שמרים מבצק דניש (תבנית 28 עם חור (סבתא) )
4 כוסות קמח רגיל
1/2 קובית שמרים
1 ורבע כוסות חלב קר
4 כפות סוכר
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה + 1 חלמון מהמקרר
50 40 גר' חמאה ממוסת (חצי חמאה קטנה)
200 גר' חמאה לקיפול. (חתוכה לפרוסות דקות) – (2 חמאות קטנות)
(חמאה רצוי להשתמש בחמאה הולנדית)
אופן ההכנה :
מפוררים את השמרים בקערת המיקסר , מוסיפים ביצים וחלב
מעל כל הנ''ל מוסיפים קמח שיכסה את הנוזלים וסוכר
בוו לישה ללוש 3 דקות במיקסר.
להמיס את החמאה ולהוסיף לבצק ללוש עוד 3 דקות ואז להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 2-3 דקות.
לתת לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (שעה-שעה וחצי) בטמפרטורת החדר.
לרדד את הבצק לריבוע באמצע לשים את החמאה לקיפול , לקפל את הבצק למעטפה ולרדד למלבן לקפל לשלוש ושוב לרדד ולקפל לשלוש , להכניס למקרר לשעה ולקפל שוב, חוזרים על הפעולה פעמים (בסה''כ 4 קיפולים)
לאחר 4 קיפולים, לחלק את הבצק לשניים ולרדד למלבן גדול למרוח קרם קינמון/שקדים/פטיסייר/ריבת פובידול ........
לפזר מעל צימוקים ואגוזי מלך לגלגל לנקניק לחתוך בגובה התבנית לסדר בתבנית ולהתפיח שעה (עד שמכפיל