|
|
עד כה: 13 תגובות, ב- 9 דיונים.
|
|
|
|
|
|
הוסף תגובה
|
|
 |
9.
זעפרן
לא מבינה,
05/07/04 00:30
| |
 |
תנסי בחנויות טובות לתבלינים
ל"ת
או בשוק לווינסק,
06/07/04 13:53
| |
 |
8.
שוכחים את גיורא! גם לו מגיע,
דני,
רמת גן,
04/07/04 22:48
| בשבוע שעבר הינו בפסטיס ואכלנו את הבויבס (עם ס) המפורסם, נהננו מכל טיפה! לגיורא ואייל כה לחי! עלו והצליחו!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
7.
יופי של מתכון
תדמורצ'יק,
04/07/04 20:46
| לא מבין את הוויכוח על קליפת התפוז. אבל כנראה שיש כאן הרבה אנשים שחושבים שיש להם מושג.....
הגב לתגובה זו
|
|
 |
6.
מסעדב מדהימה - איל מזל טוב
עופר,
ת''א,
04/07/04 19:14
| לאיל ולכל צות המסעדה ישר כוח המשיכו בעבודתכם.
לכל מי שלא מכיר ולא היה - אם אתם אוהבים אוכל טוב - הניעו המכונית וסעו לפסטיס
הגב לתגובה זו
|
|
 |
5.
לי זה דווקא טעים במסעדה!
שמנצ'יק, ישראל,
03/07/04 23:53
| לא כל דבר צריך להכין בבית- עדיף להגיע לשם בלי כל הלכלוך של הדגים בבית
הגב לתגובה זו
|
|
 |
4.
הערות
שקד,
ישראל,
03/07/04 20:06
| קודם כל קוראים למרק הזה בויאבס ולא בויאבז, לא ברור למה הזין הזה נתקע פה. כאילו שלא תוקעים לנו פה מספיק גם ככה. אז, בויאבס ולא בויאבז. השם 'בויאבס' (Bouil la baisse, או Bouï abaisso בניב הפרובאנסלי) פירושו רותח ונרגע, ולא כפי שכתבת בבורותך.
מה עניין פלצנות לצורך בדג ראסקאס בבויאבס? אני לא מאמין שהשף אמר את זה. זו כנראה המצאה של ילדה בורה שפתאום מרגישה חשובה כי נתנו לה לכתוב בעיתון, והיא מיד משפריצה את המילה פלצנות, כדי להיות ילדה מקובלת. צריך להיות פלצן כדי להביא עובדה פשוטה? אפשר בהחלט להכין את מרק דגים טוב ללא ראסקאס, אלא שאז אפשר להעניק לו איזה שם שרוצים, חוץ מבוייאבס! כמו שאת יכולה לנסות לעשות פיצה בלי גבינה. אולי יצא לך משהו טעים, ואת יכולה לקרוא לזה לא רק פיצה, אלא אפילו יוסף. אבל פיצה זה לא! כך עם בויאבס. בויאבס זה רק, אר ורק ורק ואך ורק מרק דגים עם דג רסקאס. זהו כל ההבדל, בויאבס הוא פשוט מרק דגים עם ראסקס. למה כל מרק דגים מוכרח מיד לקפוץ ולטעון שהוא בויאבס? מה רע בלהיות סתם מרק דגים טוב? ולמה הוא כל כל כך מדהים? המשותף לילדות הפותות שכותבות כך, הוא שכל דבר אצלן הוא מינימום מדהים. ילדה, מדהים זאת מילה שעיתונאי רציני כותב אולי פעם, פעמיים, בשנתיים. ורק כדי לעשות עוד יותר סדר בדברים, אז כן אפשר לקנות בארץ - ובכלל בלבנט - ראסקאס. אם תבררי אצל צרפתי ביפו, הוא יגיד לך מתי יש, ואז תביני, אולי, את ההבדל בין מרק דגים לבויאבס. ועוד מילה לסיום: לכתוב במתכון 1 גרם זעפרן, זה כמו לכתוב 20 קילו מלח. זעפרן הוא התבלין היקר בעולם ומחיר גרם הוא 10-40 דולר. אבל, לעומת זאת די בחלקיק הגרם ממנו, כדי להעניק למאכל את מה שהוא אמור. ועוד הערה קטנה, אילו זה היה בויאבס, היתה בו גם קליפת תפוז מיובשת.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
חלאה
צרפתי,
יפו,
06/07/04 11:57
| מה פגע בך, מכוער אחד, שבמקום לעסוק במרק, נפנית להעלבות קטנות מרוססות רוק? רק עם רסקס עושים בוייאבס (שני יודים, דילטנט שכמוך)? אולי במרסיי של לפני 20 שנה, לא היום, ולבטח לא בפריס דהיום. אייל לביא עם הביסטרו היחיד והמיוחד שלו, זה פלא שיש לשמר או לרוץ ולטעום לפני שכמו תמיד זה ייגמר, ובכי הרי לא יעזור.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
נודניק
דנידין,
גוש דנס,
04/07/04 07:31
| בתרגום חפשי אומרים בצרפתית שהקולטורה זה כמו קונפיטורה, כמה שיש פחות כך מורחים את זה יותר. מי שכאן פלצן ונודניק זה אתה חביבי, מורח את הידע שלך לאורך שורות, אבל הנפגע זה אתה! אתה סתם טרדן, לך לאכול ב''פסטיס'' ואחר כך תכתוב. לידיעתך גם במרסיי אין יותר רסקס, בגלל דייג יתר, וזהום המיים, ומה שצרפתי קורא לו רסקס,זה אולי קס אבל אין בו רס. לך לישון פיטריה עבשה הגרה בצל פחי האשפה!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
יש רק מתכון אחד לבויבס??
מבין,
04/07/04 08:32
| אינני יודע מהיכן העתקת את המתכון שלך אבל בכל מסעדה מכינים את המרק אחרת! זה לגבי קליפת התפוזים. מה שנוגע לרסקס הכותב הקודם צדק, כבר אין גם במרסיי. בנוסף מאחר וזו מילה לועזית בלשן שלנו קטן, אפשר לכתוב איך שרוצים, עם ס רצוי, כי את ה ז נשאיר לך שתשים אותה היכן שתרצה!!!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
3.
פאסטיס - הכי טובה בארץ
צבי,
כפר סבא,
03/07/04 08:28
| לדעתי, לאיל לביא יש ידי זהב!!! בבר פירות ים הייתי לקוח קבוע בגללו וכאשר פאסטיס נפתחה היא הפכה להיות מוקד אחר לעלייה לרגל. המון מז''ט ותמשיכו ככה.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
2.
פסטיס מסעדה מצוינת
ל"ת
מז''ט,
02/07/04 21:04
| |
 |
1.
בויאבז טוב אוכלים ב....
שאול,
ת''א,
02/07/04 19:19
| |
|
|
|
|
|