.
"...עוד מוסרים המקורות שלנו, כי הנשיא אובמה לא יהיה מוכן לשמוע ולקבל את הטיעונים המיושנייים-הרגילים של ביטחון ישראל, ויטען כי אין לבזבז זמן וצריך לגשת לפתרונות מידיים של הסכסוך המזרח תיכוני. בדברים אלה יתכוון הנשיא לתוכנית אשר תכפה על ישראל את תנאי ההסדר עם הפלסטינים, ואשר בימים אלה עוסקים בקדחתנות בבית הלבן בהכנתה...."
..........
"...המקורות שלנו מציינים, כי פירושה של עמדה אמריקנית זו, היא שעיקר הלחץ של ממשל אובמה יופנה לעבר ישראל.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי ישנם גורמים בתוך ממשל אובמה הנותנים גם סיבות אחרות למהלך. למרות מעמדו החזק של הנשיא במשאלי דעת הקהל והפופולאריות העצומה שהוא נהנה ממנה עדיין ב-100 הימים הראשונים לכהונתו, עדיין אין לממשל הישגים ממשיים בתחומים רבים. בתחום הכלכלי, ההישג היחיד הוא שיפור במצבם של הבנקים. אולם אין שיפור במצב הכלכלי הכללי. אין סיכוי לנשיא להשיג בקרוב הישגים לא באפגניסטן, עיראק, פקיסטן, וגם לא בנושא האיראני. הזירה היחידה בה אובמה יוכל, לדעת גורמים אלה בממשל להשיג הישג כלשהו, הוא בנושא הישראלי-פלסטיני-סורי.
מקורות המקורבים לממשל תיארו את מהלך הוועידה, או הוועידות, כדומים מאוד למהלכים שממשל הנשיא ביל קלינטון נקט ב-1995, כאשר כפה על הסרבים, הבוסניים, והקרואטים, לחתום על 'הסכם דייטון' Dayton accord , אשר הביא לסיום המלחמה בבוסניה שנמשכה כשלוש וחצי שנים. ארכיטקט הסכם זה הוא השגריר ריצ'רד הולברוק, כיום השליח המיוחד של הנשיא אובמה לאפגניסטן ולפקיסטן. את תפקיד 'הולברוק' בוועידות המזרח תיכוניות ימלא הפעם ג'ורג מיטשל, השליח המיוחד של הנשיא למזרח התיכון. זו הסיבה מדוע מיטשל כל הזמן, בעת ביקוריו במזרח התיכון מחייך, ושותק. מאחורי מסך כבד של סודיות הולכת ונשלמת במשרדי הצוות שלו בסטייט דפרטמנט התוכנית ללחץ אמריקני כבד על ישראל, שתחילתו תהייה הקפאת כל התנחלויות, ובנייה ישראלית במזרח ירושלים, וסופו תהייה, לפי התכנון של ממשל אובמה, נסיגה ישראלית מחלקים גדולים של הגדה המערבית ופינוי ישובים ישראליים גם כאלה שנחשבים חוקיים, נסיגה ישראלית ממזרח ירושלים, והקמת מדינת פלסטינית עצמאית.
פרס ונתניהו ימצאו, אולי להפתעתם, כי הנשיא באראק אובמה לא רק שאינו מוכן לשמוע מה יש לישראל לומר בנושא הפלסטיני, אלא שהוא אינו רוצה לשמוע שום דבר גם בנושא איראן.
בעוד ישראל מחפשת דרך לעצור את התוכנית הגרעינית האיראנית, אובמה מחפש דרך למסד מבנה או סדר ביטחוני חדש למפרץ הפרסי, אשר יכיר בכוחה העולה של איראן, אבל אשר יציב לה גם מגבלות, כולל בנושא הגרעיני, אשר יקבעו במשא ומתן בין ארצות הברית ואיראן, משא ומתן בו לישראל לא יהיה שום חלק, או השפעה.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים כי הכתרת טהרן למעמד כזה במפרץ הפרסי, פירושה, הפיכתה של טהרן גם למעצמה האזורית המרכזית במזרח התיכון. במילים אחרות, דחיקתן של ישראל ומצרים, ממרכז הבמה המזרח תיכונית לשוליה.
במילים אחרות ישירות יותר, ארצות הברית של ממשל באראק אובמה לא תתחשב בהסדרים אליהם היא תגיע עם טהרן, באינטרסים האסטרטגיים והביטחוניים של ישראל....."