• 4.

    fantastic fruit

    David, 22/01/07 23:49

    One of the most amazing fruit - it is also mentioned in the song of songs (shir hashirim), even in the old days it was known for its healthy quality- BETEAVON

    IP: 84.70.104.121דווח על תגובה זו

    • אתה אוויל... הפרי הזה חדש

      ויקיפדיה, 23/01/07 03:18

      אין שום קשר בין האפרסמון שמוזכר בתנ''ך - שהוא שיח מדברי שגדל באזור עין גדי - ובין הפרי שהיום נקרא אפרסמון, שהגיע לישראל
      רק לפני כ 100 שנה.

      IP: 24.62.61.42 דווח על תגובה זו

      • אבל למה להשתמש בביטוי אוויל? אולי חוסר ידיעה? (ל''ת)

        יוסי, 23/01/07 09:12


        IP: 82.81.239.92 דווח על תגובה זו

  • 3.

    דרושים מתנדבים (ל''ת)

    ד''ר גורנשטיין, 22/01/07 20:25


    IP: 87.78.110.199

    • מה הפרטים למתנדבים? (ל''ת)

      מתנדב, 23/01/07 08:29


      IP: 62.0.34.134 דווח על תגובה זו

  • 2.

    זה איום

    lola, 22/01/07 18:22

    אכלתי בסין אפרסמון שהוא בוסר וחשבתי שאני מתה!!!!
    בעיקרון יש שני סוגים של אפרסמונים,אחד עם גרעינים והשני בלי. זה שעם הוא ללא השיט המעצבן הזה אבל הוא עם גרעינים .זה שבלי מפותח גנטית(לא טבעי) כדי שיהיה בלי הבוסריות. תכלס מה שקורה זה שהוא מכהה את השיניים.... זה לא אמור לקרות לאפרסמון שקונים .

    IP: 213.8.76.179דווח על תגובה זו

  • 1.

    מה עושים נגד היובש המוזר שהוא יוצר בפה?

    דבורה, 22/01/07 17:20

    נראה לי ששם התןפעה היא עפיצות, (ככה כותבים את זה?)
    אבל זה נורא, אם הפרי לא בשל הוא ממש מזעזע.
    איך יודעים אם הפרי בשל?
    וכיצד מבשילים אותו?

    IP: 195.250.55.26דווח על תגובה זו

    • זה נקרא הבחלה

      בת של מושבניק, 22/01/07 21:29

      את הבוסריים קשה לזהות לפי מראה. אפשר לפי מגע, ככל שהוא קשיח יותר וצבעו כתום חיוור ולא עז כך הוא יותר בוסרי.
      יש תהליך שנקרא הבחלה שבו משרים את האפרסמונים במים בדלי או בקערה, תלוי בכמות, למשך 3 ימים וכל יום מחליפים ת'מים.
      זה אמור לעזור

      IP: 84.94.151.132 דווח על תגובה זו

      • לבת של המושבניק.לא מדובר בבוסריות.

        אביב10, 31/01/15 22:25

        אם הכוונה לכך שהפרי לא בשל עדיין ובכל זאת מתרחשת התופעה של "יובש ונעילת הלשון והשפתיים" אז זו תופעה שמוכרת אמנם בעוצמות הרבה יותר חלשות ביין שעדיין לא מוכן לשווק אבל נקרא בשפה המקצועית"עפיצות".גם אם תאכל אפרסמון שאינו בשל אבל לא מהזן הגורם את התופעה לא תתרחש התופעה.
        כן ניתן לזהות את הזן שגורם לכך וכמעט תמיד תמיד נתקלים בתופעה באפרסמונים שהם עגולים כמו עגבניה.כתומים בצבע כתום עז ולא חיוור כמו הרוב שהם ללא.ובעיקר פחוסים בהרבה מהרגילים שבדרך כלל גבוהים יותר ומרובעים.
        אגרונום

        IP: 79.177.185.11 דווח על תגובה זו