מענין, שבמדינות מסוימות, מקפידים גופי בריאות להסביר להמונים כמה עובדות על שמן ושומן.
אביא מעט פרטים, שנכללו במשדר שרות, בתחנת טלביזיה דוברת אנגלית. השתדלתי לדייק, למרות שכתבתי מהזכרון בגין משדר שבו צפיתי בשנת 2007.
שומן הוא מרכיב חיוני של מזוננו.
מי שרוצה לשמור על בריאותו וחיוניותו
מומלץ שיצרוך כמות סבירה של שומן.
פרטים אצל כל דיאטנית.
אבל בנושא של שומן, כדאי ללמוד מה-FDA
כי יש שומנים מועילים ויש שומנים מזיקים.
סוג השומן:
שומן טראנס, מזיק. ה_FDA טוען שהוא תורם לכולסטרול הרע ולסתימת עורקים.
מרגרינה שעשויה משומן נטול שומן טרנס, אכן תורמת לבריאות, אבל בחו''ל הדעה היא שחלק מיצרני המרגרינה משתמשים בשומן מזיק.
שיטת היצור של שומן צמחי:
שומן צמחי שהופק בכבישה קרה, וביחוד כשהופק מזיתים, תורם להורדת הכולסטרול ויש טוענים שהוא טוב לבריאות.
אבל ברוב ארצות העולם, מיצרים שמן צמחי בכבישה מיוחדת, שכוללת חימום והוספת חומרים שמגבירים את מיצוי השמן. בארצות מסוימות מוסיפים... בנזין.
ושומן כזה לא רק שלא תורם לבריאותנו, למרות ששומן צמחי אמור להיות חופשי מכולסטרול.
באשר לכולסטרול:
הוא מתחלק לשתי קבוצות עקריות. כולסטרול טוב וכולסטרול ''רע''.
ירידה מוגזמת בכולסטרול הטוב, נזקה רב.
הגב לתגובה זו