלח
    2 שיני שום

    משרים ללילה את הגרגירים במים עם חצי כפית סודה לשתיה, בבוקר מחליפים את המים ומבשלים על אש קטנה עם החצי כפית השנייה כ3-4 שעות (עד שהגרגרים רכים מספיק לפצפוץ בין שתי אצבעות). שוטפים את הגרגרים (המהדרין יפרידו מהקליפות בשלב הזה) ומחליפים את המים למים בלי סודה לשתיה ומביאים לרתיחה (אפשר לבשל עוד חצי שעה אם רוצים). בשלב בזה טוחנים בבלנדר יד (המקל הזה חוסך הרבה לכלוך וטוחן דק ומעולה) את מרבית הגרגרים (משאירים כרבע עד שליש גרגרים חמים ל''על החומוס'') יחד עם הטחינה, שום, מלח, וחצי ספל מים מהסיר. מגישים עם גרגרים מעל, שמן זין משובח וכמובן כמון.

    המתכון הוא איך שאני עושה, ישנם הרבה קיצורי דרך, לא חייבים סודה לשתיה (עושה את הגרגרים הרבה יותר רכים), אפשר לבשל פחות, ואפשר להוסיף תבלינים נוספים לשלב הטחינה.

    תהנו!

    • מתכון טוב, אבל חשוב לזכור

      החומוסולוג, 16/02/07 09:46

      אם היה עוגיית מזל ערבית כנראה שהיו כותבים-
      ''טחינה טובה עושה חומוס טוב''

      טחינה היא הגורם החשוב ביותר בחומוס. כמו שאמר הבחור, היונה היא הבכירה, וגם ארז טובה. היונה אינה כשרה למי שמקפיד. ישנו תחליף כשר. לחפש טחינות משכם, הן הטובות ביותר.

    • toda (ל''ת)

      raba, 16/02/07 09:47

    • מותק, תודה על המתכון

      shir, 16/02/07 10:00

      יש הרבה חומוסיות משובחות והחומוס התעשייתי אכן מזעזע ולמעשה גם רוב הגבינות הרגילות מאד לא טעימות גם כאן יש ללכת אל המומחים שלא יושבים בחברות הגדולות .

    • תודה חמדמד

      גיא, 16/02/07 12:13

      נשמע טעים

  • 1.

    הכינו לבד חומוס, = קלי קלות. (ל''ת)

    רינתי, 16/02/07 09:03