חבל לי לקרוא את דבריך.
הם מסמלים, לדעתי, דברים ותהליכים רעים שעוברים על המדינה שלנו. אגב, אלו הם תהליכים עליהם לומדים הרבה יותר מהאינטרנט, רחמנא ליצלן, מאשר בקורסים באוניברסיטה.
נניח לעובדה שאת מזלזלת בראשי אגודות הסטודנטים, מציגה אותם כ''לוחמנים מדי'' במקרה הטוב וכחבורת פרחחים שדואגים רק לעצמם במקרה הרע (אגב, אם לקחת חלק בציניות שלך, אז יש מצב שמישהו/י שאת מכירה התמודד לתפקיד ולא נבחר, ואת בסך הכל כועסת על כך.. שלא לדבר על זה שאת כתבת את הטור הזה בשביל להתפרסם ולא כי הנושא באמת חשוב לך..) ומפילה עליהם תיק שגדול עליהם בהרבה - כאילו הם אלו שאחראיים למשבר במערכת ההשכלה הגבוהה וכאילו שהם יכולים לפתור אותה.
נניח גם לעובדה שאת מדברת בשם כל הסטודנטים (דבר שבהחלט מזכיר ראשי אגודות סטודנטים, את בטוחה שלא התמודדת?) ומקטלגת אותם בתור כאלו שבאו לאוניברסיטה לקבל תואר/מקצוע, רצוי במינימום זמן (האמת, רק אלוהים יודע מדוע יש עדיין לא מעט סטודנטים שהולכים לחוגים כמו פילוסופיה, מקרא, היסטוריה ודומיהם באוניברסיטאות, או מה עושים עם תואר במדע המדינה ויחסים בינלאומיים..)
נניח גם לכך שאת קושרת את מאבק הסטודנטים, שהונהג ע''י ראשי האגודות, עם ירידה ברמת ההשכלה / לימודים שהסטודנטים מקבלים בצורה כל-כך רדודה, כל-כך פופוליסטית ומנותקת שאני באמת מתחיל לחשוד שאולי יש כוונות לא טהורות מאחורי דבריך (חברים במשרד האוצר?), כאילו ישנו איזה ואקום ממנו פרץ מאבק הסטודנטים ורמת הלימודים ירדה.
מילא.
אותי מעניינים שלושה דברים:
דבר ראשון, את לומדת לתואר שני ועדיין חושבת שהשכלה מקבלים בשיעורים באוניברסיטה ובמבחנים? אם כן, אז סליחה על האגואיזם, אבל אולי לא כדאי לי להמשיך באוניברסיטה.. בשלושה חודשי שביתה השנה למדתי והשכלתי הרבה יותר מאשר בשני הסמסטרים..
דבר שני, האם גם את הילדים שלך תחנכי שלא להילחם על דברים שנראים להם חשובים, מחשש שיפגעו?
דבר אחרון, כל המאמר הזה הוא ללא הצעה פרקטית ראויה אחת מלבד: ''לא לסמוך על ראשי אגודת הסטודנטים'' או ''לפעול באופן 'מידתי יותר'' כשנאבקים על משהו.
וואלה.. אני מקווה שתסלחי לי על שאני מקלטג אותך, אבל לא היה יותר פשוט לרשום: ''עזבו אותי בשקט, תנו לסיים את התואר הזה כבר - זה הרי לא באמת מעניין אותי מה יהיה עם המערכת הזו עוד שנתיים, חמש שנים או כשהילדים שלי ילמדו שם..''