• 3.

    שאלה לתגובה 1

    רונית, 27/02/07 16:42

    היי רן
    תן קצת יותר פרטים
    שמן רגיל טוב?
    לימון במקום מיץ לימון טוב?
    כמה מכל דבר צריכים לשים לקופסת שימורים אחת
    בא לי נסות פעם אחת אולי זה יצא טוב

    הגב לתגובה זו

    • למציע המתכון מספר 1

      מומחה חומוס, 01/03/07 03:01

      לתשומת ליבך כי במתכון שהצעת כמות השומן גבוהה מזאת שבחומוס התעשייתי.
      הוספת מספר כפות של שמן זית וכמות טחינה כפי שציינת (טחינה מכילה 60% שומן) וקיבלת חומוס עם כמות שומן גדולה יותר. לא שהחומוס אינו בריא משום שחומצות השומן של הטחינה ושמן זית הן טובות ונחוצות להתפתחות ולתזונה נכונה אך גם החומוס התעשייתי שקוטלים בכתבה הוא מזין באותה מידה.
      דרך אגב: כמות הקלוריות שמקורם בשומנים באבוקדו גבוהה יתר מאשר בסלט חומוס והתרומה התזונתית של החלבונים באבוקדו נמוכה מזאת שבסלט החומוסלכן ע''פ הכתבה ניתן להגדיר את האבוקדו כ''פרי לא בריא'' ודומה ל''מרגרינה''. תחשבו טוב והעיקר תבחנו ותבדקו טוב את כל מה ''שמאכילים אותנו'' בעיתונות.

      הגב לתגובה זו

  • 2.

    מספר 1 מילים כדורבנות

    ייי, 27/02/07 15:24

    חיים פשוטים וטובים

    הגב לתגובה זו

  • 1.

    אני חובב חומוס גדול ולא קונה חומוס שנים

    רן, 27/02/07 12:56

    נורא פשוט להכין חומוס בבית - גם זול, גם פשוט ובריא וגם טעים רצח!

    קחו קופסת שימורים של גרגירי חומוס (אין חומר משמר), שיפכו למעבד מזון, להוסיף כמה כפות של שמן זית, מיץ לימון (לעצלנים: אפשר גם מיץ לימון משומר), כפית מלח וטחינה גולמית. אפשר להוסיף גם פטרוזיליה ושום. טוחנים הכל ובודקים:
    יצא דליל מדי? להוסיף טחינה גולמית.
    יצא סמיך מדי? להוסיף מים.
    יצא מלוח מדי? להוסיף מיץ לימון.
    יצא תפל מדי? להוסיף מלח או שום.
    יצא טעים? יאללה סולחה! לשפוך לקופסא, לשטוף בחמש דקות את מעבד המזון. החומוס מחזיק מעמד עד שבוע. אבל יזללו אותו הרבה לפני. תענוג!

    הגב לתגובה זו