• 33.

    דונט וורי פרידמן

    קלי, 10/08/07 14:39

     תגיד לי מה אני יכולה לעשות בשבילך? ילדים?

    הגב לתגובה זו

  • 32.

    תתיחסו לגופן של טענותיו..חשין ובייניש

    מנחם, 10/08/07 13:00

     חלאס עם ההתקפות שלך מיסטר חשין ה''נכבד'' על פרידמן. הוא מקלקל הוא הורס הוא פוגע. דבר לענין חביבי.. מה בדיוק בטענותיו אינו נכון. תפסיק לדבר בפומפוזיות בפלצנות ובהתנשאות על הכרסום על הקילוף ועל הפיחות במעמד ביהמ''ש. היה ממוקד ידיד. היה ענייני.

    הגב לתגובה זו

    • לראשונה בתולדות בימ'ש העליון!!!מונתה ביניש מבלי שכיהנה כמשנה לנשיא

      משה,,, 11/08/07 12:56

      הדרך לנשיאות בית המשפט העליון
      בשנת 2006 הודיע שר המשפטים חיים רמון כי הוא מבטל שיטה זו ומחייב מעתה רישום פרוטוקול דיונים בוועדה לבחירת השופטים. הוא הוסיף כי הוא רואה את ביניש כמועמדת הראויה לתפקיד אך רמז שמינויה לא יקבע בצורה אוטומטית. בעקבות פתיחת חקירה משטרתית נגד השר רמון בגין הטרדה מינית, התמנה מאיר שטרית כממלא מקום שר המשפטים. מיד עם כניסתו לתפקיד, החזיר את שיטת הסיניוריטי וביטל את ההחלטה להנהיג פרוטוקולים בדיונים.
      עם פרישתו של השופט מישאל חשין, ב-16 בפברואר 2006, התפנה כיסאו של המשנה לנשיא בית המשפט העליון. מאחר שעל פי הנוהג המוסכם, השופט הוותיק ביותר לאחר הנשיא מתמנה כמשנה לנשיא, צפויה הייתה הוועדה לבחירת שופטים למנות את ביניש כמשנה לנשיא, אך מאחר שהוועדה לא כונסה במשך חודשים, מונתה ביניש לתפקיד נשיאת בית המשפט העליון מבלי שכיהנה קודם לכן כמשנה לנשיא, לראשונה בתולדות בית המשפט העליון.
      מספר אישים, כדוגמת אמנון רובינשטיין, התנגדו למינויה לתפקיד נשיאת בית המשפט העליון על פי שיטת הסיניוריטי. מנגד, התמיכה הרחבה בביניש התבטאה בהצבעה על בחירתה, ואכן ב-7 בספטמבר החליטה הוועדה לבחירת שופטים פה אחד על אישור מינויה לנשיאות בית המשפט העליון.
      ב-14 בספטמבר 2006, עם פרישתו של הנשיא אהרן ברק, הושבעה ביניש לנשיאת בית המשפט העליון [5].
      [עריכה] בתור נשיאת בית המשפט העליון
      דורית ביניש היא האשה הראשונה בתפקיד נשיאת בית המשפט העליון. היא צפויה למלא תפקיד זה במשך 6 שנים, עד שנת 2012 שבה תגיע לגיל 70, שבו לפי החוק על השופט לפרוש מתפקידו.

      הגב לתגובה זו

      • השר התבטא בחריפות בשנים האחרונות נגד שיטת הסיניוריטי על פיה בייניש

        משה,,, 11/08/07 13:08

        המשפט, נהוג לומר, הוא כמו מטוטלת: נע מצד לצד. את מלוא עוצמתה של המטוטלת הזו חשה ברגעים אלו נשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש. תמיכתה המרומזת בהרשעתו של חיים רמון הסתובבה כעת לעברה כחרב פיפיות, עם מינויו של פרופ' דניאל פרידמן לתפקיד שר המשפטים ועם מינויו האפשרי של מנהל בתי המשפט לשעבר בעז אוקון לתפקיד מנכ''ל המשרד.

        השניים הללו, בלשון המעטה, ''צהובים'' לבייניש. פרידמן התבטא בחריפות בשנים האחרונות נגד שיטת הסיניוריטי, על פיה נבחרה בייניש לתפקיד בהיותה השופטת הוותיקה ביותר בבית המשפט העליון. ''מדובר בנוהג פסול ביותר'', הוא אמר בעבר, והגדיר את הבחירה לפי ותק כפעולה ''בלתי חוקית''.
        מערכת היחסים של בייניש עם אוקון מסובכת אף יותר. אוקון, בן טיפוחיו של ברק, נלחם יחד עמו בניסיונו למנות את פרופ' נילי כהן לבית המשפט העליון. בייניש, שנעמדה על רגליה האחוריות על מנת לסכל את המינוי, לא מחלה על כך. מחנה התומכים של אוקון סומן וכדרכה של בייניש, כשהבשילה העת, הגיעה הנקמה. כשהתמנתה לתפקיד נשיאת בית המשפט העליון היא ביקשה להחליף את אוקון בתפקידו, וזה בתגובה עזב את תפקידו כמנהל וכשופט מחוזי בטריקת דלת.
        אך בייניש היא לא היחידה שיודעת לנקום את נקמותיה. מאבק טיטנים במערכת המשפטית הוא כעת עניין של זמן, ועושה רושם שלכך בדיוק מכוון ראש הממשלה אהוד אולמרט. רמון, שרמז בעבר כי בכוונתו לשנות את שיטת הסניורטי ולבצע מהפכות מרחיקות לכת במערכת, כבר איננו בתפקיד - אבל ידידו אולמרט לוחם כעת את מלחמתו.
        זהו, אם כן, יום הכיפורים של דורית בייניש. כשבהנהגת משרד המשפטים יתייצבו שני כוחות חזקים כל כך, עבודתה תהפוך לכמעט בלתי אפשרית. בכל הנוגע לאוקון, הרי שחילוקי הדעות בין השניים חצו כבר מזמן את הספירה המקצועית, ונדדו אל מחוזותיה של יריבות אישית קשה ומרה. בפרפראזה על האמרה הידועה שהושמעה בשעתו בעניינו של אריאל שרון, אוקון בוודאי יכול לסנן כעת לעברה של בייניש: ''מי שלא רצה אותי כמנהל בתי המשפט, יקבל אותי כמנכ''ל משרד המשפטים''.

        הגב לתגובה זו

      • אם בארזים נפלה שלהבת!!!מערכת המשפט תרמה לערעור אמון הציבור במוסדות

        משה,, 11/08/07 13:09

        מערכת המשפט תרמה לערעור אמון הציבור במוסדות,
        משה גורלי מדגיש כי התנהלות מערכת המשפט תרמה לערעור אמון הציבור במוסדות המדינה

        18/5/2005

        גם למערכת המשפט תרומה לערעור אמון הציבור באישים ובמוסדות שמנהלים את חייו. עיקר תרומה זו איננה נזקפת דווקא לתוצרים המקצועיים שלה, אלא לפוליטיקה ולנפוטיזם שפשטו בה, למינוי בני משפחה ומקורבים לכל חלקה טובה.

        הדוגמאות לא חסרות: אשתו של אהרן ברק, הבת של דורית בייניש, הבת של מנהל בתי המשפט הקודם דן ארבל, היועץ המשפטי הקודם אליקים רובינשטיין ורעייתו מרים. לעתים נדמה שאין מערכת משפחתית יותר מהשירות הציבורי השיפוטי.

        בשנים האחרונות נחשפה גם הפוליטיקה הירודה של המינויים לבתי המשפט ובעיקר בית המשפט העליון. קודם זה היה השופט מישאל חשין שיצא חוצץ נגד מינוייה של השופטת איילה פרוקצ'יה שהרשיעה את גיסו אלי הורביץ. חשין, שמשמש גם כממונה על האתיקה של השופטים, היה חייב להימנע מהתערבות במינוי זה. פסילתה של פרופסור נילי כהן תוך הפרחת השמצות לגביה, ומבלי לאפשר לה להשמיע את עמדתה, היא דוגמא מצוינת להתנהלות שבגינה היה בית המשפט משפד אחרים, אבל נמנע מליישם את אותן נורמות על עצמו.

        מינוייה של עדנה ארבל הוא דוגמא נוספת לחברה שמביאה חברה תוך עקיפת כל סימני השאלה המטרידים שנלוו למינוי. וכשמשווים מינוי זה להתנגדות העזה לפרופסור גביזון, מתחזקת התחושה שלמועדון העליון מתקבלים רק חברים או יס-מנים. ואם כבר מדברים על חברי מועדון, צריך לזכור את סדרת הזיכויים של בכירי צווארון לבן כיעקב גנות, רפי הוכמן, שמחה דיניץ ואחרים, זיכויים שחלקם התמוה סיפק רוח גבית לשחיתות, רוח שהתחזקה בסדרה ארוכה של חקירות מתוקשרות שלא הניבו דבר, מלבד כותרות ותחושה קשה שהותיר היועץ המשפטי הנכנס מני מזוז שדיבר על סימון מטרות ושיקולים זרים באכיפה. ההתנגשות בין משטר ארבל למשטר מזוז במשרד המשפטים הגבירה בלבול ומבוכה: מה תורם יותר לשחיתות - האינפלציה בהפעלת הכלי הפלילי, או הריסון שבהפעלתו.

        בכל מקרה, התחושה ששלטת היא שהרשעה פלילית היא חזות הכל, וכל מה שלא נושק לרף הגבוה הזה הוא כשר. זהו גן העדן של השחיתות הציבורית שבתוכו חוגגים פוליטיקאים, חבריהם, מקורביהם ובני משפחתם. זהו גן העדן שהמערכת המשפטית לא השכילה להפוך לגיהנום. לא במעשה ולבטח לא בדוגמא אישית.

        הגב לתגובה זו

    • מעולם לא עורר מינוי של נשיא ביהמ'ש העליון כזאת מחלוקות כמו המקרה של

      משה,,, 11/08/07 12:58

      סטודנטית בינונית או לוחמת צדק אמיתית?

      מעולם לא עורר מינוי של נשיא ביהמ''ש העליון כזאת מחלוקות כמו המקרה של דורית בייניש. לוחמת צדק, אומרים תומכיה. שופטת אפורה, משיבים המתנגדים
      שר המשפטים אברהם שריר התנגד בזמנו למינוי דורית בייניש לפרקליטת המדינה. בייניש המתינה עד שמקורבה דן מרידור מונה לשר משפטים כדי שיוציא לפועל את המינוי. נשיא בית המשפט העליון מאיר שמגר התנגד בזמנו למינויה לבית המשפט העליון. בייניש המתינה לנשיא הבא, התומך הגדול והעקבי בה, אהרן ברק, כדי להעביר את בחירתה. כמו שבעבר היא לא החליקה בקלות לשום תפקיד, כך גם עתה נערמים קשיים.

      בייניש היא השופטת הראשונה בבית המשפט העליון שמועמדותה לנשיאה מעוררת מחלוקת עזה. פתאום, שיטת השופט הוותיק זוכה למטחי ביקורת. אומרים שזה מנוגד לחוק, אומרים שבג''ץ
      עצמו היה מבקר מינויים לפי ותק במקומות אחרים, אומרים שאתגרי המעמד והניהול מחייבים בחירה מושכלת יותר. אבל בעיקר, המבקרים שוללים את התאמתה האישית והמקצועית.
      דורית בייניש בדיוני וועדת הבחירות /images/archive/gallery/488/831.jpg
      הפוליטיקה הביינישית המפורסמת
      בייניש תמיד היתה שנויה במחלוקת. מסתבר שעשר שנות צינון כשופטת אלמונית ואפורה לא הצליחו להרדים את השדים. הם פרצו שוב, יחד עם הפוליטיקה הביינישית המפורסמת, שנכרכה הפעם בשתי נשים שאיש לא מצליח להבין מדוע האחת מונתה לעליון ומדוע השנייה נפסלה: עדנה ארבל ונילי כהן.

      הסיפורים ידועים: כהן, משפטנית מוערכת, נפסלה על ידי רוב מכריע של שופטי העליון לאחר מסע שכנוע שהובילה בייניש. לסיבות אף פעם לא ניתן ביטוי פומבי, אבל חלקן משתלבות היטב עם דפוס פעולה ביינישי מוכר עוד מימיה בפרקליטות - להקיף את עצמה במקורבים שיענו על שני תנאים: שיהיו נאמנים לה ושלא יאפילו עליה. כהן לא עונה לתנאים אלה, במיוחד לא לתנאי השני מבחינת היכולת המשפטית. ארבל דווקא כן.

      הנזק שנגרם לבית המשפט העליון בפרשה הזו הוא גדול. גם בעבר נדחו מינויים טובים, גם בעבר היו בחישות. אבל להבדיל ממקרים אחרים, הפעם המחלוקת חצתה את מסדרונות הברנז'ה והתפוצצה בדיון ציבורי ותקשורתי, שחשף פוליטיקה מכוערת במיוחד. הכפשות, רכילויות, הרעלת אוזניים ונפשות באמצעות מקורבים. כל אלה לא נחסכו מכהן, בעוד שמארבל נחסכה בדיקה אמיתית של טענות כמו התהדרות שווא בתואר שני או הפנייה לשרה לימור לבנת כדי שתסייע לבעלה לזכות בחברות בדירקטוריון.

      הציבור נדהם מהעוצמות שהתגלו. בייניש לא היתה לבד בסיפור הזה. השופט מישאל חשין לחם נגד כהן, שר המשפטים יוסף לפיד לחם בעד ארבל. ברק היה אמביוולנטי, אבל בייניש נתפסה - במידה רבה של צדק - כבעלת האינטרס והרוח החיה מאחורי שני המהלכים.

      הנזק התעצם בגימוד דימויו של בית המשפט העליון. אם יש בו מקום למשפטנית כארבל ואין בו מקום לכהן או לרות גביזון, האם זהו בית המשפט הטוב ביותר שיכול להיות לנו? הנזק הוסיף ותפח בערעור מעמדו של העליון בקרב האקדמיה המשפטית, וגם בבתי המשפט המחוזיים מתרבים הקולות שלא ממש מעריכים את אלה שדנים בערעורים עליהם. האם בייניש תוכל לעצור את הסחף הזה, את השחיקה הזוחלת הזו? נראה שקשה לחתום על תשובה אופטימית.

      הגב לתגובה זו

    • האם יועץ משפטי לממשלה רשאי להחליט בעניינו של בייניש?

      משה,, 11/08/07 12:59

      האם בייניש הוא ''בלתי שפיט''
      האם יועץ משפטי לממשלה רשאי להחליט בעניינו של בייניש? והאם אפשר לשפוט את בייניש בישראל?
      שבתאי עזריאל, גלובס, 15.2.05
      בימים אלה הודיעה הפרקליטות, שאין מקום להגיש כתב אישום נגד עמותת התזמורת הסימפונית ירושלים ויו''ר העמותה, יחזקאל בייניש, בעלה של דורית בייניש, שופטת בית המשפט העליון, המועמדת לכהן כנשיאה הבאה של העליון.
      הקשר המשפחתי מעורר שתי שאלות עקרוניות: האם יועץ משפטי לממשלה רשאי להחליט בעניינו של בייניש? והאם אפשר לשפוט את בייניש בישראל?
      החלטה בדבר העמדה לדין היא ''מעין-שיפוטית'', כפי שקבעה השופטת דורנר בע''א 6356/99, חטר-ישי נ' ארבל, וחלים עליה כללי הפסלות החלים על שופטים, כאמור בסעיף 77 לחוק בתי המשפט. בעיקרון, כללי האתיקה אסרו על שופטים להימצא בניגוד עניינים, אך החוק תוקן במארס 2004, אחרי שהשופט תיאודור אור טען, שכללי האתיקה לא מחייבים וסירב לבקשת העיתונאי יואב יצחק לפסול עצמו, כשחברו עו''ד פיני רובין הופיע בפניו, בהליך נגד הורביץ (יו''ר טבע וגיסו של השופט מישאל חשין).
      מעתה, החוק מחייב שופט לפסול עצמו כשיש לו עניין ממשי בתוצאות ההליך, בצד להליך או בעורך-דינו. מהחוק עולה, שמזוז ופרקליטיו, המרבים להופיע בפני השופטת בייניש, החליטו בעניין בעלה כשנמצאו בניגוד עניינים, והיה עליהם לפסול עצמם.
      מצד שני, אין אפשרות לשפוט את בייניש גם אם יוחלט להעמידו לדין. בסעיף 24 לחוק בתי המשפט נקבע: ''שופט שהוא בעל דין בהליך אזרחי, יקבע נשיא בית-המשפט העליון את בית-המשפט אשר ידון בהליך''. זוהי החלטה מינהלית, שהנשיא ברק אמר עליה את דעתו: ''יש לנתק את הזיקה (האמיתית או הנחזית) בין שופט כבעל דין לבין ערכאה שבה הוא מכהן או ערכאה הכפופה לסמכותו הערעורית'' (בש''א 5705/00).
      היות שכל הערכאות כפופות לסמכותו הערעורית, עולה, ששופט בית המשפט העליון הוא ''בלתי שפיט'' בישראל, ומכנים זאת ''לאקונה''. הכלל חל גם על קרובי שופט. בבש''א 6732/99, שדנה בבעל דין שהוא אחי שופט מכהן באותה ערכאה, החליט ברק: ראוי כי רציונלים אלו יחולו גם כשבית-משפט מתבקש לדון בעניינו של קרובו (מדרגה ראשונה) של שופט מכהן בו. מצב שבו נדון עניינו של קרוב בבימ''ש שבו מכהן השופט, תקשה על השופט הדן, על השופט הקרוב למתדיין ואולי גם על בעלי הדין. כן, זה עלול לפגום בתדמית ובמעמד המערכת השיפוטית.
      ח''כ מיכאל איתן, שאליו פניתי עם הסוגיה ענה, שהוא ''ער לבעיה של ניהול תביעה כשאחד הצדדים הוא שופט בימ''ש עליון, אך המקרה נדיר מכדי לחוקק חוק. אם תגיש לי הצעת חוק אבחן זאת בכובד ראש''. לשכת עוה''ד החליטה שלא להתערב

      הגב לתגובה זו

    • דורית ביניש - שופטת בבית המשפט העליון

      משה,,,, 11/08/07 13:00

      דורית ביניש - שופטת בבית המשפט העליון
      אשתו של יחזקאל ביניש (המעורב כתובע או כנתבע בהליכים משפטיים שונים), אמה של דניאלה ביניש (לשעבר פרקליטה במחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה, שנהגה להופיע בפני חבריה לערכאה), חברתה של עדנה ארבל (מי שנבחרה בדיל לבית המשפט העליון) ועוד ועוד...

      דורית בייניש: שופטת בית המשפט העליון בתה, דניאלה בייניש, התמחתה אצל נאוה בן-אור, מבכירי פרקליטות המדינה (שפרשה באחרונה). לאחר מכן היתה בן-אור ממונה על דניאלה ביניש ובאותה עת הופיעה לפני אמה, השופטת דורית בייניש. דניאלה בייניש עובדת עדיין בפרקליטות המדינה בירושלים ומופיעה לפני עמיתיה של אמה, שופטי בית המשפט העליון, בהם חברתה הטובה עדנה ארבל. ולבסוף אוסיף ואומר שזוהי חונטה של נישאים מעם, שמעולם לא נבחרו על ידי העם, ומשנבחרו ע''י חברי החונטה - בחירתם לכל החיים. באופן הכי אנטי-דמוקרטי הם משפיעים על כל פן בחיי כולנו, והשפעתם חסרת כל פרופורציה למיעוט שבחר בהם.

      כתבת דיוקן על דורית בייניש - נשיאת העליון הבאה.

      בכתבה ארוכה ומפורטת מעלה משה גורלי את דמותה של בייניש כתככנית אמביציונית, מאלו שהבחישה ומינוי מקורבים הן לחם-חוקם. בפרקליטות - בייניש מפתחת את מנגנון תפירת התיקים על מועמדים בעלי פוטנציאל איום על האליטות, בישולם על אש קטנה ושמירתם בכספת ל''עת סגריר''. לאחר הבאתה לעליון ע''י ברק, שכללה בכישוריה היא ופיתחה לדרגת מועדון חברים סגור את טכניקת ה''חבר-מביא-חבר''. בינייש - שמאל קיצוני בדעותיה ומשפטנית בינונית בכישוריה, יוזמת יחד עם ברק שורה של מינויים מניפולטביים במהלך השנים, המעצבים בכניסתה לכס הנשיאות את ''סביבת העבודה'', שאקורד הסיום לה היא בדחיית מועמדותן של נילי כהן ורות גביזון לשופטות עליונות ומנגד קבלתה של חדלת האישים כעדנה ארבל.
      https://www.makorrishon.co.il/nrg/online/1/ART1/074/837.html
      הגב לתגובה זו

      הגב לתגובה זו

    • דורית ביניש (ב) שופטת בבית המשפט העליון

      משה,,,, 11/08/07 13:02

      המצב שבו שופטים עליונים נשפטים בידי זוטרים למרות כל האיסורים, מחייב חקירת חשדות לכאורה לקנונייה והפרת אמונים ולכל הפחות העמדה לדין משמעתי של המעורבים בכך.
      ראוי לציין שמשרד המשפטים ובית המחוקקים מסרבים ליזום פיתרון.
      בעבר, היועץ המשפטי לממשלה טען בבג''ץ שאין אפשרות בחוק להעמיד לדין משמעתי את המפכ''ל רפי פלד בפרשת הג'אקוזי. נראה שהוא משנה את דעתו בהתאם לצרכים.
      כדאי ליזום במקביל הקמת גוף שאינו מטעם מערכת המשפט, שיחקור וישפוט שופטים ופרקליטים.
      פנייה לוועדה לבחירת שופטים בעניין מועמדותה של ביניש לנשיאה, שבתאי עזריאל, 4.9.06
      כידוע, הוועדה אינה משיבה למסתייגים. כך או אחרת, בייניש נבחרה לכהן כנשיאת בית המשפט העליון וביום 14.9.06, היא הושבעה על ידי ח''כ דליה איציק, שהחליפה את הנשיא קצב מפאת ''נבצרותו הפיקטיוויות''
      איך נבחרה ביניש לנשיאה - סאטירה - 11.9.06
      לפחות, חוש ההומור עוד נותר לנו להתמודד עם המציאות. אז בואו ונדמה, כיצד לדעתכם התנהלה הישיבה של הוועדה לבחירת שופטים ואיך נבחרה בייניש
      נספחים שצורפו לפנייה אל מבקר המדינה
      א' - מכתב התראה מיום 31.7.06 מאת שבתאי עזריאל אל השופט דותן - קישור
      התראה לשופט דותן, שאינו רשאי לנהל הליכים משפטיים כנגד שופטים עליונים ובני משפחותיהם
      ב' - ''האם בייניש הוא 'בלתי שפיט'?'', רשימה עיתונאית, שבתאי עזריאל, גלובס, 19.2.05 - קישור
      הרשימה נכתבה לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה החליט שאין להעמיק לדין את יחזקאל ביניש. על כך הועלו תהיות, כיצד מי שנציגיו מופיעים בפני דורית ביניש, מחליט בענייני בעלה והאם אפשר בישראל לשפוט שופטים עליונים ובני משפחותיהם?
      ג' - ''הפרקליטות קבעה: לא יוגש כתב אישום נגד עו''ד בייניש בגין אי העברת ניכויים'', רשימה עיתונאית, יואב יצחק, אתר מחלקה ראשונה, 8.2.05 - קישור
      הסקירה הנרחבת ביותר על ''פרשת ביניש'' מצוייה באתר של יואב יצחק, NFC. זוהי אחת הכתבות
      ד' - ''העיקר שהבעל יהיה מרוצה'', רשימה עיתונאית, יאיר שפירא, ''מקור ראשון'' 30.9.04 - קישור
      שפירא ממקור ראשון, כותב מזה מספר שנים באופן ענייני ויסודי על מערכת המשפט, וכתיבתו גדושה בתיאורים. זוהי אחת מרשימותיו, על יחזקאל הבעל
      ה' - תלונה על שחיתות לכאורה בוועדה לבחירת שופטים, שבתאי עזריאל אל מבקר המדינה, 3.5.04 - קישור
      לאחר בחירתה של עדנה ארבל לבית המשפט העליון, מלאה התקשורת בתיאורים כיצד התרחשהליך הבחירה. בקיצור, מדובר במספר אנשים שניכסו לעצמם את הוועדה, בוחרים את אנשיהם בדילים, נמנעים מפרוטוקולים, ועושים בתוכה כרצונם, לא לטובת הציבור אלא לטובת חבריהם ולטובתם
      ו' - ''באתיקה אין די'', רשימה עיתונאית, מאת יצחק זמיר, הארץ, 8.12.04 - קישור
      יצחק זמיר הוא שופט עליון בדימוס. איש צבוע ופתלתל, שמותח ביקורת על מינויים פגומים, אתיקה חסרה וכו'. כמה מעניין לבחון אם הוא מוכן ליישם את הטפות המוסר הכפול שלו על חבריו במערכת המשפט

      ז' - ''העתירה נדחית ותמסור ד''ש חמה לאמא'', כתבת תחקיר, שבתאי עזריאל, מוסף הארץ, 14.10.05 - קישור
      זוהי כתבת תחקיר מגזינית על הנפוטיזם במערכת המשפט, שהיוותה ריכוז כל הידוע עד לאותה עת ונחשבה למקיפה ביותר שנכתבה על הנושא
      ח' - תלונה על מינוייה של נציבת תלונות הציבור על השופטים, שבתאי עזריאל אל מבקר המדינה, 7.8.06 - קישור
      כמה מביש... טובה שטרסברג-כהן, נבחרה לכאורה בדרך של מירמה לכהן כנציבת תלונות הציבור על השופטים. המבצעים הם שר המשפטים טומי לפיד, נשיא בית המשפט העליון אהרון ברק והיועץ המשפטי לממשלה אליקים רובינשטיין. השותקים הם אנשי האקדמיה למשפטים

      הגב לתגובה זו

    • דורית ביניש (א) שופטת בבית המשפט העליון

      משה,, 11/08/07 13:37

      אשתו של יחזקאל ביניש (המעורב כתובע או כנתבע בהליכים משפטיים שונים), אמה של דניאלה ביניש (לשעבר פרקליטה במחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה, שנהגה להופיע בפני חבריה לערכאה), חברתה של עדנה ארבל (מי שנבחרה בדיל לבית המשפט העליון) ועוד ועוד...
      פנייה למבקר המדינה לחקור חשדות לכאורה לקנוניה בין משפחת ביניש והשופטים דוד חשין וצבי דותן, 4.9.06
      הצטרפות לפנייה
      יש לפנות במייל אל מבקר המדינה עם הנוסח המוצע הבא:
      מאת (שם ומשפחה, תואר או כל נתון אחר, כתובת וטלפון). הריני מבקש/ת לחקור חשדות לכאורה לקנונייה בין משפחת בייניש ובין השופטים דוד חשין וצבי דותן, בהסתמך על המתואר בפנייתם של קבוצת אזרחים מיום 4.9.06.

      אפשרות נוספת היא, להוריד את הפנייה (קובץ וורד מוגן סיסמא), לסמנו ולהעתיקו לקובץ חדש (התהליך, כדי לזהות שהקובץ אינו מקורי), ולאחר מכן להוסיף, לגרוע ולשנות לפי דעתך ולשלוח במייל או בפקס 02-6665150

      ביום 4.9.06, פנו תשעה אזרחים למבקר המדינה לחקור חשדות לכאורה לקנונייה בין משפחת ביניש והשופטים דוד חשין וצבי דותן, ולהלן נסיבות הפנייה:

      עו''ד יחזקאל ביניש (להלן יחזקאל), הוא בעלה של השופטת העליונה דורית ביניש (להלן דורית). יחזקאל היה מעורב כנתבע בהליכים משפטיים שונים, בגלל פרשת התזמורת הסימפונית בירושלים, ובשלב כלשהו, ההליכים הופסקו לפי החלטה של מני מזוז, היועץ המשפטי לממשלה. על כך כתב בהרחבה יואב יצחק (קישור לכתבות באתר NFC)

      כמו כן, יחזקאל מנהל הליכים משפטיים כתובע, בפני השופט צבי דותן מבית משפט השלום בהרצליה.

      אלא שכל ההליכים הללו מתנהלים בניגוד לפסיקה, לחוק, לכללי האתיקה ולכללי מניעת ניגודי עניינים

      אולי קשה להאמין, אך בחוק קיימת לאקונה ידועה לכל, ולפיה אין אפשרות לשפוט בישראל שופטים עליונים ובני משפחותיהם. למרות זאת, בהיתממות בלתי נסבלת, שופטים עליונים וקרוביהם מתייצבים כתובעים או נתבעים בפני שופטים זוטרים שקידומם תלוי בנשפטים שלהם או שהם כפופים לסמכותם הערעורית של הנשפטים שלהם
      מדוע מבקר המדינה הוא הכתובת לבדיקת החשדות?
      מדוע מני מזוז אינו כתובת מתאימה? כי הוא עצמו אלוף ניגודי העניינים בישראל.
      מדוע נציבת תלונות הציבור על השופטים אינה הכתובת המתאימה? כי היא עצמה מינוי בלתי חוקי שהושג בדרך של מירמה.
      מדוע המשטרה אינה הכתובת? נו באמת... אשתו של מני מזוז היא המשנה ליועץ המשפטי למשטרה.
      מדוע נשיא בית המשפט העליון אינו הכתובת המתאימה?
      פרטים נוספים קרא בתלונה שהופנתה אל מבקר המדינה

      שחיתות משתרשת ומתמשכת במערכת המשפט!!

      יש לזכור שמערכת המשפט גדושה במינויים בלתי חוקיים, חיפוי הדדי, ניגודי עניינים, חוסר שקיפות, דילים וקומבינות, נפוטיזם חמור ביותר, מצגי מירמה בבית המשפט על ידי הפרקליטות, בני משפחה הכפופים זה לזה וכיוצ''ב. כל המתואר, שידוע היטב לכל העוסקים בתחום, הוא תוצאה של עצימת עיניים עקשנית.

      הגב לתגובה זו

  • 31.

    פייגלין - צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים... (ל''ת)

    בינונימי, 10/08/07 12:24

    הגב לתגובה זו

  • 30.

    Note also that

    Yossi, 09/08/07 04:39

    The Israeli judges are like the politicians. Barak decided that they have the right to decide every subject, ''akol shafit''. The people will be better off if the courts will deliver justice, in a reasonable time, instead of telling the IDF how to protect Israel's security. Y

    הגב לתגובה זו

  • 29.

    לא נכון- כל השרים הורסים את משרדיהם (ל''ת)

    התם, 08/08/07 21:15

    הגב לתגובה זו

    • תלות השופטים והנשיאים בנשיא העליון אינה ראויה ויש לנתקה.

      משה,, 11/08/07 13:14

      פרידמן איש של עקרונות

      משה גורלי מסביר למי שלא יודע שהקרב הנוכחי בין פרידמן לביניש הוא מאבק פוליטי על כוח ושליטה
      הציבור מבין שיש מלחמה, אבל לא בדיוק מבין על מה. ואם יבין, ספק אם ממש אכפת לו. ההתלקחות האחרונה היא סביב השאלה מי ימנה את הנשיאים וסגני הנשיאים בבתי המשפט. פרידמן מבקש לנתק את ביניש מהתהליך.

      החוק נותן את סמכות המינוי בידי שר המשפטים בהסכמת נשיא בית המשפט העליון, אלא שמציאות מתמשכת של נשיאים דומיננטיים כאהרן ברק ומאיר שמגר ושרים שסרים בדרך כלל למרותם, הפכה את היוצרות כך שנשיאי בתי המשפט שלטו במינויים. בדיוק כמו שהם שולטים במינויים לבית המשפט העליון, באמצעות המינויים בפועל. הם מחליטים מי מהמחוזיים יזכה לתקופת ניסיון בעליון, ומתעקשים שמינויי הקבע יבואו רק מהקבוצה הזו.

      וכשפרידמן מבקש לטלטל את שתי המסורות האלה בתוך חודש, הגיוני שביניש תתפוצץ. מסורת היא ערך מקודש במשפט, במיוחד כשהיא מקדשת את שליטת נשיאי העליון במערכת.

      אגב, לא בכל המקרים. בלהה גילאור מונתה בידי השרה לבני לנשיאת המחוזי בחיפה בניגוד לדעת ברק. גם גלית ויגוצקי-מור מונתה בידי השר רמון לנשיאת בית המשפט לנוער בניגוד לדעתו. אדמונד לוי מונה לעליון בלחץ שר המשפטים מאיר שטרית, בניגוד לדעת שופטי העליון. אלא שמחלוקות אלה לא קודמו למרכז הבמה הציבורית ולא הוצגו כניסיון של השר למוטט את מערכת השפיטה.

      פרידמן, להבדיל, לא הולך על מינויים נקודתיים, אלא על העיקרון. לשיטתו, תלות השופטים והנשיאים בנשיא העליון אינה ראויה ויש לנתקה. הצעתו היא להעביר לוועדת איתור את בחירת הנשיאים עליהם ימליץ השר בהסכמת הנשיאה. זה אכן יקטין את אחיזת ביניש במינויים, אבל לא ברור למה זה אסון כזה גדול? הרי גם השר זז הצידה לטובת ועדת איתור. אלא שהמאבק הוא פוליטי על כוח, שליטה ומסורות. ובאמת, רק מאבקים כאלה מצדיקים את עוצמת הזעקה שעולה ממכתבה של ביניש.

      הגב לתגובה זו

      • כב' נשיאת בית משפט העליון הגב' בייניש ! מאחר וקראתי את כל התגובות

        משה,, 11/08/07 13:48

        גב' בייניש לאחר שקראתי את כל התגובות!!!במילה1 נגמר לך הסוס
        ואם את באמת רוצה להחזיר לנו העם את האמון במערכת בית המשפט בכלל ובפרט בית משפט העליון כפי שהבטחת
        קחי יוזמה והתפטרי לאלתר ויפה שעה קודם לא ניתן להחזיק את המקל משני הקצוות גם חונטה גם חבר מביא חבר .
        לשיטתך יד מלטפת ויד סוטרת לי אישית אין אמון בעליון בסנט אחד . מר פרידמן העם אתך המשך וביתר שאט עד הלום .
        כבוד נשיאת בית משפט העליון הגב' בייניש אינה ראויה למשרה זו ולראיה הציבור שפט (נשוא כתבה זו)

        הגב לתגובה זו

    • בתחום המשפט הציבורי התערער האיזון בין הרשות המחוקקת לרשות השופטת

      משה,, 11/08/07 13:16

      פרופסור דניאל פרידמן, פרסם מאמר ב''המשפט'', כתב עת של המכללה למינהל, בשם ''פורמליזם וערכים - בטחון משפטי ואקטיביזם שיפוטי''. הפעם מגיע הקול מכיוון לא צפוי - מהאקדמיה, ממי שכבר נוכח בתהליכים אגב קריאת פסקי דין בלבד!!!. אצטט חלק ממילות הסיכום שלו:

      ''....משנות השמונים לערך של המאה הקודמת החלה תפנית, שבמסגרתה אנו עדים למעבר מאקטיביזם שיפוטי מתון וזהיר לאקטיביזם שיפוטי חריף, שהרחיב באופן דרסטי את שיקול דעתם ואת כוחם של בתי המשפט. דרישות פורמאליות שצומצמו כבר בתקופה הקודמת, נמחו כמעט לחלוטין, והערכים שעליהם ביקשו דרישות אלה להגן נותרו לחסדו של שיקול דעתו של בית המשפט, שתפיסת עולמו החלה לדחוק את לשון החוק ואת לשונם של המסמכים הכתובים.

      כל זה נעשה כמובן בשל ערכים שבית המשפט מאמין בהם, אולם התהליך גבה מחיר כבד. המכנה המשותף של הקהילה המשפטית התערער, ובתחום האזרחי נפגע קשות הביטחון המשפטי. יחד עימו נפגעו לא אחת האוטונומיה של הצדדים, הציפיות הסבירות שלהם והאמון בבית המשפט, והתחזקה התחושה, המופרזת לדעתי, שבית המשפט הוא כל יכול ואיננו כפוף למגבלות כל שהן.

      גבר גם הדחף להתדיינות במקרים שבעבר איש לא היה מעלה על דעתו להגיש תביעה, ועמו גדל גם העומס על בתי המשפט.

      בתחום המשפט הפרטי התערער האיזון בין האוטונומיה של הצדדים לבין תפקידו של בית המשפט כמי שמפרש או מיישם את אשר הוסכם ביניהם. בתחום המשפט הציבורי התערער האיזון בין הרשות המחוקקת לרשות השופטת.....''

      הגב לתגובה זו

    • השר התבטא בחריפות בשנים האחרונות נגד שיטת הסיניוריטי על פיה בייניש

      משה,, 11/08/07 13:17

      המשפט, נהוג לומר, הוא כמו מטוטלת: נע מצד לצד. את מלוא עוצמתה של המטוטלת הזו חשה ברגעים אלו נשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש. תמיכתה המרומזת בהרשעתו של חיים רמון הסתובבה כעת לעברה כחרב פיפיות, עם מינויו של פרופ' דניאל פרידמן לתפקיד שר המשפטים ועם מינויו האפשרי של מנהל בתי המשפט לשעבר בעז אוקון לתפקיד מנכ''ל המשרד.

      השניים הללו, בלשון המעטה, ''צהובים'' לבייניש. פרידמן התבטא בחריפות בשנים האחרונות נגד שיטת הסיניוריטי, על פיה נבחרה בייניש לתפקיד בהיותה השופטת הוותיקה ביותר בבית המשפט העליון. ''מדובר בנוהג פסול ביותר'', הוא אמר בעבר, והגדיר את הבחירה לפי ותק כפעולה ''בלתי חוקית''.
      מערכת היחסים של בייניש עם אוקון מסובכת אף יותר. אוקון, בן טיפוחיו של ברק, נלחם יחד עמו בניסיונו למנות את פרופ' נילי כהן לבית המשפט העליון. בייניש, שנעמדה על רגליה האחוריות על מנת לסכל את המינוי, לא מחלה על כך. מחנה התומכים של אוקון סומן וכדרכה של בייניש, כשהבשילה העת, הגיעה הנקמה. כשהתמנתה לתפקיד נשיאת בית המשפט העליון היא ביקשה להחליף את אוקון בתפקידו, וזה בתגובה עזב את תפקידו כמנהל וכשופט מחוזי בטריקת דלת.
      אך בייניש היא לא היחידה שיודעת לנקום את נקמותיה. מאבק טיטנים במערכת המשפטית הוא כעת עניין של זמן, ועושה רושם שלכך בדיוק מכוון ראש הממשלה אהוד אולמרט. רמון, שרמז בעבר כי בכוונתו לשנות את שיטת הסניורטי ולבצע מהפכות מרחיקות לכת במערכת, כבר איננו בתפקיד - אבל ידידו אולמרט לוחם כעת את מלחמתו.
      זהו, אם כן, יום הכיפורים של דורית בייניש. כשבהנהגת משרד המשפטים יתייצבו שני כוחות חזקים כל כך, עבודתה תהפוך לכמעט בלתי אפשרית. בכל הנוגע לאוקון, הרי שחילוקי הדעות בין השניים חצו כבר מזמן את הספירה המקצועית, ונדדו אל מחוזותיה של יריבות אישית קשה ומרה. בפרפראזה על האמרה הידועה שהושמעה בשעתו בעניינו של אריאל שרון, אוקון בוודאי יכול לסנן כעת לעברה של בייניש: ''מי שלא רצה אותי כמנהל בתי המשפט, יקבל אותי כמנכ''ל משרד המשפטים''.

      הגב לתגובה זו

    • השר החדש: אגן על הציבור מהשחיתות ,מצא: הוא מונה בגלל האגנדה

      משה,, 11/08/07 13:19

      השר החדש: אגן על הציבור מהשחיתות

      הכנסת אישרה את מינוי פרופ' דניאל פרידמן לשר המשפטים, שהבטיח לשמור על שלטון החוק אבל גם לשפר. ''הנימוקים החזקים ביותר ששמעתי נגד התפקיד היו מאנשי הביטחון''

      הכנסת אישרה היום ברוב של 50 תומכים מול 24 מתנגדים את מינויו של פרופסור דניאל פרידמן לשר המשפטים. לאחר הברכות של יו''ר דליה איציק ולאחר שהצהיר אמונים אמר השר הטרי: ''תודה רבה. אשתדל להצדיק את האמון שניתן לי'', ותפס את מקומו ליד שולחן הממשלה.

      שר המשפטים דניאל פרידמן אמר בהצהרה ראשונה לאחר השבעתו, שלקראת קבלת התפקיד הוא שמע נימוקים רבים מדוע לא לקבל את התפקיד ולמה כן כדאי. ''החזקים ביותר נגד קבלת התפקיד היו ההסברים ששמעתי מאנשי הביטחון על סידורי האבטחה שמצפים לי'', הוא התלוצץ.
      לאן מועדות פניך?
      מינויו של פרופ' פרידמן מתקבל במערכת המשפט בדעות חלוקות. בעוד איש לא חולק על יכולותיו, יש כאלה שמסתייגים מהתקפותיו הרבות על המערכת

      לכתבה המלאה
      ''אני אסיר תודה על התמיכה הרחבה שקיבלתי בכנסת לא רק מצד מי שהצביע בעד, אלא גם מצד מי שהצביע נגד וניגש אליי להביע תמיכה'', המשיך ואמר. ''בכוונתי להמשיך תוך שיתוף פעולה מלא עם כל הגורמים במערכת המשפט ובמערכת אכיפת החוק''.

      את דבריו סיכם פרידמן באומרו שהמטרה שלו היא ''לשמור על שלטון החוק אבל גם לשפר, לשמור על כבודם של בתי המשפט וגם על זכויות הציבור שנפגע מעבריינות ומשחיתות''.

      מצא: הוא מונה בגלל האגנדה
      על מינויו של פרופסור פרידמן הודיע אתמול ראש הממשלה, אהוד אולמרט, מינויו של פרידמן הובא אמש לאישור הממשלה, לאחר שהשרים הוזמנו לישיבה מיוחדת בשעה 18:00. פרופ' פרידמן יחליף בתפקיד את שרת החוץ, ציפי לבני, ששימשה כממלאת מקומו של שר המשפטים שהתפטר, חיים רמון.

      ''פרופסור פרידמן הוא האיש המתאים ביותר לכהונת שר המשפטים'', אמר אולמרט, בהודעה רשמית שפורסמה מטעמו בנוגע למינוי. ''הוא משפטן בעל שיעור קומה עולמי, ישקוד על המשך ביצור שלטון החוק במדינה, שיפור מערכת אכיפת החוק, חיזוק המאבק בפשיעה ובשחיתות, ייעול ושיפור השירות לאזרח וקיצור זמן ההמתנה במערכת המשפט''.

      לעומתו, המשנה לשעבר לנשיא בית המשפט העליון, אליהו מצא, לא מיהר כל כך לברך, ואמר בראיון לגלי צה''ל ש''פרופסור דניאל פרידמן התמנה לתפקיד שר המשפטים בשם האגנדה שהוא התחיל לפרסם מאז שמועמדותה של ידידותו הקרובה
      נילי כהן לבית המשפט העליון נדחתה''.

      מצא בחר להגיד בקול את מה שרבים מעמיתיו לשעבר שעדיין מכהנים בתפקיד אומרים בחדרי חדרים. ''המינוי עלול, אבל הוא לא חייב, להביא להחרפה ביחסים בין שר המשפטים לבין הרשות השופטת והמערכות האחרות'', אמר מצא. ''הוא איש רציני מאד, ידען גדול ודעתן'', החמיא מצא, ''אלא שלא בשל תכונותיו אלה הוא התמנה, אלא בשם האג'נדה שהוא התחיל לפרסם מאז שמועמדותה של ידידותו הקרובה נילי כהן לבית המשפט העליון נדחתה.

      ''מאז החלה הביקורת, שגלשה לסגנון משתלח בכל מה שקשור במערכות'', המשיך מצא. ''אינני יודע אם הכל אישי, אבל הנפץ שעורר את כל העניין היה ככל הנראה הדבר הזה. עד לפרשה הזאת אני לא זוכר שהוא מתח ביקורת על המערכת, יצא במסע צלב כל כך מתוקשר נגד האקטיביזם השיפוטי, שיטת המינויים והאג'נדה האישית של אהרן ברק, נשיא בית המשפט העליון דאז''.
      דפדף בחדשות
      אריק בנדר

      הגב לתגובה זו

    • שר המשפטים להגביל את כהונתם של נשיאי בתי משפט

      משה,,, 11/08/07 13:20

      הכנסת אישרה ברוב גדול את הצעתו של שר המשפטים להגביל את כהונתם של נשיאי בתי משפט וסגניהם לשבע שנים. השר פרידמן: ''החוק יתרום תרומה משמעותית לעצמאותה ולתפקודה של מערכת המשפט'' כל העם פרידמן יחי הצדק הכבוד והיושר מר פרידמן העם איתך ובהצלחה

      הגב לתגובה זו

    • דניאל פרידמן פרופסור למשפטים באוניברסיטת תל אביב, חתן פרס

      משה,,, 11/08/07 13:23

      דניאל פרידמן פרופסור למשפטים באוניברסיטת תל אביב, חתן פרס ישראל לחקר המשפט (1991) ומאפריל 2007, שר המשפטים בממשלתו של אהוד אולמרט.
      דניאל פרידמן נולד בארץ ישראל, והוא דור שביעי בארץ מצד אמו. למד בתיכון גאולה במגמת גיאוגרפיה וידיעת ארץ ישראל, שסבו, ישראל ויינברג, יסד, והיה פעיל בצופים. ב-1953, בגיל 17, החל כעתודאי את לימודי המשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים, ו''היה מבריק ובולט בגישתו המשפטית כבר בלימודים'', כדברי השופט בדימוס ורדי זיילר. שם הכיר את מישאל חשין, יצחק זמיר, אהרן ברק ויצחק אנגלרד אך התיידד עם ברק בלבד, ועל כך אמר לימים פרופ' קלוד קליין, ''פרידמן הוא תל אביבי שפיתח חשדנות כלפי האליטה הירושלמית'' [1]. בתום לימודיו התגייס לפרקליטות הצבאית. לאחר שירותו הצבאי, החל להתמחות אצל שופט בית המשפט העליון יואל זוסמן, לימים נשיא בית המשפט העליון, ואחר כך היה למתמחה של עו''ד ברוך זייגר. בטרם הסמכתו, השלים את ספרו הראשון, ביטוח רכב מנועי [2].
      למד לתואר מוסמך במשפטים באוניברסיטת הרווארד ולתואר דוקטור למשפטים באוניברסיטה העברית. בשנות השישים כיהן כעוזר אקדמי לפרופ' זאב צלטנר, ולאחר מכן מונה לפרופסור בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב, ובשנים 1974 - 1978 היה לדיקן הפקולטה. ממייסדי מרכז צגלה למחקר בינתחומי של המשפט באוניברסיטת תל אביב ומנהלו הראשון. מחזיק הקתדרה למשפט אזרחי והשוואתי ע''ש דניאל רובינשטיין באוניברסיטת תל אביב. כיהן כפרופסור אורח בבתי הספר למשפטים באוניברסיטאות הרווארד, לונדון, פנסילבניה ופורדהאם.
      בשנות השבעים נמנה עם ממייסדי מפלגת ד''ש, ממנה פרש לאחר הבחירות לכנסת התשיעית, שהתקיימו בשנת 1977, אך המשיך להיות מזוהה עם מפלגת שינוי לאורך השנים, ואף תפס את אחד המקומות האחרונים במרצ, עת הייתה הרשימה המשותפת של שינוי, רצ ומפ''ם ב-1992, וכן את המקום ה-120 ברשימת שינוי בבחירות לכנסת ה-16.
      כתב יחד עם נילי כהן את סדרת הספרים 'חוזים' (המכונה ''פרידמן-כהן'' על ידי הסטודנטים) שנחשבת לאחד משני הספרים החשובים בתחום. על הכרך הראשון בסדרה הם זכו בפרס זוסמן. כן זכה בפרס מינקוף על מצוינות במשפט. בשנת 1983 הוענק לו פרס צלטנר למשפט. בשנת 1985 התמנה לחבר בוועדת בייסקי לחקירת ויסות מניות הבנקים. בשנת 1991 קיבל את פרס ישראל לחקר המשפט. ב-1990 הקים את בית הספר למשפטים של המכללה למינהל ועמד בראשו עד שנת 1997. בשנות השמונים והתשעים דחה פרידמן את הצעותיהם של מאיר שמגר ואהרן ברק להתמנות לשופט בבית המשפט העליון. עסק לעתים גם בפרקטיקה פרטית, החל משנות השישים ועבור בשנות התשעים, עת כתב חו''ד בתשלום בעבור הבנקים הישראלים נגד דו''ח בעניין הסדר החובות של התנועה הקיבוצית אליהם [3].
      פרידמן נחשב נחשב מומחה למשפט מנהלי, למשפט השוואתי ולמשפט אזרחי - דיני חוזים, דיני ביטוח ודיני נזיקין, ופרסם מאמרים רבים בתחומים אלה, בכתב העת ''עיוני משפט'' ובכתבי עת נוספים. חבר האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, המכון האמריקאי למשפטים והאקדמיה הבינלאומית למשפט השוואתי. היה חבר במספר ועדות ייעוץ משפטיות, ובהן הוועדה בראשות אהרן ברק שעסקה בחיבור תזכיר חוק דיני ממונות. מראשוני התומכים ברעיון החוקה לישראל. מתנגד להגירת עבודה לישראל, במיוחד של פלסטינים [4], ולזכות השיבה [5].

      הגב לתגובה זו

    • יש קמפיין מתמשך נגד מערכת המשפט''בייניש אף התייחסה להצעת השר

      משה, 11/08/07 17:55

      ''בייניש אף התייחסה להצעת השר להכניס לוועדה שופטים מערכאות נמוכות יותר, והציעה לו לבדוק האם כשעומדים למנות פרופסור באוניברסיטה, מערבים במינוי גם דוקטורנטים. ''שופט שלום או מחוזי לא יכול להיות יותר עצמאי משופט עליון, ועם כל הכבוד, יש גם היררכיה במערכת השיפוטית''.

      שיפור המערכת רק באמצעות תמיכה תקציבית

      בייניש התייחסה בדבריה
      גם להצעת החוק שיזם שר המשפטים, פרופ' פרידמן, לפיה יוגבל בג''ץ ביכולתו להתערב בחוקים של הכנסת. הנשיאה הודיעה כי היא מתנגדת להצעה זו, וטענה כי ''הצעתו של פרידמן אינה מתאימה למציאות הפוליטית שלנו, ואינה חיונית''. בייניש ציינה כי היא תומכת בכינון ''חוק יסוד: החקיקה'', אך ככזה שיאפשר להרכב מורחב של שופטי עליון לבטל חוקים של הכנסת.

      גם הצעותיו לייעול של שר המשפטים זכו להתייחסותה, והיא מדגישה כי עם כל הרצון לשפר ולייעל את המערכת, הדבר לא יצלח לחלוטין בלי תמיכה תקציבית. ''אנחנו נמצאים בשעת חירום. המערכת על סף קריסה, ואני מקווה שפרידמן ילמד את צרכי המערכת ויבין שהתוכניות שלו הן תוכניות לטווח ארוך שמחייבות בדיקה מעמיקה''.

      מאז מונתה לתפקידה, הקדישה בייניש את רוב זמנה ללימוד הבעיות במערכת המשפט. לעיתונאים היא סיפרה על מערכת שקורסת תחת העומס, ועל המשימה העיקרית שניצבת בפניה - שיפור מערכת בתי המשפט באמצעות שינוי העבודה הניהולית, שינוי סדרי המנהל ותגבורה.

      היעד: התיקים יישמעו מיום ליום

      בייניש ציינה בנוסף כי אחד הדברים העיקריים שמטרידים אותה הוא קצב התנהלות השופטים. ''כל שר חדש שבא אומר שמוכרחים לשפר, אבל אלו רק סיסמאות'', אמרה. ''אנחנו תלויים בגורמים חיצוניים – בתקציבים, באיוש, במבנים''.

      לדבריה, התנאים בהם עובדים השופטים בבתי המשפט ברחבי הארץ הם מחפירים. ''אני חושבת שאם הייתי צריכה להתחיל היום לשבת בתא האסירים הקטן הזה, לא הייתי רוצה את זה''. בייניש התייחסה גם לתנאים בהם עובדים המזכירים והפקידים בבתי המשפט, וסיפרה שהתנאים הביכו אותה.

      עם זאת, היא מציינת כי אין בכוונתה לחכות עד שהמערכת תקבל את התקציבים הדרושים לשיפור המצב, ומדגישה כי יחד עם מנהל בתי המשפט, הם בוחנים אפשרות לחלק את עבודת השופטים בצורה אחרת. היעד המרכזי שהציבה לעצמה הוא כי עד לתחילת שנת העבודה הבאה יחלו בתי המשפט לשמוע תיקים מיום ליום.

      הגב לתגובה זו

    • נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית בייניש, תקפה

      משה, 11/08/07 21:29

      ''חילופי השרים פוגעים במערכת המשפט''

      נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית בייניש, תקפה בחריפות את הממשלה: אי אפשר לקדם חקיקה או להוביל מהלך של רפורמות בלי שר משפטים. ביקורת חריפה גם על התקשורת



      דפדף בחדשות
      גיל סלומון
      עדכון אחרון : 1/12/2006 0:28






      נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית בייניש, נזהרה מאז מינויה לתפקיד מלבקר את המערכת הפוליטית, אך אמש היא הסירה את הכפפות: ''המצב הפוליטי וחילופי שרי המשפטים התדירים פוגעים במערכת המשפט''.


      לבני תכהן גם כשרת המשפטים
      לאחר שכבר לפני שבוע פג תוקף המינוי הזמני של שטרית כשר המשפטים, ואיש לא אייש מאז את המשרד, החליט רה''מ למנות לתפקיד את שרת החוץ עד להכרעה בפרשת רמון
      לכתבה המלאה



      שלשום הודיע ראש הממשלה כי שרת החוץ, ציפי לבני, תכהן גם כשרת המשפטים. המינוי של לבני בא בתום שבוע בו התנהלה מדינת ישראל ללא שר משפטים, לאחר שהסתיים תוקף המינוי הזמני של מאיר שטרית. לבני תכהן בתפקיד לפחות עד תום ההליכים נגד השר חיים רמון.

      העובדה שבשלושת החודשים האחרונים ישבו על כס שר המשפטים שלושה שרים שונים, הוציאה ככל הנראה את בייניש משלוותה. ''יש עומס רב וחוסר בשופטים'', אמרה הנשיאה בנאום שנשאה לפני הפורום הפלילי של לשכת עורכי הדין. ''שופטים לא מונו כיוון שוועדת המינויים לא מתכנסת, ועל כן אין את היכולת להגשים את היעדים. חלק מכך הוא עקב המצב הפוליטי וחילופי שרי המשפטים התדיר''.





      ''כל שר משפטים עצר את הרפורמות באמצע הדרך''



      ''אי אפשר לקדם חקיקה בלי שר משפטים'', היא הוסיפה. ''אי אפשר להוביל מהלך של רפורמות. יש כמה שרי משפטים אשר התחילו לקדם מהלכים, אבל כל אחד עצר באמצע הדרך''.

      היא סיפרה לנוכחים כי החלה לקיים סיורים בבתי המשפט השונים כדי לעמוד מקרוב על התנאים בהם עובדים השופטים. לדבריה, היא פוגשת אנשים רבים המסורים לעבודה, אך התנאים בהם עובדים חלק מהשופטים קשים ביותר. היא סיפרה שאחד השופטים אף אמר
      לה כי הוא מרגיש מאוים מהמרחק הקצר בינו לבין מקום מושבם של הנאשמים במשפט. ''קשה להאמין שהשופטים יעמדו בנטל ללא שיפור באמצעים שיש בידם'', אמרה.

      בייניש גם לא חסכה שבטה מהתקשורת. לדבריה, בשנים האחרונות האווירה בבתי המשפט הפכה ל''חדה ובוטה''. אחת הסיבות לכך, לפי השופטת, היא הסיקור התקשורתי. ''הדיווח בעיתונים על עולם המשפט הוא צהוב ורכילותי, ומבטא יותר מכל את הזילות בבית המשפט''.

      הגב לתגובה זו

  • 28.

    הפשע הכי מאורגן בישראל היא מעכרת המשפח.

    יגאל כהן, 08/08/07 21:13

    וחמולת מזוז היא הזרוע הצבאית של גילדת רחביה.
    רק גילדה בטיז גילדה ומלחמת כנופיות חוקן.

    הגב לתגובה זו

  • 27.

    הסמולנים חוזרים על אותה מנגינה!

    דמר94, 08/08/07 20:08

    הסמולנים משתמשים בשיטה של גבלס שאמר משהו בסגנון הזה, ''אם תחזור על אותו שקר אלפי פעמים, זה יהפוך לאמת''! הסמולנים חוזרים על , ''המנגינה'' המשומשת שלהם'', ''השופטים מוערכים בכל העולם'', ''מדינות העולם רוצות להעתיק את שיטת בחירת השופטים הישראלית'', ''השופטים ישרים'', השופטים מקצועיים'', ''השופטים נאורים וליברלים'' ועוד. יש לנו הודעה לסמולנים: אנחנו לא קנינו בעבר, לא קונים בהווה ולא נקנה בעתיד!!!;

    הגב לתגובה זו

  • 26.

    ראיתי המון התקפות נגד פרידמן

    איתן, 08/08/07 20:00

    בכל ערוצי התקשורת, אך לא ראיתי עדיין ולו נימוק ענייני יחיד, מדוע הצעה כלשהי שלו אינה נכונה. כל הביקורת עליו אישית, כללית ומתלהמת. (''רוצה לערער את הדמוקרטיה'' איך, למה?).

    הגב לתגובה זו

  • 25.

    נכון מאד. סוף סוף שר שעושה

    איתן האזרח, 08/08/07 19:56

    אין לו עניין בקידום פוליטי, והוא עוסק במרץ בענייני משרדו. רוב הרפורמות שהציע מקובלות על כל המומחים.

    הגב לתגובה זו

  • 24.

    תלמד כלל - כמה שחשין יותר מתלהם, סימן שפרידמן צודק (ל''ת)

    הצופה, 08/08/07 19:10

    הגב לתגובה זו

  • 23.

    פרידמן יכשל, הלכה ישראל לעזזל!

    דמר94, 08/08/07 18:51

    פרידמן יצליח,ישראל תרוויח,
    אם חלילה יכשל, הלכה ישראל לעזזל!

    הגב לתגובה זו

    • כל הסיפור בשני משפטים, גדול!

      אביטלי בנשלום, 08/08/07 19:38

      כולנו רוצים בהצלחת פרידמן, ובכך מציל את המדינה משונאיה!
      השמאלנים היהודים הם הרבה יותר גרועים מהערבים, וגם איתם נבוא חשבון!

      הגב לתגובה זו

  • 22.

    פרידמן יצליח, המדינה תרוויח! (ל''ת)

    דמר94, 08/08/07 18:48

    הגב לתגובה זו

  • 21.

    בייניש והקליקה המושחתים

    אלדו, 08/08/07 18:31

    בייניש כנשיאת בית המשפט הבזיון היא לא אחרת מראשית המאפיה האלטיסטית או במילים אחרות החונטה השלטת .
    תתארו לכם איך היא שלחה שני מאיימים שיאיימו על השר פרידמן.
    ממש משפחת הפשע הכי מפורסמת בארץ.
    מה ההבדל בינה לבין ריקו שירזי ? זה שלח אנשים לגבייה ולאיומים וזאת שלחה חברים לאיים עליו בביתו ממש.
    על חשין הגדען הסדרתי אין מה להוסיף .

    הגב לתגובה זו

    • מילים קשות ונכונות (ל''ת)

      ניר, 10/08/07 17:22

      הגב לתגובה זו

  • 20.

    לא מגיע לו פרס על כך שהוא עוסק רק בהרס המערכת המפוארת הזו!

    ארז, 08/08/07 14:57

    לא מגיע לפרידמן פרס על עקביות בהחרבת המערכת

    המערכת המפשטית רחוקה מלהיות מושלמת אך היא ישרה וערכית. אנשים איכותיים, לא מושחתים ובעיקר אנשי מקצוע מהמעלה הראשונה שמוערכים בכל העולם. זו המערכת היחידה שזוכה להכרה ולהערכה עולמית.

    כל המערכות הציבוריות האחרות במדינה הן בינוניות עד גרועות, ומנוהלות על ידי בינוניים עד גרועים, ובעיקר נגועות בשחיתות ללא גבולות.

    ופרידמן, מטעמים אישיים נקמניים, כשליחו של אולמרט, מעוניין להחריב את המערכת. מגיע מן האקדמיה ואינו מכיר את המערכת, עוסק בהכפשות ובפגיעה במערכת המשפטית עליה הוא מופקד.
    עוד בינוני עד גרוע....

    אסופה של מתנחלים פגועי ההתנתקות, אנשי ימין סהרוריים, חרדים, מאפיונרים ועבריינים, הבבונים המצוייים, ובצירוף קבוצת משפטנים נפגעי בית המשפט העליון (פרידמן, אוקון וכו')

    הגב לתגובה זו

    • ישרה וערכית... קדחת! (ל''ת)

      לא קונים, 10/08/07 11:04

      הגב לתגובה זו

  • 19.

    שימו לב עד כמה השר פרידמן אהוד בטוקבקים ושנוא בתשקורת (ל''ת)

    משה, 08/08/07 14:26

    הגב לתגובה זו

    • הוכחה חותכת לכך שהתקשורת מנוכרת לציבור

      שמאלני אליטיסט, 08/08/07 15:55

      יש פה את האליטה המתנשאת מרצניקית שמייצג מעט מאוד אנשים המדיה אבל מחזיקה כח לא פרופורציונלי בתקשורת, אקדמיה וכמובן במערכת המשפט...

      הציבו חש מנוכר לאותה אליטה..

      מה שכלכך מטריף אנשים כמו חשין (ועל כן הוא איים לפגוע בו פיזית) זה שעכשיו תומכים בפרידמן לא רק העמך, אלה חלק גדול מהציבור הכיביכול אליטיסטי (למרות שזה בא לידי ביטוי חלש בתקשורת)...ליתר דיוק פרידמן עצמו הוא כזה...הוא שמאלני בבסיס, אשכנזי, אקדמאי, איש צנוע וגר ברמת אביב...הוא ממש ''משלנו''...איך הוא מעיז להתנהג ככה.

      הגב לתגובה זו

    • הוכחה ניצחת לכך ש...

      יואב, 08/08/07 16:17

      רק לימין הסהרורי ולחרדים שלא עובדים יש זמן להתעסק בשטויות האלה.

      הגב לתגובה זו

      • לא. הוכחה ניצחת לכך

        אלי, 10/08/07 17:21

        שהתקשורת היא מטעם השילטון (לא הממשלה או ראש הממשלה, אלא מטעם מי באמת ששולט), ולא למען הציבור.

        פקח את עינך

        הגב לתגובה זו

  • 18.

    אני מפחד אם ''מאפיית העליון''ינצחו בקרב הזה (ל''ת)

    זאב, 08/08/07 13:33

    הגב לתגובה זו

  • 17.

    אבל איך אנחנו נראים?שר משפטים ושופט העליון מתקוטטים בתקשרת (ל''ת)

    אזרח, 08/08/07 13:13

    הגב לתגובה זו

  • 16.

    פרידמן - חזק ואמץ ואל תירא . (ל''ת)

    דני, 08/08/07 13:12

    הגב לתגובה זו

  • 15.

    ומה עם אטיאס? לא עוסק רק בשלו? (ל''ת)

    אבג, 08/08/07 12:40

    הגב לתגובה זו

  • 14.

    הערות

    אאא, 08/08/07 12:20

    1) לפרידמן אין שאיפות פוליטיות.הוא לא שואף להיות ראש ממשלה או שר ביטחון או למקום גבוה במרכז.
    הוא כמו קבוצת כדורגל שמשוחררת מכל לחצים של ירידה או אליפות ולכן יכולה לשחק כדורגל מהנה.
    2) לפרידמן יש אג'נדה מאד ברורה.הוא לא קיבל את התפקיד כדי לרפד את האגו שלו אלא ידע מה הוא רוצה לעשות עוד לפני שנכנס לתפקיד.
    3) פרידמן מכיר מצוין את המערכת עליה הופקד למרות שהוא לא ממש חלק ממנה.
    4) רוב השרים לא מבינים את תפקידם.הם עושים אחד משני דברים : א) מגינים על המערכת עליה הופקדו מפני הציבור ויתר הממשלה
    ב) לא עושים כלום כדי לא לעשות גלים.

    פרידמן,לראשונה אולי מקום המדינה,הינו שר שמבין מה תפקידו : לייצג את האינטרס הציבורי כ-נ-ג-ד מערכת המשפט.

    5) אין להשוות בין בייניש לפרידמן כמו שאין להשוות בין שר האוצר לירון זליכה.ההיררכיה מאד ברורה.שרים ממונים על הפקידים שלהם.אם יש פקיד שיש לו אג'נדה משלו,הפקיד חייב ללכת הביתה.אם יש פקידים כמו בייניש או זליכה,שהשתן עלה להם לראש והם מסרבים לאפשר לשר לבצע את תפקידו - יש לפטרם לאלתר.
    מערכת,לא חשוב איזה,חייבת להבנות על היררכיה חד משמעית.בייניש וזליכה מערערים על ההיררכיה שהחוק קבע ולא יכולים להמשיך להיות חלק מהמערכת.

    הגב לתגובה זו

  • 13.

    רק בשביל פרידמן היה שווה שאולמרט נבחר!

    רוני, 08/08/07 11:34

    עם פרידמן יצליח ונראה שהוא בכיוון כל המדינה תרוויח!

    הגב לתגובה זו

    • מצטרף לכל מילה (ל''ת)

      זאב, 08/08/07 13:30

      הגב לתגובה זו

  • 12.

    מישהו מכיר משהו ספציפי שבו הוא פוגע בבית המשפט או מפחית מסמכותו (ל''ת)

    חיים, 08/08/07 11:05

    הגב לתגובה זו

    • לא , זה הפיקצייה שבייניש והעיתונאים שלה מוכרים (ל''ת)

      דני, 08/08/07 13:11

      הגב לתגובה זו

  • 11.

    המשך בעבודתך אל תירא (ל''ת)

    ירמיהו, 08/08/07 10:53

    הגב לתגובה זו

  • 10.

    ברגע שהשופט חשין יצא לגדוע את ידיים הבנתי שפרופ' פרידמן במקום הנכון

    רוניתה, 08/08/07 10:28

    כשהשופטים בכירים יצאו החוצה אפילו לתקשורת, זה אומר שהאיש עושה טוב בשביל אנשים פשוטים כמונו. הוא באמת חושב שצריך לעשות משהו בשביל ''העמך'' כי שם למעלה אנחנו לא בראש מעיינם.

    לכן בואו נאחל לפרופ' פרידמן הצלחה כי הוא האיש שבאמת יושב בכסאו ודואג אך ורק עבור המשרד שלו.

    הלוואי שיהיו כל השרים לא פוליטיקאים ואז אניחנו באמת ''העם הנבחר''.

    הגב לתגובה זו

  • 9.

    מה בסך הכל פרידמן מבקש לעשות? כנסו

    מאיר מירושלים, 08/08/07 10:22

    לא צריך להיות משפטן כדי להבין שחוסר תלות, עצמאות שיפוטית וכיוצא באלה - אלו הם ערכים נשגבים שאותם בית המשפט מבקש לקדם חדשות לבקרים עת הוא נלחם במינוים הפוליטים של הפוליטיקאים.
    אבל כל זה טוב ויפה עד שזה מגיע ונוגע לשופטים עצמם ולמילייה הסגור שלהם. כששר המשפטים מבקש לקדם את אותם ערכים בדיוק בבית המשפט העליון, או אז, מתעוררת לה חברות רחביה משנתה ומבקשת לגדוע את ידו של מי שהעז להתערב להם בניהול העסק.
    בייניש - יש לך מזג שיפוטי של שופטת כדורגל לכל היותר, את פטאתית ואני מרחם עליך.
    הגיע הזמן שמישהו ינקה את האורוות שם אצלכם במרום מגדל השן.
    היידה פרידמן!!!

    הגב לתגובה זו

    • מה זה חוסר הכבוד לכבוד הנשיאה

      אלי, 10/08/07 17:18

      ''כבוד'' השופטת ביניש היא פוליטיקאית קטנה, מושחתת ונבלה

      הגב לתגובה זו

  • 8.

    כל הזמן קיטרו שאין לנו שרים מומחים, אבל ברגע שיש מומחה מתנפלים עליו

    משפטנית, 08/08/07 10:15

    נאמן היה מינוי מומחה שרצו למנות לשר, ואותה מערכת משפט עלתה עליו, תפרה לו תיק פלילי והוא ''הודח'' מתפקידו, רק כדי לגלות שהוא זוכה לחלוטין בבית המשפט.

    עתה, פרידמן הוא מינוי מומחה שהגיע לשפר את מערכת המשפט הגוססת ושוב האנשים במערכת שצברו המון כוח במהלך המון שנים מתקוממים ומנסים להעיפו מדרכם.

    הגב לתגובה זו

  • 7.

    גם אם אתם לא משפטנים, זה עדין מגוחך שביניש יוצאת למלחמה על ועדת אית

    עו''ד, 08/08/07 10:12

    ועדת איתור.
    תסתכלו על מצעד המקורבים והפוליטיקאים שביניש שולחת לשיסוי פרידמן, והכל בגלל מה?
    ועדת איתור שתמליץ לשר המשפטים מי יהיו הנשיאים, כשממילא החוק מסמיך את השר.

    מה שפשוט קרה בפועל, זה שתמיד השרים היו משותקים ובניגוד לחוק, השופטים בבית המשפט העליון עשו במערכת כבשלהם ולמעשה הכתיבו לשר מי יהיו הנשיאים.

    הגב לתגובה זו

  • 6.

    ועוד איך חשוב אם הרפורמות והדרך ''ראוי''- אבל האבחנה

    לגבי שר עסוק, 08/08/07 10:06

    באמת התרגלנו ששר לא ממש טורח בענייני משרדו

    הגב לתגובה זו

  • 5.

    פרידמן הוא הדבר היחיד שטוב בממשלת אולמרט (ל''ת)

    גבי, 08/08/07 10:04

    הגב לתגובה זו

    • בדיוק. (ל''ת)

      אבל להעיף את, 10/08/07 11:10

      הגב לתגובה זו

    • הייתי מת שממשלת אולמרט תעוף

      אלי, 10/08/07 17:11

      אבל פרידמן שינה את דעתי. השר הטוב ביותר ב 20 שנה האחרונות.
      שממשלה תישאר כדי שיוכל להמשיך בעבודת הקודש

      הגב לתגובה זו

  • 4.

    ראוי לשבח

    יויו, 08/08/07 09:51

    השר פרידמן פועל לגופו של עניין, איכפתי, מעורב ומבין. לעומת זאת ההתקפות נגדו מתלהמות, לא מבהירות מה לא תקין בתיקוניו אלא רק על כך שהוא פוגע ביוקרת המערכת( שמזמן איננה בקרב הציבור לאו דוקא בגלל השר). נראה לי שהעליהום של כל נבחרי הכנסת עליו הם לא ממניעים טהורים אלא חנופה למערכת המשפטית.

    הגב לתגובה זו

    • מסכים לחלוטין (ל''ת)

      אבי, 10/08/07 17:14

      הגב לתגובה זו

  • 3.

    מקצוען

    עו''ד, 08/08/07 09:27

    פרופ' פרידמן הוא משפטן מקצועי וכך הוא נוהג כשר המשפטים - בלי פוליטיקה קטנה ובלי לחשוש ''מה יהיה בפרימריז במפלגה'' אלא כדי להכניס רפורמות חשובות במערכת בתי המשפט הקורסת והמסואבת.

    כדאי לזכור שהוא נחל הצלחה גדולה בהקמת ביה''ס למשפטים במכללה למינהל - כך שגם כושר יזמות וכושר ארגון יש לו.

    נדמה שרבים מתנגדים לו מבלי להביא נימוקים של ממש כנגד ההצעות שלו לרפורמה במערכת המשפט ומבלי להכנס לעומק סוגיית הפרדת הרשויות...אני כעו''ד סבור שיש משקל ממשי ומשחבה עמוקה מאחורי הרפורמות המוצאות שמחייבות דיון אמיתי ומחשבה עמוקה.

    פרידמן אינו חיזר, אינו מהרס בתי המשפט אלא שר משפטים שבא באופן מקצועי כמשפטן מעולה ואיש ארגון לא רע...

    הגב לתגובה זו

    • שום דיקטטור לא מוותר על כוחו מבלי להילחם

      אלי, 10/08/07 17:13

      וידוע שההגנה הטובה ביותר היא התקפה.

      בוז לדיקטטורית ביניש. בוז לברק.

      הגב לתגובה זו

  • 2.

    תנו לפרידמן לנער אבק מעל בתי המשפט

    צודק במאה אחוז, 08/08/07 09:14

    להוריד לשופטים את הגאוה שפשטה בהם!

    העם עם פרידמן

    הגב לתגובה זו

  • 1.

    חבל רק שהתקשורת התגייסה כולה נגדו. (ל''ת)

    אלי, 08/08/07 08:56

    הגב לתגובה זו

    • ואמנון דנקנר מה? ובן-דרור ימיני? (ל''ת)

      שהתגייסו, 08/08/07 10:09

      הגב לתגובה זו

      • הם בודדים במערכה

        אביחי, 08/08/07 14:12

        כך למשל, בעוד השופטת דורנר והשופטים חשין וזמיר מופיעים בערוצים השונים ותוקפים את פרידמן.
        לא מזמינים אנשים בעלי שיעור קומה דומה כדי להגן עליו.
        ולא חסרים אנשים כאלה.
        למשל, אמנון רובינשטיין מקבל במה רק בערוץ הראשון.

        ובכלל, אופן הסיקור (ביחוד בערוץ 10) הוא כזה שמלכתחילה שם את האשם על פרידמן.

        הגב לתגובה זו

      • הם יחידי סגולה... רוב בתקשורת נגדו...ורוב הציבור...בעדו!!! (ל''ת)

        שמאלני, 08/08/07 15:58

        הגב לתגובה זו