• 5.

    ודרך אגב, לגבי האקונומיקה ה''מפחידה''

    בעל תואר שני באקולוגיה, 02/05/09 10:52

    מדובר בנתרן תת כלורי, כלומר תמיסה המכילה נתרן וכלור שהם המרכיבים של מלח. לא האקונומיקה המסחרית היתה בדרגת הטיהור Food Grade ניתן היה להשתמש בכמויות קטנות ממנה בתור תרופה נגד צרבת.
    למעשה ניתן להכין חומר זהה מבחינה כימית בבית- לוקחים סודה לשתיה, מחממים, מוסיפים מלח ומים וקיבלנו תמיסת נתרן תת כלורי.

    • אבוי למי שנתן לך את התואר - אתה מוזמן לשתות אקונומיקה

      עמית ,כימאי תואר ראשון, 06/05/09 20:26

      נתרן תת כלורי אומנם מכיל נתרן וכלור אותם מכיל גם מלח שולחן . אבל לא כמלח יוני שמתמוסס במיים וקיים במצב זה גם בדם ,אלא כתרכובת מחמצנת חזקה במיוחד שלא מתפרקת באופן טבעי.

      אם אתה כל כך משוכנע בידע שלך ,אז אתה מוזמן לעשות שימושים נורא מעניינים באקונומיקה כמו לשתות אותה ,להוסיף אותה לאוכל במקום מלח רגיל או להתרחץ איתו.

      האחריות עליך ,אבל אל תטעה אנשים !!!

  • 4.

    צוד קוחשוב! והכי חשוב שבאמת כל אחד יתחיל להסתכל על עצמו (ל''ת)

    ולא יתלה את האשמה (רק) באחרים, 02/05/09 10:30

  • 3.

    חקלאות אורגנית מזהמתת יותר מחקלאות ''כימית''.

    בעל תואר שני באקולוגיה., 02/05/09 07:46

    מה שאני כותב כאן אינו חדש, רבים כתבו אותו לפני.
    בחקלאות אורגנית משתמשים בחומרי דשן בדיק כמו בחקלאות הנקראת ''כימית''. אבל יש חומרים ''מותרים'' וחומרים ''אסורים''. לעיתים אין כלל הבדל בין המותר והאסור מלבד העובדה שהראשון הגיע מ''הטבע'' והשני מחיפה כימיקלים.
    לדוגמא, מותר להשתין ליד עץ והתנובה שלו תיחשב לאורגנית למהדרין. אבל לפתוח שק אוריאה, לדלל במים ולהשקות? זה אסור.
    גם קומפוסט, הדשן ה''אורגני'' המפורסם וגם הגואנו מזהמים את הסביבה כמו דישון ''כימי''.
    למעשה הדישון ה''אורגני'' מזיק אף יותר, מפני שכאשר משתמשים בדשן כימי ממפעל שולטים על תכולתו ומתאימים אותה לצרכי הצמח. כאשר מדשנים בדישון ''אורגני'' תמיד יהיו יסודות כלשהם בעודף- ום יחלחלו למי התהום. יותר, לא פחות מבחקלאות ה''כימית''
    אבל למאמיני הדת האורגנית זה לא משנה.
    וכאן מגיע הבדל נוסף- החקלאות ה''אורגנית'' מניבה הרבה פחות תוצרת לאותה כמות של קרקע ומים שמניבה החקלאות ה''כימית''. כלומר אפילו אם החקלאות ה''אורגנית'' וה''כימית'' היו מזיקות באותה מידה לסביבה פר יחידת שטח, עדיין היה צורך ביותר יחידות שטח כדי לייצר אותה כמות של תוצרת ''אורגנית''.

    • שטויות שכאלה כתבת פה...

      אחד עם ידע כללי רחב, 02/05/09 12:04

      לא תואר לך ולא הדר. הקומפוסט שאני מכין מורכב משאריות ירקות/לחם/פסטה שאני מרכז בגינה, מכסה בעלים, ואחרי חצי שנה יש לי קומפוסט מוכן לדישון האדמה. ככה גם פועל המקמפסט הגדול בארץ מכרם מהר''ל. איזה ''נזק'' או ''רעל'' יש לדעתך בשיטה הזו? קשקשן שמדבר שטויות זה מה שאתה.
      ירקות באים מהאדמה, וחוזרים אל האדמה. וזה נקי לגמרי. דשן כימי זה תרכובות מזיקות ביותר, אבל יודע מה - סחטיין עליך, תמשיך לאכול את החקלאות הכימית, אתה ובני משפחתך היקרים לך (אני מנחש שאין לך ילדים כי אז לא היית משמיע כאלה שטויות), ותעזוב אותנו אנשי הסביבה בשקט.

  • 2.

    נושא כל כך חשוב ומתבקש. ויש רעיונות נוספים:

    elkebd , 02/05/09 02:11

    אביב לביא נוגע בנושא חשוב, ואלמנטרי, שמשקף שוב עד כמה אנו הישראלים, כפרטים וכמדינה, פשוט מטומטמים. קודם מחריבים מאגרי מים טובים, ואחר כך נזעקים להקים מתקני התפלה יקרים ומזהמים (את הים ואת האויר, שכן פעולתם דורשת אנרגיה), ועוד רובנו חושבים שזה פתרון טוב.
    הנקודות שהוזכרו בכתבה טובות ונכונות, במיוחד השימוש הביתי בחומרים רעילים - תפסיקו להשתמש בהם. אני גם לא מנקה את הכיריים או הסתימה במקלחת בכל אותם חומרים "פורצי סתימות" וכולי, כי אני חושב גם על הסביבה והמים שהחומרים האלה מחריבים.
    תחשבו על כל דבר שאתם זורקים לאסלה - זה לא באמת נעלם, רק מגיע למקום אחר שמנסה לנקות את המים.
    אז לא חייבים להשתמש בכל כך הרבה נייר טואלט, אתה הבנת את זה ברוך?

  • 1.

    מה שמדאיג אותי הוא הזיהום המוסרי של אלה שמשתמטים מעבודה ומשרות צבאי... (ל''ת)

    זיהום מוסרי מדאיג, 02/05/09 00:39