לא רק % מוצקי הקקאו בשוקולד קובע את איכותו אלא גם כמות יתר הרכיבים: בעיקר היחס בין הסוכר לחמאת הקקאו. חמאת הקקאו התייקרה בעשרות אחוזים בשנה האחרונה - והיא הנתון הנעלם - אותו לא מציינים ע''ג האריזה. לסבר את האוזן, חמאת קקאו עולה בערך פי 12 מסוכר. לפיכך, לא נכון להשוות שוקולד אחד לאחר רק בהסתמך על מוצקי קקאו. בנוסף, אין בכלל בסיס להשוואה בין שוקולד תעשייתי של סופרמרקט, לשוקולד בוטיק הנעשה בעבודת יד ובכמויות מזעריות.
אגב, גם לתוספות ולמילוי יש משמעות אדירה במחיר, שכן פראלינים של בוטיק ממולאים על פי רוב בחומרים איכותיים שעולים לעתים כמה מאות שקלים לק''ג!
ברור שמפעל תעשייתי - לא יכול להתקרב לחומרים ברמה כזו של מחירים.
גם האריזה של חנויות הבוטיק מושקעת פי כמה מזו של השוקולדים התעשייתיים ויש כמובן הבדלים נוספים (חיי מדף וכו').
הגב לתגובה זו