• 10.

    שיטה מוצלחת מאוד

    תולעימוס, 21/11/14 14:03

    אני משתמש בתולעים לגינון ביתי כבר תקופה ממושכת ומרוצה מאוד.
    ממליץ מאוד לקרוא קצת באתר הזה על a ="http://vermix.co.il/%D7%90%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA/%D7%92%D7%99%D7%93%D7%95%D7%9C-%D7%AA%D7%95%D7%9C%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA/"תולעים אדומות/a . השכלתי ממנו רבות (:

    IP: 109.67.186.80דווח על תגובה זו

  • 9.

    לתשומת ליבם של המתעניינים

    עידן, 13/11/14 11:37

    התגובה הבאה נרשמה גם באתר מאקו, לאור פרסום הכתבה בחדשות של אתמול (אני בספק אם יעלו אותה שם).
    שימו לב לפסקה האחרונה בתגובתי זו.

    בננה תוך מספר שעות??!!

    אני מגדל כבר הרבה זמן את התולעים, ומעולם (מ-ע-ו-ל-ם !) לא נתקלתי במהירות הפירוק המתוארת. למעשה, אני מכיר מקורות רבים בעולם, וגם שם לא נמצאה עדות לקצב שכזה.

    מי שמתכנן לגדל את החמודות האלה, ולצפות לקסמים ונפלאות, שיתכונן גם להתאכזב.

    לבננה שלמה, וזה בודאות, לוקח כשבוע להיעלם (רק הפרי... הקליפה תישאר עוד מספר שבועות). הסיבה לכך פשוטה.
    התולעים לא אוכלות את הפרי – הן אוכלות את החיידקים והפטריות שמפרקות את הפרי... ואלה עובדים הרבה יותר לאט.

    כבר נתקלתי בכתבה הזו בNRG, והפנו את תשומת ליבי לכתבה זהה בכלכליסט.

    דעתי הנחרצת היא שמדובר בקמפיין פרסומי, שנועד לתת פרסום (חינם?) לחברה המשווקת את הפלא.

    כדי להרים את הכפפה, ולמען המלחמה הקטנה שלי בתשקורת השקרנית, אני מוכן לתת בחינם מספר מסויים של תולעים, למי שבאמת יראה נכונות למחזר לבד.

    IP: 62.219.182.174דווח על תגובה זו

  • 8.

    פקק תנועה (ל''ת)

    , 13/11/14 08:06


    IP: 132.68.4.115דווח על תגובה זו

  • 7.

    מה שכן בטוח זה שתולעת שחורה ענקית מכרסמת את מדינת ישראל (ל''ת)

    , 13/11/14 08:05


    IP: 132.68.4.115דווח על תגובה זו

  • 6.

    אגרולן היא פשוט חברה מצויינת (ל''ת)

    אדיגן, 11/11/14 18:41


    IP: 79.176.144.251דווח על תגובה זו

  • 5.

    לא מומלץ לכל אחד

    עידן, 11/11/14 16:14

    בתור אחד שמחזיק במיכל מאולתר כבר שנה וחצי, אני יכול לומר שזה לא מתאים לכולם, ובטח לא למי שאין גינה או מרפסת גדולה.

    הסתייגות קלה - אני התחלתי עם מיכל קטן, בגודל דלי צבע 20 ליטר, בבית ללא מרפסת -והסתדרתי יופי. הבעיה היא שקונפיגורציה כזו מצריכה המון עבודה, ותכנון מדוייק של כמויות המזון שמוכנסות למיכל, אחרת הסירחון והזבובונים יחגגו.

    דבר נוסף שצריך זו השקעה של שעות למידה. אישית, קראתי עשרות (אם לא מאות) עמודים של חומר מקצועי וחובבני. זה לא מתאים לכל אחד, אך התוצאות בהתאם.


    מנסיון, כבר יצא לי לחלק לא מעט תולעים לחברים ומשפחה, אך כולם נכשלו, בגלל שלא התמידו עם רכישת הידע והטיפול השוטף במיכל.


    לעניין הפרטני. אל תצפו לניסים ונפלאות. התולעים "אוכלות" עד 50% ממשקל גופן ליום. זה נשמע המון באחוזים, רק שצריך המון תולעים כדי להגיע למהירות סבירה. נהוג לומר שכ-1200 תולעים שוקלות 1 ק"ג, משמע כ300-500 גרם מיחזור ביום.

    מספר התולעים מוגבל בדרך כלל לגודל המיכל, ובעיקר לשטח הפנים העליון של המצע.

    IP: 62.219.182.174דווח על תגובה זו

    • המשך

      עידן, 11/11/14 16:20

      כמו כן, התהליך קצת יותר מורכב מ:שאריות - תולעים - קומפוסט.
      השאריות קודם צריכות להרקיב במיכל (כן, על כל המשתמע מכך), ורק אז התולעים אוכלות את החיידקים והפטריות שעוסקות בפירוק השאריות. ההפרשות של התולעים מורכבות ממצע עשיר של נוטריינטים וחיידקים טובים.

      כל התהליך לוקח בערך 45 ימים מכניסת שאריות מזון ועד ליציאת קומפוסט.


      אם אתם ממש בקטע, אתם מוזמנים לשאול שאלות במייל, ואשתדל לענות בהקדם.

      idan206@hotmail.com


      מי שממש ממש רוצה להיכנס לעולם הזה, ממליץ קודם לקרוא את כל הבלוג הבא. אני קראתי כבר את כולו (וחלק מהדברים אפילו יותר מפעם אחת).
      http://www.redwormcomposting.com/

      דבר אחרון - לא ממליץ על החבית המסתובבת. בטח לא למתחילים.

      IP: 62.219.182.174 דווח על תגובה זו

      • דבר אחרון חביב

        עידן, 11/11/14 16:22

        התולעים הללו אינן התולעים שיש לכם בגינה (שלשולים).
        אני יכול להתחיל להסביר, אבל מי שיתעניין ימצא את התשובה לבד.


        ולמי שמתחיל עם זה - תהנו, כי בשורה התחתונה זה כן מהנה ומספק.

        IP: 62.219.182.174 דווח על תגובה זו

        • רב תודות עידן על כל המידע החיוני שהאולת לנדב כאן (ל''ת)

          ושוב תודה, 11/11/14 17:28


          IP: 109.65.136.160 דווח על תגובה זו

        • תודה רבה על המידע!! (ל''ת)

          , 11/11/14 18:36


          IP: 82.102.172.38 דווח על תגובה זו

      • ומה בקשר לאיטריות האם אחרי הבישול אפשר לתגן אותם ולהוסיף שום (ל''ת)

        , 13/11/14 03:22


        IP: 24.184.75.204 דווח על תגובה זו

        • את הטולעים (איטריות) (ל''ת)

          , 13/11/14 03:24


          IP: 24.184.75.204 דווח על תגובה זו

        • עם קמחים ובצקים יש בעיה

          עידן, 13/11/14 11:35

          בגלל שהגלוטן, ם לאחר אפיה ובישול, נוטה להמשיך ולהתחבר לשרשראות פולימריות.
          הדבר עשוי ליצור שכבה אטומה שתחנוק את התולעים.

          בסופו של דבר, הכל תלוי במידתיות - כמות האיטריות ביחס לגודל המיכל ומספר התולעים.

          כבר יצא לי למחזר גם איטריות (למרות שבד"כ הן לא מגיעות לשלב המיחזור :-) )

          IP: 62.219.182.174 דווח על תגובה זו

  • 4.

    כבר שנים יש לי את התולעים האלו בגינה (ל''ת)

    אבי, 11/11/14 15:09


    IP: 62.0.34.93דווח על תגובה זו

    • תולעים

      וורמיקומפוסטציה, 11/11/14 15:21

      חבל ועצוב שתגובתי לא פורסמה כאן.

      IP: 77.125.104.105 דווח על תגובה זו

  • 3.

    פקק תנועה (ל''ת)

    , 11/11/14 13:29


    IP: 132.68.4.115דווח על תגובה זו

  • 2.

    זה מזכיר מאוד את תולעי השילשול המצוי שנימצא באדמה שמבצעים בדיוק את

    , 11/11/14 13:28

    אותה העבודה

    IP: 192.114.7.2דווח על תגובה זו

    • same same (ל''ת)

      אבי, 11/11/14 15:08


      IP: 62.0.34.93 דווח על תגובה זו

  • 1.

    אדלסון אמר "לא נורא אם ישראל לא תהיה דמוקרטיה" / "שונא את העיתונות" (ל''ת)

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, 11/11/14 13:18


    IP: 84.108.85.214דווח על תגובה זו