• 8.

    בנים עדיף להשאיר - בנות עדיף לשקול על פי הנתונים (ל''ת)

    יופיטר יופיטר , 14/03/12 09:27

  • 7.

    עד היום מאשימה אחייניתי את אמה והגננת שהשאירו אותה שנה נוספת בגנון

    דנה, 13/03/12 15:56

    אחייניתי מחזיקה בתואר ראשון בת 29 ואמא לשני פעוטים,
    ובכן לדעתי אין פורמולה מנצחת! וללא ספק צודקים אנשי המקצוע הטוענים שבהחלטה הזו להשאיר או להעלות לשלב הבא את הילד יליד דצמבר תלויה במספר פרמטרים חשובים של מוכנות התפתחותית וגודל פיזי...
    כילידת דצמבר בעצמי ואמא לילידת דצמבר ראיתי גם את היתרונות וגם את ה''חסרונות'' בתי שלא דיברה עד גיל כמעט שלוש אבל התהלכה כבר בגיל תשעה וחצי חדשים ידה בכל, היתה תמיד הכי צעירה בכיתה. מנהיגה דוברת ומתרגמת למתקשים .היום בגיל 26 יש לה תואר דוקטור:)

  • 6.

    יש הרבה יותר מה להפסיד מלעלות

    אריק, 12/03/12 09:18

    עדיף להתחרט שהילד נשאר ו"בזבז" שנה מאשר עלה וגרר את התחושות והנזקים לאורך כל חייו

    • זה מעבר ל''בזבוז'' שנה

      תל אביבית, 12/03/12 16:58

      הנזק האמיתי יגרם לילד שיחשוב שהוא טיפש ומפגר ולכן לא עולה לכיתה אלף. אני חוששת שזה נזק בלתי הפיך. גם מוריו וחבריו לכיתה ידביקו לו את הסטיגמה הזו, מעצם העובדה שהוא מבוגר יותר מילדים אחרים.וזה ימשך עד הצבא לפחות, הידיעה שהוא מבוגר מכולם אבל לא מתקדם יותר מהם, כפי שהוא אמור להיות. זה הילד שיצחקו עליו מאחורי הגב. זה הילד שההורים של הילדים האחרים יאמרו עליו ''הוא לא ממש חכם, נכון?'' תמיד תהיה אי הנעימות הזו סביב יום ההולדת שלו, שהוא יעדיף שלא לחגוג על מנת להצניע את גילו.

      • קשקוש

        תמר, 30/07/12 22:22

        נכנסתי לכתבה מספר חודשים לאחר שהתפרסמה עקב התלבטות לגבי מסגרת לבתי ילדת סוף דצמבר. אני חייבת לציין שגם אני ילידת דצמבר, אבל כילידת כסלו נשארתי שנה בגן חובה. הייתי הגדולה מבין ילדי הכיתה מכיתה א ועד סוף התיכון. זה שהייתי גדולה לא היווה אישיו כלל וכלל. אז חברותיי הקרובות היו ילידות פברואר ואפריל- הפרש של חודש וכמה ימים ושלושה חודשים, קרי הפרש לא משמעותי בכלל. הייתי ''מלכת הכיתה'' ותלמידה מצטיינת עד סוף התיכון. גם את תואר המשפטים ואת מבחני הלשכה סיימתי בהצטיינות.

  • 5.

    בתי ילידת סוף דצמבר - השארתי אותה בגן - הרוויחה בגדול בכל השלבים

    אמא, 12/03/12 08:36

    תמיד היתה הכי טובה בלימודים בכתה, מנהיגה, מובילה, עברה את כל המיונים המיוחדים בהצלחה. הרוויחה עוד שנה של ילדות בגן, עשתה עוד שנת שרות. התגייסה לצבא כמעט בת 20. והיא כל הזמן אומרת לי תודה.
    תגידו, לאן אתם ממהרים ??? שיתגייסו מוקדם? שיתחילו לעבוד ולהתפרנס מוקדם ?? שכל הזמן יהיו הכי קטנים ? בשביל מה ??
    הבן שלי נולד ביולי. הוא נחשב להכי קטן, כי מאוגוסט והלאה כולם בסביבתו נשארים עוד שנה בגן. לא פשוט לו להיות הכי קטן (למרות שהוא יליד יולי !!) אבל לא היה טעם להשאיר אותו. ובכל אופן, שנינו היינו מעדיפים שיהיה הכי גדול.

    • גם הבן שלי יליד סוף דצמבר והשארתי אותו בגן - טנים לרוב מרגישים פחות בט (ל''ת)

      יופיטר יופיטר , 14/03/12 09:29

  • 4.

    צריך לקחת בחשבון את כל תחומי ההתפתחות

    שרית, 11/03/12 18:21

    אני גננת במקצועי, ואני יכולה לאמר שלעולם אין תשובה מובהקת בנושא. ישנם מי שיהיו מוכנים על אף גילם הצעיר וישנם אלה ששנה נוספת ובשלות יאפשרו להם כניסה קלה ונינוחה יותר לבגרות שכיתה א' דורשת. מיומנויות הן הדבר הכי פחות מהותי כי בהן אפשר ואף מומלץ לתת תגבור ולאפשר צמצום פערים (אם הם אינם משמעותיים.)
    ילד צריך להיות מוכן מבחינה קוגניטיבית, שפתית, רגשית, חברתית, ומוטורית לכיתה א'.
    דמו זאת לרכב 4 על 4 אם יש 3 גלגלים של מרצדס ואחד של פיאט זה פשוט לא יעבוד...
    בהצלחה

  • 3.

    מניסיון כפול שלי ושל ילדיי - עדיף להשאיר גן

    גם אם הילד מחונן וגם אם הוא הכי גבוה, 11/03/12 16:19

    אם הבחירה היא בין להיות הכי קטן לבין הכי גדול, עדיף להיות הכי גדול. להיות הכי קטן גורם לתחושות נחיתות קשות מנשוא. הבעיה היחידה של הכי גדול בכיתה היא שהוא/היא גדולים יותר פיזית בשלב מסויים, אבל גם כאן - להיות יותר קטן פיזית זה הרבה הרבה יותר גרוע.

    ברור שיש פה ושם מקרים של מי שהיה קטן בכיתה וצלח את בית הספר בלי בעיות מיוחדות, אבל עוד לא ראיתי מקרה אחד שמישהו הרוויח משהו מזה שנכנס לבית ספר מתחת לגיל 6.

  • 2.

    גם במחשבה לאחור, עדיף היה לי להיות הקטנה

    ע, 11/03/12 14:16

    מאשר הגדולה, כי גם ככה הייתי מאד גבוהה.

  • 1.

    להבנת מה הילד יחשוב שנים אחר כך

    הדבר הכי חשוב, 11/03/12 10:06

    כששאלתי את בני ,בן ה21 מה היה הוא מחליט במקומי עבורו, הוא אפילו לא מיצמץ, ואמר שזה הי בזבוז אם היה נשאר עוד שנה בגן.
    הנקודה האמיתית היא שאכן יש לדאוג שהחוויה של כיתה א תהא חיובית, אבל זה תלוי הרבה בכיתה, במורה, עם יכולת סיוע מהותי מההורים
    צריך שההתבגרות הרגשית והשכלית יהיו טובי מאלו של כיתה א