• 40.

    שתחול עלהם התיישנות . (ל''ת)

    פרידמן, 03/04/08 14:06

    הגב לתגובה זו

  • 39.

    רובינשטיין בהמשך לטאוב ודנקנר

    יורם גילעד, 23/08/07 12:59

    מאמרו המצויין של רובינשטיין בהמשך למאמרו האחרון של גדי טאוב ומאמרו הנפלא האחרון כאן של אמנון דנקנר מעידים עד כמה חמור ומסוכן לדמוקרטיה המצב שעושים איפה ואיפה רשויות החוק כמו יועץ המשפטי לממשלה ,פרקליטות, משטרה ואפילו בתי משפט מסמנים מסיבות שונות אישים פוליטים בכדי להביא לחיסולם.
    גם בתי המשפט כיום בניגוד לעבר מאוכלסים כמעט רק בקטגורים לשעבר כולל נשיאת בית המשפט העליון בייניש, ואיבדו את העצמאות השיפוטית ממשטר הפחד שבייניש תעצור את קידומם כפי שראינו במשפט [משפח] רמון.
    מצב זה דורש שינוי מידי וחייבים לתת תמיכה לפרופ' פרידמן שהוא משפטן דגול ואדם ישר כסרגל ולא פוליטיקאי.

    הגב לתגובה זו

  • 38.

    יועץ משפטי

    עובד מדינה, 20/08/07 07:48

    מר רובינשטיין היקר טוב מאוחר מלא כלום,כל מילה בכתבה בסלע חקוקה ואמת היא.דא עקא שאותי מכעיס צד אחר של המטבע.נוצר נוהג בפרקליטות כי משלא ניתן להוכיח מעשה שחיתות מוציא היועץ סיכום קטלני שאינו מותיר מקום לספק כי נעשתה עוולה אך גם ללא מתן אפשרות להתגונן.נוהל זה פסול מעיקרו ובפרט באישום כמו ''הפרת אמונים'' גם זו דרך להיפרע ממישהו.ראה הרב מצגר.

    הגב לתגובה זו

    • האם יועץ משפטי לממשלה רשאי להחליט בעניינו של בייניש?

      משה, 20/08/07 23:51

      האם בייניש הוא ''בלתי שפיט''
      האם יועץ משפטי לממשלה רשאי להחליט בעניינו של בייניש? והאם אפשר לשפוט את בייניש בישראל?
      שבתאי עזריאל, גלובס, 15.2.05
      בימים אלה הודיעה הפרקליטות, שאין מקום להגיש כתב אישום נגד עמותת התזמורת הסימפונית ירושלים ויו''ר העמותה, יחזקאל בייניש, בעלה של דורית בייניש, שופטת בית המשפט העליון, המועמדת לכהן כנשיאה הבאה של העליון.
      הקשר המשפחתי מעורר שתי שאלות עקרוניות: האם יועץ משפטי לממשלה רשאי להחליט בעניינו של בייניש? והאם אפשר לשפוט את בייניש בישראל?
      החלטה בדבר העמדה לדין היא ''מעין-שיפוטית'', כפי שקבעה השופטת דורנר בע''א 6356/99, חטר-ישי נ' ארבל, וחלים עליה כללי הפסלות החלים על שופטים, כאמור בסעיף 77 לחוק בתי המשפט. בעיקרון, כללי האתיקה אסרו על שופטים להימצא בניגוד עניינים, אך החוק תוקן במארס 2004, אחרי שהשופט תיאודור אור טען, שכללי האתיקה לא מחייבים וסירב לבקשת העיתונאי יואב יצחק לפסול עצמו, כשחברו עו''ד פיני רובין הופיע בפניו, בהליך נגד הורביץ (יו''ר טבע וגיסו של השופט מישאל חשין).
      מעתה, החוק מחייב שופט לפסול עצמו כשיש לו עניין ממשי בתוצאות ההליך, בצד להליך או בעורך-דינו. מהחוק עולה, שמזוז ופרקליטיו, המרבים להופיע בפני השופטת בייניש, החליטו בעניין בעלה כשנמצאו בניגוד עניינים, והיה עליהם לפסול עצמם.
      מצד שני, אין אפשרות לשפוט את בייניש גם אם יוחלט להעמידו לדין. בסעיף 24 לחוק בתי המשפט נקבע: ''שופט שהוא בעל דין בהליך אזרחי, יקבע נשיא בית-המשפט העליון את בית-המשפט אשר ידון בהליך''. זוהי החלטה מינהלית, שהנשיא ברק אמר עליה את דעתו: ''יש לנתק את הזיקה (האמיתית או הנחזית) בין שופט כבעל דין לבין ערכאה שבה הוא מכהן או ערכאה הכפופה לסמכותו הערעורית'' (בש''א 5705/00).
      היות שכל הערכאות כפופות לסמכותו הערעורית, עולה, ששופט בית המשפט העליון הוא ''בלתי שפיט'' בישראל, ומכנים זאת ''לאקונה''. הכלל חל גם על קרובי שופט. בבש''א 6732/99, שדנה בבעל דין שהוא אחי שופט מכהן באותה ערכאה, החליט ברק: ראוי כי רציונלים אלו יחולו גם כשבית-משפט מתבקש לדון בעניינו של קרובו (מדרגה ראשונה) של שופט מכהן בו. מצב שבו נדון עניינו של קרוב בבימ''ש שבו מכהן השופט, תקשה על השופט הדן, על השופט הקרוב למתדיין ואולי גם על בעלי הדין. כן, זה עלול לפגום בתדמית ובמעמד המערכת השיפוטית.
      ח''כ מיכאל איתן, שאליו פניתי עם הסוגיה ענה, שהוא ''ער לבעיה של ניהול תביעה כשאחד הצדדים הוא שופט בימ''ש עליון, אך המקרה נדיר מכדי לחוקק חוק. אם תגיש לי הצעת חוק אבחן זאת בכובד ראש''. לשכת עוה''ד החליטה שלא להתערב
      הגב לתגובה זו

      הגב לתגובה זו

      • כל העם מתייצב לצד השר פרידמן האיש הנכון במקום הנכון ובעיתוי

        משה, 21/08/07 00:27

        הנכון ,
        כל העם פרידמנים ,
        כנות יושר ואמינות ,
        במצב שיצרה הגב' בייניש ,
        ועושי דבריה ,ערערה לנו הציבור
        את האמון במערכת בתי המשפט על חוקיה ומוסדותיה ,
        מצב שגרם לנו הציבור חוסר אמון מוחלט במערכת בית המישפט ,
        החונטה האליטה הדקטטורית והשרירותית חלחלה לכלל בתי המשפט ,
        חזק ואמץ מר פרידמן סוף סוף קם צדיק בסדום ,

        הגב לתגובה זו

    • דורית ביניש - שופטת בבית המשפט העליון

      משה, 20/08/07 23:52

      דורית ביניש - שופטת בבית המשפט העליון
      אשתו של יחזקאל ביניש (המעורב כתובע או כנתבע בהליכים משפטיים שונים), אמה של דניאלה ביניש (לשעבר פרקליטה במחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה, שנהגה להופיע בפני חבריה לערכאה), חברתה של עדנה ארבל (מי שנבחרה בדיל לבית המשפט העליון) ועוד ועוד...

      דורית בייניש: שופטת בית המשפט העליון בתה, דניאלה בייניש, התמחתה אצל נאוה בן-אור, מבכירי פרקליטות המדינה (שפרשה באחרונה). לאחר מכן היתה בן-אור ממונה על דניאלה ביניש ובאותה עת הופיעה לפני אמה, השופטת דורית בייניש. דניאלה בייניש עובדת עדיין בפרקליטות המדינה בירושלים ומופיעה לפני עמיתיה של אמה, שופטי בית המשפט העליון, בהם חברתה הטובה עדנה ארבל. ולבסוף אוסיף ואומר שזוהי חונטה של נישאים מעם, שמעולם לא נבחרו על ידי העם, ומשנבחרו ע''י חברי החונטה - בחירתם לכל החיים. באופן הכי אנטי-דמוקרטי הם משפיעים על כל פן בחיי כולנו, והשפעתם חסרת כל פרופורציה למיעוט שבחר בהם.

      כתבת דיוקן על דורית בייניש - נשיאת העליון הבאה.

      בכתבה ארוכה ומפורטת מעלה משה גורלי את דמותה של בייניש כתככנית אמביציונית, מאלו שהבחישה ומינוי מקורבים הן לחם-חוקם. בפרקליטות - בייניש מפתחת את מנגנון תפירת התיקים על מועמדים בעלי פוטנציאל איום על האליטות, בישולם על אש קטנה ושמירתם בכספת ל''עת סגריר''. לאחר הבאתה לעליון ע''י ברק, שכללה בכישוריה היא ופיתחה לדרגת מועדון חברים סגור את טכניקת ה''חבר-מביא-חבר''. בינייש - שמאל קיצוני בדעותיה ומשפטנית בינונית בכישוריה, יוזמת יחד עם ברק שורה של מינויים מניפולטביים במהלך השנים, המעצבים בכניסתה לכס הנשיאות את ''סביבת העבודה'', שאקורד הסיום לה היא בדחיית מועמדותן של נילי כהן ורות גביזון לשופטות עליונות ומנגד קבלתה של חדלת האישים כעדנה ארבל.
      https://www.makorrishon.co.il/nrg/online/1/ART1/074/837.html

      הגב לתגובה זו

    • ב) העליון; רמון לא חתם על ההודעה שלח באי-מייל

      משה, 20/08/07 23:53

      במערכת המשפטית ביקשו להימנע עד כמה שאפשר מ''הכתמת'' ההליכים הפורמליים הכרוכים במינוי ביניש לנשיאת העליון, בשל ההליכים הפליליים נגד רמון. אלא שגם הוראתו של מזוז לרמון להימנע מעיסוק במינוי שופטים לא סייעה בדבר: רמון לא יכול היה לחתום על ההודעה ב''רשומות''; ברק, שיזם את הגשת שמה של ביניש כמועמדת, ביקש לא להיות זה החותם על ההודעה; וכך נותר אוקון כאופציה אחרונה. מדובר באחת הפעולות האחרונות של אוקון כמזכיר הוועדה לבחירת שופטים וכמנהל בתי המשפט, שכן הוא אמור לפרוש מתפקידו בעוד כחודש, בשל יחסיו הרעועים עם ביניש.
      התוצאה של ההליך הבעייתי היא שהפרסום הכללי לציבור על מועמדותה של ביניש ייעשה רק אחרי שלא ניתן יהיה עוד להוסיף שמותיהם של מועמדים נוספים. בנוסף, הוועדה תכונס בהתראה הקצרה מ-21 ימים. לדברי גורם בכיר במערכת המשפטית, ''כל המטרה היתה להכשיר מבחינה פורמלית את יכולתה של הוועדה להתכנס כעבור 21 יום, והפרסום עוד נעשה יומיים לפני המועד האחרון, כדי להימנע מתקלה''. לדברי הגורם הבכיר, כלל לא ברור אם הכללים מחייבים פרסום ב''רשומות'' של מועמדים לנשיאות העליון, אך כדי להימנע מתלונות הוחלט לפרסם את ההודעה.
      דוברת בתי המשפט מסרה, כי ''פרסום המועמדות נעשה ברגיל על ידי השר. במקרה זה פעל מנהל בתי המשפט על פי הנחיית היועץ המשפטי לממשלה ועל פי הנחיית נשיא העליון''. מלשכת רמון נמסר, כי הוא לא היה מעורב בהליך.

      הגב לתגובה זו

    • (א} הוועדה לבחירת שופטים פירסמה בהיחבא את מועמדות ביניש לנשיאות

      משה, 20/08/07 23:55

      הוועדה לבחירת שופטים פירסמה בהיחבא את מועמדות ביניש לנשיאות העליון; רמון לא חתם על ההודעה
      שלח באי-מייל
      09:38 | 18.8.2006 יובל יועז
      תגיות: בית המשפט העליון, דורית בייניש, הוועדה לבחירת שופטים, חיים רמון
      נסללה הדרך למינוי השופטת דורית ביניש לנשיאת בית המשפט העליון, לאחר פרישתו לגמלאות של הנשיא אהרן ברק בעוד כחודש: הוועדה לבחירת שופטים פירסמה שלשום בהיחבא את שמה של ביניש כמועמדת יחידה לדיון במינוי נשיא לעליון, בישיבה הקרובה של הוועדה.
      בניגוד לנוהג המקובל, נמנעה הוועדה מפרסום שמה של ביניש במודעות בעיתונות ובהודעה באתר בתי המשפט והסתפקה בפרסום ב''ילקוט הפרסומים'' שבמסגרת הפרסום הרשמי ב''רשומות''. הוועדה היתה אמורה להתכנס ב-7 בספטמבר, שבוע לפני מועד פרישתו של ברק, כדי לבחור את ביניש לנשיאה. אולם, לאחר שהוחלט אתמול להגיש כתב אישום נגד יו''ר הוועדה, שר המשפטים חיים רמון, לא ברור אם הכינוס יתאפשר.
      ההודעה ב''רשומות'', שנושאת את התאריך של יום שלישי השבוע, פורסמה שלשום. בדרך כלל חתום על הודעות מטעם הוועדה לבחירת שופטים מי שעומד בראשה - שר המשפטים. אולם, בשל ההליכים הפליליים נגד רמון, חתום על ההודעה דווקא מזכיר הוועדה, מנהל בתי המשפט בעז אוקון. ההחלטה שאוקון יחתום על ההודעה התקבלה בשיחות בין ברק ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ובין מזוז לרמון.
      לפני פרסום ההודעה ב''רשומות'' עידכן אוקון את רמון - שמנוע מלעסוק בענייני מינוי שופטים - על הפרסום. באופן יוצא דופן פרסום שם המועמדת גם לא לווה בהודעה על מועד כינוס הוועדה. רק לאחר שיתברר מתי ניתן לכנס את הוועדה, מתכוונים בהנהלת בתי המשפט לפרסם גם באמצעים נוספים את דבר מועמדותה של ביניש.

      הגב לתגובה זו

    • לראשונה בתולדות בימ'ש העליון!!!מונתה ביניש מבלי שכיהנה כמשנה לנשיא

      משה, 20/08/07 23:56

      הדרך לנשיאות בית המשפט העליון
      בשנת 2006 הודיע שר המשפטים חיים רמון כי הוא מבטל שיטה זו ומחייב מעתה רישום פרוטוקול דיונים בוועדה לבחירת השופטים. הוא הוסיף כי הוא רואה את ביניש כמועמדת הראויה לתפקיד אך רמז שמינויה לא יקבע בצורה אוטומטית. בעקבות פתיחת חקירה משטרתית נגד השר רמון בגין הטרדה מינית, התמנה מאיר שטרית כממלא מקום שר המשפטים. מיד עם כניסתו לתפקיד, החזיר את שיטת הסיניוריטי וביטל את ההחלטה להנהיג פרוטוקולים בדיונים.
      עם פרישתו של השופט מישאל חשין, ב-16 בפברואר 2006, התפנה כיסאו של המשנה לנשיא בית המשפט העליון. מאחר שעל פי הנוהג המוסכם, השופט הוותיק ביותר לאחר הנשיא מתמנה כמשנה לנשיא, צפויה הייתה הוועדה לבחירת שופטים למנות את ביניש כמשנה לנשיא, אך מאחר שהוועדה לא כונסה במשך חודשים, מונתה ביניש לתפקיד נשיאת בית המשפט העליון מבלי שכיהנה קודם לכן כמשנה לנשיא, לראשונה בתולדות בית המשפט העליון.
      מספר אישים, כדוגמת אמנון רובינשטיין, התנגדו למינויה לתפקיד נשיאת בית המשפט העליון על פי שיטת הסיניוריטי. מנגד, התמיכה הרחבה בביניש התבטאה בהצבעה על בחירתה, ואכן ב-7 בספטמבר החליטה הוועדה לבחירת שופטים פה אחד על אישור מינויה לנשיאות בית המשפט העליון.
      ב-14 בספטמבר 2006, עם פרישתו של הנשיא אהרן ברק, הושבעה ביניש לנשיאת בית המשפט העליון [5].
      [עריכה] בתור נשיאת בית המשפט העליון
      דורית ביניש היא האשה הראשונה בתפקיד נשיאת בית המשפט העליון. היא צפויה למלא תפקיד זה במשך 6 שנים, עד שנת 2012 שבה תגיע לגיל 70, שבו לפי החוק על השופט לפרוש מתפקידו.
      הגב לתגובה זו

      הגב לתגובה זו

    • אם בארזים נפלה שלהבת!!!מערכת המשפט תרמה לערעור אמון הציבור במוסדות

      משה, 20/08/07 23:58

      משה גורלי מדגיש כי התנהלות מערכת המשפט תרמה לערעור אמון הציבור במוסדות המדינה

      18/5/2005

      גם למערכת המשפט תרומה לערעור אמון הציבור באישים ובמוסדות שמנהלים את חייו. עיקר תרומה זו איננה נזקפת דווקא לתוצרים המקצועיים שלה, אלא לפוליטיקה ולנפוטיזם שפשטו בה, למינוי בני משפחה ומקורבים לכל חלקה טובה.

      הדוגמאות לא חסרות: אשתו של אהרן ברק, הבת של דורית בייניש, הבת של מנהל בתי המשפט הקודם דן ארבל, היועץ המשפטי הקודם אליקים רובינשטיין ורעייתו מרים. לעתים נדמה שאין מערכת משפחתית יותר מהשירות הציבורי השיפוטי.

      בשנים האחרונות נחשפה גם הפוליטיקה הירודה של המינויים לבתי המשפט ובעיקר בית המשפט העליון. קודם זה היה השופט מישאל חשין שיצא חוצץ נגד מינוייה של השופטת איילה פרוקצ'יה שהרשיעה את גיסו אלי הורביץ. חשין, שמשמש גם כממונה על האתיקה של השופטים, היה חייב להימנע מהתערבות במינוי זה. פסילתה של פרופסור נילי כהן תוך הפרחת השמצות לגביה, ומבלי לאפשר לה להשמיע את עמדתה, היא דוגמא מצוינת להתנהלות שבגינה היה בית המשפט משפד אחרים, אבל נמנע מליישם את אותן נורמות על עצמו.

      מינוייה של עדנה ארבל הוא דוגמא נוספת לחברה שמביאה חברה תוך עקיפת כל סימני השאלה המטרידים שנלוו למינוי. וכשמשווים מינוי זה להתנגדות העזה לפרופסור גביזון, מתחזקת התחושה שלמועדון העליון מתקבלים רק חברים או יס-מנים. ואם כבר מדברים על חברי מועדון, צריך לזכור את סדרת הזיכויים של בכירי צווארון לבן כיעקב גנות, רפי הוכמן, שמחה דיניץ ואחרים, זיכויים שחלקם התמוה סיפק רוח גבית לשחיתות, רוח שהתחזקה בסדרה ארוכה של חקירות מתוקשרות שלא הניבו דבר, מלבד כותרות ותחושה קשה שהותיר היועץ המשפטי הנכנס מני מזוז שדיבר על סימון מטרות ושיקולים זרים באכיפה. ההתנגשות בין משטר ארבל למשטר מזוז במשרד המשפטים הגבירה בלבול ומבוכה: מה תורם יותר לשחיתות - האינפלציה בהפעלת הכלי הפלילי, או הריסון שבהפעלתו.

      בכל מקרה, התחושה ששלטת היא שהרשעה פלילית היא חזות הכל, וכל מה שלא נושק לרף הגבוה הזה הוא כשר. זהו גן העדן של השחיתות הציבורית שבתוכו חוגגים פוליטיקאים, חבריהם, מקורביהם ובני משפחתם. זהו גן העדן שהמערכת המשפטית לא השכילה להפוך לגיהנום. לא במעשה ולבטח לא בדוגמא אישית.

      הגב לתגובה זו

  • 37.

    מה עם כהלני (ל''ת)

    רביד, 20/08/07 02:09

    הגב לתגובה זו

  • 36.

    ופרשת חיסולו של יעקב נאמן ע''י מיכאל בן יאיר.. (ל''ת)

    הדר, 19/08/07 09:10

    הגב לתגובה זו

  • 35.

    הכל נכון. אבל למה נזכרת רק עכשיו, ולא כשהיית שר? (ל''ת)

    אזרחית, 19/08/07 08:08

    הגב לתגובה זו

  • 34.

    רפול ז''ל היה רמטכל מקצועי ממעלה ראשונה ואיש מוסרי ורגיש לחייליו

    לא בדורנו, 19/08/07 08:00

    כל לכלוך עליו לא ראוי

    כשרואים הזבלה שיש לנו היום במטכ''ל ובמיוחד בממשלה -- זה ממש מגעיל לשמוע!!

    הגב לתגובה זו

  • 33.

    הפרקליטות - אם כל החטאים

    אריה, 19/08/07 07:30

    אם לשפוט לפי התוצאות המתבטאות במספר עסקאות הטיעון - כשהמפורסמת והמבישה מכולן זו עיסקת קצב - אין למדינת ישראל פרקליטות ראויה לשמה.

    הגב לתגובה זו

    • דניאל פרידמן פרופסור למשפטים באוניברסיטת תל אביב, חתן פרס

      משה, 21/08/07 00:05

      דניאל פרידמן פרופסור למשפטים באוניברסיטת תל אביב, חתן פרס ישראל לחקר המשפט (1991) ומאפריל 2007, שר המשפטים בממשלתו של אהוד אולמרט.
      דניאל פרידמן נולד בארץ ישראל, והוא דור שביעי בארץ מצד אמו. למד בתיכון גאולה במגמת גיאוגרפיה וידיעת ארץ ישראל, שסבו, ישראל ויינברג, יסד, והיה פעיל בצופים. ב-1953, בגיל 17, החל כעתודאי את לימודי המשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים, ו''היה מבריק ובולט בגישתו המשפטית כבר בלימודים'', כדברי השופט בדימוס ורדי זיילר. שם הכיר את מישאל חשין, יצחק זמיר, אהרן ברק ויצחק אנגלרד אך התיידד עם ברק בלבד, ועל כך אמר לימים פרופ' קלוד קליין, ''פרידמן הוא תל אביבי שפיתח חשדנות כלפי האליטה הירושלמית'' [1]. בתום לימודיו התגייס לפרקליטות הצבאית. לאחר שירותו הצבאי, החל להתמחות אצל שופט בית המשפט העליון יואל זוסמן, לימים נשיא בית המשפט העליון, ואחר כך היה למתמחה של עו''ד ברוך זייגר. בטרם הסמכתו, השלים את ספרו הראשון, ביטוח רכב מנועי [2].
      למד לתואר מוסמך במשפטים באוניברסיטת הרווארד ולתואר דוקטור למשפטים באוניברסיטה העברית. בשנות השישים כיהן כעוזר אקדמי לפרופ' זאב צלטנר, ולאחר מכן מונה לפרופסור בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב, ובשנים 1974 - 1978 היה לדיקן הפקולטה. ממייסדי מרכז צגלה למחקר בינתחומי של המשפט באוניברסיטת תל אביב ומנהלו הראשון. מחזיק הקתדרה למשפט אזרחי והשוואתי ע''ש דניאל רובינשטיין באוניברסיטת תל אביב. כיהן כפרופסור אורח בבתי הספר למשפטים באוניברסיטאות הרווארד, לונדון, פנסילבניה ופורדהאם.
      בשנות השבעים נמנה עם ממייסדי מפלגת ד''ש, ממנה פרש לאחר הבחירות לכנסת התשיעית, שהתקיימו בשנת 1977, אך המשיך להיות מזוהה עם מפלגת שינוי לאורך השנים, ואף תפס את אחד המקומות האחרונים במרצ, עת הייתה הרשימה המשותפת של שינוי, רצ ומפ''ם ב-1992, וכן את המקום ה-120 ברשימת שינוי בבחירות לכנסת ה-16.
      כתב יחד עם נילי כהן את סדרת הספרים 'חוזים' (המכונה ''פרידמן-כהן'' על ידי הסטודנטים) שנחשבת לאחד משני הספרים החשובים בתחום. על הכרך הראשון בסדרה הם זכו בפרס זוסמן. כן זכה בפרס מינקוף על מצוינות במשפט. בשנת 1983 הוענק לו פרס צלטנר למשפט. בשנת 1985 התמנה לחבר בוועדת בייסקי לחקירת ויסות מניות הבנקים. בשנת 1991 קיבל את פרס ישראל לחקר המשפט. ב-1990 הקים את בית הספר למשפטים של המכללה למינהל ועמד בראשו עד שנת 1997. בשנות השמונים והתשעים דחה פרידמן את הצעותיהם של מאיר שמגר ואהרן ברק להתמנות לשופט בבית המשפט העליון. עסק לעתים גם בפרקטיקה פרטית, החל משנות השישים ועבור בשנות התשעים, עת כתב חו''ד בתשלום בעבור הבנקים הישראלים נגד דו''ח בעניין הסדר החובות של התנועה הקיבוצית אליהם [3].
      פרידמן נחשב נחשב מומחה למשפט מנהלי, למשפט השוואתי ולמשפט אזרחי - דיני חוזים, דיני ביטוח ודיני נזיקין, ופרסם מאמרים רבים בתחומים אלה, בכתב העת ''עיוני משפט'' ובכתבי עת נוספים. חבר האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, המכון האמריקאי למשפטים והאקדמיה הבינלאומית למשפט השוואתי. היה חבר במספר ועדות ייעוץ משפטיות, ובהן הוועדה בראשות אהרן ברק שעסקה בחיבור תזכיר חוק דיני ממונות. מראשוני התומכים ברעיון החוקה לישראל. מתנגד להגירת עבודה לישראל, במיוחד של פלסטינים [4], ולזכות השיבה [5].

      הגב לתגובה זו

    • בתחום המשפט הציבורי התערער האיזון בין הרשות המחוקקת לרשות השופטת

      משה, 21/08/07 00:06

      פרופסור דניאל פרידמן, פרסם מאמר ב''המשפט'', כתב עת של המכללה למינהל, בשם ''פורמליזם וערכים - בטחון משפטי ואקטיביזם שיפוטי''. הפעם מגיע הקול מכיוון לא צפוי - מהאקדמיה, ממי שכבר נוכח בתהליכים אגב קריאת פסקי דין בלבד!!!. אצטט חלק ממילות הסיכום שלו:

      ''....משנות השמונים לערך של המאה הקודמת החלה תפנית, שבמסגרתה אנו עדים למעבר מאקטיביזם שיפוטי מתון וזהיר לאקטיביזם שיפוטי חריף, שהרחיב באופן דרסטי את שיקול דעתם ואת כוחם של בתי המשפט. דרישות פורמאליות שצומצמו כבר בתקופה הקודמת, נמחו כמעט לחלוטין, והערכים שעליהם ביקשו דרישות אלה להגן נותרו לחסדו של שיקול דעתו של בית המשפט, שתפיסת עולמו החלה לדחוק את לשון החוק ואת לשונם של המסמכים הכתובים.

      כל זה נעשה כמובן בשל ערכים שבית המשפט מאמין בהם, אולם התהליך גבה מחיר כבד. המכנה המשותף של הקהילה המשפטית התערער, ובתחום האזרחי נפגע קשות הביטחון המשפטי. יחד עימו נפגעו לא אחת האוטונומיה של הצדדים, הציפיות הסבירות שלהם והאמון בבית המשפט, והתחזקה התחושה, המופרזת לדעתי, שבית המשפט הוא כל יכול ואיננו כפוף למגבלות כל שהן.

      גבר גם הדחף להתדיינות במקרים שבעבר איש לא היה מעלה על דעתו להגיש תביעה, ועמו גדל גם העומס על בתי המשפט.

      בתחום המשפט הפרטי התערער האיזון בין האוטונומיה של הצדדים לבין תפקידו של בית המשפט כמי שמפרש או מיישם את אשר הוסכם ביניהם. בתחום המשפט הציבורי התערער האיזון בין הרשות המחוקקת לרשות השופטת.....''

      הגב לתגובה זו

    • השר התבטא בחריפות בשנים האחרונות נגד שיטת הסיניוריטי על פיה בייניש

      משה, 21/08/07 00:08

      המשפט, נהוג לומר, הוא כמו מטוטלת: נע מצד לצד. את מלוא עוצמתה של המטוטלת הזו חשה ברגעים אלו נשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש. תמיכתה המרומזת בהרשעתו של חיים רמון הסתובבה כעת לעברה כחרב פיפיות, עם מינויו של פרופ' דניאל פרידמן לתפקיד שר המשפטים ועם מינויו האפשרי של מנהל בתי המשפט לשעבר בעז אוקון לתפקיד מנכ''ל המשרד.

      השניים הללו, בלשון המעטה, ''צהובים'' לבייניש. פרידמן התבטא בחריפות בשנים האחרונות נגד שיטת הסיניוריטי, על פיה נבחרה בייניש לתפקיד בהיותה השופטת הוותיקה ביותר בבית המשפט העליון. ''מדובר בנוהג פסול ביותר'', הוא אמר בעבר, והגדיר את הבחירה לפי ותק כפעולה ''בלתי חוקית''.
      מערכת היחסים של בייניש עם אוקון מסובכת אף יותר. אוקון, בן טיפוחיו של ברק, נלחם יחד עמו בניסיונו למנות את פרופ' נילי כהן לבית המשפט העליון. בייניש, שנעמדה על רגליה האחוריות על מנת לסכל את המינוי, לא מחלה על כך. מחנה התומכים של אוקון סומן וכדרכה של בייניש, כשהבשילה העת, הגיעה הנקמה. כשהתמנתה לתפקיד נשיאת בית המשפט העליון היא ביקשה להחליף את אוקון בתפקידו, וזה בתגובה עזב את תפקידו כמנהל וכשופט מחוזי בטריקת דלת.
      אך בייניש היא לא היחידה שיודעת לנקום את נקמותיה. מאבק טיטנים במערכת המשפטית הוא כעת עניין של זמן, ועושה רושם שלכך בדיוק מכוון ראש הממשלה אהוד אולמרט. רמון, שרמז בעבר כי בכוונתו לשנות את שיטת הסניורטי ולבצע מהפכות מרחיקות לכת במערכת, כבר איננו בתפקיד - אבל ידידו אולמרט לוחם כעת את מלחמתו.
      זהו, אם כן, יום הכיפורים של דורית בייניש. כשבהנהגת משרד המשפטים יתייצבו שני כוחות חזקים כל כך, עבודתה תהפוך לכמעט בלתי אפשרית. בכל הנוגע לאוקון, הרי שחילוקי הדעות בין השניים חצו כבר מזמן את הספירה המקצועית, ונדדו אל מחוזותיה של יריבות אישית קשה ומרה. בפרפראזה על האמרה הידועה שהושמעה בשעתו בעניינו של אריאל שרון, אוקון בוודאי יכול לסנן כעת לעברה של בייניש: ''מי שלא רצה אותי כמנהל בתי המשפט, יקבל אותי כמנכ''ל משרד המשפטים''.

      הגב לתגובה זו

    • פרופסור דניאל פרידמן: '' התערער האמון בבית המשפט

      משה, 21/08/07 00:09

      פרופסור דניאל פרידמן: '' התערער האמון בבית המשפט''
      רבים מאיתנו מכירים את התחושה: אתה יושב בשיחה עם חברים שאינם מעולם המשפט, ובלי משים אתה מתוודה שהמצב גרוע. הבעיה היא שאחר כך קשה מאד לנמק את הדברים בשיחה קצרה, כי איך אפשר לומר שכל כך הרבה דברים חמורים קורים במערכת? זה נשמע לא רציני.

      אבל אפשר לומר שבזמן האחרון, אנו נמצאים לפני רעידת אדמה גדולה. משהו בסוף מוכרח להתפוצץ. משהו שיביא להחזרה של מערך הכשרה רציני לעורכי הדין, משהו שיביא לניתוק חבל הטבור בין הפרקליטות ומשרת השופט, משהו שיחזיר את החוק למרכז הבמה ואת השופט לתפקידו המקורי, וגם משהו שישים קץ לחקיקה ראשית ומשנית שיש בה כלכ כך הרבה פופוליזם ותועלתניות נקודתית זרים לעקרונות בסיסיים של משפט תקין.

      סנוניות ראשונות כבר מפלחות את האויר גבוה גבוה, וקול הציוץ שלהן עדיין רפה. ראיתי את דבריו של עו''ד יעקב נאמן המוזכרים למטה.גם את דבריו של ד''ר קלינג השופט בדימוס. אנשים שאינם חוששים עוד כמו רובנו והתחילו לומר דברים שפעם קשה היה להאמין שנשמע.

      והנה עוד אחד: פרופסור דניאל פרידמן, פרסם מאמר ב''המשפט'', כתב עת של המכללה למינהל, בשם ''פורמליזם וערכים - בטחון משפטי ואקטיביזם שיפוטי''. הפעם מגיע הקול מכיוון לא צפוי - מהאקדמיה, ממי שכבר נוכח בתהליכים אגב קריאת פסקי דין בלבד!!!. אצטט חלק ממילות הסיכום שלו:

      ''....משנות השמונים לערך של המאה הקודמת החלה תפנית, שבמסגרתה אנו עדים למעבר מאקטיביזם שיפוטי מתון וזהיר לאקטיביזם שיפוטי חריף, שהרחיב באופן דרסטי את שיקול דעתם ואת כוחם של בתי המשפט. דרישות פורמליות שצומצמו כבר בתקופה הקודמת, נמחו כמעט לחלוטין, והערכים שעליהם ביקשו דרישות אלה להגן נותרו לחסדו של שיקול דעתו של בית המשפט, שתפיסת עולמו החלה לדחוק את לשון החוק ואת לשונם של המסמכים הכתובים.

      כל זה נעשה כמובן בשל ערכים שבית המשפט מאמין בהם, אולם התהליך גבה מחיר כבד. המכנה המשותף של הקהיליה המשפטית התערער, ובתחום האזרחי נפגע קשות הבטחון המשפטי. יחד עימו נפגעו לא אחת האוטונומיה של הצדדים, הציפיות הסבירות שלהם והאמון בבית המשפט, והתחזקה התחושה, המופרזת לדעתי, שבית המשפט הוא כל יכול ואיננו כפוף למגבלות כל שהן.

      גבר גם הדחף להתדיינות במקרים שבעבר איש לא היה מעלה על דעתו להגיש תביעה, ועמו גדל גם העומס על בתי המשפט.

      בתחום המשפט הפרטי התערער האיזון בין האוטונומיה של הצדדים לבין תפקידו של בית המשפט כמי שמפרש או מיישם את אשר הוסכם ביניהם. בתחום המשפט הציבורי התערער האיזון בין הרשות המחוקקת לרשות השופטת.....''

      אני מודה לכל מי שטרח וקרא עד כאן, כנראה שהסנוניות בכל זאת מתרבות ומדי פעם גם נבחין ביעפים נמוכים יותר וקרובים יותר לקרקע המציאות.

      הגב לתגובה זו

    • שר לדוגמה! מר פרודמן כן ישר ואמתי חף מכול הג'יפות וללא רבב

      משה, 21/08/07 00:10

      שר לדוגמה יחי !!!
      לכל שר חקלאות או שיכון יש מה לומר על עניינים אסטרטגיים. השר דניאל פרידמן, לראשונה בישראל, עוסק רק בענייני משרדו

      למרות הכותרות הדרמטיות והמילים קשות שמלוות את הוויכוח ביניהם, האמת היא שאין לי מושג מי צודק, שר המשפטים דניאל פרדימן או נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש. העימות מסעיר את עולם המשפט כמו גם את המערכת הפוליטית. אבל כאזרח ישראלי ממוצע, נעדר השכלה משפטית, אינני מסוגל לגבש דעה לכאן או לכאן.

      פרדימן, כך אני מבין, חושב שהגיע הזמן לנער קצת את האבק שכיסה חלקים ממערכת המשפט ולרענן אותה. אפשר להבין מדוע הוא חושב כך. כל מי שהגיע בשנים האחרונות להיכל משפט, בכל הדרגים, יודע על בשרו שרענון כזה אכן דרוש: משפטים שנמשכים שנים על גבי שנים, שופטים שלא תמיד ברור כיצד הגיעו למעמד הרם, מין הרגשה שכניסה בשער בית משפט פירושה כניסה לפלנטה אחרת, ועוד חוליים ובעיות.

      מהצד השני מייצגת ביניש את הגישה שפרדימן, בלהיטותו לרענן ולנקות, שופך את התינוק יחד עם המים. מי צודק? לא ברור.
      אבל דבר אחד אני מוכרח לציין לזכותו של השר פרדימן: בפעם הראשונה מזה עידנים אני צופה בהשתאות בשר מכהן, שמתמקד בענייני משרדו. מדובר במהפך.

      אנחנו, אזרחי המדינה, התרגלנו הרי לשמוע ולראות את שרי ישראל לדורותיהם מתראיינים מול כל מיקרופון מזדמן בכל נושא ובכל עניין, ולא מתרגשים מהעובדה שתרומתם למשרדים שעליהם הם מופקדים היא אפסית. שהרי כולם פוליטיקאים משופשפים ושאפתנים, שנושאים עיניהם למשרות גבוהות יותר במעלה הפירמידה השלטונית, וכרגע, מה לעשות, הם תקועים זמנית במשרדים אחרים.

      הגב לתגובה זו

    • ביקר את בית המשפט העליון, ובפרט את דורית ביניש, ואת הכוונה למנותה

      משה, 21/08/07 00:11

      [עריכה] יחסיו עם מערכת המשפט בישראל
      בעקבות סיכול מינויה לשופטת בבית המשפט העליון של פרופ' נילי כהן, שותפתו של פרידמן לעבודה האקדמית באוניברסיטת תל אביב וידידתו הקרובה, פרסם פרידמן סדרת מאמרים ב''ידיעות אחרונות'' שבה ביקר את בית המשפט העליון, ובפרט את דורית ביניש, ואת הכוונה למנותה לנשיאת בית המשפט העליון על-פי שיטת הוותק (''סניוריטי'').
      פרידמן תמך בצמצום יכולתו של בית המשפט לבטל חוקים שחוקקה הכנסת.
      בעקבות הרשעתו של חיים רמון פרסם פרידמן מאמר (''ידיעות אחרונות'', 2.2.07), שבו תקף בחריפות את היועץ המשפטי לממשלה, פרקליט המדינה, את שופטיו של רמון ואת מערכת בתי המשפט בישראל. בין השאר כתב:
      ''היועץ המשפטי ופרקליט המדינה נכשלו בהעמדה לדין ללא יסוד מספיק. אולם הכישלון החמור ביותר הוא של בית המשפט, שבמקום להגן על מי שלא היה מקום להעמידו לדין, החליט להרשיעו ולהרוס את חייו ללא יסוד מספיק בחומר הראיות.''
      עבודתו האקדמית של פרידמן זוכה להערכה רבה בקרב הקהילה המשפטית בישראל [8] וספריו בדיני חוזים, ועשיית עושר ולא במשפט נחשבים למובילים בתחומם ומשמשים כחומר לימוד וכמקור משפטי בפקולטות רבות למשפטים. עם זאת יש בקהילה המשפטית כאלה, כדוגמת מישאל חשין [9], המתנגדים לעמדתו הפוליטית ביחס למערכת המשפט.
      [עריכה] ספריו

      הגב לתגובה זו

    • כל העם פרידמן ; צדק כנות ; יושר ואמינות ; האיש הנכון ובמקום הנכון

      משה, 21/08/07 00:18

      יש להניף דגל צהוב לאות הזדהות
      עם מר פרידמן והאג'נדה שלו ,
      כל העם צהובון לבייניש ,
      מר פרידמן המשך ביתר שאת אתה האנטי וירוס של החונטה האליטה הרודנית

      הגב לתגובה זו

    • תלות השופטים והנשיאים בנשיא העליון אינה ראויה ויש לנתקה.

      משה, 21/08/07 00:19

      פרידמן איש של עקרונות

      משה גורלי מסביר למי שלא יודע שהקרב הנוכחי בין פרידמן לביניש הוא מאבק פוליטי על כוח ושליטה
      הציבור מבין שיש מלחמה, אבל לא בדיוק מבין על מה. ואם יבין, ספק אם ממש אכפת לו. ההתלקחות האחרונה היא סביב השאלה מי ימנה את הנשיאים וסגני הנשיאים בבתי המשפט. פרידמן מבקש לנתק את ביניש מהתהליך.

      החוק נותן את סמכות המינוי בידי שר המשפטים בהסכמת נשיא בית המשפט העליון, אלא שמציאות מתמשכת של נשיאים דומיננטיים כאהרן ברק ומאיר שמגר ושרים שסרים בדרך כלל למרותם, הפכה את היוצרות כך שנשיאי בתי המשפט שלטו במינויים. בדיוק כמו שהם שולטים במינויים לבית המשפט העליון, באמצעות המינויים בפועל. הם מחליטים מי מהמחוזיים יזכה לתקופת ניסיון בעליון, ומתעקשים שמינויי הקבע יבואו רק מהקבוצה הזו.

      וכשפרידמן מבקש לטלטל את שתי המסורות האלה בתוך חודש, הגיוני שביניש תתפוצץ. מסורת היא ערך מקודש במשפט, במיוחד כשהיא מקדשת את שליטת נשיאי העליון במערכת.

      אגב, לא בכל המקרים. בלהה גילאור מונתה בידי השרה לבני לנשיאת המחוזי בחיפה בניגוד לדעת ברק. גם גלית ויגוצקי-מור מונתה בידי השר רמון לנשיאת בית המשפט לנוער בניגוד לדעתו. אדמונד לוי מונה לעליון בלחץ שר המשפטים מאיר שטרית, בניגוד לדעת שופטי העליון. אלא שמחלוקות אלה לא קודמו למרכז הבמה הציבורית ולא הוצגו כניסיון של השר למוטט את מערכת השפיטה.

      פרידמן, להבדיל, לא הולך על מינויים נקודתיים, אלא על העיקרון. לשיטתו, תלות השופטים והנשיאים בנשיא העליון אינה ראויה ויש לנתקה. הצעתו היא להעביר לוועדת איתור את בחירת הנשיאים עליהם ימליץ השר בהסכמת הנשיאה. זה אכן יקטין את אחיזת ביניש במינויים, אבל לא ברור למה זה אסון כזה גדול? הרי גם השר זז הצידה לטובת ועדת איתור. אלא שהמאבק הוא פוליטי על כוח, שליטה ומסורות. ובאמת, רק מאבקים כאלה מצדיקים את עוצמת הזעקה שעולה ממכתבה של ביניש.

      הגב לתגובה זו

  • 32.

    רובינשטיין, קול ישר, רהוט ונכון במערבולות השחיתות והפטפטת (ל''ת)

    ליאור, 19/08/07 06:56

    הגב לתגובה זו

  • 31.

    משכמו ומעלה

    ז, 19/08/07 06:08

    אמנון רובינשטיין הוא השמאלני היחיד שאני מעריך. למרות דעותיו הפוליטיות, אני חושב שהאיש משכמו ומעלה. זכורה לי הרפורמות שעשה כשר התקשורת, רפומות שקידמו את שוק התקשורת ממעמד של מדינה טוטאליטאית למדינה מערבית. הציבור לא מודע לכך שאלמלא רובינשטיין ייתכן שהיום היינו עדיין עם ערוץ טלוויזיה בודד, ובזק היה בוודאי חולש גם על התקשורת הסלולארית.

    הגב לתגובה זו

  • 30.

    רובינשטיין לא אמין, הוא מציג דברים ע''פ האינטרס שלו (ל''ת)

    רובינשטיין כזבן, 19/08/07 05:13

    הגב לתגובה זו

  • 29.

    מי זה רפול ומהי הפרשה..

    אלי, 19/08/07 02:13

    תאמר לי מר רובינשטיין מה אתה מעלה פרשות מהאוב, אתה חי בעבר ?
    טוב שלא הבאת את פרשת ארלוזורוב. גם כן פרשן...

    הגב לתגובה זו

    • במקום טענות לגופו של עניין מה שמטריד אותך הוא שהניתוח מתייחס לעבר?

      דניאלה, 19/08/07 04:40

      ואיך אתה מתכוון לקבוע מהי המדיניות הראויה אם לא על בסיס נסיון העבר?

      אולי אתה מסוגל לנחש את העתיד ולספר לכולנו מה נכון לעשות?

      נשמע כמו טיעונים בינישיים- לא ענייני ולא מתייחס קונקרטית לטענות.

      הגב לתגובה זו

  • 28.

    רפול פגע בפרטיות

    חקרני, 19/08/07 02:09

    רפול אכן פגע בפרטיות הקרבן. לא היתה לו כל זכות להחזיק בפלט המחשב שהחזיק. מי שהוציא אותו בודאי עבר עברה. כך שברור שרפול עשה מעשה לו מוסרי בנצלו זאת. השאלה היחידה היא אם כמו האזנת סתר גם כאן עצם החזקת ושמוש במידע הוא עבירה. בית המשפט קבע, בצדק או שלא, שזו לא עבירה. האם היה עדיף שהיועץ יקבע זאת בעצמו? מסופקני. חבל גם שלא הוגש ערעור על הקביעה הזאת שחושפת את כולנו למעקבים.

    הגב לתגובה זו

  • 27.

    אכן טעה מיכאל בן יאיר גם בפעם הזו

    טעויותיו, 19/08/07 01:09

    בד''כ היועץ המשפטי לממשלה הוא תפקיד מקפצה- אבל מיכאן בן יאיר הוא היוצא מהכלל.

    לגופם של דברים- הבעיה היא לא ההפרדה הספיציפית הזו, הבעייה היא שבישראל לא קיימת שיטת האיזונים והבלמים פשוט כי התקשורת היא מאוד מגמתית, היא זנחה ממזמן את תפקידה ככלב השמירה של הדמוקרטיה וכל מי שמבין את זה יכול לעשות סיבובי כותרות אין סופיים על חשבון מי שאינו ''במחנה הנכון''.

    כך עשו לרפול, כך עשו לבאים לפניו וכך עושים לבאים אחריו.

    הגב לתגובה זו

  • 26.

    הפרקליטות רקובה ומלאה באנשים שידם קלה על ההדק

    פרידמן נקה, 19/08/07 00:51

    מי שאין לו בעיה לתפור תיק ולרדוף אדם שאין כל פליליות במעשיו, ראוי בעצמו להרגיש את נחת זרועו של החוק.

    רפול היה ישר. מה שאי אפשר להגיד על הפרקליטים שרדפו אותו.

    הגב לתגובה זו

  • 25.

    ''יעד לחיסול משפטי'' הממלכתיות והאחריות ''ממש'' בולטים

    חי, 18/08/07 23:48

    ''יעד לחיסול משפטי''! לא פחות! האם הכותב באמת רציני בהאשמות הללו? אם כן, אלו האשמות ספציפיות מאוד חמורות נגד אותו יועץ. והיה ראוי שהכותב, שהיה בשיא פעילותו הציבורית באותו תקופה, היה פועל באופן ספציפי בעניין.
    לדאבוני נראה שהכותב קצת נסחף מעבר למה שהוא עצמו מאמין, בלהט הויכוח הציבורי בו הוא מצדד בפרידמן. והשאלה האם אלו התבאטאויות ראויות ואחריות מבחינה ציבורית? חבל, במיוחד שהביקורת עצמה על המקרה ראויה.
    לעניין מסקנת הכותב שיש לפצל את תקפיד היועץ לשתיים, לא ברור כלל שההצעה המוצעת הייתה משנה את התוצאה באותו מקרה, או בכלל. ואם היו שני אנשים שונים בתפקידים אלה, אז מה? זה שהיה בתפקיד היועץ לממשלה היה מאשר למנות אותו לשר, חרף הגשת כתב אישום נגדו על ידי הממונה על התביעה? אני מסופק. ייתכן וישנם ייתרונות אחרים לפיצול התפקיד, אך לא נראה שזה אחד מהם.

    הגב לתגובה זו

    • לחי מבית שמש - שתי נקודות :

      ברוך שטיין, 19/08/07 01:45

      א.לגבי - ''יעד לחיסול משפטי''! לא פחות!

      אכן כן, ורבים (בעיקר בימין) התריעו על כך.
      לגבי רובינשטיין - יתכן שבזמן אמת זה היה נוח לו מסיבות פוליטיות והיום או שהתחרט על כך או שהוא דואג לתדמיתו בהיסטוריה ...

      ב. לגבי '' ... מסקנת הכותב שיש לפצל ... ''

      אכן, אם התפקיד ייפוצל, הרי שקטנים מאוד הסיכויים שכתבי אישום מופרכים מיסודם ועילתם פוליטית באופן בוטה וגלוי, בכלל יוגשו.
      פיצול תפקידים זה הו אומנם תנאי הכרחי אך לא מספיק.
      דרושה רפורמה מקיפה במערכת המשפט ואני מקווה (אם כי לא בטוח לחלוטין) שפרופסור פרידמן הולך בכיוון הנכון.
      כמו''כ דרושה רפורמה מקיפה לא פחות בתשקורת הישראלית.

      הגב לתגובה זו

    • טיפש

      איזבל השולמית, 19/08/07 02:06

      לא הבנת כלום

      הגב לתגובה זו

  • 24.

    בכל מדינה דמוקרטית היועמ''ש ופרקליט המדינה היו מודחים לאלתר על שעשו

    פרקליטה לשעבר, 18/08/07 23:34

    מי שמגיע עם תיק ריק ולמעשה מנסה לחסל פוליטית מועמד לגיטימי לתפקיד שר, היה מועף הביתה לאחר שימוע פומבי והרבה הסברים בארה''ב.

    אצלינו הם מגיעים לבית המשפט העליון. היו לארבל ולרובינשטיין הרבה תיקים ריקים לאישי ציבור שנועדו בעיקר לפאר את שמם כ''לוחמים בשחיתות'' בזמן שסתם הכפישו והכתימו (והרסו את החיים והבריאות) את אותם אישי ציבור.

    הגב לתגובה זו

    • ועתה שניהם שופטים עליונים

      ז, 19/08/07 06:03

      ללמדך שרפורמה במערכת הרקובה הזו הינה הכרחית. לא יתכן שאדם יעבור כך סתם, ללא תקופת צינון, מתפקיד של תובע לתפקיד שופט, ואני לא מתכוון דווקא ליועץ המשפטי לממשלה, אלא לכל תובע אחר. היתה לי ההזדמנות המפוקפקת לראות שופטים שלא ''החליפו את הדיסקט'' יחד עם המעבר מהתביעה את כס השיפוט.

      הגב לתגובה זו

      • הכל תלוי איזה סוג של רפורמה

        א, 20/08/07 22:34

        והרפורמה של שר המשפטים, שכל מטרתה היא לפגוע בבג''צ היא שטות אחת גדולה

        הגב לתגובה זו

  • 23.

    הניתוח נכון אבל יש בעיה אחת במסקנה- התפקיד כבר מפוצל: פרקליט המדינה

    עו''ד, 18/08/07 23:28

    במדינת ישראל קיים כבר הפיצול:
    פרקליט המדינה והיועץ המשפטי לממשלה.

    הבעיה היא באנשים שמכהנים כיועצים משפטיים וכפרקליטי מדינה- שגם אם רואים שהם לא מוכשרים לחלוטין לתפקידם, רודפים אנשים לשווא- (כמו במקרה רפול ונאמן ורמון) ולמעשה משתמשים במערכת המשפט לצרכיהם ולרצונותיהם הפוליטיים (כמו למנוע מנאמן או רפול לכהן כשרים)-
    לעולם לא מפטרים אותם ומראש לא בוחרים אנשים מספיק ראויים, הגונים וישרים.

    צריך לדעת גם לשחרר הביתה יועמ''ש שכשל או לא להגיע למצב שבו בוחרים אנשים לא מספיק מוכשרים או הגונים לתפקיד (מישהו אמר ארבל ורובינשטיין?).

    הגב לתגובה זו

    • לעו''ד החביב (אוי לנו אם זאת רמתכם הכללית) - רובינשטיין כתב על הצורך

      ברוך שטיין, 19/08/07 01:30

      בהפרדת (פיצול) תפקיד היוע''מ והתובע הכללי. הוא כלל לא קשר את תפקידי פרקליט המדינה מול תפקידי היועץ המשפטי.

      הגב לתגובה זו

      • תפקיד פרקליט המדינה שבמדינות רבות הוא שר המשפטים

        עו''ד, 19/08/07 04:33

        כבר מפוצל במדינת ישראל לתובע הכללי שהוא בפועל- פרקליט המדינה וליועץ המשפטי לממשלה.

        ברוב המדינות מדובר בתפקיד אחד (ולנשיא או לראש הממשלה יש יעוץ משפטי- אבל מדובר במהות שונה ממהות היועמ''ש בישראל) ופעמים רבות אותו פרקליט מדינה הוא גם שר המשפטים.

        הגב לתגובה זו

  • 22.

    רובינשטין מרוב שמלץ פולני צפונבוני אתה מתעלם מהבעיה האמיתית=מנהיגות

    יהודי פשוט, 18/08/07 22:39

    מושחתת נתחיל ברמון זה שאתה ושולמית השוצפת יצאתם להגנתו והתעלמתם מנסיון עבריני של רמון ללכלך ילדה תמימה חיילת בצהל שבה עשה הפולני רמון מעשה מגונה באמצע מלחמה דקות לפני דיון בטחוני מטר מלשכת ראש הממשלה. גם המינוי ההזוי של הפרופסור המפוזר כאילו מה הבעיה שלנו היא מערכת המשפט או קריסת המדינה בגלל ששולטים כאן משפחות כמו שרון,מושחתים כאולמרט,עברינים כרמון,דרעי,בניזרי ,הירשנזון,בלומנטל,חזן,הנגבי,גורולובסקי ,רוחמה,יצחק מרדכי קצב ליאור וקצב משה כולם פוליטיקאים שדאגו לעצמם למשפחתם ושכחו שהם נבחרים של עם הבעיה בשיטת הממשל ובתרבות הפשע במגדלים מצופי הזכוכית שבצפון תל אביב חיים בבועה עד שהכל יתפוצץ לנו בפנים!!!

    הגב לתגובה זו

    • ''ילדה'' בת 20 הנמרחת על גבר אכן ממש תמימה...

      ציפציף, 21/08/07 21:47

      והוגדרה כקצינה כאינטלגנטית....
      אם הייתה לוקה בשכלה רק אז אפשר היה להאשים בצדק רב אותו......

      הגב לתגובה זו

  • 21.

    יפה מאוד, אמנון רובינשטיין. (ל''ת)

    לוק, 18/08/07 21:56

    הגב לתגובה זו

  • 20.

    לאיש ציבור מימין אין שום סיכוי בישראל הדיקטטורית

    תכלס, 18/08/07 21:04

    ועד שלא יהיה ערוץ טלוויזיה לימין אין מה לחפש בישראל

    הגב לתגובה זו

    • אתה צודק מאוד (ל''ת)

      שלדון אדלסון, 19/08/07 01:04

      הגב לתגובה זו

  • 19.

    רפול, אללה ירחמו, היה פסול מלכתחילה לתפקידים שצינת

    רפול(?), 18/08/07 20:46

    מטעמי תבונה לא מספקת
    [מפאת כבוד המת לא כתבתי ''טיפשות''].

    הגב לתגובה זו

    • אויל קופץ בראש. מי שמך לבקר. (ל''ת)

      תרמיל, 18/08/07 21:16

      הגב לתגובה זו

    • מה הקשר, חתיכת טמבל ?

      קובי הקאובוי, 18/08/07 21:17

      העניין הוא לא כשירותו או אי כשירותו
      של רפאל איתן, אלא ההצעה
      לפצל את תפקיד היועמ''ש לשני תפקידים.

      הגב לתגובה זו

      • טיפש רפול הציל את המדינה ב 73 מול הסורים!

        עובדה, 18/08/07 21:36

        חמור כמוך מזלזל בו

        הגב לתגובה זו

    • אם רפול ה''טיפש'' היה רמטכל לפני שנה

      דן, 18/08/07 22:32

      התוצאה היתה אחרת מאשר תחת פיקודו של הרמטכ''ל האינטלקטואל.
      רפול היה לוחם ולמי שלא יודע גם איש ספר.

      הגב לתגובה זו

    • התנצלות

      גל. נ., 18/08/07 22:54

      אני מתנצל בפני רפול עליו השלום ,על טיפשותך וחוצפתך.

      להבא שמור את טפשותך לעצמך ,והימנע מחשיפתה בפומבי ובכתב.

      מסור להוריך שאני מצטער על התקלה שארעה להם.

      רפול ז''ל היה אחד מאותם בודדים שישראל חייבת להם את קיומה ,אני מקווה שתזכור זאת היטב.

      הגב לתגובה זו

  • 18.

    בעצם זה לא מפתיע

    שאול א., 18/08/07 20:24

    א. למיטב זכרוני יעקב נאמן הוצע למשרת המשפטים או לאוצר ולא לביטחון, בניגוד למה שכתוב בכתבה.

    ב. אם אכן מדובר במיכאל בן יאיר, אזי התנהלותו כלל אינה מפתיעה. האיש היה כשלון מוחלט, בדומה לחריש בשעתו, הן בפן המשפטי המובהק והן בחוסר יכולתו להבחין בין תפקידו כיועמ''ש לממשלה וכתובע הכללי, לבין דיעותיו הפוליטיות מהצד השמאלי של המפה בישראל. הוא פשוט נתן לדעותיו הפוליטיות להשפיע ולכריע את שיקול דעתו המקצועית. לא פלא שרק אנשי ימין סבלו.

    הגב לתגובה זו

  • 17.

    מחזק את הטענה לגבי שיקולים פוליטים

    רינה, 18/08/07 19:42

    רפול איש משכמו ומעלה, ההאשמה ממש מגוכחת, משום מה יש לי הרגשה כי אם זה היה רבין ז''ל או וילנאי התנהלות הפרקליטות הייתה אחרת. כל המעשה מחזק הטענות של ניסיון של חבורה מצומצמת לכפות ערכים במסווה של שמירת זכויות הפרט ו בשל היות מפלגת ימין בשלטון שנבחרה על ידי רוב ימיני.

    הגב לתגובה זו

  • 16.

    טוב, רפול לא היה מהמפלגה ה''נכונה'',לכן התקשורת התנפלה

    גל, 18/08/07 19:28

    הוא העז לא להיות ילד-טוב-שמאל, ולכן התקשורת התנפלה על ההזדמנות כמוצאת שלל רב.
    איפה דריסת הילדה של אולמרט? שקט... זה טוטא במהירות מתחת לשטיח. רוצה לנחש כמה חודשים של חיים היו לזה אם זה היה ביבי?

    השליטה המוחלטת של השמאל השידור הציבורי ובבתי המשפט הגבוהים הביאה, כמקובל, לשחיתות מוחלטת. לא רק שצריך לפטר חצי מהשופטים בעליונים, וכמו בדמוקרטיות הגדולות, למנות אחרים במקומם עד לאיזון פוליטי מלא (כן. זועמים יקרים, ככה מקובל בגדולות שבדמוקרטיות שבעולם), אלא גם חצי מעיתונאי השידור הציבורי - רשות השידור וגל''צ - צריכים ללכת. טובת המדינה מחייבת זאת.

    איזון זה חשוב וטוב, לא רק בגלל שזה נכון ודמוקרטי, אלא בגלל שכשאין איזון, עושים שטויות., ואין מי שיקום בזמן ויאמר שאלה שטויות. זה התחיל עם ''אנו מפרידים בין עמודי החדשות והדעות'', ולאט לאט הידרדר ל''אי אפשר לצפות מעיתונאי שלא יכתוב לפי דעותיו הפרטיות''.
    והשופטים עוד יותר גרוע, בכלל לא מתימרים אפילו לאיזון והגינות בפסיקות. הם 100% פוליטיים.גל

    הגב לתגובה זו

    • גל-באיזה דמוקרטיות מפטרים שופטים?-''עממיות''??בארהב המינוי לכל החיים!

      Ehad Haam-Zioni, 18/08/07 20:46

      בארבעים (40) השנים האחרונות היו הריפובליקאים בשלטון במשך 28 שנים-ורק בשנה האחרונה הפך בית המשפט העליון לשמרני..... טיבו של בית משפט עליון הוא שגישתו מקפידה על זכויות הפרט ושמירת החוקה מפני מניפולציות פוליטיות(אם יש חוקה)-ולכן בית המשפט הוא יותר ליברלי מהשלטון (אך גם מאזן חריגים קיצוניים מכל צד). האם ידעת שכל התיקונים לחוקה האמריקאית רק הרחיבו את זכויות הפרט?

      הגב לתגובה זו

      • אז מה אתה מציע, שישאר כמו שזה?

        גל, 19/08/07 12:19

        ''הם תפסו את השחיתות, אז שיחזיקו אותה'' בשם נימוק דמגוגי שרק בדמוקרטיות עממיות מפטרים שופטים?
        בארה''ב זה לכל החיים, וזה יכול להמשך כך כי יש מערכת מאוזנת. בתכלס, גם פה לא יעשו את מה שהיצעתי. מה שאפשר לעשות, ''במקום'', זה להתחיל למנות, במקום כל פורש ופורשת, שופט לפי המפתח שהיצעתי. זה מספיק לא עממי בשבילך?
        אתה גם קובע שרק בשמאל יש שופטים שיודעים על זכויות הפרט, וזו שחצנות מתנשאת סטנדרטית של השמאל, ולא ארחיב. אם תבחר להתייחס רק לנקודה הזו ולשנות את הנושא, אדע איזה דמוקרט אתה.

        בחרת להתעלם מנושא מערכת שטיפת המח הציבורית, שלדעתי היא יותר קריטית מנושא השופטים, שכן היא זו שאיפשרה לשחיתות הזו להימשך כל השנים האלה.

        הגב לתגובה זו

    • גל כל מילה בסלע! (ל''ת)

      דוד, 18/08/07 21:33

      הגב לתגובה זו

      • גל- תגובה פגז !!!! (ל''ת)

        כל מילה זהב!!!, 18/08/07 23:33

        הגב לתגובה זו

    • צודק,צודק, צודק, צודק,צודק,צודק,צודק.....וכן הלאה (ל''ת)

      מ.ח., 19/08/07 08:49

      הגב לתגובה זו

  • 15.

    פיצול כן. לסבן אותנו לא!

    יריב, 18/08/07 18:59

    אמנון רובינשטיין צודק כשהוא מציין שבמדינות דמוקרטיות מערביות התפקיד מפוצל.
    מה שהוא בוחר לא לציין זה שבאותן מדינות המשטרה מגישה את כתבי האשמה ולא התובע הכללי שהוא מינוי פוליטי.

    הגב לתגובה זו

  • 14.

    מסכים אבל

    מישהו, 18/08/07 18:53

    הבעיה המרכזית איננה תביעות פליליות נגד מחוקקים אלא מקרים של בוזגלו קטן ולכאורה ''לא חשוב''.

    למחוקקים יש פריבליגה - הם לא נעצרים ולא צריכים להריח את ריח הליזול כאשר ישנו חשד נגדם. בכל זאת הם בוכים כאשר נעשה להם עוול קשה. הם אלו שבחוקים שהם מחוקקים, רוקנו את זכות השתיקה מתוכן. הם אלו שבחוקים שהם מחוקקים מאפשרים לעצור אדם כל כך בקלות לצרכי חקירה. הם אלו שחוקקו חוקים שמאפשרים כל כך בקלות לעצור אדם עד תום ההליכים. הם אלו שמחוקקים חוקים דרקוניים שמאפשרים להעמיד לדין פלילי כל אדם על כל שטות קטנה.

    אנא מהם, אחרי שהם חווים זאת על בשרם, שיועילו בתוכם לחוקק חוקים שמגינים על בוזגלו וכך גם הם יצאו נשכרים.

    הגב לתגובה זו

  • 13.

    פרקליטות המדינה היא כישלון מתמשך

    ביזי, 18/08/07 18:42

    מצד אחד מתנכלת פוליטית לאישי ציבור ויוצאת חדשות לבקרים עם תיק ריק מבית המשפט. התוכנית הפוליטית של אנשי הפרקליטות שקופה מאד ובאה לידי ביטוי מידי פעם באופנים שונים (גלאט ברקוביץ' למשל ...).

    מהצד האחר עוסקת הפרקליטות בחפיפניקיות מדהימה בהכנת 'עיסקות טיעון' עם פושעים אמיתיים אשר ממררים את חיינו ביומיום.

    מזמן היה צריך לנקות את האורווה הזו. או אולי יש לומר- את הדיר.

    הגב לתגובה זו

  • 12.

    ספק רב אם הפיצול ייתן מענה לבעייה

    ש. דהרי, 18/08/07 18:41

    משום שבמוקד הבעיה מצויה העובדה, שהפרקליטות וביה''מ, ברובם המכריע, מחזיקים בהשקפות שמלאניות. עובדה זו, ולא הפיצול, היא הסיבה ליחס הבלתי הוגן כלפי כל חשוד, שאינו מזוהה עם השמאל, כמו רפול וכמו רמון. ומציאות עגומה זו לאתישתנה עם הפיצול המוצע - שהוא רעיון נכון וראוי, כשלעצמו - משום שסביר להניח, שגם התובע הכללי יבוא מתוך אותו מחנה, ולכן מה שהיה הוא שיהיה. מה שדרוש הוא, לדעתי, שינוי יסודי של מרבית כללי המשחק, החל מדרך המינוי של שופטים, של נבחרי הציבור ושל כלך עובדי המדינה בכלולתם וכלה בביקורת שוטפת על פעילותם והחשוב מכל - הטלת אחריות אישית על התנהגותם הרשלנית. כן, כן - גם ביטול החסינות הגורפת העומדת כיום לשופטים.

    הגב לתגובה זו

    • זיהוי לא נכון

      אר, 19/08/07 09:40

      רכן לצעריהן העיתונאים ברובם הגדול עוסקים בכתבותיהם בעיר בהבאת ובהבעת הדעה האישית הפרטית שלהם שהיא נוטה בצורה ברורה לכון השמאל ואולי אפילו לשמאל הקיצוני ,ואז מתרחש העיוות הראשון של הדמוקראטיה שלנו,מכל מקום מקרהו של רמון אינו דומה למקרה רפול ז''ל ונאמן שיבדל לחיים ארוכים,רמון הוא איש שמאל לפחות לפי דעותיו המוצהרות,הוא הובל לכס המשפט עקב טיפשותו האישית אך במפורש מתוך חשש העליונים כי הוא מסוגל שלא לאפשר את תהליכי היסוד של שיטת הסניוריטי לעבוד ובכך לא לאפשר לנשיאת בית המשפט דהיום הגב בינייש להיות נשיאה,זו מהות הדברים,קשר השתיקה מאז של ניצב גולן וכל האחרים ברור ,זהו חשש אמיתי ומוצדק לאור מה שרואות עיננו היום,איך יגדעו את ידהם של אלו שינסו רק להתקרב לעינין.לגבי רפול ללא ספק שהתיק נתפר למידותיו של רפול בידי היועץ לשעבר כיוון שהיה בשורה הימנית ולא השמאלית,גם לנאמן היתה אותה בעיה,אחרי כן לכו וראו את עמותות ברק ,שתיקת הכבשים של שר דהיום ,מכתבה של הגב גלאט ברקוביץ(רציתי להשפיעה ואולי צדקה אך זו לא היתה כוונתה המקורית ,המקור היה השורה הימנית של שרון מול השורה השמאלית החביבה על הפרקליטה....אחיי איש לא יכול לומר שאין קשר סימיביוטי בין תקשורת שרובה בשורה השמאלית,לבין הפרקליטות שרובה בשורה השמאלית,לבין הכל שפיט והאקטיביזם השיפוטי שיושב גם בשורה השמאלית...שיהא לכולם לבריאות אך לעם שרואה ומבין את השיטה של השורה השמאלית נמאס ,ולכן ברור שגם רובינשטיין מבין ביושבו בשורה השמאלית כי המים הגיעו עד נפש..חייבים לשנות ומהר...

      הגב לתגובה זו

      • האם מזוזז שרון והאי היוני גם מתאימים לתאוריה שלך? (ל''ת)

        הבט ימינה ב?, 25/08/07 14:31

        הגב לתגובה זו

  • 11.

    רק גילדה בטיז גילדה ומלחמת כנופיות חוק(ן). (ל''ת)

    יגאל כהן, 18/08/07 18:40

    הגב לתגובה זו

  • 10.

    הכותב עדין עם ''כנופיית שלטון החוק''

    לא נשכח לא נסלח, 18/08/07 18:38

    יש לזכור שרפול רץ וגרף קולות על נושא היושר והאמינות האישית שלו. זה היה למעשה חיסול פוליטי פלילי שבוצע על ידי הגורמים שאמורים לשמור על שלטון החוק. שיטות פעולה אלה ממשיכות להתקים עד היום.

    הגב לתגובה זו

  • 9.

    כל הכבוד לפרופסור אמנון רובינשטיין

    צפנת פענח, 18/08/07 18:23

    הערה אחת. הפרקליטות כמוה ככל שאר זרועות השלטון בישראל מצויה באופן אוטומטי בידי השמאל. לא פלא שהיא פעלה נגד אנשים ישרים כמו רפול ויעקב נאמן, אנשים המזוהים עם הימין. ברור שגם פרקליט המדינה ידע את מה שיודע פרופסור רובינשטיין, ואין בכוונתי לומר שהפרקליט היה ידען ברמתו של פרופסור רובינשטיין. אלא שאין צורך בהשכלה משפטית יוצאת דופן כדי להבין את מה שפרופ' רובינשטיין הסביר. מסקנה: פרקליט המדינה לא טעה, הוא עשה זאת בכוונה כדי להרחיק אנשים לא רצויים לשמאל משולחן הממשלה. כך שולט השמאל בכל מערכות השלטון גם אם הוא באופוזיציה. את התופעה הזאת צריך לעקור מן השורש.

    הגב לתגובה זו

    • רובינשטיין עצמו שמאלן, ואיפה היה כל השנים? נהנה מהיחס המועדף כשמאלן

      ושתק. טוב שנזכר, 19/08/07 00:03

      אמנם השמאל הקיצוני האנטי ציוני קורא לו ימני, אבל רובינשטיין היה תמיד שמאלן וקיבל מכל המערכות הקובעות יחס בהתאם.
      כשראה שהיו עוולות כלפי ימניים לא שמענו שהרים קול.
      חבל היה לו להסתכן ולחשוף את עצמו ליחס העוין מצד הקליקות והאליטות השמאלניות.
      הוא ראה את העוולות ושתק.
      אמנם כל הכבוד שהוא מגלה אומץ היום (שמאלנים אחרים הקוראים לעצמם ''נאורים'' ממשיכים לשתוק ולאמץ לעצמם עוד ועוד סופרלטיבים מזוייפים בלי כל בושה).
      בכל אופן היום זו כבר לא חוכמה גדולה הראויה לציון מיוחד.

      הגב לתגובה זו

  • 8.

    ומה בענין אלייקים רובינשטיין?

    רחל, 18/08/07 18:23

    כדי להגן על מושא הערצתו אריק שרון הוא הסתיר מהציבור במשך חצי שנה שמתקיימת חקירה נגד שרון בחשד ללקיחת שוחד ועבירות נוספות בפרשת סיריל קרן (שנחקרת עד היום!). זה לא מנע ממנו להמשיך לשמש יועץ משפטי לממשלתו של שרון. גם היועץ הנוכחי מוכיח שאין יועץ משפטי מסוגל לחבוש שני כובעים: כשהוא שוקל אם להגיש כתב אישום נגד נשיא מדינה הוא חייב לשקול רק שיקולים של ראש תביעה כללית אבל פתאום קופץ לו שיקול של ''מה יגידו הגויים'' שזה שיקול מובהק של יועץ משפטי לממשלה. ההפרדה בהיא מחוייבת המציאות, בוודאי במדינה כשלנו, שבה אין לסמוך על טוהר כפיהם של ראשי המדינה.

    הגב לתגובה זו

    • אלייקים רובינשטיין? היועץ המשפחתי לממשלה?

      טוב כמו אמנון, 18/08/07 20:51

      פשוט בלתי ראוי.

      הוא היה בלתי ראוי בהיותו יועץ משפחתי לממשלה.

      הוא בלתי ראוי בעליל לשבת בבית המשפט/ח העליון.

      הגב לתגובה זו

      • למה, כי היה דתי ולא שמאלן מוצהר? (ל''ת)

        מבריק הוא לא, 19/08/07 00:05

        הגב לתגובה זו

  • 7.

    כרגיל רובינשטיין צודק (ל''ת)

    אורן, 18/08/07 18:00

    הגב לתגובה זו

  • 6.

    בייניש לא תתן לשנות זאת-כוחה רב מדיי (ל''ת)

    זאב, 18/08/07 17:53

    הגב לתגובה זו

  • 5.

    דמוקרטיה מערבית?

    עמית, 18/08/07 17:52

    כשישראל תתנהג כמו דמוקרטיה מערבית, כלומר מדינה שבה כל האזרחים שווים לפני החוק ללא הבדל דת או לאום, תוכל אולי להשוות.

    ישראל היא מדינה דתית-לאומנית, גם אם הרוב החילוני בה מעדיף להדחיק עובדה מצערת זו.

    הגב לתגובה זו

    • עד כמה שזה מצער אבל אתה צודק 100% אנחנו דמוקרטיה בהשוואה לאפגניטסטן (ל''ת)

      דש, 18/08/07 19:55

      הגב לתגובה זו

    • כן אחמד, שמענו עליך... (ל''ת)

      מה עם הקפה?, 19/08/07 00:06

      הגב לתגובה זו

  • 4.

    יפה כתבת, נקווה שיגיע לאוזניים הנכונות

    אלון, 18/08/07 17:35

    מה שאני לא מבין זה איך אדם אינטליגנט כמוך ושמאלני.
    איך אנשים שכמותך שתקו בהתנתקות במחול השחיתות המשפטי התקשורתי והפוליטי, כולם עשו יד אחת להגנת האתרוג.
    איך לא זעקת.
    ועכשיו שהעובדות ידועות וממדי הפשיעה דהיינו תקשורת-משפט-ממשלה, מה יש לך לומר, האם צריך עוד התנתקות, האם בגלל שזה מתאים לצד שאתה מצודד בו לכן שתיקתך ???

    הגב לתגובה זו

  • 3.

    לשר פרידמן חייבים לבצע חריש עמוק בפרקליטות אסור שמצב זה ימשך. (ל''ת)

    רפי, 18/08/07 17:34

    הגב לתגובה זו

  • 2.

    אמנון ידידי-מה קרה לך??-לא תוכן דבריך אלא הטון התקיפתי שלהם מעציב..

    EHAD HAAM-ZIONI, 18/08/07 17:30

    א-ואפילו רפול זך כשלג-ואפילו שצריך להפריד בין תפקיד היועץ המשפטי לתובע הכללי (דבר שאני מסכים לו ומוסיף שצריך להקים מנגנון של ''הגנה כללית'' של שירות ציבורי במחיר סביר, ולא שטח פרוץ להכנסות עתק של עו''ד יקרניים כפרקליטי הגנה בלעדיים)-האם מקרה זה או אחר הופך אותנו למדינה של ''אין שלטון חוק''???

    ואולי ישראל אינה ''דמוקרטיה מערבית מתוקנת'' מאחר ואין בה שימוע מקיף ופתוח לכל על ידי ועדות הכנסת לגבי מועמדים לאלפי (אלפים) משרות ממלכתיות בכירות (מועמדים לשרים, שגרירים, מינויים צבאיים ומשטרתיים בכירים-כולל שב''כ ומוסד-ומינויים של שופטים בכירים???

    ב-איפה היה אמנון רובינשטיין הישר לפני עשר שנים?? למה אז לא יצאת במאמר זה, או האם המאמר היום הוא תוצאה של מטמורפוזה מעציבה שעברת בשנים האחרונות??

    הגב לתגובה זו

    • מה קרה לו? קרה לו שנפתחו עיניו.

      אום אל צחיח, 18/08/07 19:23

      הגיע הזמן שהרבה אנשים בשמאל יפקחו עיניהם ויצאו מהעבדות האינטלקטואלית שלהם לקונצפציות
      וסיסמאות שאין בינן לבין המציאות דבר.

      הגב לתגובה זו

      • מר אל צחיח-אז אתה אומר שאדם שזז קצת ימינה צריך לתקוף את הפרקליטות?? (ל''ת)

        Ehad Haam-Zioni, 18/08/07 20:33

        הגב לתגובה זו

        • מר ''אחד העם-ציוני'', אדם שזז קצת ימינה נהיה קצת יותר ישר ו...

          ברוך שטיין, 19/08/07 01:10

          ...אז הוא יבקר (מדוע המילה הבוטה ''לתקוף''?) את הפרקליטות אם יש מקום לכך ואפילו ישבח את ''ביבי'' או את הדתיים אם יש מקום לכך.

          וכמובן גם להיפך.

          אנא הבן כי יושר אינטלקטואלי אינו תלוי דעה/מחנה פוליטי, כמקובל במחוזות הסמול ה ''נאורים/ליברלים/סובלנים/פלורליסטיים''

          הגב לתגובה זו

          • מר ''ברוך אבן סותר הציונות''-ממתי יושר הוא עניין של ימין או שמאל-אך..

            Ehad Haam-Zioni, 19/08/07 01:35

            זה מה ש''מר אום אל צחיח''(ובעצם גם אתה) טוענים....

            לידיעתך, אני מכיר את אמנון כבר הרבה שנים כאדם ישר, ולכן אני תמה לסרקזם התקיפתי שאינו מתאים לט(ראה את השורה האחרונה)...וגם ''התעוררותו'' המאוחרת בעשור תמוהה בעיני

            הגב לתגובה זו

            • מר ''אחד העם-ציוני'', למקרא שלשת

              ברוך שטיין, 19/08/07 03:04

              תגובותיך כאן (וגם אחרות) - נראה כי אתה צריך לזוז קצת ימינה על מנת להיות קצת יותר ישר.

              לרגע לא טענתי כי יושר הוא ענין של ימין ושמאל (במובנם הפוליטי).
              יש ישרים בימין וגם בשמאל.
              יש שאינם ישרים גם בימין וגם בשמאל.
              כך בכל חברה אנושית נורמטיבית פחות או יותר.
              אני לא דיברתי על שמאל, אלא על סמול - דהיינו, פסאודו שמאל (אליו אתה ודומיך שייכים).

              בנוסף :
              1. ציוני - דבר וכתוב בעברית (גם את שימך או כינויך).
              2. כשאתה פונה לגולשים אחרים - פנה אליהם בשמם או כינויים.

              הגב לתגובה זו

            • מר שטיין הימנן המדופלם-אולי תקרא את כותרת תגובתך(זז ימינה-נהיה ישר)

              Ehad Haam-Zioni, 19/08/07 06:07

              ......ואז תבקש יפה סליחה ....

              ואגב, מה זה סמאל? עשרים שנה אני הצבעתי יחד עם אמנון נציגי לאוצה מפלגה....

              הגב לתגובה זו

            • מר''שטיין הזורק אבן על הציונות''-הרי לך הגדרתי ש''שמאלני''

              Ehad Haam-Zioni, 19/08/07 06:11

              אדם החושב שמדינת ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי-וחייבת להיות דמוקרטיה מלאה לכל אזרחיה-החייבת לחתור לשלום עם כל שכיניה, כולל הפלשתינאים, על בסיס קוי 67 עם תיקונים הדדיים זהים-ולהתיחס בהגינות חברתית לכל שכבות האוכלוסיה בישראל תוך קיום כלכלה תחרותית הוגנת-וכמובן לשמור על שלטון החוק בארץ המגן על זכויות הפרט וכל קבוצות המיעוט

              אנא הסבר לי מה לא הבנת

              הגב לתגובה זו

            • מר ''אחד העם-ציוני'' - מספר דברים :

              ברוך שטיין, 19/08/07 17:22

              1. פניתי אליך בשם המדוייק בו אתה מזדהה (אם כי בעברית) ולא כיניתי אותך בכינויי גנאי או זילזול בשום תגובה מתגובותי - מדוע זה לא יכול להיות הדדי ?

              2. תקן שגיאות כתיב .
              א. לא כתבתי ''סמאל'' , אלא ''סמול''
              ב. ''לאותה'' ולא ''לאוצה''

              3. מסכים עם כל הנאמר בתגובתך זאת, למעט המשפט : '' על בסיס קוי 67 עם תיקונים הדדיים זהים''.

              4. אנא הסבר לי מה לא הבנת

              הגב לתגובה זו

    • זה שאינו ''אחד העם'' ואינו ''ציוני'' על אף השם שניכס לעצמו, מזמין את

      לנפץ את תיקרת, 19/08/07 00:21

      ''תיקרת הזכוכית'' של הוועדות המסדרות'' שיוכלו להשתלט טוב יותר על מינוי אנשי שלומם השמאלנים.

      מה שקרה לפרופ' רובינשטיין, לדעתי, הוא חוסר יכולת להתמיד בהעמדת הפנים כאילו הכל ''באמת בסדר''. מר רובינשטיין ביסודו הוא אדם ישר. בניגוד למגיב ה''כאילו ציוני'' שימשיך עם הצביעות עד יומו האחרון יש להניח.

      הגב לתגובה זו

  • 1.

    ואיפה היועץ המשפטי היום? שופט בעליון (ל''ת)

    אליקים, 18/08/07 17:27

    הגב לתגובה זו

    • שם היועץ דאז??

      שמחה, 18/08/07 19:28

      למיטב ידיעתי היה זה מיכאל בן-יאיר
      חבל שרובינשטיין לא מציין השם
      זוהי תופעה ישראלית לעטוף דברים באנונימיות

      הגב לתגובה זו

      • אכן היה זה מיכאל בן יאיר

        קובי הקאובוי, 18/08/07 21:18

        החלאתי והאולטרה שמאלני.
        שבנוסף לכל מגרעותיו היה גם בעל
        אופי אנטיפתי ולא נעים לסביבה.

        הגב לתגובה זו

        • ומי היה פרקליט המדינה שהסכים לכתב אישום כזה? (ל''ת)

          נא ליידע את, 18/08/07 23:29

          הגב לתגובה זו

          • דומני שעדנה ארבל היתה פרקליטת המדינה, או ...

            ברוך שטיין, 19/08/07 00:57

            ... דורית בייניש.

            שתיהן דמויות שלא היה ראוי שתגענה לבית המשפט העליון ורצוי שתעופנה משם בהקדם האפשרי.

            הגב לתגובה זו

            • מזעזע- מי שנכשל בתפקידו- ''מועף'' למעלה לעליון? ועכשיו יש בלגן אדיר

              שולי, 19/08/07 07:11

              זה מה שקורה כשמקדמים אנשים שנכשלו בתפקידם במקום להעיף אותם לשוק הפרטי שיכשלו על חשבון זמנם וכספם הפרטי.

              הגב לתגובה זו