ידוע לכל חוקר תזונה הדיוט שתה מכיל חומר הנקשר למינרלים ובפרט לסידן וברזל ומונע את קליטתם מהמזון!
יש להפריד לפחות שעתיים שתיית תה שחור/ירוק לבין צריכת חלב ומוצריו, ולמזון עשיר בברזל.
שהרי הקופאין, כמו שאר החומרים השייכים למשפחת הפורינים (טנין, תיאוברומין ועוד) ידועים כפוגעים בבריאות האדם.
לכן שתיית תה (שחור און ירוק) ממש כמו שתיית קפה, פשוט מזיקה לנו.
אגב, כל המחקרים שמצאו שהתה (או הקפה) בריאים, הם או 'מחקרים מטעם' או בדיקה של חומרים אנטי אוקסידנטים שבודדו אותם, תוך התעלמות מהחומרים המזיקים באמת שבשתיות הנ''ל.
ולא קפאין. שנית לא מומלץ להמתיק בממתיק מלאכותי כי גם זה לא ממש בריא, ושלישית לא ציינת תה אדום, מה בקשר אליו? (רויבוש) האם הוא טוב באותה המידה (ברויבוש אין קפאין או תאין)