איך אפשר לעשות כתבה על מכונות קפה ולא לדבר על הבסיס ביותר...
'מקינטה' (Makinata).
זו הצורה הבסיסית להכין אספרסו... ואני משארת שזה יוצא טוב יותר מכל שאר האופציות - אך דורש יותר עבודה.
חבל שהכותב לא מזכיר את מכונות הקפה של ''נספרסו''רמה אחת אולי אפילו 2 מעל כל האחרים המכונות גם יפות וגם מספקות קפה איכותי.אמנם יקרות,לי יש את ה די.אר.190,אבל כולן נותנות לחץ של 19 בר וזה המון.
כחובבת קפה ידועה, יש בשבילכם את המכונה הכי מצוינת: מקציפלא. עולה 10-30 שקל. מחממים את החלב במיקרו, ומקציפים. אפשר להוסיף קפה לחלב המוקצף, או להיפך. יוצא לאטה (הפוך) פיגוזי, וקל לניקוי.