• 4.

    קידום החינוך בישראל ע''י העלאת הרצאות לאינטרנט ולטלויזיה

    דוד יפה, 19/01/11 10:46

    קידום רמת החינוך בישראל ע''י העלאת הרצאות לרשות הציבור באתרי וידיאו כדוגמת יוטיוב,פליקס ולערוצי טלויזיה חדשים

    הנה עם ההתקדמות הטכנולוגית הכוללת את המחשוב ורשת האינטרנט ויישומי וידיאו לכל דורש כדוגמת יוטיוב יש אפשרות להצגת תכנים לימודיים ומדעים לכל דורש ושוחר דעת. כך למשל אונ' MIT בארה''ב עשתה ואיפשרה צפייה בהרצאות בוידיאו, טקסטים והרצאות ותרגולים לכל דורש וללא הגבלה.

    מן הראוי שהטכניון ימשיך במסורת החלוציות ויאפשר זאת דרך יוטיוב, פליקס וכו' לכל שוחר דעת, תלמיד או סטודנט וכשלב ראשון: להעתיק את סרטוני ההרצאות מאתר גם ליוטיוב ופליקס - כך לא יווצר עומס על שרת הוידאו...

    שיתוף פעולה מצד הטכניון ומשרד החינוך, והתמ''ת יעלה את הרמה גם במוסדות אחרים, ושיתוף פעולה דומה מצד ביה''ס להנדסאים בטכניון, בית ספר תיכון כדוגמת הראלי, וכו' בהכשרה מקצועית - בהעלאת הרצאות מצולמות וחומר לימוד יחזק ויעלה את רמת הידע והסטנדרטיזציה לבחינות בגרות, בחינות מקצועיות, לימודי טכנאים והנדסאים, לימודים אקדמאים וכו' בחינוך בישראל.

    כנ''ל אפשר ליצור ולשדר דרך לויין עמוס1 ודרך יס והוט 7

  • 3.

    על הרב-נרטיביות

    אסף הנוסף, 16/01/11 16:46

    עומרי גולן-

    יש את הנרטיב שלך, שרב-נרטיביות הוא דבר חיובי, ויש את הנרטיב שלי, שאומר שיש נכון ויש לא נכון.

    זה שבעיקר בתחום ההסטוריה יש נרטיבים שונים זה ידוע, ואני מנחש שלימודי ההסטוריה (אתה בדרך להפוך למורה להסטוריה, נכון?) באוניברסיטה חינכו אותך לכך.

    אם רק היה אפשר לדעת מה העובדות בכל העסק, אז אולי היה ערך לנרטיבים השונים.

    וזה בלי קשר לכך שאני משתמש בויקיפדיה על בסיס סמי-קבוע לצרכים אישיים.

    • בגדול חבר, מסכים איתך

      עומרי גולן, 16/01/11 21:27

      בגדול חבר אני ממש מסכים איתך, אין ספק שכמקור בלעדי לידע, רב נרטיביות אי בעייתית וויקיפדיה הופכת אפילו לדבר עם שמץ של סכנה, כלומר אם ניקח את ריבוי הנרטיבים עד הסוף, מה מונע מהכחשת שואה להיות ערך נרטיבי ליגיטימי?
      לכן יש להשתמש בה כמקור נוסף, ככזה היא מעולה, כביסוס ידע ראשוני או הזמנה לזווית שונה, אבל אין ספק שריבוי הנרטיביות בלבד ללא מתווך עלול להיות בעייתי.

      אבל בכל זאת יש בריבוי נרטיבים ערך תרבותי גבוה שאין להתעלם מחשיבותו.

  • 2.

    חחחחחח מצחיקה את, פוסט פמיניסטית

    סטודנט, 16/01/11 16:31

    במקום לנסות לשכנע נשים לעשות משהו עם החיים שלהן כדי שגם יגיעו לערכים אנציקלופדיים עליהן, את רוצה שכ''אפליה מתקנת'' ידחפו ערכים ''נשיים'' לשם בכוח ויוציאו גברים? את שוביניסטית מהזן הנחות ביותר.

  • 1.

    לגברת שניידר, את מבינה איך עובדת ויקיפדיה נכון? כי נראה לי שלא

    זה מההוא , 16/01/11 13:08

    אז בואי אני אסביר לך בקצרה ותמציתיות:
    את הערכים בויקיפדיה לא כותבים מנהלי האתר, הם רק משתדלים לערוך אותם ולשמור על איזו שהיא צורה אחידה של מבנה, את המידע עצמו כותבים, אפשר להגיד - אנחנו, הקוראים\\משתמשים.
    אז כשאת נכנסת לערך על חיי נפולאון, או על התנועה לשחרור האישה באמריקה, את לא קוראת את מה שג'ימי ויילס החליט שחשוב, את קוראת את מה שמשתמש כלשהו ש(בתקווה) מבין בנושא כתב ושלח למאגר.
    ולגבי מה שאמרת על ערכים רנדומליים, להגיד שהאפליקציה מפלה נשים על פני גברים זה כמו להגיד שהלוטו מפלה את הספרה 43 על פני 21 - כנראה שאת צריכה לקרוא את הערך על המושג ''רנדומלי''
    אם חסרים לך ערכים על דמויות נשיות בהיסטוריה אז קדימה, שנסי מותניים ותתחילי לכתוב ולהגיש אותם לויקיפדיה.