• 6.

    שאלה - סיסי שלייה ומי שפיר

    אני, 25/10/11 18:24

    הרופאה אמרה לי שהתוצאות של שתי הבדיקות הן זהות לחלוטיו, ולכן אם עשיתי סיסי שלייה והתשובה מדוייקת אין צורך לעשות מי שפיר - האם משהו יודע על זה משהו? כי פשוט כתוב בכתבה: ''על כל אישה לדעת כי הדרך לוודא כי כל מפת הכרומוזומים של העובר מלאה היא דיקור מי שפיר, המתבצע בשבועות ‭.20-16''

  • 5.

    חובה לקרוא- אדם דתי

    שרון, 25/10/11 16:38

    החרדים לא עושים בדיקות כי ממילא הן לא יפילו את העובר,אבל כשנולד ילד עם תסמונת דאון הם לא לוקחים אותו הביתה אלא מזניחים אותו בביה''ח. לטענתם זה יפגע בשידוך של אחיו ואחיותיו. בעוד שהם היו צריכים להאמין שזה רצון האל ולכן עליהם לקחתו לביתם.

  • 4.

    יש בדיקת דם שאמורה להחליף את בדיקת מי שפיר שעוד לא הגיעה לארץ (ל''ת)

    שרון, 25/10/11 15:48

  • 3.

    הבדיקות לא מפחיתות סיכוי למחלה אלא מעלות סיכוי לאיתור מחלה קיימת

    לך, 25/10/11 09:10

    רוב העוברים, גם אצל אמהות שעשו בדיקות וגם אלו שלא, יהיו בריאים. הבדיקות אינן מפחיתות את הסיכוי למחלה אלא מעלות את הסיכוי למצוא מחלה במידה והיא קיימת. לרובנו, לאחר הלידה נוכל לומר שלא היה צורך בבדיקות כי התינוק בריא.
    למעטות מאיתנו שכן הרות עם עובר עם מומים הבדיקות האלה חשובות ביותר. רוב הבדיקות אינן פולשניות וכלולות בסל ולכן איני רואה שום סיבה לא לעשות.

  • 2.

    אישה שמטופלת ע''י גניקולוג גבר=מנוצלת מינית.

    נורית, 25/10/11 07:55

    מודעות נשית זו דרישה לטיפולים אינטימים רק ע''י רופאות!!!!!!!!!!

    • מה את מבלבלת במוח? כנסי

      אנונימית, 25/10/11 09:16

      אני בהריון הראשון שלי, טופלתי ע"י רופאה, כי הרגשתי יותר בנוח שאשה תטפל בי - אבל הרופאה הזו אחראית על כך שאיבדתי תינוק, בגללה אושפזתי בטיפול נמרץ במשך שבועיים. שני ההריונות הבאים שלי - טופלתי ע"י רופא רחום וחנון, מלאך שמהלך על פני האדמה. ניצול מיני בבדיקה ע"י רופא - נפלת על כל הראש שלך - אולי את חשה לא בנוח אבל לא כולם כמוך!!!

  • 1.

    תסמונת פראדר-ווילי

    עורית בוגר, 24/10/11 23:57

    בשנה האחרונה נולדו מספר תינוקות עם תסמונת קשה זו, גם לאמהות שעשו בדיקת מי שפיר ולא ביקשו את הבדיקה הזו באופן ספציפי. מומלץ מאד למי שכבר עושה בדיקת מי-שפיר לבקש גם את הבדיקה המסוימת הזאת. פרטים על התסמונת ניתן לקבל באתר העמותה וברשת. חשוב לדעת: אין לתסמונת הזו קבוצת סיכון ידועה. היא מופיעה בכל הגזעים, בכל העולם, ואצל נשים צעירות ומבוגרות ללא הבדל של ממש.