 |
5.
למה תמיד יש חזיר במתכון
תמר,
ארה''ב,
15/10/04 17:01
|
למה תמיד קיים אותו שף שמנסה להיות ''אין'' ולהראות לכולם שהוא דווקא אוכל, אוהב ומנסה מתכונים חדשים על חזיר? עם שם יפה כמו שלו - כהן צדק- כדאי שינסה לטהר את עצמו מהחיה המגעילה והטמאה הזו.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
לתמר
תלתל,
16/10/04 11:49
|
החיה המגעילה והטמאה הזו דווקא מאוד טעימה, ואני מאוד שמחה על הטיפ שנרשם. המרשם המקורי נרשם עם חזה הודו, תעשי אותו ואל תתייחסי לחזיר, אם לך לא מתאים לאכול חזיר אז אל תאכלי, אבל אני לא חושבת שהשף מנסה להיות ''אין'', השף מנסה לגוון לאנשים שכן מעוניינים והשף בהחלט לא צריך לטהר את עצמו. שיהייה לך בהצלחה עם חזה ההודו, בתאבון.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
4.
יופי של כתבה
ערן,
טבעון,
14/10/04 14:05
|
|
 |
3.
מה רע בקצת מסורת?
שולה, מרכז,
14/10/04 09:41
|
ממתי החג הפך לעול? בעיניך אולי הכי טעים לעשות עם דבש זהלאפות בו את הג'חנון והבצים של שבת.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
2.
דווקא לי חסרות עובדות
מתוקי,
14/10/04 01:47
|
שו הדא דבש זני? ואיך יודעים שדבש טוב באמת. לא כתבת וחבל...
הגב לתגובה זו
|
|
 |
דבש - למגיב מתוקי וסתם למתענין
קצת מבין,
14/10/04 09:40
|
דבש הינו מוצר טבעי המיוצר ע''י הדבורים. הדבורה יוצאת מן הכוורת אל מקום ה''מרעה'' בו קיים צוף פרחים. דבורים אחרות המתגוררות איתה בכוורת מצביעות לדבורה האוספת על הכיוון והמרחק שבו נמצא ה''מרעה'' ע''י מעין ''ריקוד'' המכונה שמיניות אותן הן רוקדו על חלות הדבש בתוך הכוורת. כלומר, הדבורים יוצאות בבוקר למסע חיפוש מזורז. הראשונה שמוצאת חוזרת לכוורת, מרקדת וכך כל חברותייה יוצאות למקום הנ''ל. על כן, הסבירות שביום מצוי אחד יאסף צוף מפרחים שונים לא גבוה, יתכן שביום אחר ומכוורת אחרת זה יקרה. בעידן המודרני הכוורן הוא שמחליט באיזה דבש הוא מעוניין (בהתאם לעונות השנה והזמינות של הפריחה). הכוורן מניח קבוצה של כוורות (בין 20 ל 40 בכל נקודת מרעה, כדי שיהיה מספיק צוף לכולן). לכן אם הכוורות הונחו במרעה הדרים (כלומר בתוך פרדס בחודש מרץ - אפריל) הדבורים לא יתאמצו לחפש פרחי אקליפטוס מרוחקים, והדבש יהיה ''זני'' כלומר, רובו, מזן אחד (פרחי הדרים). תנאי נוסף הוא לרדות את הדבש (לרדות=להוציא את הדבש מחלות הדבש בהן הוא נאסף בכוורת) בחודש מאי לערך. אחרת ימשיכו הדבורים לאסוף צוף כשתגמרנה פריחת ההדרים ינדדו במעופן לאקליפטוס המרוחק והדבש יהיה מעורב. רוב הכוורנים אכן אוספים (רודים)דבש פעמיים בשנה: באפריל-מאי (דבש מזן ההדרים) ובשלהי הקיץ (דבש מהזן הנפוץ במקום המרעה הקייצי, אליו העביר (פיסית) הכוורן את קבוצת הכוורות לאחר שהסתיים מרעה האביב. דבשי קיץ נפוצים הם: אקליפטוס, זעתר, אבוקדו, פרחי בר מעורבים, דרדרים-פרח נפוץ עם פריחה סגולה שהופך לקוץ בקיץ ועוד..). רוב הדבש הקייצי הוא לא ''זני'' הסיבה נעוצה בחוסר הדומיננטיות של הפריחה בקיץ (בניגוד לפרדס הפורח בו זמנית באביב, פרחי בר משתנים ותקופת המרעה היא ממאי עד אוגוסט, קרי, סוגי פריחה רבים). מעט על הדבש: 1. כפית דבש מכילה ברובה גלוקוז וסוכר פירות (פרוקטוז). וערכה הקלורי ככפית סוכר - 20 קק''ל. 2. את סוגי הדבש ניתן לאפיין לפי רייחם וצבעם (בהמשך). דבש כמעט ואינו מכיל חלבון (רק מעט אבקת פרחים תתרום לתוספת החלבון לדבש. דבש נוצר מצוף ולא מאבקת הפרחים....מאבקת הפרחים הדבורה מייצרת חומר בשם ''פולן'' - והוא החלבון שהן צורכות לבניית גופן שלהן ורקמות של הולד שלהן) אך מכיל ויטמינים רבים ואנזימים חיוניים לאדם. 3. דבש: הדרים - הנפוץ ביותר - כתמתם עד צהבהב. אקליפטוס - כתום בהיר וצלול. אבוקדו - כתום כהה. זעתר ודרדרים - דבש צהוב ירקרק צלול וטעים בטירוף! חשוב: דבש טוב איננו מחומם, ולכן נקרש ומקשיח בימות החורף או במקרר. דבש קרוש רצוי לחמם בתוך כלי עם מיים בטמפ' שלא עולה על 50 מעלות. דבש שחומם בטמפ' של מעל 60' מעלות יראה אומנם צלול ויפה אך יאבד את תכונותיו הטובות (אנזימים) ולכן לא יהיה יותר מערכו התזונתי של סתם סוכר. הצרכן הישראלי לא אוהב דבש קרוש ולכן הכוורנים (רובם-כולל יד מרדכי ועוד...) מחממים את הדבש והורסים אותו. מעטים לא. דבש נוזלי מאד, גם בקייץ כנראה חומם וזו האינדיקציה היחידה לצערי. בחורף שדבש שאיננו חומם נקרש קל יותר לזהות דבש טוב. דבר נוסף, גרגירי אבקה בדבש טבעי שנקנה ישירות מהכוורן (פולן) מעידות על דבש שסונן אך מעט ולא ח''ח על דבש פגום. לבריאות...
הגב לתגובה זו
|
|
 |
Thanks
Paul Rouah,
Faroe Island,
27/01/05 19:34
|
Thank you for all the information about honny that was very interesting
הגב לתגובה זו
|
|
 |
הרחבה ברוכה לכתוב.
אביגיל,
מרכז,
18/10/04 10:09
|
תודה על המידע והזמן , משביח את איכות הכתבה והערך לקוראים.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
כל הכבוד
דניאלה,
אי-שם,
14/10/04 16:36
|
|
 |
באמת כל הכבוד
תלתל,
16/10/04 11:53
|
|
 |
אתה מבין לא מעט. תודה רבה
ספי,
14/10/04 11:45
|
|
 |
בנאדם אתה מטורף
ל"ת
בשוק ממך,
14/10/04 11:41
|
|
 |
1.
כמה פלצן אפשר להיות בקשר לדבש
מתעב פלצנים,
13/10/04 22:35
|
|
 |
so you better spice things up
ל"ת
the wiz,
14/10/04 06:09
|
|